Raam op maat kopen of laten installeren

Het upgraden van de ramen in uw huis is een van de manieren om de waarde ervan te verhogen bij doorverkoop of om het uiterlijk van uw huis te verfraaien. Sommige soorten op maat gemaakte ramen leveren u bij een eventuele verkoop een hoger rendement op uw investering op. Daarom moet u goed nadenken over de kosten van de methode die u kiest om de ramen op maat te laten plaatsen, en over de kosten van de ramen en de benodigdheden zelf.

 • PVC-ramen
  pvc raam op maat
  PVC is sterk isolerend, gemakkelijk te onderhouden en niet duur. Het heeft in de loop der jaren niet aan waarde ingeboet en is in Frankrijk nog steeds het populairste materiaal voor timmerwerk.
 • Frans stijl aluminium venster
  aluminium raam op maat
  Met zijn slanke staanders, strakke lijnen en talrijke beschikbare kleuren, brengt aluminium een extra vleugje moderniteit
 • Aluminium schuifraam
  Aluminium schuifraam op maat
  Ramen die opengaan door ze over een rail te schuiven, volgens hetzelfde principe als erkers maar dan in raamformaat
 • Houten raam
  Houten raam op maat
  Met zijn natuurlijke uitstraling straalt hout een warme sfeer uit, geeft het elk interieur een vriendelijke toets en brengt het door zijn aanwezigheid een knus gevoel

Hoe neem ik mijn afmetingen

Al onze ramen worden op maat gemaakt, of het nu voor nieuwbouw of renovatie is. U voert uw afmetingen in onze configurator in en de prijs wordt automatisch berekend.

Het is echt niet zo ingewikkeld, maar wij hebben een speciale gids samengesteld met tips van de profs over hoe je het moet doen. Dus pak een meetlint, een potlood en ga aan de slag!

Hoe uw raam te plaatsen

raam plaatsen

Als je maar één waarde zou moeten onthouden, zou dat 15,7% zijn. Dat is de prijsstijging van de installatie in 2 jaar. Een relatief hoog cijfer dat kan worden verklaard door de wet van vraag en aanbod. Het aanbod van schrijnwerkerij is geëxplodeerd terwijl de vraag is gedaald, hetgeen heeft geleid tot een drastische stijging van de kosten van de dienst.

Om dit te omzeilen kiezen steeds meer mensen ervoor om hun ramen zelf te plaatsen, waardoor ze aanzienlijk besparen op hun timmerbudget. In een slecht geïsoleerd huis zijn deuren en ramen verantwoordelijk voor veel energieverspilling. Renovatieramen maken het mogelijk om het oude schrijnwerk te vervangen door sterk isolerende modellen waarmee u geld kunt besparen.

Echte ramen op maat

echte raam op maat

Oude ramen of ramen in slechte staat kunnen ervoor zorgen dat tot 25% van uw verwarming verloren gaat en dat uw rekening omhoog gaat. Het vervangen van uw ramen is een prioriteit om zowel het thermische als het akoestische comfort van uw woning te verbeteren. De goedkoopste verwarming is degene waar je niet voor betaalt. Kijk eerst eens naar dat raam dat niet goed sluit voordat u uw verwarmingssysteem vervangt! Het installeren van dubbel glas in plaats daarvan is vaak een lonende investering.

Als u in een drukke straat woont, zal een raam met dubbele beglazing ook uw beste bondgenoot zijn om uw akoestisch comfort te verbeteren. Tot slot moet u weten dat ons schrijnwerk zowel in nieuwe als in oude gebouwen kan worden geïnstalleerd: uw raam is bij Orion Menuiseries!

Laten we onze dubbele beglazing ontdekken! Als u door onze virtuele rekken wandelt, zult u 3 hoofdfamilies van schrijnwerk zien.

De voordelen van uw PVC-schrijnwerk op maat

Op maat gemaakt PVC raam in een badkamer

PVC is nog steeds het populairste materiaal omdat het het goedkoopst is. Voor wie een krap budget heeft en op zoek is naar een raam tegen een lagere prijs, blijft het PVC-raam de beste keuze. PVC is ook geëvolueerd en staat zichzelf tegenwoordig zelfs enige fantasie toe.

Denk niet dat PVC wit blijft! Uw schrijnwerk op maat kan worden versierd met mooie geplazuurde kleuren, bijvoorbeeld imitatiehout, om het verschil te maken.

Houten ramen maken een sterke comeback

Op maat gemaakt houten raam geïnstalleerd op een gerenoveerd huis

Hout, dat de laatste jaren een beetje vergeten en verwaarloosd is, komt weer in de mode. Oorspronkelijk gekozen om het houtwerk in oude huizen te vervangen, laat het toe het bestaande karakter te bewaren en vervormt het gebouw niet. Maar het is ook een materiaal dat reële mogelijkheden tot aanpassing biedt. De populariteit van houten huizen en de wens om edele materialen te herontdekken hebben ervoor gezorgd dat houten ramen weer een belangrijke rol spelen in nieuwe constructies. Ze hebben hun ouderwetse look opgegeven en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan hedendaagse woningen.

Ten slotte heeft hout, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, niet veel onderhoud nodig. Zoals alle schrijnwerk, als je er zorg voor draagt, zal het jaren meegaan.

De voortdurende vooruitgang van het op maat gemaakte aluminium raam

Aluminium ramen op maat, voor nieuwbouw of renovatie

Aluminium ramen worden steeds populairder. In de afgelopen tien jaar is de populariteit van aluminium ramen toegenomen, mede dankzij het feit dat ze steeds betaalbaarder worden. Het is nu de nummer één keuze voor liefhebbers van mooie ramen met een eigentijdse en elegante uitstraling.

Met zijn afgeslankte deurstijlen en strakke lijnen is dit het aluminium raam met het grootste glasoppervlak, dat een maximum aan natuurlijk licht in uw huis brengt. Het is ook het venster dat de grootste constructies mogelijk maakt, en het is niet voor niets dat het de favoriet is geworden van architecten die er hun wildste projecten de vrije loop kunnen laten.

Tenslotte kunnen aluminium ramen dankzij het wijdverbreide gebruik van thermische onderbrekingen qua prestaties concurreren met andere soorten ramen en voldoen zij aan de eisen van de thermische regelgeving.

De nieuwste trend: op maat gemaakte schuiframen

Op maat gemaakt schuifraam geïnstalleerd in een mooie keuken

Het aluminium schuifraam heeft dezelfde kenmerken als zijn neef, het aluminium draairaam, d.w.z. optimale daglichttoetreding, een eigentijds design, enz.

Zijn toegevoegde waarde ligt in het gemak van openen en sluiten! Het glijdt over een rail... Het kan dus gemakkelijk worden geopend zonder dat de vleugels extra ruimte innemen, en zonder rammelende ramen.

Wanneer moet u uw oude schrijnwerk vervangen door ramen met dubbele beglazing?

Als uw ramen niet in goede staat zijn, als u tocht voelt, als u condens op de ruiten ziet, of gewoon als u het energieverlies van uw woning wilt beperken, is het hoog tijd om dubbele beglazing te plaatsen. Er is geen specifiek seizoen, maar pas op dat u uw raam niet midden in de winter vervangt. Bereid uw werk goed voor, met name door van tevoren de maten op te nemen, om het plaatsen en verwijderen te vergemakkelijken.

De tijd die nodig is om uw raam te vervangen hangt af van het soort werk dat u plant: volledige of gedeeltelijke verwijdering van uw oude schrijnwerk. In ieder geval is het altijd aangenamer om dit soort werk in de lentezon te doen dan in de winterkou. In feite hoeft u niet eens al uw ramen in één keer te vervangen! Begin met die in de woonvertrekken (woonkamer, slaapkamer) waar verwarming van essentieel belang is, want u zult er veel energie mee besparen.

Gemiddelde prijs van een op maat gemaakt raam.

Afhankelijk van de gekozen opties zal de prijs van een raam op maat dus in meer of mindere mate variëren, waarbij in aanmerking moet worden genomen dat maatwerk in nieuwe gebouwen goedkoper is dan in renovatie.

Uiteindelijk wordt de prijs van een raam op maat geraamd op 290 tot 1.150 euro/m2, inclusief plaatsing, d.w.z. 20 tot 40% meer dan die van standaardmodellen. Er zijn echter verschillen tussen de regio's, aangezien de kosten van levensonderhoud en de koopkracht niet dezelfde zijn.

Aangepast venstertype Gemiddelde prijs, inclusief montage
Op maat gemaakt houten raam 390 tot 1.190 euro
Op maat gemaakt PVC raam 290 tot 900 euro
Op maat gemaakt aluminium raam 500 tot 900 euro

Onze Diensten