Vliegenramen: Houd vliegen en andere insecten buitenshuis

Een vliegenraam houdt insecten buiten terwijl je raam open staat. Er zijn verschillende maten en soorten vliegenramen. Je leest hier alles over de verschillende opties voor vliegenramen.

Vliegenraam

Prijs vliegenramen

Omdat een vliegenraam niet iets standaards is, is het lastig een precieze prijs op te geven. Wel is het zo dat vliegenramen niet duur hoeven te zijn, zeker niet in verhouding tot je ramen zelf. Je kunt bij deuren ook kiezen om een vliegendeur te plaatsen. In de tabel hieronder zie je wat de gemiddelde prijzen voor een vliegenraam of vliegendeur is.

ProductOppervlaktePrijs incl. btw en excl. montage
VliegenraamPer stuk€ 40 - € 70
Vliegendeur1.800 x 1.000 mm€ 200 - € 400

Vliegenramen zijn dus niet heel deur en worden vaak per stuk verkocht. Een vliegendeur vereist meer detailwerk en is daarom aanzienlijk duurder. Het beslaat vaak ook een groter oppervlak. Er zijn vliegendeuren die kunnen openen en sluiten, maar ook vliegendeuren die opgerold of gevouwen kunnen worden. Met de tabel hierboven kun je een idee krijgen van de kosten die je kwijt bent om een aantal ramen en je achterdeur bijvoorbeeld te voorzien van een vliegenraam en een vliegendeur.

Vliegenramen

Plaatsen of laten plaatsen?

Je kunt een vliegenraam op zich prima zelf plaatsen. Het is geen ingewikkelde constructie en als je een beetje handig bent, is dat geen probleem. Maar als je twijfelt aan je klusservaardigheid, ben je beter af door een specialist in te schakelen. Dat kost je misschien wat extra, maar je weet in ieder geval dat het goed gebeurt. Een vliegendeur zelf plaatsen is een grotere uitdaging. Je hebt namelijk met meer te maken dan het bevestigen van een plaat, er moet ook beweging in de vliegendeur zitten. Dat kun je sowieso beter aan een vakman overlaten. Zij weten hoe ze dat goed uit moeten voeren en zo geniet je er het meest en het langst van. Meestal betaal je aan montagekosten evenveel als aan aanschafkosten. Je bent dus voor het aanschaffen en plaatsen het dubbele kwijt ten opzichte van aanschaf alleen. Je kunt een beter beeld van de kosten krijgen door gratis en vrijblijvend offertes op te vragen. Dat kan eenvoudig via ons offerteformulier. Vul je wensen en postcode in, en wij sturen je maximaal zes offertes van specialisten uit de regio. Je bespaart hiermee tot wel 40% op de kosten voor je vliegendeur of vliegenramen.

Houd uw huis vrij van ongedierte

Vliegenramen zijn bedoeld tegen vliegen, zoals de naam duidelijk maakt. Maar het houdt allerlei beestjes buiten. Zeker in de zomer. Wespen, muggen, bijen en spinnen komen dan steeds dichterbij. Maar met een vliegenraam komen ze in ieder geval niet je huis in. Je kunt gerust het raam openzetten zonder je druk te hoeven maken dat er beestjes binnenkomen.

Soorten vliegenramen

Er zijn een aantal soorten vliegenramen en vliegendeuren die je aan kunt schaffen en (laten) monteren. Dat zijn bijvoorbeeld

Soorten vliegenramen
  • De inzet- en voorzetraamhor
  • De schuifhor
  • De rolhor
  • De vliegendeur
  • De plissé vouwdeur

Inzet- en voorzetraamhor

Een inzet- of voorzetraamhor is in principe hetzelfde. Het is een vast frame met een gaas erin dat bij het raam wordt geplaatst. Waar de hor geplaatst wordt is wel verschillend. Een inzetraamhor plaats je aan de binnenkant voor het raam. Je zet hem vast met klemmen. Dit is handig voor ramen die naar buiten toe openen. Als je raam naar binnen toe opent, is een voorzetraamhor weer handiger. Die wordt namelijk aan de buitenkant van het raam geplaatst.

Ramen met hor

Schuifhor

Schuifhorren zijn niet alleen geschikt voor ramen, maar ook voor bij deuren. Je schuift de hor voor het gat van het raam of van de deur. Het voordeel is dat schuifhorren geen ruimte innemen, omdat ze niet naar binnen of buiten openen.

Rolhor

Bij een rolhor kan de montage aan de zijkant of bovenkant van het raam gedaan worden. Je rolt de hor vanuit die zij- of bovenkant naar de andere kant om het open raam te bedekken. En als je hem niet nodig hebt, rol je hem weer terug.

Vliegendeur

Een vliegendeur is een standaard hordeur. Je kunt ze zelf bevestigen en weer weghalen. Zo hoef je de vliegendeur niet te gebruiken als het niet het seizoen is om de deur open te doen. Voor meer informatie over het laten plaatsen van ramen en deuren kijk je op de pagina ramen en deuren.

Vliegendeuren

Plissé vouwdeur

Een plissé vouwdeur lijkt op een rolhor, maar heeft een ander soort gaas en werkt ook net iets anders. Rolhorren worden opgerold en plissé vouwdeuren worden opgevouwen – klinkt logisch. Een plissé vouwdeur is steviger dan een normale hor. Je trekt de twee zijden naar elkaar toe en bevestigt de beide delen aan elkaar om de plissé vouwdeur te laten werken.

Compleet nieuwe ramen

Misschien ben je niet alleen op zoek naar vliegenramen, maar wil je je ramen compleet vervangen. Dan kun je nadenken over het materiaal voor je kozijnen, het glas voor je ramen en het soort raam dat je zoekt. Bij PVC ramen heb je bijvoorbeeld de keuze uit verschillende RAL-kleuren. Je vindt daar meer over op de pagina PVC ramen kleuren. Voor precieze informatie over de prijs voor jouw nieuwe ramen, schakel je een specialist in.

Vergelijk en bespaar 40% op vliegenramen

Hoewel vliegenramen niet duur hoeven te zijn, is het toch fijn om hierop te kunnen besparen. Dat doe je door offertes te vergelijken. Vraag bij ons offertes op en krijg binnen twee dagen een zestal offertes opgestuurd van specialisten uit jouw buurt. Deze kun je vergelijken en zo kun je tot 40% besparen op de kosten voor jouw vliegenraam. Dit is gratis en vrijblijvend, je bent dus niet verplicht ook daadwerkelijk één van die specialisten in te schakelen of vliegenramen te plaatsen.

Onze Diensten