Houten ramen | Richtprijzen en informatie

Houten ramen zijn klassiek en veelzijdig. Bovendien gaan houten kozijnen lang mee. Je leest hier meer over houten kozijnen, hun prijzen en hun voordelen.

Houten ramen

Prijzen houten ramen

De prijs voor houten kozijnen ligt lager dan voor bijvoorbeeld aluminium kozijnen. Het is redelijk vergelijkbaar met PVC, hoewel dat vaak net goedkoper is. Je kunt een prijsindicatie voor houten kozijnen in onderstaande tabel raadplegen. Dit is voor een vast raam. De prijzen zijn inclusief btw, plaatsing, levering en isolatieglas.

Vast houten raamPrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
1.000 x 1.000 mm€ 300 - € 500
1.500 x 1.200 mm€ 400 - € 600
2.000 x 1.500 mm€ 800 - € 1.000

Je kunt aan de hand van deze tabel dus ongeveer bepalen wat het kost om houten ramen aan te schaffen. Althans, als je uitgaat van vaste ramen. Het is duurder om andere soorten ramen te nemen, omdat deze meer mechanismen en constructies hebben. Dat betekent meer materiaal en een moeilijkere montage. Draaikiepramen of schuiframen zijn bijvoorbeeld duurder dan vaste ramen, simpelweg omdat deze wel open moeten kunnen en een vast raam niet. Voor een duidelijker beeld van wat voor kosten je voor jouw wensen kunt verwachten, kun je offertes opvragen. Je kunt dit doen door simpelweg ons offerteformulier in te vullen. Laat de wensen en je postcode achter en bij sturen je maximaal zes offertes op. Door offertes te vergelijken kun je tot wel 40% besparen op de kosten voor je nieuwe houten ramen.

Voordelen houten ramen

Hout heeft een aantal voordelen als je het vergelijkt met andere materialen voor je kozijnen. Zo heeft hout de volgende voordelen:

  • Het heeft een klassieke look
  • Het isoleert perfect
  • Het is gemakkelijk te verven
  • Het is duurzaam

Klassieke look

Van oudsher worden kozijnen van hout gemaakt. Vandaar dat het een klassieke look heeft om voor houten kozijnen te kiezen. Hout draagt nog steeds dat idee met zich mee. Je kiest dus voor klassiek, traditioneel en stijlvol als je voor houten ramen kiest.

Klassieke houten ramen

Perfecte isolatie

Hout werkt van nature isolerend. Het bestaat namelijk uit verschillende lagen. Daardoor dringen temperaturen niet zo snel door via het hout. Dat is voordelig in de winter en in de zomer. De kou in de winter blijft buiten en de warmte in de zomer blijft buiten. Andersom verdwijnt de warmte ook niet uit je huis via het houten raam. Maximale isolatie van je ramen bereik je door je houten kozijnen te combineren met HR++ glas of HR+++. Die laatste is nog meer isolerend dan de HR++. Daarmee verhoog je niet alleen de isolatie, maar ook je wooncomfort.

Gemakkelijk te verven

Waar PVC en aluminium vrij duidelijk zijn in wat ze zijn, kun je met hout veel meer. Allereerst kun je hout bijvoorbeeld gemakkelijk verven en zo een totaal nieuwe look geven aan je kozijnen en ramen. Maar er zijn ook mogelijkheden om te kiezen voor hardhout of zacht hout. Hardhout gaat langer mee dan zachthout. Maar zachthout is weer gemakkelijker aan te passen en te bewerken. Hardhout is steviger en beter bestand tegen weersinvloeden. Het voordeel van hout is dat het met enige regelmaat geverfd of gelakt moet worden en dat dit je regelmatig de kans geeft om je kozijnen een nieuwe kleur te geven.

Houten raam woning

Duurzaam

Tot slot is hout een duurzame keuze voor je kozijnen. Hardhouten ramen gaan bijvoorbeeld tot wel 75 jaar mee, terwijl PVC een levensduur heeft van maximaal 50 jaar. Daarnaast is hout een natuurlijk product. Het produceren van houten kozijnen kost bovendien minder energie dan het produceren van PVC of aluminium kozijnen.

Alternatieven

Aluminium en PVC zijn alternatieve materialen voor je ramen. PVC is het goedkoopste materiaal voor je ramen. Vooral om die reden kiezen veel mensen voor PVC. Ook zijn ze onderhoudsarm. En hoewel je het niet regelmatig kunt verven, heb je wel de mogelijkheid verschillende kleuren uit te kiezen bij aanschaf. Aluminium ramen zijn weer extra stevig en zeer geschikt voor grote ramen. Wel zijn ze meteen het duurst.

Houten ramen offertes

Vergelijk specialisten

Je kunt tot 40% besparen op de kosten voor je nieuwe houten ramen door offertes te vergelijken. Daarvoor hoef je niet allerlei specialisten te contacten in de hoop dat je te maken hebt met professionals. Je vraagt bij ons eenvoudig offertes op. Vertel ons je wensen en je postcode en binnen twee dagen ontvang je meerdere offertes. Deze zijn van specialisten uit jouw buurt. Je ziet wat je kunt verwachten aan prijzen en kunt zo bepalen of je daar een specialist van wil inschakelen of niet. Je bent namelijk niets verplicht. Offertes opvragen is gratis en vrijblijvend.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Vlaams-Brabant

Onze Diensten