Dubbel glas | richtprijzen en handige weetjes

Op deze pagina kun je alles lezen over dubbelglas. Wat doet het voor je woning en welke opties zijn er voor dubbelglas? Je leest het hier.

Dubbel glas

Prijzen dubbel glas

Dubbelglas is duurder in de aanschaf dan enkel glas. Dat is omdat er meer materiaal nodig is om dubbelglas te maken dan enkel glas – logisch. Op lange termijn is dubbelglas wel een stuk fijner en betaalt het zich terug. Je kunt namelijk goed besparen op je energiekosten, omdat je minder snel de verwarming aan moet zetten. Je huis is namelijk beter geïsoleerd. Zo bespaar je op kosten en energie voor je verwarming. Er zijn meerdere opties. Van standaard dubbelglas tot HR+++ glas. In de tabel hieronder kun je de verschillende prijzen zien.

Soort glasOppervlaktePrijs incl. btw en excl. montagekostenJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² glas*
Standaard dubbel glas1 m² € 50 - € 55€ 150 - € 170
HR1 m² € 55 - € 60€ 200 - € 220
HR+1 m² € 60 - € 65€ 260 - € 280
HR++1 m² € 65 - € 75€ 280 - € 300
HR+++1 m² € 100 - € 130€ 310 - € 330

*Dit is op basis van een woning met 20 m² aan ramen met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamertemperatuur van 18 graden de hele dag.

Deze prijzen zijn enkel voor het type glas. Daarnaast komen er nog montagekosten bij. Die bestaan uit voorrijkosten en kosten voor het plaatsen en de afwerking van je ramen. Als je je complete raam wil vervangen, wat vaak een goede keuze is als je al je enkelglas gaat vervangen, hangt de prijs weer af van het materiaal dat je voor de kozijnen kiest en het soort raam dat je kiest. Je kunt het beste aanbieders vergelijken door offertes op te vragen. Daarmee kun je tot 40% besparen op je kosten voor nieuwe ramen. Je kunt dit gemakkelijk doen door ons offerteformulier in te vullen. Met je wensenlijst en je postcode kunnen wij je meerdere aanbieders en hun kostenplaatje toesturen. Dat doen we binnen twee dagen. Zo heb je een goed beeld van de mogelijke prijzen en kun je bovendien de meest voordelige optie kiezen. Dit kan tot wel 40% in de prijs schelen.

Voordelen dubbel glas

Er zijn veel voordelen van dubbelglas ten opzichte van enkelglas. Zeker op de langere termijn. Voordelen zijn bijvoorbeeld dat je:

  • Tot 20% kunt besparen op je energierekening
  • Ramen beter geluid isoleren van buiten
  • Een veiliger huis hebt door de ramen
  • Bijdraagt aan het milieu omdat je minder energie verbruikt.
Dubbel glas huis

Bespaar tot 20% op uw energierekening

Een groot deel van de energierekening in ieder huishouden gaat naar de kosten voor de verwarming. Als je enkelglas vervangt door beter isolerend glas, kun je op deze kosten tot wel 20% besparen. Hoeveel je precies bespaart op je energie verschilt natuurlijk per huishouden en per type glas. In de onderstaande tabel kun je zien wat er gemiddeld per jaar wordt bespaard aan kosten per soort dubbelglas. Ook staat de U-waarde aangegeven. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie van de ramen.

Soort glasU-waarde (W/m²K)Jaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² glas
Standaard dubbel glas2.9€ 150 - € 170
HR1,7 - 1,9€ 200 - € 220
HR+1,3 - 1,6€ 260 - € 280
HR++1,1€ 280 - € 300
HR+++0,6 - 0,9€ 310 - € 330

*Dit is op basis van een woning met 20 m² aan ramen met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamertemperatuur van 18 graden de hele dag.

Uitstekende geluidsisolatie weert lawaai van buitenaf

Behalve kosten- en energiebesparing, levert dubbelglas ook goede geluidsisolatie. Dat is vooral prettig als je in een drukke straat woont of in de buurt van een drukbezochte gelegenheid waar veel lawaai vandaan kan komen. Met dikker glas ofwel meer lagen glas, hoor je minder van buiten. Standaard dubbelglas is dus minder isolerend dan HR++ bijvoorbeeld. Ook geluidsisolatie draagt bij aan je wooncomfort, evenals thermische isolatie die je bereikt met dubbelglas.

Dubbel glas verhoogt de veiligheid

Enkelglas is lang niet zo veilig als dubbelglas. Een enkele ruit kan zo ingegooid worden. Dubbelglas is veel steviger dan dat. Daarom is het daardoor moeilijker om je huis binnen te komen via het raam. Zelfs als iemand een dubbelglas weet te breken, maakt dit veel meer geluid dan bij enkelglas. Dat horen de buren, maar daar schrikken inbrekers ook van. Ook daarom is dubbelglas een goede keuze.

Dubbel glas

Milieubewust

Behalve verhoging van je wooncomfort en een lagere energierekening, draag je met dubbelglas ook bij aan het milieu. Dat besparen op energie betekent namelijk ook dat je minder energie verbruikt. En dat betekent dat je minder co² uitstoot. Je bent dus niet alleen goed voor jezelf bezig, maar ook voor de wereld.

Soorten ramen

De isolatie van ramen hangt niet alleen af van het type glas dat je gebruikt. Natuurlijk is dit belangrijk, maar ook het soort raam en het materiaal voor de kozijnen is van belang. JE kunt hier meer over lezen op de pagina met soorten ramen. Als je je enkelglas wil vervangen door dubbelglas, is het verstandig om meteen je hele ramen te laten vervangen. Dan heb je de beste isolatie in huis. Ramen worden tegenwoordig standaard geplaatst met HR++ glas.

Kies voor de meest voordelige ramen

Dat nieuwe ramen of nieuwe glazen een investering zijn, dat is duidelijk. Maar dat betekent niet dat je de hoogste prijs moet betalen. Je kunt bij ons namelijk offertes opvragen en zo specialisten vergelijken. Je laat je postcode en wensen achter in het offerteformulier en wij sturen je offertes van specialisten uit jouw omgeving toe. Je krijgt er maximaal zes. Deze kun je dan vergelijken in hun prijs en aanbod. Aan de hand daarvan kun je de meest voordelige keuze maken. Dit kan tot wel 40% schelen in de kosten. En je zit nergens aan vast. Offertes opvragen is namelijk gratis en vrijblijvend.

Onze Diensten