PVC ramen kleuren | Uitgebreid aanbod aan RAL-kleuren

Voor PVC ramen zijn tegenwoordig verschillende kleuren beschikbaar. Je kunt dus zelf bepalen of je liever een strakke en moderne look creëert of iets warms. Je kunt zelfs voor PVC met houtnerfstructuur kiezen. We vertellen je op deze pagina hier meer over.

PVC ramen

PVC ramen kleuren

Voorheen kon je met PVC ramen kiezen uit wit of crème. Tegenwoordig zijn er veel meer kleuren beschikbaar. Je kunt dus geheel zelf bepalen welke kleur je voor je PVC ramen wil hebben. Zo is PVC net zo veelzijdig gemaakt als houten kozijnen. De kleur van je kozijnen is heel bepalend voor het geheel van de uitstraling van je woning. Door het aanbod voor PVC kozijnen uit te breiden is het een stuk veelzijdiger gemaakt.

Welke kleuren er precies beschikbaar zijn, zal verschillen per leverancier. Daarom kun je daarvoor het beste contact opnemen met een vakman. Die kan je vertellen of jouw gewenste kleur een optie is of welk alternatief er voor die kleur beschikbaar is. Wij kunnen je helpen hiermee. Je kunt namelijk bij ons offertes opvragen. Laat in je offerteaanvraag het RAL-kleur nummer achter en wij geven dit door als we offertes voor je opvragen bij specialisten in jouw omgeving. Offertes bij ons aanvragen is gratis en vrijblijvend. Als de kleur van jouw wensen niet beschikbaar blijkt in PVC, ben je zeker niet verplicht om één van de specialisten in te schakelen. Wel kun je besparen door offertes te vergelijken. Het heeft dus hoe dan ook zin om dit te doen.

Pvc ramen kleuren

Kies uw stijl

Er zijn inmiddels een hoop kleuren voor PVC beschikbaar. Daarmee kun je genieten van alle voordelen van het materiaal in je kozijnen, maar ook nog eens zelf bepalen hoe je kozijnen eruit gaan zien. Witte kozijnen zijn natuurlijk vaak prima, maar als je een koophuis hebt, wil je waarschijnlijk je eigen draai er toch aan kunnen geven. Zo kun je zelf bepalen of je voor donkere of lichtere kozijnen gaat, voor een zachte kleur of juist een felle kleur. Kom je er niet uit? Laat je dan vooral adviseren door de specialisten, zij hebben er tenslotte verstand van.

RAL-codes

Ook voor PVC kozijnen wordt gewerkt met RAL-codes. RAL-codes zijn universele codes die een bepaalde kleur aangeven. Zo kun je nooit de verkeerde kleur hebben, omdat geen code hetzelfde is. Waar kleuren soms op elkaar kunnen lijken, maar toch anders zijn, heb je hier bij RAL-codes geen last van. Ze zijn er niet alleen voor PVC ramen, maar ook voor andere dingen die in kleuren komen of geverfd kunnen worden.

RAL-kleuren

Buitenzijde en binnenzijde

Bij PVC ramen is er een buitenzijde en een binnenzijde. Je kunt voor beide zijden een andere kleur kiezen. Misschien wil je bijvoorbeeld binnenshuis juist dat alles wit blijft en zo niet opvalt op de muur, maar wil je aan de buitenzijde weer een heel andere kleur. Of misschien juist andersom. Je kunt er ook voor kiezen om beide zijden in dezelfde kleur te nemen. Dat is geheel aan jou.

Hout en aluminium imitaties

Je kunt profiteren van de voordelen van PVC ramen, zoals de voordelige prijzen, maar alsnog een houten look van je kozijnen krijgen. Dat kan met PVC ramen met houtnerfstructuur. Ze zien eruit als houten ramen, maar zijn toch niet van hout. PVC is gemakkelijker in onderhoud dan hout en kost ook minder daarin. Er is ook een aluminiumimitatie van PVC kozijnen. Deze ogen als aluminium, maar zijn toch van PVC. Je hoeft dus niet de hoofdprijs voor aluminium kozijnen te betalen om deze look te realiseren.

PVC ramen houtnerf

Afwerking PVC ramen

Het kleuren van PVC kan op verschillende manieren. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van coating, folie en kleuren in massa.

  • coating
  • folie
  • gekleurd in massa

Coating

Als er gebruik wordt gemaakt van coating, komt er een laag over je PVC kozijnen heen met een kleur. Deze laag is de coating. Meestal wordt deze manier van kleuren gebruikt voor PVC ramen. Met de laag coating verdwijnt het glimmende kunststof karakter van de PVC ramen en zien ze er strak en stevig uit.

Folie

Het is ook mogelijk om een UV-bestand folie over de PVC ramen heen te leggen. Dit is een laag die tegen UV-stralingen kan. Zo kan de boel niet verkleuren door de zon. Er zijn gladde folies en folies met structuur. Die laatste worden gebruikt voor de imitaties van hout of aluminium op PVC. Het is een laag folie, maar dat is er niet vanaf te zien.

Kleuren in massa

Kleuren in massa is het meest uniek. Het volledige PVC wordt gekleurd in plaats van een laag aan te brengen. Dit gebeurt tijdens het produceren van het PVC al. Alle onderdelen die worden gebruikt voor je PVC ramen van PVC worden tijdens het produceren direct in die kleur gemaakt. Het voordeel is dat krassen hierdoor ook minder zichtbaar zijn dan wanneer er enkel een toplaag op het PVC zit. Kleuren in massa gebeurt alleen met wit en crème.

PVC ramen schilderen

Het is mogelijk om PVC ramen te schilderen. Wel is het zo dat je dit niet regelmatig moet willen doen. Het kan natuurlijk, als je PVC ramen hebt en echt ontevreden over de kleur bent. Maar het is niet net zoals bij hout zo dat je ieder jaar of om de paar jaar een nieuw kleurtje kunt kiezen zonder dat je het materiaal aantast. Wie PVC ramen wil schilderen, moet wel de juiste voorbereidingen treffen om dit succesvol te kunnen (laten) doen. Je leest meer over PVC ramen schilderen op de pagina over PVC ramen schilderen.

PVC ramen offertes vergelijken

Vraag offertes op en bespaar

Voor je nieuwe PVC ramen hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Door offertes op te vragen kun je namelijk al 40% besparen. Je ziet prijzen van verschillende specialisten en zo kun je de beste deal eruit halen. Dat kan dus tot wel 40% schelen op de kosten. Je vraagt bij ons eenvoudigweg offertes aan via het offerteformulier. Vul je wensen en gegevens in en wij laten je binnen twee werkdagen meer weten. Je krijgt dan maximaal 6 offertes van specialisten uit jouw omgeving. Zij vertellen in de offerte wat voor kosten je kunt verwachten. Je hebt een duidelijker beeld, maar vergeet niet dat offertes ook maar indicaties zijn. Het kan alsnog zijn dat de werkelijke klus anders uitpakt en daardoor duurder wordt bijvoorbeeld.

Onze Diensten