Houten raam op maat gemaakt

houten raam

Als u wilt dat uw huis zijn assertieve stijl en originele decoratie behoudt, kies dan voor houten ramen! Met op maat gemaakte ramen kunt u de isolatie van uw huis optimaliseren en het een echt cachet geven. Ga buiten de gebaande paden, kies voor een edel materiaal voor een ongeëvenaard comfort op het gebied van thermische en akoestische isolatie.

De verschillende soorten ramen van hout

Wij bieden u 3 reeksen houten ramen aan en u zult ongetwijfeld het raam vinden dat het best aan uw behoeften en beperkingen beantwoordt. Voor al onze assortimenten heeft u de keuze uit 3 houtsoorten (grenen, exotisch rood of eiken), en 6 soorten afwerking (ruw, voorgeschilderd, licht gebeitst, donker gebeitst, 3-laags lak en bi-color). Standaard bieden wij 4-16-4 Fe beglazing met Argon gas.

Houten ramen, of niet... Je hart zit op de juiste plaats! Het is niet gemakkelijk een keuze te maken wanneer u twijfels hebt over de doeltreffendheid van de materialen waaruit uw venster is samengesteld. Gelukkig zijn onze speciale folders er om u te begeleiden. Laten we het hebben over het houten raam...

Dit soort schrijnwerk wordt over het algemeen gemaakt van zachte houtsoorten zoals grenen, exotische houtsoorten of zelfs eiken. Terwijl de eerste de beste natuurlijke isolatie biedt, blijft eikenhout, dat van nature nobel en zeer resistent is, het populairst onder de beschikbare soorten. Exotische houtsoorten zijn ook erg populair omdat ze een goed compromis tussen beide vormen.

Hout biedt een ruime keuze aan soorten, vormen, kleuren en afwerkingen voor ramen. Het is een materiaal dat reële mogelijkheden tot personalisering biedt. Wat belangrijk is om te controleren voordat u een raam koopt, zijn de certificeringen. Zorg ervoor dat u "NF" schrijnwerk kiest, indien mogelijk met FSC-label.

Het FSC-keurmerk is een instrument dat rekening houdt met de markteisen en internationaal verantwoord bosbeheer wil bevorderen. Hout uit FSC-gecertificeerde bossen wordt vanaf het begin gevolgd en gedurende het hele fabricageproces gecontroleerd tot het wordt gedistribueerd. FSC-certificering garandeert dat het gebruikte hout afkomstig is van gecontroleerde bronnen en op verantwoorde wijze is geoogst.

De voordelen van houten ramen

Aan de kant van de ecologie

De isolatie wordt uitgedrukt door een coëfficiënt, "Uw" genaamd, die het isolatievermogen van uw schrijnwerk weergeeft.

Voor het maken van een houten raam is zeer weinig energie nodig; met andere woorden, het eerste voordeel van een houten raam is een grotendeels positieve verhouding tussen ontwerp en energie-uitgaven, aangezien energieverliezen worden beheerst en geoptimaliseerd. Bovendien is hout een natuurlijk materiaal dat zeer gemakkelijk te recycleren is. Onder deze omstandigheden is het gemakkelijk te begrijpen dat deze schrijnwerkerijen grotendeels milieuvriendelijk zijn. In een wereld die koste wat kost verspilt zonder zich om de gevolgen te bekommeren, is de aankoop van een houten venster een gebaar van eco-burger. Het maakt de vernieuwing van zuurstof mogelijk en vangt tegelijk kooldioxide op: het plaatst de ecologie dus in het centrum van zijn problemen. Inderdaad, een echte koolstofput: hout slaat jarenlang CO2 op. Het is dus een doeltreffende oplossing om het broeikaseffect te bestrijden en het milieu te beschermen.

Bij de productie van hout wordt geen energie verbruikt. Integendeel! Van grondstof tot eindrecycling bedraagt het energieverbruik slechts 700 KWh / ton, met een veel kleinere koolstofvoetafdruk in vergelijking met de productie van andere bouwmaterialen.

Natuurlijk volgen onze ramen deze logica van natuurbehoud tot het einde; daarom zijn ze niet alleen ontworpen met een ecologisch materiaal, maar ook met producten die dezelfde problematiek volgen (niet-toxische verf...).

Omdat ze voldoen aan de geldende voorschriften, voldoet het buitenschrijnwerk van hout aan de strengste eisen van de normen voor ecologisch verantwoord bouwen.

Tenslotte, met een minimum aan onderhoud, zal uw raam lang bij u blijven. U hoeft het niet te vervangen: u bespaart op de lange termijn.

In termen van thermische isolatie

De isolatie wordt uitgedrukt door een coëfficiënt, "Uw" genaamd, die het isolatievermogen van uw schrijnwerk weergeeft. Het is belangrijk te onthouden dat hoe kleiner deze coëfficiënt is, hoe beter de thermische isolatie van uw venster. Op dit moment moet het minder dan 1,6 W/m2K zijn, anders zal uw energiebalans hoger uitvallen.

Er is een "Ug" coëfficiënt die wij u adviseren weg te laten omdat deze alleen het energieverlies van uw beglazing meet, terwijl de "Uw" coëfficiënt rekening houdt met de vleugel + beglazingseenheid.

Houten ramen hebben goede isolerende eigenschappen, wat een echt voordeel is in de strijd tegen energieverlies. Dankzij dit systeem kunt u uw verwarmings- en elektriciteitsrekeningen drastisch verlagen. De dubbele beglazing vangt namelijk warmte op en houdt die vast, waardoor de verwarming later moet worden aangezet. Het stelt u ook in staat uw huis op een natuurlijke manier te verlichten zonder dat u het licht hoeft aan te doen. Op die manier worden twee uitgavenposten aanzienlijk beperkt!

Voor de atmosfeer

Door zijn natuurlijkheid straalt hout een sfeer uit die van nature warm is. Het is aangenaam om naar te kijken en aan te raken en geeft elk interieur een vriendelijke toets. Het pleit voor een terugkeer naar onze roots en brengt door zijn eenvoudige aanwezigheid een gezellige kant in elk interieur.

Over het algemeen zijn houten ramen geschikt voor atypische vormen en behouden ze hun oorspronkelijke uiterlijk, zelfs bij warm weer.

Wanneer traditie en moderniteit elkaar ontmoeten

Als u op zoek bent naar ramen in het pure respect van de traditie, om het authentieke aspect van uw huis te behouden (of door de verplichting van de Bâtiments de France), stellen wij u ook ramen met een wolvenbek voor. Dit type sluiting past perfect in oude gebouwen met karakter, aangezien deze ramen bijdragen tot de charme en de warmte van uw woning.

Maar houten ramen met een kater hebben ook vele andere voordelen, en dit type sluiting biedt superieure prestaties ten opzichte van een traditionele espagnoletsluiting.

5 vooroordelen over houten ramen

Om u bij uw keuze te helpen, volgt hier een overzicht van wat u op het hout kunt horen of lezen. Kant-en-klare ideeën, ver van de werkelijkheid!

Kiezen voor een houten raam betekent kiezen voor een ouderwetse stijl: Niet waar!

Deze ramen zijn te vinden in moderne gebouwen zonder dat ze een verouderde look krijgen. Integendeel! Of ze nu nieuw zijn of gerenoveerd worden, ze brengen de charme van weleer naar voren en integreren zich tegelijkertijd op subtiele wijze met de rest van het gebouw, hoe eigentijds dat ook is.

Een houten raam is zowel akoestisch als thermisch minder isolerend: Niet waar!

Het is een vooropgezet idee dat hardnekkig is... Het blijft in het geheugen gegrift van de ongeïnformeerde consument en toch is het, zoals gezegd, een zeer isolerend materiaal! Zijn lage thermische traagheid bevordert immers de regeling van temperatuursveranderingen. Of uw raam nu in een koude of juist in een warme omgeving wordt geïnstalleerd, het zal zonder blikken of blozen energie blijven besparen! Het is dan ook niet verwonderlijk dat het het materiaal bij uitstek is voor passiefhuizen of lage-energiegebouwen (Bâtiment Basse Consommation).

Wat de akoestische prestaties betreft, is hout een uitstekende buffer door zijn anatomische structuur en ook omdat het als massief materiaal wordt gebruikt. Hoe dichter de gekozen houtsoort, hoe beter de isolatie.

Het onderhoud van uw houten raam is ingewikkeld: Niet waar!

Enerzijds hangt alles af van de kwaliteit van de gekozen afwerking en de weersomstandigheden waaraan uw schrijnwerk voortdurend wordt blootgesteld. Sommige ramen hebben slechts om de 7 tot 12 jaar onderhoud nodig! Anderen hebben na 3 of 4 jaar een kleine opknapbeurt nodig, maar...

Een spons, een mild en niet-schurend schoonmaakmiddel gemengd met water en dat is het! Vermijd daarentegen schoonmaakmiddelen op basis van alcohol, oplosmiddelen of ammoniak, omdat die de beschermende laag van uw ruit aantasten. De verf of beits zal dan sterk verzwakt zijn.

Houten ramen hebben een lage brandwerendheid: Niet waar!

Het is een van de meest hardnekkige zelfs! Wat u moet weten is dat, in geval van brand, een huis met houten ramen niet minder veilig zal zijn dan een huis met PVC openingen... In feite is het gedrag van hout bij brand grotendeels voorspelbaar: wanneer een brand uitbreekt, vormt zich aan het oppervlak een laag houtskool. Deze laag fungeert als een beschermend schild en biedt een betere mechanische weerstand.

Bij een inbraak biedt een houten raam weinig weerstand: Niet waar!

Deze scharnieren hebben dezelfde weerstandscapaciteit als een PVC of aluminium raam! Net als hun tegenhangers, zijn ze uitgerust met anti-inbraak elementen...

Wij adviseren u ook te kijken naar PVC ramen, aluminium schuiframen, aluminium ramen.

Onze Diensten