Aluminium schuiframen op maat laten maken

aluminium schuifraam

Zeer in trek in moderne gebouwen, maar ook gewaardeerd als vervanging of zelfs bij renovatie, biedt het aluminium schuifraam vele voordelen. In het verleden was dit type opening voorbehouden aan panoramavensters, maar tegenwoordig wordt het meer en meer gebruikt voor ramen. Ontdek al onze goedkope op maat gemaakte aluminium schuiframen.

De voordelen van het op maat gemaakte aluminium schuifraam

U kent de erkers vast wel, ze zijn niet meer weg te denken uit onze moderne woningen. Maar bent u bekend met hun variatie in de vorm van ramen?

Vergeleken met een openslaand raam heeft een schuifraam verschillende voordelen. In de eerste plaats opent en sluit u het door de vleugels over een rail te schuiven. Dit is ontegenzeggelijk comfortabel en gemakkelijk in het gebruik. De vleugels zijn gemonteerd op dubbele rollen of punttrolleys die de wrijving verminderen en het mogelijk maken de glaspanelen moeiteloos te verplaatsen. De schuiframen kunnen met één vinger worden bewogen en net zo gemakkelijk worden vergrendeld.

U wordt niet gehinderd door de opening van de vleugels in de kamer, en u kunt de opening kiezen die u wilt: op een kier om de kamer te ventileren, of wijd open, de opening past zich aan uw behoeften aan. Dit is de ideale oplossing voor kleine kamers!

Het schuifraam is verkrijgbaar in kleine breedtes, maar ook in grote breedtes, zelfs zeer grote! Tot 6 meter breed. We komen hier later op terug.

Tenslotte, als u erkers in uw woning installeert, zullen de schuiframen met dezelfde profielen worden gemaakt, ze zullen dezelfde esthetiek hebben, waardoor de homogeniteit van het geheel wordt gegarandeerd.

Schuiframen voor het hele huis

Het voordeel van aluminium is dat het schrijnwerk kan worden versierd met dunne of zelfs zeer dunne profielen. Dit maakt aluminium ramen discreter, maar belangrijker is dat het glasoppervlak wordt vergroot en er dus nog meer daglicht binnenvalt, wat zeer nuttig is voor een ruimte als de woonkamer die u zeer regelmatig bezoekt.

In 2 vleugels kan het schuifraam in elke kamer worden geïntegreerd.

Het vervangt voordelig een raam met vleugels, het comfort van het openen bovendien. In de keuken zal hij zijn plaats vinden boven de gootsteen, zonder dat de kraan de opening van het raam belemmert, praktisch en slim, nietwaar?

Het is ook het einde van dichtslaande ramen; zelfs als er wind staat, blijft een schuifraam in de gekozen stand staan. Het schuifraam met 2 vleugels is bijvoorbeeld geschikt voor een kinderkamer. Je kunt het zonder angst openen, het laat lucht binnen voor een goede ventilatie.

Het 3-luik schuifraam is de koningin van de grote openingen.

Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, aluminium schrijnwerk is populair bij architecten. Het aluminium raam met 3 panelen is geen uitzondering op de regel: het maakt deel uit van de huidige trend. Het is eerder bedoeld voor woonkamers. Door zijn design kan hij met vele materialen worden gecombineerd: hij verfraait de muren van uw huis zonder al te veel moeite!

Panoramische versie met het 4-vleugelige schuifraam

Nieuwste trend onder architecten in nieuwe gebouwen, vooral houtskelet, panoramische ramen. Dit zijn openingen die zich over de hele lengte van een muur uitstrekken. Daarvoor is het nodig ramen met een grote breedte te kunnen ontwerpen, en dat is het geval voor het schuifraam met 4 panelen, dat tot 6 meter lang kan zijn! Te installeren op een muur op het zuiden voor een maximale lichtinval; als uw huis een mooi uitzicht heeft, is dit de gelegenheid om het te verbeteren. Zo krijgt u de indruk een levend schilderij in uw huis te hebben. Het is de koninklijke oplossing als u in de bergen bent, aan zee, als u een mooi landschap hebt, maar ook om van een panoramisch uitzicht op uw stad te genieten.

Een maximale opening met het galageschuifraam

Bij een klassiek schuifraam schuiven de vleugels over elkaar. Dankzij het galandageprincipe kunnen de raamvleugels in de scheidingswanden worden geschoven, waardoor de volledige opening vrijkomt. Zo kunt u optimaal profiteren van het mooie weer door uw kamers volledig naar buiten open te stellen.

De galandage is de combinatie van comfort en esthetiek. Het maakt een ongeëvenaarde ruimtebesparing mogelijk, want in geopende stand verdwijnen de bladeren in de tussenschotten en ziet men ze helemaal niet meer.

Het schuifraam met een enkele vleugel galandage

Voor dezelfde breedte kan een schuifraam met minder vleugels worden gemaakt. Bijvoorbeeld, een venster met 1 vleugel is beperkt tot 100 cm breedte; daarboven moet u overstappen op 2 vleugels. Een schuifraam met 1 ruit kan echter in één stuk tot 1,60 m breed zijn! Naast het esthetische aspect van het ontbreken van een centrale post, is het meer beglazing dus meer licht in uw huis!

Raam met 2 vleugels en 2 rails

Soms heb je niet veel ruimte aan de zijkant van je schrijnwerk om de doos te plaatsen waarin de bladen passen. Het uitzetraam met 2 panelen en 2 rails is een oplossing voor dit probleem, omdat u slechts de helft van de breedte van het raam aan één kant beschikbaar hoeft te hebben.

Bijvoorbeeld, voor een schuifraam van 2 meter breed, zal elke vleugel 1 meter breed zijn, en zal er rechts of links slechts 1 meter beschikbaar zijn om de 2 vleugels in te passen.

Het galerijvenster met 2 vleugels en centrale opening

In plaats van alle vleugels naar de ene of de andere kant te laten schuiven, schuift u bij een stolpraam met 2 ruiten de vleugel van links naar links, en de rechter vleugel naar rechts. Het is een centraal opengaande galerij; het esthetische effect is gegarandeerd en bovenal laat het een doorgangsbreedte van meer dan 3 meter toe!

De favoriet van onze klanten: het 4-ruits galagneraam.

Als u erg grote openingen hebt, hebben wij ook erg grote ramen. Tot 6 meter breed, met vleugels die volledig verdwijnen! Dat is de belofte van het 4-luik, 2-sporig aluminium schuifraam. Uw interieur en exterieur zullen naadloos in elkaar overgaan, zodat u kunt genieten van de charme van de lentezon. Terras of tuin worden in alle discretie een verlengstuk van uw woonkamer.

Een aluminium schuifraam met hoge thermische isolatie.

Uw binnencomfort wordt verzekerd door aluminium profielen met thermische onderbrekingen. Ook aan de lucht-, water- en winddoorlatendheid (AEV-classificatie) is bijzondere zorg besteed om de isolatie in uw woning te versterken.

In het verleden werden ramen uitsluitend gezien als bronnen van warmteverlies; sindsdien is de technologie geëvolueerd en zijn ramen zeer efficiënt geworden op het gebied van isolatie.

Door het gebruik van dubbele beglazing met een inert gas, zoals argon, wordt het isolerend vermogen van de beglazing met 5 tot 10% verhoogd. De vergroting van het glasoppervlak kan ook worden benut om zonne-energie te winnen, zodat het gebruik van emissiearme dubbele beglazing de zon naar binnen laat schijnen, door warmte in de kamer op te vangen, waardoor deze kan worden verwarmd zoals een radiator dat zou doen, en zal bijdragen tot een lagere energierekening.

Kijk dus bij de keuze van uw schuifraam goed naar de warmtedoorgangscoëfficiënt: die moet zo dicht mogelijk bij 1 liggen. Hoe verder van 1, hoe slechter de coëfficiënt, hoe groter het energieverlies.

Met dit soort schrijnwerk kunt u zien dat aluminium de meest effectieve bondgenoot is om wijd open te gaan! Omdat zij dun en stijf zijn, blijven aluminiumprofielen het meest geschikt om grote afmetingen te dragen, waardoor zij op de eerste plaats komen van schrijnwerk dat grote openingen kan maken.

Verleid door ons aanbod van aluminium schuiframen? Ontdek de prijzen door naar elke categorie van aluminium schrijnwerk te gaan: een configurator van afmetingen wacht op u!

Wij adviseren u ook om te kijken naar aluminium ramen, PVC ramen, houten ramen.

Onze Diensten