Schuiframen | Richtprijzen & handige informatie

Een schuifraam is er in veel varianten. We vertellen je op deze pagina over de voordelen, mogelijkheden en wat voor kosten je ongeveer kunt verwachten.

Schuiframen

Prijzen schuiframen

Een schuifraam is duurder dan een vast raam. Dat komt omdat er bij een schuifraam meer mechanismen komen kijken dan bij een vast raam. Het is moeilijker te monteren daarom. In de tabel hieronder kun je richtprijzen van verschillende schuiframen en hun materialen zien.

SchuifraamRaamoppervlaktePrijs incl. btw en isolatieglas en excl. montage
PVC2.500 x 2.000 mm€ 1.000 - € 1.200
Hout2.500 x 2.000 mm€ 1.200 - € 1.400
Aluminium2.500 x 2.000 mm€ 1.700 - € 1.900

De bovenstaande prijzen zijn exclusief montage. Het is aan te raden de montage uit te laten voeren door een expert. Wanneer je schuiframen laat plaatsen, kun je uitgaan van dubbel zoveel kosten. Je kunt hierop besparen door aanbieders te vergelijken. Dat kun je eenvoudig doen door ons offerteformulier in te vullen. Je ontvangt dan maximaal 6 offertes van aanbieders bij jou in de buurt. Daarvoor vul je in het formulier je postcode en je wensen voor je schuiframen in. Zo kun je prijzen vergelijken en de beste deal sluiten. Daarmee bespaar je tot wel 40% op je nieuwe schuiframen. Je kunt de offertes gratis en vrijblijvend aanvragen.

Schuiframen

Bespaar ruimte met schuiframen

Meestal worden schuiframen gebruikt om vanuit je huis naar de tuin of het balkon te komen. Een voordeel van schuiframen is dat ze weinig ruimte in beslag nemen als ze geopend worden. Je hoeft de schuiframen niet als deur te gebruiken. Ook bij een vensterbank kan een schuifraam handig zijn. Een draairaam heeft bijvoorbeeld een leeggeruimde vensterbank nodig om open te kunnen, een schuifraam heeft dat niet. Ook gordijnen kunnen gewoon blijven hangen als je je schuifraam opent.

Doorgang naar achtertuin, terras of het balkon

Schuiframen zijn uniek omdat ze tegelijkertijd als deur kunnen dienen. Bijvoorbeeld naar het balkon, de tuin of het dakterras. Je hebt dan zowel een raam als een deur. En je kunt hem gemakkelijk openen en sluiten. Met schuiframen heb je een mooie verbinding naar je buitenruimte die ook nog dynamisch is. Het is een stuk soepeler dan een deur met een klink.

Moderne, onderhoudsvriendelijke ramen

Een schuifraam is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Ze hebben namelijk minimale kozijnen dus het schoonmaken is erg gemakkelijk. Een vochtige doek is al voldoende. Je leest meer over ramen schoonmaken op de ramen schoonmaken pagina.

Soorten schuiframen

Schuiframen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Bijvoorbeeld PVC, hout of aluminium.

PVC schuiframen

Kies je voor PVC schuiframen, dan kies je voor de meest voordelige schuiframen. Ze zijn niet alleen goedkoop, maar ook nog eens onderhoudsvriendelijk. En ze gaan lang mee. Je kunt PVC schuiframen in verschillende kleuren krijgen en het geeft je woning een frisse en moderne uitstraling.

PVC schuiframen

Houten schuiframen

Voor een meer klassieke uitstraling, kies je houten schuiframen. Hout is niet het meest ideale materiaal, maar het geeft wel een warme look en staat vaak mooi in combinatie met je buitenruimte. Het nadeel van hout is dat het gevoelig is voor temperaturen. Wel is het gemakkelijk te schilderen. Dat moet ook met enige regelmaat voor het onderhoud. Daarmee kun je steeds de look van je schuiframen veranderen.

Houten schuiframen

Aluminium schuiframen

Aluminium schuiframen zijn de duurste variant. Wel zijn ze zeer modern. Aluminium ramen hebben een hoge isolatiewaarde, hoewel dat ook geldt voor PVC en hout. Het scheelt in ieder geval op je energierekening. Ook aluminium is zeer onderhoudsvriendelijk en heeft een erg lange levensduur.

aluminium schuifraam

Schuiframen vs. hefschuiframen

Er zijn schuiframen en hefschuiframen. Een schuifraam open je direct door het raam te schuiven – vandaag de naam. Ook het hefschuifraam doet de naam eer aan. Je moet eerst de vleugel omhoog tillen, ofwel heffen, voordat het raam kan schuiven. Bij een hefschuifraam is alles strakker op elkaar gemonteerd en aangesloten, waardoor een hefschuifraam beter isoleert dan een schuifraam. Ook het aantal lagen glas in je schuifraam of hefschuifraam heeft natuurlijk invloed op hoe goed je isoleert met je ramen.

Frameless schuiframen

Voor schuiframen die zo veel mogelijk licht in huis laten, ga je voor frameless schuiframen. Deze hebben een zo smal mogelijk middenstuk, zodat een groter deel van het schuifraam van glas is. Daardoor kan er dus meer licht naar binnen komen. En bovendien lijkt het totaal van het raam hierdoor groter. Daarnaast oogt het ontzettend modern om frameless schuiframen in huis te hebben.

Frameless schuiframen

Zo voordelig mogelijk schuiframen plaatsen

Je kunt besparen op de kosten voor het plaatsen van je nieuwe schuiframen door specialisten te vergelijken. Je kunt zelf vast bedenken wat je precies wil voor schuiframen en waar dit moet komen. Dit laat je weten in ons offerteformulier. Ook vul je je postcode in. Wij sturen je dan binnen twee werkdagen een aantal offertes van specialisten bij jou in de buurt. Zo kun je prijzen vergelijken en de beste deal er tussenuit halen. Dit kan tot wel 40% schelen in de kosten.

Schuiframen offertes vergelijken

Onze Diensten