Automatische schuifpoorten: alles wat u moet weten

Als u op zoek bent naar een manier om uw eigendom te beschermen en te beveiligen, dan zijn automatische schuifpoorten wellicht de ideale oplossing. Deze poorten bieden niet alleen een hoge mate van veiligheid, maar ze zijn ook erg handig in gebruik. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over automatische schuifpoorten.

Wat zijn automatische schuifpoorten?

Automatische schuifpoorten zijn poorten die automatisch openen en sluiten, zonder dat u daar fysieke inspanning voor hoeft te leveren. Deze poorten worden vaak gebruikt voor opritten, garages, tuinen, parkeerplaatsen of bedrijfsterreinen en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en afmetingen.

Voordelen van automatische schuifpoorten

Automatische schuifpoorten bieden tal van voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:

elektrische schuifpoort
 • Veiligheid: automatische schuifpoorten bieden een hoge mate van veiligheid. Ze houden ongewenste bezoekers buiten en voorkomen dat kinderen of huisdieren onbewaakt naar buiten kunnen lopen.
 • Comfort: dankzij de automatische werking van de poort hoeft u niet uit uw auto te stappen om de poort te openen of te sluiten. Dit is niet alleen handig, maar ook veiliger en comfortabeler.
 • Duurzaamheid: automatische schuifpoorten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en gaan hierdoor lang mee. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijk en vereisen ze weinig onderhoud.
 • Stijlvol: automatische schuifpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, waardoor ze perfect passen bij de uitstraling van uw eigendom.

Hoe werken automatische schuifpoorten?

schuifpoort oprit

Automatische schuifpoorten werken met behulp van een motor die ervoor zorgt dat de poort open en dicht gaat. Deze motor is verbonden met een afstandsbediening of een ander type bedieningssysteem, waarmee u de poort kunt openen en sluiten.

Materialen en afwerkingen

Automatische schuifpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afwerkingen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende materialen:

houten schuifpoort
 • Aluminium: lichtgewicht, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.
 • Hout: stijlvol en natuurlijk, maar vereist wel meer onderhoud dan andere materialen.
 • Staal: zeer sterk en duurzaam, maar kan roesten als het niet goed wordt onderhouden.
 • PVC: lichtgewicht, duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar kan verkleuren door UV-straling.
metalen schuifpoort

Automatische schuifpoorten installeren

Als u een automatische schuifpoort wilt laten installeren, is het verstandig om een ervaren en betrouwbare installateur te kiezen. Een goede installateur kan u helpen bij het kiezen van de juiste poort voor uw eigendom en kan de installatie op een veilige en professionele manier uitvoeren. Hieronder vindt u een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het laten installeren van een automatische schuifpoort:

 • Type poort: er zijn verschillende types automatische schuifpoorten, zoals railgeleide poorten en vrijdragende poorten. Een goede installateur kan u helpen bij het kiezen van het juiste type poort voor uw eigendom.
 • Afmetingen: de afmetingen van de poort moeten afgestemd zijn op de beschikbare ruimte en de breedte van uw oprit.
 • Bedieningssysteem: er zijn verschillende bedieningssystemen beschikbaar, zoals afstandsbediening, codeklavier en biometrische identificatie. Een goede installateur kan u helpen bij het kiezen van het juiste bedieningssysteem.
 • Veiligheid: een automatische schuifpoort moet voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Zo moet de poort voorzien zijn van veiligheidssensoren en moet de motor uitgerust zijn met een rem- en obstakeldetectiesysteem.

Onderhoud en reparatie van automatische schuifpoorten

Om de levensduur van uw automatische schuifpoort te verlengen, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Hieronder vindt u een aantal tips voor het onderhouden van uw poort:

schuifpoort buiten
 • Reinig de poort regelmatig om vuil en stof te verwijderen.
 • Controleer de werking van de poort en de motor regelmatig.
 • Laat periodiek onderhoud uitvoeren door een ervaren installateur.

Als uw automatische schuifpoort onverhoopt toch een reparatie nodig heeft, is het belangrijk om deze te laten uitvoeren door een ervaren en betrouwbare reparateur. Zo voorkomt u verdere schade en blijft uw poort veilig en betrouwbaar.

schuifpoort

Conclusie

Automatische schuifpoorten bieden tal van voordelen, zoals veiligheid, comfort, duurzaamheid en stijlvolle uitstraling. Als u overweegt om een automatische schuifpoort te laten installeren, is het belangrijk om te kiezen voor een ervaren en betrouwbare installateur. Met het juiste onderhoud en reparatie blijft uw automatische schuifpoort veilig en betrouwbaar, en kunt u er jarenlang van genieten.

Onze Diensten