Houten Schuifraam: Prijzen 2024, voordelen en installatiekosten

De gemiddelde prijs van een houten schuifraam is €3.260, variërend van €2.300 tot €5.500, inclusief installatie. Als alleen de benodigdheden worden meegerekend, kan de prijs van een houten schuifraam variëren van €2.000 tot €5.000.

ElementenGemiddelde prijs (met montage)
Houten schuifraam met glas€2.000 tot €5.000
Plaatsing€300 tot €500
Totaal€2.300 tot €5.500
houten schuifraam prijs

Gebruik onze gedetailleerde gids om de kosten voor het plaatsen van je houten schuifraam te schatten en krijg een nauwkeurige schatting van een vakman.

Als het gaat om het schatten van de kosten van een schuifraam, is hout het meest traditionele type timmerwerk. Net als bij ramen en terrasdeuren heeft hout een lange geschiedenis en een gevestigde reputatie. Dit materiaal biedt een uitstekende stevigheid, onfeilbare isolatie en relatief hoge prijzen. Hout is je toegangspoort tot de wereld van hoogwaardige schuiframen, maar het biedt niet alles. Hier presenteren we een tabel met de eigenschappen van dit materiaal om je te helpen de prijs van een houten schuifraam te berekenen.

Prijs van een houten schuifraam

De prijs van een houten schuifraam varieert van €2.300 tot €5.500.

Traditioneel is hout het materiaal dat voor alle timmerwerk wordt gebruikt. Jarenlang werd hout gebruikt voor ramen en kozijnen en pas sinds kort is de markt opengesteld voor pvc en aluminium.

Hout heeft echter nog steeds een voorkeurspositie in schrijnwerk en zelfs in schilderachtige ramen. Houten schuiframen zie je zelden, omdat ze het topsegment vormen en niet voor iedereen beschikbaar zijn.

Hout biedt uitstekende isolatieprestaties. Een houten kozijn isoleert beter dan om het even welk ander materiaal. Er zijn dus geen isolatieversterkingen of thermische onderbrekingen nodig.

Hout is ook een relatief stijf materiaal, wat betekent dat het grote beglazingseenheden kan dragen. Omdat het echter veel meer weegt dan aluminium, moet er extra zorg aan worden besteed om ervoor te zorgen dat het schuifraam goed ondersteund wordt en niet kromtrekt.

Houten schrijnwerk is er in verschillende soorten, maar over het algemeen wordt zacht hout gebruikt, omdat massaproductie de kosten laag houdt met behoud van een goede kwaliteit.

Hout, een ecologische oplossing

Soms bestaat de misvatting dat hout een materiaal is dat bossen beschadigt en daarom helemaal niet milieuvriendelijk is.

Dat was lang geleden waar. Als je tegenwoordig de moeite neemt om schrijnwerk met de juiste stempel te kiezen, kun je er zeker van zijn dat het hout afkomstig is uit bossen die uitsluitend voor bouwdoeleinden zijn aangeplant en worden onderhouden.

houten schuifraam prijs

Er is geen risico op schade aan wilde bossen of ecosystemen. Kies dus voor ramen met het FSC-label (Forest Stewardship Council).

Voordelen en nadelen

Voordelen van hout

Hout heeft een aantal voordelen die het een ideaal materiaal maken voor buitenschrijnwerk.

Eerst en vooral is het volledig milieuvriendelijk, natuurlijk en heeft het een charme waar geen enkel ander materiaal aan kan tippen.

De technische sterkte van hout is meer dan voldoende voor schuiframen, zodat er zeer zware beglazing in past.

Hout biedt ook meer flexibiliteit op het gebied van kleur, omdat het gemakkelijk geverfd en/of gelakt kan worden, in tegenstelling tot andere materialen.

Ten slotte is hout het meest isolerende materiaal voor je schrijnwerk.

voordelen en nadelen houten schuifraam

Nadelen van hout

Aan de andere kant heeft hout een aantal nadelen die sommige mensen waarschijnlijk als serieuze obstakels zullen zien.

Ten eerste vergt hout veel onderhoud. Het moet regelmatig opnieuw geverfd of gelakt worden, anders kan het onherstelbaar beschadigd raken.

Hout is ook erg duur, wat helaas betekent dat het alleen beschikbaar is voor mensen met een beperkt budget.

Ten slotte is hout zwaar, dus moet bij de installatie zorgvuldig rekening worden gehouden met de specificaties.

Een houten schuifraam installeren

Bij het plaatsen van een houten schuifraam moeten een aantal voorzorgsmaatregelen worden genomen. Ten eerste geeft hout gemakkelijk vlekken en een slecht geplaatste klap op een houten kozijn kan permanente vlekken veroorzaken. Je moet de vleugels dus voorzichtig en met aandacht voor detail behandelen.

Ten tweede moet u ervoor zorgen dat alle onderdelen bestand zijn tegen de relatief zware belasting van houten scharnieren. De schuifelementen en geleiders moeten daarom op de juiste manier worden aangepast en bevestigd.

houten schuifraam installeren

Over het algemeen installeren maar weinig huiseigenaren hun houten schuiframen zelf en laten ze het liever over aan een ervaren vakman.

Installatiekosten voor een houten schuifraam

Je moet dus een beroep doen op de snelle en onberispelijke diensten van een vakman.

Alle spelers op de markt weten hoe ze met hout moeten omgaan en zullen je een service ter plaatse aanbieden. Het is een goed idee om hen de installatie van je schuifraam toe te vertrouwen, want zo bespaar je jezelf een hoop zenuwachtige pannes.

nstallatiekosten voor een houten schuifraam

Een houten schuifraam vereist aandacht voor detail en een goede kennis van deze systemen om jarenlang goed te kunnen functioneren.

Je zult echter een bepaald bedrag moeten betalen voor het precieze werk van een ervaren professional. Over het algemeen liggen de kosten voor het plaatsen van een houten schuifraam tussen €300 en €500, wat ongetwijfeld de prijs van gemoedsrust is.

Een vakman vinden

Als je de telefoongidsen en het internet doorzoekt, zul je snel merken dat jouw regio veel professionals heeft die gespecialiseerd zijn in ramen en andere beglazingsoplossingen. Het vakgebied is erg rijk, dus er werken veel mensen.

Om ervoor te zorgen dat je niet op het verkeerde spoor belandt, vraag je een aantal offertes aan en selecteer je de offertes die perfect aansluiten bij je behoeften. Het enige wat je dan nog moet doen, is de concurrentie in je voordeel spelen.

Onze Diensten