Houten ramen van Arenda: Prijzen, houtsoorten en voordelen

"Het kiezen van de juiste ramen voor uw huis kan een overweldigende taak zijn. Zoveel materialen, stijlen en prijzen om te overwegen! Eén ding is zeker: houten ramen hebben zich in de loop der eeuwen bewezen als een betrouwbaar en duurzaam keuze.

In deze blogpost zullen we u begeleiden door de voordelen, kosten, houtsoorten en beglazing voor houten ramen van Arenda. U zult zien, na het lezen van deze gids, zal uw beslissing veel gemakkelijker zijn!".

Houten ramen

Samenvatting

 • Houten ramen van Arenda zijn een betrouwbare en duurzame keuze voor je huis.
 • Ze hebben een authentieke uitstraling en kunnen worden aangepast aan elke bouwstijl.
 • Houten ramen bieden goede isolatie, houden warmte binnen en geluid buiten.
 • Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar, zoals Douglas, Lork, Europese eik, Valse acacia, Meranti, en nog veel meer.

Wat zijn houten ramen?

Houten ramen zijn kozijnen gemaakt van hout. Ze geven een warme, natuurlijke en tijdloze uitstraling aan je huis. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen.

We maken ze op maat voor jou. Deze ramen zijn niet alleen mooi, maar ook heel goed voor isolatie. Ze houden de warmte binnen en het lawaai buiten. Hout is een sterk materiaal dat lang mee gaat.

Het is ook goed voor de planeet omdat het uit de natuur komt. Als er iets mis gaat met het raam, kunnen we het makkelijk repareren of overschilderen zonder het hele raam te vervangen.

Voordelen van houten ramen

Houten ramen hebben een authentieke uitstraling.

Authentieke uitstraling

Houten ramen geven een echt gevoel. Ze zien er mooi en oud uit. Mensen houden van dit. Dit komt omdat hout warm en echt is. Het geeft een huis een gezellige sfeer.

De look van houten ramen kan veranderen. Je kunt ze verven in elke kleur die je wilt. Zo passen ze bij elk huis. En je kunt ze altijd weer een nieuwe look geven. Hout is dus heel flexibel.

Hoge isolerende prestaties

Houten ramen doen het goed in isolatie. Ze houden de warmte binnen en de kou buiten. Dit komt door hun hoge isolatiewaarde. We kunnen deze waarde nog hoger maken. We doen dit met hoogrendementsglas.

Deze glas maakt houten ramen nog beter in het tegenhouden van kou. Ook goed om te weten: ze stoppen ook veel geluid. Dit helpt tegen lawaai van buitenaf. Dat is fijn voor een rustig huis.

Duurzaamheid en lange levensduur

Houten ramen zijn duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn gemaakt van sterk, hard hout. Dit soort hout kan stormen, regen en zonlicht goed weerstaan. We schilderen het hout ook om het te beschermen.

Met juist onderhoud kunnen houten ramen vele jaren meegaan. Plus, je kan ze gemakkelijk repareren als ze beschadigd raken. Je hoeft ze niet te vervangen zoals andere soorten ramen.

Dat maakt ze vriendelijk voor onze planeet. Na gebruik kunnen we het hout ook recyclen. Het is dus een goede keuze voor mensen die om het milieu geven.

Verschillende soorten hout voor ramen

Er zijn veel verschillende soorten hout beschikbaar voor houten ramen. Enkele populaire keuzes zijn:

 • Douglas
 • Lork
 • Europese eik
 • Valse acacia
 • Meranti
 • Afzelia doussié
 • Sipo Mahonie
 • Merbau
 • Mahonie
 • Afrormosia
 • Eik
 • Padouk
 • Ceder
 • Populier

Douglas

Douglas is een houtsoort die vaak wordt gebruikt voor het maken van houten ramen. Het heeft een warme en natuurlijke uitstraling, waardoor het populair is bij veel mensen. Niet alleen ziet het er mooi uit, maar Douglas-hout heeft ook goede isolerende eigenschappen.

Het helpt om warmte binnen te houden en geluidsoverdracht te verminderen. Daarnaast is Douglas-hout duurzaam en milieuvriendelijk, omdat het afkomstig is van hernieuwbare bronnen. Om de houten ramen van Douglas te beschermen en te onderhouden, kunnen ze behandeld worden met oliën, beitsen, vernissen of schilderen.

Zo blijven ze er lang mooi uitzien.

Lork

Lork is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor het maken van houten ramen. Het heeft goede isolerende eigenschappen, zowel voor warmte als geluid. Lork is ook een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.

Het kan gerepareerd en overschilderd worden, wat handig is als je je ramen wilt opknappen. De prijs van houten ramen gemaakt van lork varieert, afhankelijk van factoren zoals de grootte van het raam en de afwerking.

Europese eik

Europese eik is een houtsoort die gebruikt kan worden voor houten ramen. Het is een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Europese eik heeft een warme en natuurlijke uitstraling en past goed bij verschillende bouwstijlen.

Houten ramen gemaakt van Europese eik hebben goede isolerende eigenschappen en kunnen gemakkelijk worden gerepareerd en overschilderd. Met Europese eik kun je dus niet alleen mooie ramen creëren, maar ook bijdragen aan het behoud van het milieu.

Valse acacia

Valse acacia is een houtsoort die vaak wordt gebruikt voor het maken van houten ramen. Dit hout heeft uitstekende isolerende eigenschappen, zowel op het gebied van warmte als geluid.

Het is dus een goede keuze als je op zoek bent naar ramen die je huis goed isoleren. Daarnaast is valse acacia ook een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, omdat het lang meegaat en gemakkelijk gerepareerd kan worden.

Het kan ook worden overschilderd, waardoor je de kleur kunt aanpassen als je dat wilt. De prijs van houten ramen gemaakt van valse acacia varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ramen, het type raam en de afwerking.

Meranti

Meranti is een van de houtsoorten die gebruikt kunnen worden voor houten ramen. Het is een tropische hardhoutsoort die bekend staat om zijn duurzaamheid en stabiliteit. Meranti heeft een mooie donkere kleur en is gemakkelijk te bewerken.

Het wordt vaak gekozen vanwege zijn natuurlijke uitstraling en goede isolatie-eigenschappen. Dankzij de stevigheid en weerbestendigheid is Meranti een populaire keuze voor zowel traditionele als moderne houten ramen.

Het kan ook gecombineerd worden met andere hardhoutsoorten om unieke ontwerpen te creëren.

Afzelia doussié

Afzelia doussié is een soort hout dat gebruikt kan worden voor houten ramen. Het heeft goede isolerende eigenschappen en is duurzaam en milieuvriendelijk. Houten ramen gemaakt van Afzelia doussié kunnen gerepareerd en overschilderd worden.

De prijs van houten ramen gemaakt van Afzelia doussié kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren.

Sipo Mahonie

Sipo Mahonie is een houtsoort die kan worden gebruikt voor houten ramen. Met Sipo Mahonie kunnen ramen op maat worden gemaakt, wat betekent dat ze perfect passen bij jouw huis. Het heeft ook goede isolerende eigenschappen, zowel thermisch als akoestisch.

Dit betekent dat het helpt om warmte binnen te houden en geluiden buiten te houden. Een ander voordeel van Sipo Mahonie is dat het een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal is. Dit betekent dat het niet alleen lang meegaat, maar ook geen schade toebrengt aan het milieu.

Als er ooit reparaties nodig zijn of als je van kleur wilt veranderen, kan Sipo Mahonie eenvoudig worden gerepareerd en overschilderd. Kortom, Sipo Mahonie is een uitstekende keuze voor houten ramen vanwege de veelzijdigheid, isolerende eigenschappen en duurzaamheid ervan.

Merbau

Merbau is een van de verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor houten ramen. Het is een tropische hardhoutsoort afkomstig uit Oceanië en Zuidoost-Azië. Merbau staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen insecten en vocht.

Het heeft een natuurlijke donkere kleur en een mooie nerfstructuur, waardoor het zeer geschikt is voor het creëren van een warme en rustieke uitstraling in huis. Merbau houten ramen kunnen behandeld worden met beschermende oliën of vernis om de levensduur te verlengen en het hout te beschermen tegen weersinvloeden.

Mahonie

Mahonie is een van de verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor houten ramen. Het heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Mahonie biedt verschillende voordelen, zoals goede isolerende eigenschappen en duurzaamheid.

Het is ook een milieuvriendelijk materiaal, vooral als het afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Houten ramen gemaakt van mahonie kunnen op maat gemaakt worden en passen bij verschillende bouwstijlen.

Afrormosia

Afrormosia is een soort tropisch hardhout dat gebruikt kan worden voor het maken van houten ramen. Het heeft uitstekende isolerende eigenschappen, zowel thermisch als akoestisch. Afrormosia is ook duurzaam en milieuvriendelijk.

Het mooie van Afrormosia is dat de ramen gerepareerd en overschilderd kunnen worden, waardoor ze langer meegaan. Daarnaast kunnen Afrormosia ramen in verschillende vormen en structuren worden gemaakt, wat zorgt voor een unieke uitstraling.

Eik

Eikenhout is een veelgebruikte houtsoort voor ramen vanwege zijn duurzaamheid en stevigheid. Houten ramen gemaakt van eik bieden goede isolatie, zowel thermisch als akoestisch. Dit betekent dat ze je huis warm kunnen houden in de winter en geluid van buiten kunnen verminderen.

Eik is ook een milieuvriendelijke keuze, omdat het een hernieuwbare bron is en kan worden gerecycled. Het onderhouden van eiken ramen is ook eenvoudig - ze kunnen gemakkelijk worden gerepareerd en overschilderd.

Daarnaast kun je eiken ramen behandelen met oliën, beitsen, vernissen of schilderen om ze te beschermen en te onderhouden. Deze veelzijdigheid maakt eik een populaire keuze voor houten ramen.

Padouk

Padouk is een houtsoort die vaak wordt gebruikt voor het maken van houten ramen. Het heeft een warme en natuurlijke uitstraling, wat zorgt voor een mooie toevoeging aan elk huis. Padouk is ook een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, wat betekent dat het lang meegaat en tegelijkertijd het milieu niet schaadt.

Houten ramen gemaakt van Padouk kunnen behandeld worden met oliën, beitsen, vernissen of schilderen, waardoor je ze kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak. De prijs van houten ramen gemaakt van Padouk kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en het ontwerp van de ramen.

Ceder

Ceder is een van de houtsoorten die we gebruiken voor onze houten ramen. We kunnen op maat gemaakte ramen van ceder maken, waarbij je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen.

Ceder heeft goede isolerende eigenschappen, zowel thermisch als akoestisch. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal voor ramen. Als er beschadigingen zijn, kunnen houten ramen van ceder gerepareerd en overschilderd worden.

Populier

Populier is een houtsoort die gebruikt kan worden voor het maken van houten ramen. Het heeft goede isolerende eigenschappen, zowel thermisch als akoestisch. Daarnaast is populier een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.

Je kunt populierenhout repareren en overschilderen. De prijs van houten ramen kan variëren afhankelijk van de houtsoort, waaronder populier.

Mogelijke beglazing voor houten ramen

Voor houten ramen zijn er verschillende soorten beglazing beschikbaar. Enkele opties zijn:

 • Dubbel glas: Dit zorgt voor betere isolatie en energiebesparing.
 • HR++ glas: Dit heeft een nog hogere isolatiewaarde dan dubbel glas en bespaart nog meer energie.
 • Geluidswerend glas: Dit helpt om geluidshinder van buitenaf te verminderen.
 • Zonwerend glas: Dit kan helpen om de hoeveelheid warmte van de zon te verminderen.
 • Veiligheidsglas: Dit is sterker en moeilijker te breken dan standaard glas.

Verschillende soorten stijlen houten ramen

Er zijn verschillende soorten stijlen voor houten ramen, zoals traditioneel, modern, rustiek en ambachtelijk.

Traditioneel

Traditioneel: Houten ramen hebben een traditionele uitstraling die goed past bij klassieke en landelijke bouwstijlen. Ze geven een warme en tijdloze uitstraling aan een huis. Je kunt houten ramen zelfs voorzien van decoratief freeswerk in een traditionele stijl om nog meer karakter toe te voegen.

Of je nu een retro-look wilt creëren of een landelijke sfeer wilt behouden, houten ramen zijn een ideale keuze voor een traditionele uitstraling. Ze passen perfect bij historische gebouwen en kunnen helpen om de authenticiteit van de architectuur te behouden.

Modern

Moderne houten ramen zijn perfect voor wie een strakke en eigentijdse uitstraling wil creëren in zijn huis. Deze ramen passen goed bij moderne bouwstijlen en kunnen zowel in kleur als afwerking worden aangepast aan de stijl van uw huis.

Behandelde houtsoorten zoals meranti of eik kunnen worden gebruikt om een moderne look te bereiken. Daarnaast kunnen moderne houten ramen ook worden voorzien van slanke profielen en grote glaspartijen om meer natuurlijk licht binnen te laten.

Met moderne houten ramen kunt u genieten van de warmte en schoonheid van hout, gecombineerd met een eigentijdse uitstraling die past bij de huidige trends in woninginrichting.

Rustiek

Rustieke houten ramen hebben een authentieke en landelijke uitstraling. Ze passen perfect bij traditionele en landelijke bouwstijlen. Deze ramen kunnen worden voorzien van decoratieve details en freeswerk, waardoor ze een uniek karakter krijgen.

Rustieke houten ramen worden vaak gemaakt van Europees hardhout, wat zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur. Als je op zoek bent naar een charmante en tijdloze uitstraling voor je huis, zijn rustieke houten ramen een goede keuze.

Ambachtelijk

Ambachtelijk gemaakte houten ramen worden met veel zorg en vakmanschap vervaardigd. Deze ramen hebben een authentieke uitstraling en kunnen op maat gemaakt worden, zodat ze perfect passen bij de stijl van een gebouw.

Bij ambachtelijke houten ramen wordt er ook veel aandacht besteed aan specifieke wensen en details. Decoratieve elementen en freeswerk kunnen worden toegevoegd om de ramen nog mooier te maken.

Ambachtelijk gemaakte houten ramen voegen niet alleen esthetische waarde toe aan een woning, maar kunnen ook bijdragen aan de waarde ervan. Het is dus mogelijk om unieke en hoogwaardige ramen te krijgen die met vakmanschap zijn gemaakt.

Het onderhouden van houten ramen

Het onderhouden van houten ramen omvat het schuren, beitsen en (her)schilderen van het houtwerk.

Houten ramen schuren

Om houten ramen in goede staat te houden, is het belangrijk om ze regelmatig te schuren. Hier zijn enkele redenen waarom schuren nodig is:

 1. Verwijderen van oude verflagen: Door het schuren van houten ramen kunnen oude verflagen worden verwijderd, waardoor er weer een glad oppervlak ontstaat voor de nieuwe verf.
 2. Herstellen van beschadigingen: Schuren kan helpen bij het herstellen van kleine beschadigingen aan het hout, zoals krassen of deuken.
 3. Voorbereiden op nieuwe afwerking: Het schuren van houten ramen zorgt ervoor dat de nieuwe afwerklagen (verf, beits, lak) beter hechten en langer meegaan.
 4. Verbetering van de uitstraling: Door het schuren kunnen onregelmatigheden en vlekken op het hout worden verwijderd, waardoor de ramen er mooier en verzorgd uitzien.
 5. Behoud van duurzaamheid: Door regelmatig te schuren blijft het hout in goede conditie en gaat het langer mee.

Houten ramen beitsen

Het beitsen van houten ramen is een belangrijke stap in het onderhoud ervan. Het beschermt het hout tegen verkleuringen en geeft het een nieuwe uitstraling. Hier zijn enkele belangrijke feiten over het beitsen van houten ramen:

 • Beitsen biedt bescherming: Het beitsen van houten ramen zorgt ervoor dat het hout beschermd wordt tegen verkleuring door de zon en vocht. Het vormt een laag op het hout die helpt om deze problemen te voorkomen.
 • Nieuwe uitstraling: Beits kan ook worden gebruikt om de uitstraling van houten ramen te veranderen. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar, dus je kunt kiezen voor een nieuwe look die past bij jouw wensen.
 • Regelmatig onderhoud nodig: Het beitsen van houten ramen is geen eenmalige klus. Om de bescherming te behouden, is regelmatig onderhoud nodig. Afhankelijk van de weersomstandigheden en blootstelling aan zonlicht, moet je mogelijk om de paar jaar opnieuw beitsen.
 • Voorbereiding is belangrijk: Voordat je begint met beitsen, is het belangrijk om de ramen goed schoon te maken en eventuele oude verflagen te verwijderen. Zo zorg je ervoor dat de beits goed hecht aan het hout.
 • Gebruik geschikte materialen: Zorg ervoor dat je geschikte beits gebruikt voor hout, specifiek bedoeld voor buitengebruik. Volg ook de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.
 • Bescherming tijdens het beitsen: Tijdens het beitsen is het belangrijk om jezelf te beschermen. Draag handschoenen en zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte waarin je werkt.

Houten ramen (her)schilderen

Het schilderen van houten ramen is belangrijk om ze er mooi uit te laten zien en ze te beschermen tegen weersinvloeden. Dit moet ongeveer om de tien jaar gebeuren. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen bij het (her)schilderen van houten ramen:

 • Verwijder eventuele oude verflagen door het schuren van het oppervlak.
 • Vul eventuele gaten of scheuren in de ramen op met houtvuller.
 • Reinig de ramen grondig met een sopje en laat ze goed drogen.
 • Breng een primer aan op de ramen om ze voor te bereiden op de verf.
 • Kies een geschikte verf voor hout, bijvoorbeeld acrylverf of alkydverf.
 • Schilder de ramen in dunne lagen om een gelijkmatige dekking te krijgen. Laat elke laag goed drogen voordat je de volgende laag aanbrengt.
 • Werk nauwkeurig en zorgvuldig om druipers en strepen te voorkomen.
 • Controleer regelmatig of er geen beschadigingen zijn aan de verflaag en werk deze bij indien nodig.

Houten ramen prijs en kosten overzicht

De prijs van houten ramen varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gekozen houtsoort, de grootte van het raam, het type raam en de gewenste afwerking.

Vast houten raamPrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
1.000 x 1.000 mm€ 300 - € 500
1.500 x 1.200 mm€ 400 - € 600
2.000 x 1.500 mm€ 800 - € 1.000

Premies in 2023

In 2023 zijn er verschillende premies beschikbaar voor houten ramen. Deze premies kunnen helpen om de kosten van het plaatsen van nieuwe ramen te verlagen. Enkele voorbeelden van deze premies zijn de totaalrenovatiebonus, EPC-labelpremie en gemeentelijke premie.

Het is belangrijk om te controleren welke premies beschikbaar zijn in jouw regio en te profiteren van deze financiële voordelen bij het renoveren of vervangen van je ramen. Door gebruik te maken van deze premies kun je geld besparen en tegelijkertijd genieten van de vele voordelen van houten ramen.

Extra kosten

Bij het kiezen van houten ramen zijn er extra kosten waarmee rekening moet worden gehouden. Deze kosten kunnen verschillen op basis van factoren zoals de houtsoort, de grootte van het raam en het type raam.

Het installeren van de ramen kan extra kosten met zich meebrengen, evenals het onderhoud ervan. Het is belangrijk om deze extra kosten in overweging te nemen bij het budgetteren voor houten ramen.

Aankooptips

Bij het kopen van houten ramen zijn er een paar belangrijke punten om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om de juiste afmetingen en specificaties van de ramen te bepalen, zodat ze perfect passen bij jouw huis.

Daarnaast is het handig om verschillende offertes aan te vragen om zo de prijzen en opties te vergelijken.

Een ander belangrijk aspect is de keuze van de houtsoort. Er zijn verschillende soorten hardhout en zachthout beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en prijsklasse. Bij het kiezen van de houtsoort is het goed om te letten op duurzaamheid, onderhoudsgemak en natuurlijk de uitstraling.

Verder is het raadzaam om te letten op het energie-efficiëntieniveau van de ramen. Kies voor ramen met een goede isolatiewaarde, zoals hoogrendementsglas. Dit zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar draagt ook bij aan een comfortabeler binnenklimaat.

Installatie en Aanpassingen

Lees verder voor een stapsgewijze handleiding om houten ramen te installeren en ontdek hoe je ze kunt aanpassen naar jouw wensen.

stapsgewijze handleiding voor het installeren van houten ramen

Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het installeren van houten ramen:

 1. Kies de juiste maat en stijl van het raam
 2. Meet de opening nauwkeurig op en zorg ervoor dat het raam past
 3. Verwijder eventueel oud raamwerk of kozijn
 4. Plaats een waterdichte folie rondom het raamkozijn om vochtproblemen te voorkomen
 5. Til het nieuwe houten raam voorzichtig in de opening en zorg ervoor dat het waterpas staat
 6. Bevestig het raam stevig aan de muur met behulp van schroeven of spijkers
 7. Controleer nogmaals of het raam goed waterpas staat en goed sluit
 8. Breng kit aan rondom het raamkozijn om een goede luchtdichte afdichting te creëren
 9. Werk de buitenkant van het raam af met verf, beits of andere beschermende afwerking, indien gewenst.

Doe-het-zelf

Als je handig bent en graag zelf aan de slag gaat, kun je ervoor kiezen om houten ramen zelf te installeren. Het installeren van houten ramen kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste stappen en gereedschappen is het zeker mogelijk.

Begin met het meten van de opening waarin je de ramen wilt plaatsen en zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen hebt. Vervolgens kun je de oude ramen verwijderen en de opening schoonmaken.

Volg daarna stap voor stap de handleiding voor het installeren van de nieuwe houten ramen. Het is belangrijk om nauwkeurig te werken en ervoor te zorgen dat de ramen goed worden uitgelijnd.

aanpassen en personaliseren van houten ramen

We kunnen houten ramen aanpassen en personaliseren op verschillende manieren:

 • Keuze van houtsoort: We hebben veel verschillende soorten hout om uit te kiezen, zoals eikenhout, meranti en afrormosia. Elk type hout heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling.
 • Afwerking: We kunnen de ramen afwerken met beits of verf in verschillende kleuren, zodat ze perfect passen bij jouw smaak en interieur.
 • Vorm en structuur: We kunnen de ramen op maat maken in verschillende vormen en structuren, zodat ze goed passen bij de stijl van jouw huis.
 • Glasopties: Je kunt kiezen uit verschillende soorten beglazing, zoals dubbel glas of hoogrendementsglas, om de isolerende eigenschappen van de ramen te verbeteren.
 • Toevoegingen: We kunnen ook extra's toevoegen aan de ramen, zoals roeden of ventilatieroosters, om tegemoet te komen aan jouw specifieke behoeften.

Duurzaamheid

Houten ramen zijn een duurzame keuze vanwege hun eco-vriendelijkheid en lange levensduur.

Eco-vriendelijk: milieuvriendelijkheid van houten ramen

Houten ramen gemaakt van tropisch of Europees hardhout zijn een milieuvriendelijke keuze. Deze houtsoorten worden vaak duurzaam geproduceerd en zijn afkomstig uit bossen met verantwoord beheer.

Daarnaast heeft hout als natuurlijk materiaal een lagere milieubelasting dan bijvoorbeeld kunststof of aluminium. Hout is namelijk hernieuwbaar en kan gerecycled worden. Het gebruik van houten ramen kan dus bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Bovendien hebben houten ramen goede isolerende eigenschappen, waardoor energie bespaard kan worden op verwarming en koeling van de woning. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Levensduur: Hoe lang gaan houten ramen mee en hoe ze kunnen worden gerecycled

Houten ramen gaan lang mee en kunnen gerecycled worden. Ze hebben een goede levensduur, wat betekent dat ze vele jaren meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Dit komt omdat hout een duurzaam materiaal is dat goed bestand is tegen slijtage en weersinvloeden.

Het recycleproces van houten ramen begint met het ontmantelen van het raam en het scheiden van de verschillende materialen. Het hout kan vervolgens worden vermalen tot houtsnippers en worden gebruikt als biomassa of worden omgezet in nieuwe houtproducten.

Op deze manier wordt het hout hergebruikt en helpt het de impact op het milieu te verminderen. Dus, als u besluit om houten ramen te vervangen, kunt u er zeker van zijn dat het oude hout op een milieuvriendelijke manier kan worden gerecycled.

Hoe worden houten ramen gemaakt

Houten ramen worden gemaakt met behulp van moderne technologie en vakmanschap.

Technologie

We maken gebruik van moderne technologieën bij het produceren van houten ramen. Geavanceerde machines en gereedschappen worden gebruikt om het hout nauwkeurig te bewerken en vorm te geven.

Met behulp van CNC-machines kunnen we precieze sneden en vormen maken in het hout. Dankzij deze technologieën kunnen we ook de houtsoort, kleur en afwerking van de ramen aanpassen aan de wensen van onze klanten.

We streven ernaar om met de nieuwste technologieën te werken om zo kwalitatieve en op maat gemaakte houten ramen te kunnen leveren.

Vakmanschap

Voor het maken en onderhouden van houten ramen is vakmanschap vereist. Vakmensen kunnen de ramen op maat maken en repareren wanneer dat nodig is. Ze hebben de expertise om decoratief freeswerk aan te brengen en de ramen te behandelen met oliën, beitsen, vernissen of schilderen.

Het vakmanschap dat vereist is voor het produceren van maatwerk kan de prijs van houten ramen beïnvloeden. Het is belangrijk om een gespecialiseerde vakman in te schakelen om ervoor te zorgen dat het vakmanschap goed wordt uitgevoerd en dat de houten ramen van hoge kwaliteit zijn.

Conclusie

Houten ramen van Arenda bieden vele voordelen, zoals een warme uitstraling, goede isolatie en duurzaamheid. Met verschillende houtsoorten en beglazingsopties, kunnen houten ramen worden aangepast aan elke bouwstijl.

Het onderhouden en personaliseren van houten ramen is ook eenvoudig. Overweeg dus houten ramen voor een esthetisch aantrekkelijke en milieuvriendelijke keuze.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het voordeel van houten ramen van Arenda?

Houten ramen van Arenda bieden esthetiek, duurzaamheid en goede isolatie. Ze geven een warme, natuurlijke en tijdloze uitstraling aan uw huis.

2. Welke houtsoorten kan ik kiezen voor mijn ramen bij Arenda?

Bij Arenda kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten zoals eiken, meranti en andere Europese of tropische hardhoutsoorten. Er zijn zachte en harde houtsoorten beschikbaar.

3. Hoe onderhoud ik mijn houten ramen van Arenda?

Onderhoud van houten ramen omvat reinigen, schilderen en soms kleine reparaties. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw ramen.

4. Wat zijn de prijzen van houten ramen bij Arenda?

Houten ramen prijzen verschillen per raamtype en houtsoort. U kunt offertes aanvragen bij Arenda voor een gedetailleerde prijsberekening.

5. Zijn er premies beschikbaar voor de aankoop van houten ramen bij Arenda in 2023?

Ja, er zijn premies zoals de renovatiepremie en het verlaagd BTW-tarief beschikbaar voor aankoop en installatie van houten ramen.

6. Biedt Arenda ook installatie van de houten ramen?

Jazeker, bij Arenda kunt u kiezen voor professionele installatie van uw houten ramen, maar er zijn ook doe-het-zelf mogelijkheden beschikbaar.

Houten ramen offertes

Vergelijk specialisten

Je kunt tot 40% besparen op de kosten voor je nieuwe houten ramen door offertes te vergelijken. Daarvoor hoef je niet allerlei specialisten te contacten in de hoop dat je te maken hebt met professionals. Je vraagt bij ons eenvoudig offertes op. Vertel ons je wensen en je postcode en binnen twee dagen ontvang je meerdere offertes. Deze zijn van specialisten uit jouw buurt. Je ziet wat je kunt verwachten aan prijzen en kunt zo bepalen of je daar een specialist van wil inschakelen of niet. Je bent namelijk niets verplicht. Offertes opvragen is gratis en vrijblijvend.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Vlaams-Brabant

Onze Diensten