Premies Nieuwe Ramen en Deuren 2024

Wilt u uw woning energiezuiniger maken en uw wooncomfort verhogen? Dan is het vervangen van uw oude ramen en deuren door energiezuinige exemplaren een slimme investering. En het goede nieuws is dat u in 2024 kunt profiteren van verschillende premies om de kosten te drukken. In dit artikel geven we u een overzicht van de belangrijkste premies voor nieuwe ramen en deuren in 2024, zodat u optimaal kunt profiteren van de beschikbare financiële ondersteuning.

Mijn VerbouwPremie: Tot 50% Terug op Uw Investering

De Mijn VerbouwPremie is een van de meest interessante premies voor het vervangen van ramen en deuren. U kunt tot 50% van uw investeringskosten terugkrijgen, met een maximum van €5.500. De premie is inkomensgerelateerd, waarbij lagere inkomensgroepen een hoger percentage ontvangen.

Voorwaarden:

  • Uw woning moet minstens 15 jaar oud zijn op het moment van de aanvraag.
  • De werken moeten worden uitgevoerd door een aannemer.
  • De nieuwe ramen en deuren moeten voldoen aan de eisen voor energieprestaties.

Totaalrenovatiebonus: Extra Premie voor Grootschalige Renovaties

Als u naast ramen en deuren ook andere energiebesparende maatregelen neemt, zoals dakisolatie of een warmtepomp, kunt u in aanmerking komen voor de Totaalrenovatiebonus. Deze bonus bedraagt tussen €625 en €4.750, afhankelijk van uw inkomen en het aantal uitgevoerde maatregelen.

EPC-labelpremie: Beloning voor Energiezuinigheid

Als uw woning na de renovatie een beter EPC-label krijgt (van E of F naar C, B of A), kunt u een extra premie ontvangen. Deze premie bedraagt €2.500 voor label C, €3.750 voor label B en €5.000 voor label A.

Verlaagd btw-tarief: 6% in plaats van 21%

Voor renovaties aan woningen ouder dan 10 jaar geldt een verlaagd btw-tarief van 6% op de arbeidskosten voor het plaatsen van nieuwe ramen en deuren. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren.

Gemeentelijke en provinciale premies: Extra Steun van Uw Lokale Overheid

Naast de Vlaamse premies bieden sommige gemeenten en provincies ook premies aan voor het vervangen van ramen en deuren. Informeer bij uw gemeente of provincie naar de beschikbare subsidies.

Tips voor het aanvragen van premies:

  • Start op tijd: Dien uw aanvraag in voordat u start met de werken.
  • Verzamel alle documenten: Zorg dat u alle nodige documenten, zoals offertes en facturen, bij de hand hebt.
  • Controleer de voorwaarden: Lees de voorwaarden van elke premie zorgvuldig door om te zien of u in aanmerking komt.
  • Vraag advies: Twijfelt u over welke premies u kunt aanvragen? Vraag dan advies aan een expert.

Conclusie

Het vervangen van uw oude ramen en deuren door energiezuinige exemplaren is een slimme investering die zich terugverdient in lagere energiekosten en een hoger wooncomfort. Profiteer van de verschillende premies die beschikbaar zijn in 2024 om uw investering nog aantrekkelijker te maken.

Onze Diensten