Sectionaalpoorten

De Sectionaalpoort is een van de meest populaire vanwege zijn praktische nut. Het bestaat uit verschillende schuifpanelen, die onder het plafond of langs de wand worden aangebracht. De sectionaaldeur kan verticaal of zijwaarts worden geopend, biedt een uitstekende thermische isolatie en loopt niet over naar buiten. U zult dus de ruimte voor de garage kunnen gebruiken. Dit type deur is ook ideaal als uw garage op het trottoir uitkijkt. Het kan gemaakt zijn van hout, aluminium, staal of PVC.

Gratis offerteaanvraag

Wat is een sectionale garagepoort?

De sectionale garagepoort is verdeeld in verschillende panelen en functioneert op dezelfde manier als een rolluik. De sectionale garagepoort opent zo dicht mogelijk tegen de wanden van uw garage, waardoor de ruimte optimaal wordt benut en tegelijkertijd kostbare vierkante meters opslagruimte worden bespaard. Dit maakt de sectionalepoort perfect voor alle kleine garages. Zonder externe overloop, kan hij ook gemotoriseerd worden als u dat wenst. Hij is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren en kan in twee richtingen worden geopend, d.w.z. naar het plafond toe of opzij.

Gratis offerteaanvraag

Materialen & afwerkingen

sectionaalpoort afwerking

De keuze van een garagepoort hangt ook af van het gewenste materiaal. Een garagepoort kan gemaakt zijn van hout, aluminium, pvc of staal. Elk van deze materialen heeft specifieke voor- en nadelen.

dubbele sectionale poorten

Deze materialen bieden niet allemaal dezelfde garanties op het gebied van sterkte, onderhoud of isolatie. Daarom is het belangrijk de kenmerken van elk van hen te kennen.

Aluminium sectionaalpoort

sectionale poorten

Of u nu uw huis renoveert of bouwt, u moet uw auto of een deel van uw persoonlijke bezittingen in uw garage beschermen met een garagepoort van hoge kwaliteit.

Ideaal voor privégebruik, de aluminium garagepoort zal u toelaten om van vele voordelen te genieten.

 • Zeer bestendig en roestvrij: Een aluminium garagepoort is goed bestand tegen de weersomstandigheden buiten.
 • Esthetiek: Perfecte harmonie met moderne huizen. Vele kleuren beschikbaar
 • Weinig onderhoud
 • Compatibel met een motorisatie systeem
 • Zeer licht
 • Geluiddemper

Houten sectionaalpoort

sectionale garagepoorten

Houten sectionaalpoorten worden gewaardeerd om hun esthetiek en robuustheid. Als edel materiaal heeft hout vele voordelen, maar ook enkele nadelen die men moet kennen alvorens een garagepoort te kopen.

 • Uitstekende isolator: Hout is een zeer slecht geleidend materiaal
 • Esthetiek: Hout is een zeer elegant en warm materiaal.
 • Goed weer- en tijdbestendig
 • Stevigheid en robuustheid

Stalen sectionaalpoort

sectionaalpoort

Overweegt u een stalen sectionaalpoort te kopen? Hier volgt wat nuttige informatie die u zal helpen de positieve en negatieve punten van dit materiaal te kennen.

 • Zeer resistent: staal is zeer weer- en stootbestendig
 • Lage onderhoudsfrequentie
 • Breed scala aan kleuren

Pvc sectionaalpoort

sectionale poort

Pvc sectionaalpoorten behoren tot de meest populaire garagepoorten. Pvc, een economisch en licht materiaal, heeft vele voordelen en is geschikt voor vele soorten garagepoorten, vooral sectionale garagepoorten.

 • Uitstekende kwaliteit/prijsverhouding: PVC is een van de goedkoopste materialen.
 • Goede thermische isolatie
 • Ideaal voor garagepoortaandrijfsystemen
 • Onderhoudsgemak: PVC vergt geen bijzonder onderhoud, alleen een eenvoudige reiniging.
 • Lichtheid

Een functionele en esthetische sectionalepoort is mogelijk!

Afgezien van de verschillende decoraties voor uw poortpanelen, zijn er andere opties waarmee u de stijl van uw opening te verbeteren terwijl het verbeteren van uw comfort en het optimaliseren van het gebruik van uw garage:

Het hedendaagse Poortpaneel, zonder groeven

Deze garagepoorten zijn volledig glad en passen perfect bij moderne gevels. Stevig, esthetisch en gemakkelijk te onderhouden, zal het eigentijdse paneel ook een indruk van breedte geven aan uw opening.

Het gegroefde paneel

Sober en elegant, heeft het gegroefde paneel het voordeel dat het zich aan bijna alle architecturen aanpast. Er zijn drie soorten gegroefde panelen:

 • Het paneel met één groef: samengesteld uit verschillende groeven op ruime afstand van elkaar, zullen zij goed passen in een gevel in hedendaagse stijl.
 • Het paneel met één groef: in tegenstelling tot het paneel met één groef, heeft dit model ondiepere groeven voor een soberder resultaat.
 • Het paneel met microgroeven: samengesteld uit meerdere zeer strakke groeven, is dit paneel een verstandige keuze om zowel een design als een klassieke look te verkrijgen.

Het cassettepaneel

Dit type paneel komt veel voor en heeft verschillende uitgesneden patronen in de vorm van vierkanten of rechthoeken. Dit type garagepoort past over het algemeen vrij goed bij de gevels van traditionele huizen.

Het gestreepte paneel

Het gestreepte paneel, dat over het algemeen wordt gekozen voor een eigentijdse gevel, bestaat in twee versies. U vindt inderdaad panelen met verticale stroken en panelen met brede stroken.

Tip van onze Expert
Voor een exacte schatting van het budget dat u nodig heeft voor de installatie van uw sectionalepoort, is het het beste om de professional te vragen voor een offerte. In slechts enkele minuten en met een simpele klik kunnen wij u Neem nu contact op door op "offerteaanvraag" te klikken.

Gratis offerteaanvraag

sectionaalpoorten

Handmatige of automatische bediening?

automatische sectionale poort

Uw keuze tussen elektrisch (automatisch)of manueel moet gemaakt worden in functie van het gebruik dat u maakt van uw garage, afhankelijk van de frequentie van doorgang, openen en sluiten van uw garagepoort. U mag het ongemak van de bediening van een grote deur, of het nu een sectionale, schuif- of roldeur is, niet onderschatten, maar anderzijds is het nutteloos voor een elektrische deur te kiezen als u ze niet regelmatig gebruikt.

elektrische sectionaalpoort

Prijs sectionale garagepoort

De installatieprijs van een sectionale garagepoort hangt af van verschillende factoren:

witte sectionale poort
Type poort Instapniveau Top model
Prijs pvc sectionale garagepoort 200 € 3000 €
Prijs houten sectionale garagepoort 900 € 4000 €
Prijs handmatige sectionale garagepoort 200 € 2600 €
Prijs gemotoriseerde sectionale garagepoort 1400 € 4000 €
Op maat gemaakte sectionale garagepoort prijs 800 € 15000 €
op maat gemaakte sectionaalpoort
 • Terreinvoorbereiding (te beschermen elementen)
 • De hoogte en breedte van de deur: dit zal van invloed zijn op de duur van de installatie en de complexiteit ervan.
 • De reis: afhankelijk van het aantal af te leggen kilometers, moet u betalen voor de gemaakte reis
 • De geografische ligging van de bouwplaats: de prijs van een ambachtsman is niet dezelfde naar gelang van de ligging van de bouwplaats.
 • De opties: motorisering van de deur, verwijdering van de oude deur, toevoeging van gecoördineerde verlichting zijn operaties die bovenop de installatie van de sectionale garagepoort in rekening worden gebracht.

De prijs van een sectionale garagepoort ligt tussen 200 en 4000 €. Deze prijs kan variëren naar gelang van de gebruikte materialen en de gewenste functionaliteit.

Gratis offerteaanvraag

sectionale poort plaatsen

Sectionalepoorten: voor- en nadelen

De sectionalepoort, die onmisbaar is wanneer u ruimte wilt besparen, werkt als een rolluik en kan zijdelings worden geopend (bekend als een schuifgaragepoort) of vanaf het plafond. In beide gevallen gaat het om een garagepoort die weinig ruimte inneemt omdat hij tegen de garagemuren kleeft.

voordelen en nadelen sectionale poorten

Voordelen

Sectionale garagepoorten hebben verschillende voordelen. Daarom zijn deze modellen vandaag zeer populair.

Onmiskenbare ruimtebesparing

Het belangrijkste voordeel van sectionalepoorten is ruimtebesparing. Omdat ze langs de wanden of het plafond kunnen worden ingeklapt, zijn ze zeer compact. Afhankelijk van de manier waarop u uw garage gebruikt en uw opslaggewoonten, kunt u kiezen voor een zijdelingse sectionale garagepoort, die uw plafond vrijlaat, of een verticale, die u zal toelaten om opslagruimte aan uw muren te installeren.

zijdelingse sectionaalpoort

De mogelijkheid om een loopdeur te integreren

sectionaalpoort met deur

Als u uw garage gebruikt voor iets anders dan het parkeren van uw auto, zoals een wasruimte, fitnessruimte, of een toevoeging aan uw huis, kan een poort zeer praktisch zijn. Sectionaaldeuren kunnen worden uitgerust met kleine veiligheidsdeuren, waardoor u uw garage kunt binnengaan zonder hem volledig te openen.

Nadelen

Nadelen van de sectionalepoort: de rol kan blokkeren als het materiaal van slechte kwaliteit is; duur om te installeren; vereist dat een hele garagemuur wordt vrijgemaakt voor een sectionale garagepoort met zijrol.

Geen overloop van buitenaf

Het tweede grote voordeel van sectionale garagepoorten is dat ze niet naar buiten overlopen. In tegenstelling tot overheaddeuren lopen sectionaaldeuren niet over op de straat wanneer u ze opent. Dit maakt deze oplossing veel veiliger.

Alternatieven: kantelpoort, rolpoort, …

Rolpoort

Een rolpoort kan worden beschouwd als het equivalent van een rolluik voor uw garage. Het stuit echter wel op een eerste limiet. Om het te kunnen installeren, moet u een voldoende hoge lateihoogte hebben om het zo goed mogelijk te kunnen bevestigen. Wat de kofferbak betreft, deze kan zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Wij raden u echter aan het interieur te gebruiken, vooral om esthetische redenen, maar ook vanwege de slijtage en de snellere aantasting door slecht weer.

Het enorme voordeel van een rolpoort is de duidelijke ruimtebesparing. Geen verlies meer aan het plafond, aan één kant of door overhang of overloop. Het aluminium gordijn bestaat uit geïsoleerde aluminium scharnierende lamellen (1,9 cm tot 2,5 cm polyurethaanschuim, afhankelijk van het lamellenmodel). U kunt vormen, diktes en kleuren kiezen. Indien u dit wenst, kunnen wij u advies geven over de motorisering van uw oprolbare garagepoort.

Let op een belangrijk detail: het laatste blad van het gordijn blijft altijd buiten de kast, geblokkeerd door twee klampen. Om de volledige doorgang in de hoogte te verkrijgen, raden wij u aan het bedieningspaneel ongeveer tien centimeter hoger te bevestigen. Zo kunnen zelfs de grootste voertuigen naar binnen zonder het risico te lopen de laatste lamel te raken. Natuurlijk moet uw garage dit toelaten.

Hoe werkt het?

Het is een horizontaal, geïsoleerd, scharnierend aluminium lamellenschort, dat zich oprolt tot een doos die achter de bovendorpel wordt geplaatst. De lamellen worden geleid door twee verticale rails.

De voordelen

 • Optimaal gebruik van de garage
 • Zeer eenvoudige installatie
 • Geen externe overloop
 • Onzichtbare motorisering

Kantelpoort

Een Kantelpoort bestaat uit een gegalvaniseerd stalen monoblokdeurblad, draaiend op een scharnier en schuivend onder het plafond, waardoor een overloop naar buiten ontstaat. Dit type garagepoort is zeer gemakkelijk te bedienen en kan worden uitgebreid met een gemotoriseerd systeem. Het kan ook een loopdeur bevatten voor de doorgang van voetgangers. Het grote voordeel van dit type opening voor de garage, naast de ruimte die binnen beschikbaar blijft, vooral langs de wanden, is de prijs.

Hoe werkt het?

Een monoblok stalen schort, die parallel aan het plafond wordt geplaatst, glijdend langs rails die in het plafond en aan de zijkanten zijn bevestigd. Dit wordt bereikt door middel van balansarmen en veren.

De voordelen

 • Vereenvoudigde Beweging
 • Eenvoudige installatie
 • Aantrekkelijke prijs
 • Motorisering mogelijk
 • Integratie van een draaipoort
 • Mogelijke isolatie

Draaipoort

Een scharnierende garagepoort bestaat uit vleugels. Beide zijn beweegbaar en klappen over de opening om de garage af te sluiten. Dit type garagepoort maakt het mogelijk alle ruimte in de garage te behouden, zonder enig verlies, noch aan het plafond, noch aan een drukmuur (zoals bijvoorbeeld bij een zijdeur het geval is). Desondanks heeft het een groot nadeel: de ruimte die van buitenaf nodig is om de bladeren te openen.

Merk op dat een draaipoort niet kan worden geïnstalleerd in twee vrij gebruikelijke gevallen :

 • Als er niet genoeg ruimte is voor de deurbeweging
 • Als de ingang van de garage schuin afloopt. De oprit ligt een niveau lager dan de garage-ingang.

Voor de rest, en vooral in het geval van oneffenheden aan beide zijden van de garage, Arenda biedt asymmetrische draaideuren, zodat u zich kunt aanpassen aan het terrein en de werkelijke speling. Een ander voordeel is dat de loopdeur voor de doorgang van voetgangers gemakkelijk te integreren is. Arenda zwenkgaragepoorten zijn zeer goed voor uw geld. Beide vleugels zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal met verticale groeven.

Hoe werkt het?

Het bestaat uit twee op scharnieren gemonteerde stalen vleugels, die met de hand naar buiten worden geopend.

De voordelen

 • Vereenvoudigde Beweging
 • Zeer eenvoudige installatie
 • Aantrekkelijke prijs
 • Zeer gemakkelijke voetgangersoversteekplaats
 • Mogelijke isolatie

Schuifpoort

Een schuifpoort schuift dus op een duwwand, aan de zijkant van uw garage, net als een schuifdeur. Sectionale garagepoorten zijn gemaakt van rechthoekige panelen die aan elkaar scharnieren (en geïsoleerd zijn met polyurethaanschuim). Het naar boven scharnieren van de panelen bij een loopdeur is onmogelijk, tenzij de loopdeur in meerdere scharnierende panelen wordt gezaagd. Dit zou problemen veroorzaken bij het openen van de deur. In feite maakt de zijdelingse sectionaaldeur deze knik mogelijk, die aan de zijkant wordt aangebracht en de standaardbreedte van een normaal paneel niet overschrijdt.

Met een zijdelingse sectionaaldeur lost u dit probleem op, maar creëert u een ander probleem: de ruimte die nodig is om de deur op te bergen wanneer de garage open is. Afhankelijk van de ruimte die u hebt en de grootte van uw garage, kan dit type deur een verstandige keuze zijn. Een sectionale garagepoort behoudt de elegantie van dit type opening. Bovendien zijn er veel keuzemogelijkheden voor aanpassing (patronen, kleuren of tinten, patrijspoorten, enz.). Tenslotte bieden de goede isolatie van de panelen en hun weerstand zowel comfort als veiligheid.

Hoe werkt het?

De verticale panelen, gemaakt van gegalvaniseerd staal, geïsoleerd en scharnierend aan elkaar bevestigd, kunnen op een drukwand, rechts of links worden geplaatst. Zij glijden langs de geleiding die door de twee horizontale rails wordt geboden. Een rail aan de onderkant en de andere aan de bovenkant.

De voordelen

 • Zeer goede beveiliging
 • Motoriseerbaar voor afstandsbediening
 • Uitstekende warmte- en geluidsisolatie
 • Esthetische kwaliteitsuitstraling
 • Geen externe overloop
 • 100% heldere opening

Gratis offerteaanvraag

Veiligheid en inbraakbeveiliging

inbraakwerende garagepoort

Het is noodzakelijk een deur te kiezen die voldoet aan de eisen van norm. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidskenmerken:

 • Elk hefmodel is uitgerust met een valdemper.
 • Obstakeldetectiesysteem op gemotoriseerde versies: optillen of niet, anti-pinch.
 • Beveiligde loopdeur die voorkomt dat een gemotoriseerde deur opengaat als de loopdeur open is.
 • Amberkleurig licht dat onmisbaar is wanneer de garage op de openbare weg wordt geopend, waarschuwt voorbijgangers voor het openen van de gemotoriseerde garagepoort.

Onderhoud bij sectionaalpoorten

Er zij op gewezen dat het onderhoud van de sectionalepoort met loopdeur ten minste twee keer per jaar moet worden uitgevoerd. Het controleren en smeren van de onderdelen is een van de belangrijkste stappen die moeten worden genomen. Het smeren van de rollers, rails en veren is een manier om het risico van verstoppingen te voorkomen.

onderhoud sectionaalpoort

Tijdens het onderhoud is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de motor van de garagepoort werkt door hem te openen en te sluiten. De afstandsbediening van de garagepoort kan worden gebruikt om het automatiseringssysteem in stand te houden.

Net als een auto, heeft de gemotoriseerde sectionalepoort verschillende bewegende delen die onderhouden moeten worden voor echt comfort en duurzaamheid het hele jaar door. De garagepoort maakt deel uit van de onderdelen van het huis die zorgen voor de veiligheid van opgeslagen goederen. Maar, hoe te handelen voor het onderhoud van de sectionale garagepoort ? We hebben de essentiële stappen voor het onderhoud en de levensduur van uw apparatuur op een rijtje gezet.

Er zij op gewezen dat het onderhoud van de sectionalepoort met loopdeur ten minste twee keer per jaar moet worden uitgevoerd. Het controleren en smeren van de onderdelen is een van de belangrijkste stappen die moeten worden genomen. Het smeren van de rollers, rails en veren is een manier om het risico van verstoppingen te voorkomen.
Tijdens het onderhoud is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de motor van de garagepoort werkt door hem te openen en te sluiten. De afstandsbediening van de garagepoort kan worden gebruikt om het automatiseringssysteem in stand te houden.

Reinigen van een sectionaalpoort

Sectionalepoort is gemaakt van verschillende materialen die enig onderhoud vereisen. Of het nu gemaakt is van aluminium, hout of staal, de garagepoort moet schoongemaakt worden om zijn glans en esthetiek te behouden. De deur wordt jaarlijks gereinigd met zeer zachte producten zoals milde zeep. In feite is de noodzakelijke frequentie eenmaal per jaar door de voorkeur te geven aan spoelen met een tuinslang en zonder gebruik te maken van schurende elementen. Het reinigen van de deur bestaat uit het verwijderen van stofresten die zich in de loop van het jaar hebben vastgezet.

Behandelen van de sectionaalpoort

Net als een auto heeft een sectionale poort veel bewegende delen. Het is daarom raadzaam om de bewegende delen van uw deur elk jaar te controleren en te smeren. Wielen, kabels, ... zijn onderhevig aan normale slijtage en ook de spanning van de veren kan na verloop van tijd afnemen. Maar het hangt natuurlijk allemaal af van hoe vaak de garagepoort wordt gebruikt. Wat wel zeker is, is dat regelmatig preventief onderhoud de levensduur van uw deur zal verlengen. De meeste fabrikanten bieden de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. U kunt ook een beroep doen op L-Door voor het jaarlijks onderhoud van uw garagepoort. Wij bieden contracten van 1 of 5 jaar, ongeacht het merk van uw sectionale poort.

Tips voor het vinden van uw elektrische poort installateur

U weet niet aan wie u een prijsopgave voor de installatie van een automatische poort moet vragen? Er zijn echter vele oplossingen om uw vakman te vinden:

1) Reken op mond-tot-mondreclame

Voor uw werk raden wij u ten zeerste aan om op mond-tot-mond reclame te spelen. Indien iemand in uw omgeving reeds een poort heeft laten motoriseren door een bekwame vakman, dan bent u zeker van de bekwaamheid van die vakman.

Mond-tot-mondreclame voorkomt dat u in aanraking komt met een oneerlijke of ongeschoolde vakman. Hiervoor moet men echter iemand kennen die reeds een automatische poort heeft en die tevreden is over de leverancier ervan.

2) Blader door de ambachtsliedengidsen

Kent u geen poortinstallateurs in uw omgeving? In dit geval kan de oplossing zijn om de mappen van de vakman te doorzoeken.

De leveranciers en installateurs van automatische poorten zijn onvermijdelijk opgenomen in verschillende gidsen in uw regio. Wees echter voorzichtig: het feit dat een beroepsbeoefenaar in een gids is opgenomen, betekent niet noodzakelijk dat hij of zij competent is. Wees op uw hoede en vraag altijd naar de reputatie van een vakman alvorens hem in te huren!

3) Gebruik ons formulier !

Last but not least, kunt u gewoon gebruik maken van ons offerte aanvraagformulier. Travaux Avenue is een site die u toelaat om tot vijf gratis offertes te ontvangen voor de motorisatie van een poort (klik hier om rechtstreeks naar ons gratis offerte-aanvraagformulier te gaan).

Hierdoor zult u geen moeite hebben om de portaalinstallateurs in uw omgeving te vinden, en hun precieze prijzen te kennen.

Wacht niet langer, en ontvang nu uw eerste offertes om de kosten van een automatische poort te schatten!

Gratis offerteaanvraag

Gratis Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

De installatie van een sectionaalpoorten blijft complex, daarom kunt u de hulp van een professional inroepen.

sectionaalpoort offerte

Dit brengt extra kosten met zich mee, maar de hulp van een installateur is altijd welkom.

In feite, door een professional om hulp te vragen, kun je:

 • Bespaar tijd: een bedrijf starten gaat sneller dan zelf het garagepoort installeren.
 • Delegeer de pose aan een expert. Als een professional het doet, voorkom je dat je voor een technisch probleem komt te staan.
 • Investeer. Vergeleken met de prijs van de poort is de installatie door vaklui niet zo duur.
 • Vermijd de aankoop van hulpapparatuur. Investeer niet in gereedschap dat maar één keer gebruikt zal worden.
 • De beste oplossing is om een schatting te maken, zodat u weet hoeveel het u gaat kosten. U kunt dan de aanbiedingen van verschillende bedrijven vergelijken en het bedrijf kiezen dat uw garagepoort zal installeren.

Vergeet niet dat het garagepoort de eerste glimp van uw huis is, of het nu mooi of veilig is, eis het beste!

Onze Diensten