Offerte ramen | Vergelijk offertes voordat u investeert

Wil je nieuwe ramen of heb je echt nieuwe ramen nodig in je huis? Vergelijk dan offertes voordat je iemand inschakelt om dit voor je te regelen. Door offertes te vergelijken kun je namelijk een hoop besparen. Het kan tot wel 40% schelen. We vertellen je hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Offerte ramen vergelijken

Bespaar tot 40% op uw aankoop

Goedkoop nieuwe ramen laten plaatsen is altijd iets wat risicovol klinkt. Je wil natuurlijk wel dat er kwaliteit geleverd wordt, maar je wil het liefst ook zo veel mogelijk besparen. Daarom vergelijk je offertes. Je kunt offertes eenvoudigweg opvragen via ons offerteformulier. Je vertelt wat je precies wil van je ramen, zoals het materiaal, de afmetingen, het soort raam en waar het raam of de ramen moeten komen. Dan kunnen specialisten je een goed beeld geven van de kosten die je kunt verwachten. En van ons krijg je meerdere offertes van verschillende specialisten bij jou in de buurt. Dat doen we aan de hand van je postcode. Binnen twee werkdagen heb je offertes van verschillende specialisten in huis. Je kunt dus rekenen op vakmanschap en tegelijkertijd de beste deal voor goedkoop nieuwe ramen laten plaatsen vinden. Offertes opvragen is geheel gratis en vrijblijvend.

Waarom ramen laten plaatsen door specialisten?

Het inschakelen van een specialist betekent vaak een verdubbeling van de prijs ten opzichte van aanschaf alleen. Toch is het wel aan te raden. Je weet zeker dat de montage goed uitgevoerd wordt en dat er niet op termijn problemen zullen ontstaan met je ramen. Als je het zelf gaat doen, heb je die garantie natuurlijk niet. Tenzij je toevallig zelf specialist bent, maar dan zal je ook niet op zoek zijn naar meer informatie. Voor zekerheid van kwaliteit schakel je dus een specialist in. Zij hebben niet alleen de nodige kennis, maar vooral ook de ervaring die nodig is. Bovendien kunnen ze je nog tips meegeven.

Hoe werkt een offerteaanvraag?

Maar hoe gaat een offerteaanvraag nou eigenlijk precies in zijn werk? Dat is vrij simpel. Er zijn drie stappen:

  • Offertes aanvragen
  • Offertes vergelijken
  • De beste optie kiezen

Offertes aanvragen

Je begint natuurlijk met de aanvraag. Dat doe je via het offerteformulier. Daar vul je in wat je wil van je nieuwe ramen. Ook laat je je postcode achter. Met die informatie worden specialisten gezocht. Binnen twee werkdagen krijg je dan offertes van specialisten uit je eigen omgeving. Dit zijn er maximaal zes. Het is geheel gratis en vrijblijvend.

Offertes vergelijken

Als je de offertes in huis hebt, kun je ze gaan vergelijken. Je bekijkt gewoon wat er per offerte gevraagd en geboden wordt. Let daarbij ook op de opbouw van de prijzen. Misschien is de ene goedkoper, maar vraagt deze een hogere arbeidsvergoeding per uur. Wat als het werk dan toch een paar uur langer in beslag blijkt te nemen? Ben je daar dan alsnog het goedkoopst uit?

De beste optie kiezen

Als je de offertes goed hebt doorgenomen en vergeleken, weet je wat je kunt verwachten. Ook weet je dan waarschijnlijk waar je het voordeligst uitkomt. Door de voordeligste aanbieder hieruit te halen, kun je tot 40% besparen op je nieuwe ramen en het laten plaatsen hiervan. Offertes opvragen betekent niet dat je verplicht bent om ook daadwerkelijk je werkzaamheden uit te laten voeren.

Ramen offerte

Onderdelen offerte ramen

Er zijn een aantal kosten die in een offerte worden aangegeven. Het gaat om materiaalkosten, montagekosten, het btw tarief en de bijkomende kosten.

Materiaalkosten

De materiaalkosten zijn vaak vrij duidelijk. Zeker als je al precies weet welke formaten je nodig hebt, zal dit weinig afwijken van de werkelijkheid. Dit zijn de kosten voor het raam. Materiaalkosten gaan dus over het materiaal voor de kozijnen, het soort raam, het type glas en eventuele extra’s. Als je bijvoorbeeld kiest voor PVC in plaats van hout of aluminium, ben je goedkoper uit. Dit geldt ook voor vaste ramen ten opzichte van draaikiepramen. In de offerte vind je hier de prijs van.

Montagekosten

Daarnaast worden de montagekosten aangegeven op de offerte. Meestal zijn de montagekosten even duur als de materiaalkosten. Dat kun je in de offertes dus ook goed vergelijken. Het is in ieder geval een garantie voor kwaliteit. Je kunt op de offerte duidelijk zien of de montagekosten vergelijkbaar zijn met de materiaalkosten, want ze worden apart benoemd. Zonder offertes op te vragen zul je dit natuurlijk nooit weten.

Bijkomende kosten

Dan zijn er nog bijkomende kosten. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor het weghalen en opruimen van de oude ramen of voorrijkosten. Deze prijzen zijn bij iedere aanbieder heel verschillend. Ook daarom vraag je offertes op. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een specialist dichterbij of verder weg van je woning zit en daardoor een verschil tussen de aanbieders in prijzen is.

Btw tarief

Tot slot is er het btw tarief. Dat is natuurlijk een percentage. Meestal worden prijzen inclusief btw aangegeven. Als de prijzen exclusief btw zijn kun je dus rekening houden met een stijging in de prijs van 21%.

Uw ramen samenstellen

Voordat je een offerte opvraagt is het handig om vast te weten wat je wil van je ramen. Er kan namelijk nogal een verschil zitten tussen de materialen, raamtypes, glastypes en kleuren. Evenals de uitbreidingen zoals een vliegenraam of een ventilatierooster. Als je van al deze dingen weet wat je wil, krijg je met de offertes echt een goed beeld van de kosten die je waarschijnlijk kwijt bent.

Vraag ramen offertes aan

Het aanvragen van offertes is vrijblijvend en gratis. Misschien twijfel je bijvoorbeeld tussen twee materialen of twee types glas, maar ben je over de rest wel zeker. Dan vraag je gewoon twee keer een offerte aan voor één van de opties. Dan kun je ook de daadwerkelijke prijzen vergelijken voor die opties. Of in ieder geval prijzen die dichter in de buurt komen dan de indicatieve prijzen die je kunt vinden op de site. Je kunt de offertes opvragen en vergelijken om zo tot 40% te besparen op de aanschaf van je nieuwe ramen.

Onze Diensten