Alles over ramen met driedubbel glas

Driedubbele beglazing vermindert de uitwisseling van lucht tussen binnen en buiten en beperkt daardoor de behoefte aan verwarming en koeling. Dit is een bijzonder goede keuze als u in een koude streek met lange winters woont. Hier volgt alle informatie die u moet weten over dit type beglazing voor uw ramen.

Wist je dat? De installatie van dubbele of driedubbele beglazing komt in aanmerking voor een energiepremie om uw kosten te verlagen! En met Effy Liberté, is deze bonus gegarandeerd.

driedubbel glas

De bijzonderheden van driedubbele beglazing

Het belangrijkste kenmerk van ramen met dubbele en driedubbele beglazing is dat zij bestaan uit verschillende over elkaar liggende glasplaten die van elkaar gescheiden zijn door lege ruimten, algemeen bekend als luchtruimten. Deze ruimten zijn strikt genomen niet leeg, aangezien zij gevuld zijn met lucht of andere neutrale gassen zoals argon.

Driedubbele beglazing bestaat uit 3 glasbladen die van elkaar gescheiden zijn door een zeldzaam gas: argon of krypton. De warmtecoëfficiënt (Ug) bedraagt gemiddeld 0,60 W/m2 K, tegen 1 tot 3 voor dubbele beglazing (hoe lager deze index, hoe hoger de warmte-isolatie). De bepaling van deze coëfficiënt is vastgelegd in de norm NF EN 673.

Een raam met driedubbele beglazing moet aan een aantal specifieke eisen voldoen voordat het als zodanig kan worden beschouwd:

  • De geluidsisolatiecoëfficiënt mag niet meer bedragen dan 34 decibel
  • De warmte-isolatiecoëfficiënt (genoteerd Uw) mag niet hoger zijn dan 1 kilowattuur per vierkante meter Kelvin of Uw<1kWh/m²K

De voordelen van ramen met driedubbele beglazing

Gemiddeld gaat 15% van de warmte in een woning verloren via ramen en deuren. Thermisch efficiënte ramen, zoals dubbele en driedubbele beglazing, helpen deze verliezen te beperken. Dit wordt bereikt door een sterkere structuur en een betere afdichting van de voegen.

Zo bespaart u op uw stookkosten!

Bovendien zorgt driedubbele beglazing voor een zeer goed comfort, omdat de temperatuur van de kamers het hele jaar door gelijk blijft. Tenslotte is het compatibel met veiligheidsvoorzieningen zoals gelaagd glas en inbraakwerende beglazing.

raam met driedubbele beglazing

Wanneer wordt driedubbel glas aanbevolen?

De meerprijs tussen driedubbel en dubbel glas is gerechtvaardigd, vooral in zeer energiezuinige woningen. Het is zelfs essentieel voor zogenaamde passiefhuizen, waar het energieverbruik niet meer dan 30 kWh/m² mag bedragen.

Hoe kouder de regio in de winter, hoe groter de winst. Driedubbele beglazing aan de Middellandse Zeekust zal niet helpen! Dubbele beglazing zal efficiënter zijn omdat het de natuurlijke energie van de zon minder filtert. Anderzijds, als u in de zomer last heeft van overmatige hitte door direct zonlicht, kan driedubbel glas als een waardevolle filter fungeren.

Tenslotte wordt driedubbele beglazing, vanwege de kosten, vaak gereserveerd voor kamers op het noorden of oosten. Bij de keuze van driedubbele beglazing moet dus rekening worden gehouden met alle parameters: ligging, oriëntatie, isolatie, zonnestraling en lichttransmissie, zomerse hitte en grootte van de openingen.

Als u zich niet in een van de bovengenoemde situaties bevindt, moet u weten dat gewapend dubbel glas meer dan voldoende is voor uw woning.

Plaatsing van driedubbele beglazing: parameters om rekening mee te houden

huis met driedubbele beglazing

Het is belangrijk te weten dat driedubbel glas zwaarder is dan traditioneel glas: 30 kg per m² tegenover 20 kg voor dubbel glas. U hebt dus geschikte lijsten nodig. Of zij nu gemaakt zijn van aluminium, gemengd hout/aluminium, PVC of hout, de kwaliteit ervan is van essentieel belang om een werkelijk doeltreffende isolatie te verkrijgen. Als driedubbele beglazing wordt geplaatst als onderdeel van een renovatie, zullen de kozijnen waarschijnlijk moeten worden vervangen, evenals de scharnieren.

Bovendien zijn, zoals we hebben gezien, de thermische prestaties van de ramen van essentieel belang. Maar het is vooral het hele huis dat goed geïsoleerd moet zijn, anders zal de winst niet erg merkbaar zijn. Wij raden u dan ook aan om na te denken over thermische isolatiewerkzaamheden op andere plaatsen, zoals de zolder of de muren, om uw facturen aanzienlijk te verlagen en het comfort te verhogen.

Denk aan geluidsisolatie!
Om ervoor te zorgen dat uw driedubbele beglazing een betere geluidsisolatie heeft, is de plaatsing van een trillingdempende folie noodzakelijk.

De prijs van ramen met driedubbele beglazing

De aankoopprijs van ramen met driedubbele beglazing hangt af van een aantal factoren, waaronder:

  • hun plaats van herkomst ;
  • hun grootte ;
  • hun ontwerp;
  • uw type huis;
  • de kosten van de installatie.

Vandaar het belang van het verkrijgen van meerdere offertes alvorens uw keuze te maken! Het is belangrijk op te merken dat de prijzen over het algemeen variëren van 200 tot 400 € per m².

Onze Diensten