Driedubbel glas raam prijzen in 2024 | Tarief en Installatie

De gemiddelde prijs van een driedubbel glas raam is €1.050, variërend van €600 tot €2.100 inclusief installatie. Meer in detail variëren de kosten van een driedubbel glas raam van PVC van €600 tot €1.200, terwijl die van een driedubbel glas raam van aluminium en hout variëren van €1.300 tot €2.100.

Type driedubbel glasGemiddelde prijs (met montage)
PVC€600 tot €1.200
PVC en alu€800 tot €1.250
Aluminium€1.200 tot €1.900
Aluminium en hout€1.300 tot €2.100
Hout950 tot €1.500
raam met driedubbel glas prijs

Materiaal en prestaties zijn de belangrijkste factoren die de kosten van je project voor ramen met driedubbele beglazing beïnvloeden. Er zijn echter nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden om je budget af te stemmen:

 • subsidies
 • Afmetingen
 • Type installatie
 • Afwerkingen
 • Assortiment

Gebruik onze gedetailleerde gids om de kosten voor de installatie van je ramen met driedubbele beglazing te schatten en krijg een precieze offerte van een vakman.

Driedubbel glas is de logische evolutie van dubbel glas: een opeenvolging van drie glasbladen, soms van verschillende dikte, ontworpen om de thermische prestaties van openingen te optimaliseren. Ramen met driedubbele beglazing bieden uitstekende thermische en akoestische isolatie. Dit type beglazing mag echter alleen onder bepaalde voorwaarden en in bepaalde zeer specifieke gevallen worden gebruikt. Als je dit soort schrijnwerk overweegt, hebben we alle informatie die je nodig hebt om de prijs van je ramen met driedubbele beglazing te berekenen.

Prijs van een raam met driedubbele beglazing per materiaal

De prijs van ramen, ongeacht het type beglazing, wordt grotendeels beïnvloed door het materiaal van het kozijn. Afhankelijk van of het van PVC of hout is, is de aankoopprijs absoluut niet hetzelfde, vooral als het project alle openingen in huis betreft. Begin daarom met het schatten van de prijs van je ramen met driedubbele beglazing door het belangrijkste materiaal te kiezen.

Prijs van een PVC raam met driedubbele beglazing

De prijs van een PVC venster met driedubbele beglazing varieert van €600 tot €1.200, inclusief installatie. Exclusief installatiekosten variëren de kosten van een PVC venster met driedubbele beglazing van €400 tot €800.

PVC-schrijnwerk is momenteel het populairste type raam, dankzij de betaalbare prijs maar de uitstekende kwaliteit en ideale thermische prestaties.

Pvc is zeer isolerend, waardoor het de perfecte aanvulling is op een energierenovatieproject. Bovendien betekent de esthetische aantrekkingskracht, die de afgelopen 20 jaar aanzienlijk is verbeterd, dat het kan worden aangepast aan je behoeften, terwijl het stabiel blijft in de loop der tijd.

Aan de andere kant is PVC een relatief flexibel materiaal dat dikkere profielen vereist voor driedubbele beglazing. Driedubbel glas is veel zwaarder dan dubbel glas en vereist daarom versterkte PVC kozijnen.

Aan de andere kant is PVC een synthetisch materiaal dat niet erg milieuvriendelijk is door de aanwezigheid van koolwaterstoffen in de samenstelling.

Nog maar tien jaar geleden was driedubbele beglazing niet erg bevorderlijk voor het terugwinnen van natuurlijke zonnewarmte. Vandaag de dag zijn de technieken verbeterd om een betere warmteterugwinning mogelijk te maken. Driedubbele beglazing wordt echter nog steeds aanbevolen in zeer koude regio's, op noordelijke gevels of voor passieve, positieve of BBC-bouw.

Als je een energiezeef wilt renoveren, zal versterkte dubbele beglazing je een beter rendement op je investering geven.

Prijs van een drievoudig beglaasd PVC en aluminium raam

De prijs van een raam met driedubbele beglazing in pvc en aluminium varieert van €800 tot €1.250. Op de offerte voor je ramen met driedubbele beglazing variëren de leveringskosten van €600 tot €850 per eenheid.

PVC kozijnen met aluminium coating komen steeds vaker voor. De ontwikkeling van deze ramen maakt het mogelijk om te profiteren van de thermische en economische voordelen van PVC, terwijl de kwaliteitslaag van aluminium wordt toegevoegd.

Het resultaat is zeer aantrekkelijk, modern schrijnwerk voor een prijs die sterk lijkt op die van pvc.

Omdat het aluminium echter slechts een coating is, verstijft het de PVC-ramen niet, die hun ruimere profielen moeten behouden. Om deze reden zijn schuiframen met driedubbele beglazing in PVC minder gebruikelijk dan ramen met aluminium, dat dunnere profielen toelaat.

Prijs van een aluminium raam met driedubbele beglazing

De prijs van een aluminium raam met driedubbele beglazing kan variëren van €1.200 tot €1.900, inclusief installatie. Exclusief de kosten van een schrijnwerker varieert de prijs van een aluminium raam met driedubbele beglazing van €1.000 tot €1.500.

Aluminium is een toonaangevend materiaal voor ramen en deuren. Het is van nature bestand tegen vocht en heeft een uitstekende stijfheid. Daarom wordt het bijna uitsluitend gebruikt voor grote ramen en deuren, vooral als ze zijn voorzien van driedubbel glas.

Als je bijvoorbeeld de prijs van een PVC terrasdeur met driedubbele beglazing wilt schatten, is het verstandig om voor een aluminium kozijn te kiezen. Aluminium profielen blijven slank en vergroten het glasoppervlak voor dezelfde afmetingen van het kozijn.

Prijs van een aluminium en houten raam met driedubbel glas

De prijs van een raam met driedubbel glas van aluminium en hout varieert van €1.300 tot €2.100. Exclusief installatiekosten varieert de prijs van een raam met driedubbele beglazing van aluminium en hout van €1.100 tot €1.700.

Sinds de jaren 2000 staan aluminium/houten combinatievensters synoniem voor hoogwaardig en bijzonder duurzaam schrijnwerk.

Deze ramen hebben een houten kozijn dat aan de buitenkant bekleed is met een 1 tot 2 mm dikke aluminium plaat. Dit betekent dat je aan de binnenkant kunt genieten van de warme, edele uitstraling van hout, terwijl je aan de buitenkant geen onderhoud nodig hebt.

Er zijn veel variaties mogelijk, afhankelijk van de fabrikant: houtsoort, kleur van de poedercoating voor aluminium en afwerking van het frame.

De combinatie van esthetiek en weerbestendigheid heeft echter een hoge prijs, waardoor het project in de hoogste categorie valt.

Prijs van een houten raam met driedubbele beglazing

De prijs van een houten raam met driedubbele beglazing ligt tussen €950 en €1.500. Exclusief arbeidsloon varieert de prijs van een houten raam met driedubbele beglazing van €750 tot €1.100.

Hout is het meest traditionele en edele materiaal voor buitenschrijnwerk. Het is ook het meest efficiënt, dankzij de natuurlijke thermische eigenschappen, en het meest milieuvriendelijk.

Hoewel ramen meestal worden gemaakt van zacht hout, is het heel goed mogelijk om een edeler soort te kiezen, zoals eiken of kastanje, tegen een aanzienlijke meerprijs.

Houd er rekening mee dat hoewel de houten profielen redelijk dun zijn, het totale gewicht van de vleugels zeer aanzienlijk kan zijn. Hout is zwaarder dan PVC of aluminium en in combinatie met driedubbel glas is de belasting aanzienlijk. Daarom raden we aan voorzichtig te zijn met de verankering en het werk toe te vertrouwen aan een gespecialiseerd timmerbedrijf.

Kosten van een raam met driedubbele beglazing volgens grootte

De grootte van de opening is een andere factor die de prijs van een driedubbel glas raam aanzienlijk beïnvloedt. Een badkamerraam is bijvoorbeeld goedkoper dan een groot woonkamerraam. Schaalvoordelen betekenen echter dat de prijs per m² beglazing betaalbaarder is voor standaardafmetingen. Over het algemeen vallen de maten uiteen in twee groepen: 1-vleugelig en 2-vleugelig.

Type driedubbel glasAfmetingen (HxB in cm)Gemiddelde prijs (met montage)Gemiddelde prijs (exclusief montage)
Triple glazed single leaf45 x 60€500 tot €800€300 tot €400
 60 x 60€450 tot €800€250 tot €400
 75 x 60€370 tot €850€170 tot €450
 95 x 60€350 tot €900€150 tot €500
Tweevoudige beglazing75 x 100€360 tot €1.000€160 tot €600
 125 x 100€600 tot €1.200€400 tot €800
 135 x 100€700 tot €1.400€500 tot €1.000
 115 x 120€750 tot €1.550€550 tot €1.150
 125 x 120€800 tot €1.600€600 tot €1.200
 135 x 120€800 tot €1.650€600 tot €1.250

Prijs van een enkel raam met driedubbele beglazing

De prijs van een enkel raam met driedubbele beglazing varieert van €350 tot €1.000, inclusief installatie. Exclusief de kosten van een timmerman variëren de kosten van een enkel raam met driedubbele beglazing van €150 tot €600.

Enkele ramen zijn over het algemeen klein en openen maar aan één kant (met uitzondering van draaikiepramen).

Deze indeling komt voor in badkamer- of wc-ramen, waar ze door hun kleine formaat licht binnen kunnen laten terwijl ze weinig ruimte innemen. Horizontale ramen worden ook steeds meer gebruikt in keukens, waar ze ideaal zijn om werkbladen te accentueren, of in inbouwkelders, waar ze voldoende natuurlijk licht bieden.

Enkel raam met driedubbele beglazing in een badkamer

Prijs van een tweedelig raam met driedubbele beglazing

De prijs van een tweeglas raam met driedubbele beglazing varieert van €360 tot €1.650. Exclusief installatie ligt de prijs van een dubbel raam met driedubbele beglazing tussen €160 en €1.250.

Ramen met twee ruiten maken het grootste deel van de markt uit en profiteren van zeer gunstige schaalvoordelen. Het is dus niet verwonderlijk dat hun prijs per m² veel lager ligt dan die van een raam met één ruit.

Betaalbare ramen met driedubbele beglazing zijn ideaal voor de belangrijkste kamers van het huis, zoals slaapkamers en woonkamers, waar hun grote openingsoppervlak zorgt voor maximaal licht en ventilatie.

Voorbeelden van prijzen voor ramen met driedubbele beglazing: Werkelijke prijzen

Hier zijn een paar voorbeelden van offertes voor ramen met driedubbele beglazing, die we hebben geselecteerd om het voor jou gemakkelijker te maken om het werk te zien dat voor je ligt.

 • 4.450€: Dit is de prijs van 6 ramen van 125x100 cm met driedubbel glas en renovatiemontage.
 • 7.350€: Dit is de prijs van 12 ramen met driedubbele beglazing van verschillende afmetingen voor een huis in aanbouw.
 • 515€: Dit is de prijs van een badkamerraam met driedubbel glas en renovatiebeslag.
 • 2.820€: Dit zijn de kosten van 4 ramen met driedubbele beglazing en installatie.

Een raam met driedubbele beglazing plaatsen: Arbeidskosten

Installatieprocedure voor renovatie en nieuwbouw

Een raam, ongeacht het type, wordt altijd geïnstalleerd met behulp van een aantal beproefde technieken. De keuze van de techniek die het meest geschikt is voor je woning wordt overgelaten aan de schrijnwerker die het werk uitvoert. Je kunt echter twee factoren onderscheiden die de prijs van je project voor ramen met driedubbele beglazing aanzienlijk zullen beïnvloeden.

 • Renovatie installatie: Renovatie installatie wordt gebruikt voor huizen die al gebouwd zijn. Dit is de meest voorkomende oplossing, maar ook de langste en duurste. Het oude schrijnwerk moet worden verwijderd en het metselwerk en het raamwerk moeten mogelijk worden aangepast.
 • Installatie tijdens de bouw: Een raam met driedubbele beglazing installeren tijdens de bouw is de eenvoudigste optie, omdat de vakman geen verwijderingswerkzaamheden hoeft uit te voeren. Bovendien voldoen de openingen aan de nieuwste normen, waardoor het veel gemakkelijker is om modern timmerwerk te plaatsen.
raam met driedubbele beglazing installatie

Installatiekosten van een raam met driedubbel glas

De prijs voor het plaatsen van een raam met driedubbele beglazing varieert van €200 tot €400 voor renovatie (per eenheid). Deze prijs is inclusief het verwijderen van de oude apparatuur.

Bij nieuwbouw varieert de prijs voor het plaatsen van een driedubbel glas raam van €150 tot €250 per eenheid.

Vraag offertes aan: specificeer de kosten van uw werk

Om precies te weten te komen hoeveel je ramen met driedubbele beglazing zullen kosten, moet je een offerte aanvragen bij een vakman bij jou in de buurt. We raden je aan om meerdere offertes aan te vragen, zodat je prijzen kunt vergelijken en de vakman kunt kiezen die aan je eisen voldoet.

Als je wilt profiteren van overheidssteun en een garantie op lange termijn, is het essentieel om contact op te nemen met een schrijnwerker die gespecialiseerd is in buitenopeningen.

Bijkomende kosten voor het plaatsen van ramen met driedubbele beglazing

U kunt uw werk een stap verder brengen door te kiezen voor bepaalde bijkomende werkzaamheden of aanvullende projecten. Deze items kunnen worden toegevoegd aan de schatting voor uw ramen met driedubbel glas of afzonderlijk worden geoffreerd.

 • Speciale driedubbele beglazing: Er zijn vele soorten meer gespecialiseerde driedubbele beglazing, zoals geluidsisolatie (asymmetrisch), inbraakbeveiliging of veiligheidsbeglazing. Deze opties kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan de prijs van uw ramen met driedubbele beglazing.
 • Openen van een dragende muur: Uw project voor driedubbel glas kan inhouden dat u een raam plaatst op een muur die geen opening heeft. In dit geval moet u een beroep doen op een betonspecialist om de buitenmuur van uw huis veilig te openen.
 • Ventilatie: Moderne ramen verbeteren de luchtdichtheid van je huis. Als je huis geen ventilatiesysteem heeft, raden we je aan er een te laten installeren.
 • Kozijnen: je kunt de kosten van je ramen met driedubbel glas ook aanpassen door een kozijn te kiezen dat min of meer van topklasse is. Voor een groot aantal ramen zijn deze besparingen niet te verwaarlozen.

FAQ

Hoeveel kost een driedubbel glas raam?

De prijs van een driedubbel glas raam varieert van €600 tot €2.100, inclusief installatie.

Wat is de prijs van een driedubbelglas PVC venster met installatie?

De prijs van een drievoudig beglaasd PVC venster met installatie varieert van €600 tot €1.200.

Hoeveel kost geluidsdichte driedubbele beglazing?

De prijs van geluiddicht driedubbel glas ligt 20% tot 100% hoger dan die van conventioneel driedubbel glas.

Moet ik kiezen voor dubbele of driedubbele beglazing?

Driedubbele beglazing wordt aanbevolen boven dubbele beglazing in zeer koude regio's, regio's met weinig zonlicht, of voor passieve of positieve energie gebouwen.

Ontdek onze venstergidsen

Onze Diensten