pvc ramen

PVC ramen | Richtprijzen en nuttige informatie

Veel mensen kiezen voor PVC ramen. Dat is omdat deze keuze in het materiaal goedkoop is, maar ook hoog in isolatiewaarde en duurzaam. Je leest hier meer over PVC ramen en de mogelijkheden.

PVC ramen 1

Richtprijzen PVC ramen

Nieuwe PVC ramen, of je ze nu nieuw laat plaatsen of laat vervangen, is maatwerk. De precieze prijs is daarom lastig te bepalen. Iedere klus vraagt om iets anders en zodoende verandert de prijs. Ook per aanbieder zal de prijs verschillen. In onderstaande tabel zie je de richtprijzen voor een vast raam, dus een raam dat niet open kan, op basis van standaardafmetingen.

Vast PVC raamPrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
1.000 x 1.000 mm€ 200 - € 400
1.500 x 1.200 mm€ 300 - € 500
2.000 x 1.500 mm€ 600 - € 800

Als we uitgaan van een rijtjeshuis met een totale raamoppervlakte van 20 m², kun je dus rekenen op een prijs van € 4.000 tot € 6.000 voor het vervangen van alle ramen. Dit is inclusief btw. Dit blijven natuurlijk richtprijzen. De precieze prijs hangt af van meerdere dingen. Bijvoorbeeld welk glas je kiest en of je extra opties neemt bij je nieuwe ramen. Voor een preciezere prijsindicatie kun je gratis en vrijblijvend offertes bij ons opvragen. Je laat weten wat je wil van je nieuwe ramen en vult je postcode in. Wij sturen je dan offertes van een zestal aanbieders in jouw regio. Zo kun je de prijzen vergelijken en bepalen of je dat wil uitgeven of bij welke aanbieder je dit wil laten doen.

Waarom zijn PVC ramen een goede keuze?

Veel mensen kiezen dus voor PVC ramen. PVC is een soort kunststof. Het heeft een lange levensduur en PVC ramen hebben een hoge isolatiewaarde. Daardoor kun je tot 20% besparen op je energiekosten per jaar. PVC is vooral goedkoper dan andere materialen. Hout of aluminium is bijvoorbeeld duurder. In kwaliteit verschillen ze verder weinig van elkaar. PVC gaat lang mee en is bovendien gemakkelijk in onderhoud. Daarom kiezen veel mensen dus voor ramen van PVC.

PVC ramen samenstellen

Goed, je bent overtuigd dat je voor PVC gaat als materiaal. Maar dat is slechts de eerste stap. Je hebt namelijk nog meer om over na te denken. Naast het materiaal moet je ook keuzes maken over:

PVC ramen 2
  • Het soort raam
  • Het glastype
  • De kleur
  • Eventuele extra’s.

Soort PVC ramen

Het soort raam kan van alles zijn. Welk raam voor jouw ruimte de beste optie is, hangt van die ruimte af. Zo heb je bijvoorbeeld waarschijnlijk liever een raam dat open kan in de slaapkamer, terwijl dit in je woonkamer minder noodzakelijk is. Soorten ramen die je kunt kiezen zijn een vast raam, een draaikiepraam, een valraam en een schuifraam. Ze kunnen allemaal in PVC worden gemaakt.

Vast raam

Een vast raam is een raam dat niet open kan. Vaak zie je dit bij woonkamers of aan de voorkant van een huis. Ook kiezen veel mensen ervoor om een vast raam te combineren met een kleiner raampje dat wel open kan. Dit heten dan zijlichten of bovenlichten.

Pvc raam

Draaikiepraam

Het draaikiepraam is ook een zeer bekend raamtype. Je kunt het raam openen door het te draaien. Dan gaat het raam geheel open. Het is aan jou de keuze of het raam naar buiten of naar binnen draait. Ook kan zo’n raam op een kiepstand. Zo zet je het raam op een kiertje. Dan kunnen mensen ook niet via het raam binnenkomen, wat met de draaistand wel zou kunnen. De kiepstand gaat dezelfde kant op als de draaistand, dus naar binnen of naar buiten. Je kunt met de kiepstand goed ventileren in je kamer of huis.

Valraam

Valramen vallen altijd naar binnen open. Ze kunnen niet geheel open, maar enkel op een kiepstand. Je ziet ze vaak in badkamers en toiletten. Ze zijn ideaal om een ruimte te ventileren.

Schuifraam

Bij schuiframen, ook wel schuifpuien genoemd, draait het raam niet, maar schuif je hem open. Dit betekent dat er geen scharnieren nodig zijn. Ook hoef je niet eerst de vensterbank leeg te halen of de gordijnen aan de kant te doen voordat je het raam opent. Een schuifraam schuif je en kan daardoor ook niet dichtwaaien. Dat is bij draaikiepramen of valramen wel het geval. Schuiframen zijn goed geschikt voor vliegenramen.

Behalve het soort raam, zul je ook een keuze moeten maken voor het type glas. Bijna iedereen kiest dan voor dubbelglas. Dat is isolerend op geluid en op thermisch gebied. Door dat laatste kun je op energiekosten besparen. Het meest gekozen type glas is HR++. Dit is dubbelglas dat goed isoleert. Er zijn ook HR, HR+ en zelfs HR+++ glazen. Je kunt bij de aanbieder informeren wat een geschikte keuze is voor jouw nieuwe PVC ramen.

Kleur

Je kunt PVC beter niet schilderen, maar je kunt bij PVC ramen wel een keuze maken voor welke kleur je wil hebben. Zo zorg je dat je PVC ramen mooi aansluiten bij de rest van je woning. Er zijn genoeg kleuren om uit te kiezen. Wil je toch een keer veranderen van kleur? Dan kun je alsnog kiezen om je PVC ramen te schilderen. Daar vertellen we je meer over op de pagina over PVC ramen schilderen.

Extra’s

We noemden bij het schuifraam al de optie om een vliegenraam te nemen. Dit is één van de extra mogelijkheden voor je nieuwe ramen. Een vliegenraam houdt insecten buiten terwijl je raam open staat. Maar er zijn meer mogelijke extra’s. Denk bijvoorbeeld aan een ventilatierooster of een rolluik. Zo’n ventilatierooster is natuurlijk goed voor de ventilatie. Een rolluik houdt inbrekers beter buiten de deur dan dubbelglas alleen. Rolluiken kun je zowel met elektrische bediening als met handmatige bediening nemen.

PVC ramen 3

Vergelijk aanbieders

Als je overal over na hebt gedacht en een keuze hebt gemaakt, is het tijd om iemand in te schakelen die jouw perfecte ramen kan komen plaatsen. Zorg wel dat je de beste deal hiervoor te pakken hebt, zodat je niet te veel betaalt. Dat doe je door offertes te vergelijken. Die vraag je op via ons offerteformulier. Je vult gewoon je wensen en je postcode in. Binnen twee werkdagen krijg je dan van ons reactie. Dat wil zeggen dat je maximaal zes offertes van aanbieders uit jouw omgeving toegestuurd krijgt. Als je deze vergelijkt, kun je tot 40% op de kosten voor je nieuwe PVC ramen besparen. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Vlaams-Brabant

Onze Diensten