PVC ramen schilderen

Het kan zijn dat je je PVC ramen wil schilderen. Het is raadzaam om dit uit te laten voeren door een specialist. Ze hoeven namelijk niet geschilderd te worden. We vertellen je op deze pagina meer over hoe een schilder PVC ramen schildert en wat dat kost.

Pvc ramen schilderen

PVC ramen schilderen

Houten ramen moeten regelmatig geschilderd worden voor het onderhoud. Voor PVC ramen geldt dit niet. Het is wel mogelijk om je PVC ramen te (laten) schilderen. Bijvoorbeeld wanneer je de kleur zat bent of toe bent aan een nieuwe look. Dan is verven een simpele oplossing voor verandering. De onderstaande tabel geeft de richtprijzen voor de werkzaamheden die komen kijken bij het schilderen van PVC ramen. Dit is inclusief materiaalkosten, arbeidskosten en btw.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten per meter
Opschuren€ 1
Grondlakken€ 2
Voorlakken€ 1,50
Aflakken€ 2,50
Totaalprijs€ 7

Deze kosten zijn voor het inschakelen van een specialist om je PVC ramen te verven per meter. Als we uitgaan van 5 ramen van ieder 4 m², dus een totale raamoppervlakte van 20 m², dan kun je rekenen op een prijs van € 250 tot € 300. Wil je meer weten over het schilderen van je PVC ramen? Neem dan contact op met een expert op dat gebied. Je kunt ook gratis en vrijblijvend bij ons offertes opvragen voor het schilderen van PVC ramen of het laten plaatsen van nieuwe ramen. Je vult ons offerteformulier in en ontvangt dan meerdere offertes van specialisten bij jou in de buurt. Deze krijg je binnen twee werkdagen. En je kunt bovendien geld besparen. Door offertes te vergelijken bespaar je namelijk tot 40% op de kosten.

Waarom uw PVC ramen laten schilderen?

PVC ramen zijn gemaakt om lang mee te gaan. Misschien heb je een huis gekocht met nog vrij nieuwe PVC ramen, maar past de kleur niet bij wat jij van het huis wil. Dan kan het goed uitkomen om je PVC ramen te laten schilderen. Wel zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee dient te houden. En het is verstandig om een specialist in te schakelen voor het schilderen van je PVC ramen. Zij weten namelijk precies wat ze moeten doen.

Hoe gaat een schilder te werk?

PVC schilderen gebeurt niet veel. Het idee is namelijk dat het resultaat niet zo mooi is. Dat was voorheen inderdaad vaak het geval. Vandaag de dag zijn er betere toepassingen, waardoor het schilderen van PVC wel mooi kan uitpakken. Daar heb je dan wel de kennis en expertise van een specialist voor nodig. Het schilderen van PVC duurt meestal een gehele dag. In sommige gevallen kan het twee dagen duren. Een schilder die PVC schildert neemt de volgende stappen:

  • Reinigen ramen
  • Schuren
  • Grondlakken/voorlakken
  • Aflakken

Reinigen ramen

Allereerst moet het PVC natuurlijk schoongemaakt worden. Dat geldt voor iedere verfklus. Het te schilderen oppervlak moet vetvrij gemaakt worden. Dan kan de grondlak beter hechten. Een specialist heeft precies het juiste reinigingsmiddel voor het vetvrij maken van de PVC ramen.

Pvc ramen reinigen

Schuren

Daarna worden de PVC ramen licht geschuurd. Zo worden ze niet beschadigd, maar hecht de verf wel beter. Om het PVC te beschermen, wordt het nat gehouden tijdens het schuren. Er moet dan ook geschuurd worden met waterproof schuurpapier. Zo wordt ervoor gezorgd dat er geen krassen in het materiaal komen.

Grondlakken/voorlakken

Allereerst wordt dan de grondlaag, ook wel primer, aangebracht. Deze laag moet zeker zes uur drogen. Daarna pas kan de afwerklaklaag aangebracht worden. Soms wordt er ook een voorlaklaag aangebracht. Deze laag is een combinatie van aflak en grondlak en wordt tussen de twee aangebracht. Daarmee hecht de aflak beter.

Pvc ramen

Aflakken

Tot slot wordt er aflak aangebracht. Dit is de laatste laag voor het verven van je PVC ramen. Deze laag wordt twee keer aangebracht. Bij de laatste laag wordt gezorgd dat de afwerking strak en netjes is door de schilder. Op de pagina PVC ramen kleuren kun je meer vinden over de kleurenopties voor het schilderen van je PVC ramen.

Nieuwe PVC ramen met UV-bestand folie

Als je PVC ramen niet zo nieuw meer zijn, kun je misschien beter geheel nieuwe PVC ramen laten plaatsen dan je PVC ramen schilderen. Je kunt nieuwe PVC ramen namelijk direct in verschillende RAL-kleuren uitkiezen. Je kunt zelfs PVC ramen met een houtlook krijgen. Er zit dan een houtnerfstructuur in het PVC verwerkt. Zo heb je de voordelen van het onderhoudsarme PVC, maar de uitstraling van houten ramen. Dit wordt aangebracht met UV-bestand folie. Het geeft je ramen een geheel nieuwe look.

Prijsinformatie op maat

De specialist is degene die je precies kan informeren over de prijzen. Maar je kunt bij ons vast offertes opvragen. Je krijgt binnen twee werkdagen maximaal zes offertes van specialisten bij jou in de buurt. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Je laat ons via het offerteformulier weten wat je wensen zijn voor je ramen en laat je postcode achter. Je kunt dan de offertes vergelijken en de beste deal aanpakken. Dat kan je tot wel 40% schelen op de kosten. En voor hoge bedragen gaat dat om vrij veel geld.

Pvc ramen prijzen vergelijken

Onze Diensten