aluminium ramen

Aluminium ramen | Gemiddelde prijzen & nuttige informatie

Aluminium ramen zijn populair vanwege de duurzaamheid en stevigheid, maar ook omdat ze weinig onderhoud nodig hebben. Voor grote oppervlakken zijn aluminium ramen goed geschikt. Wij vertellen je hier meer over de kosten voor aluminium ramen.

Aluminium ramen

Prijzen aluminium ramen

Het leveren en plaatsen van een raam heeft geen vaste prijs. Zo is het materiaal bijvoorbeeld een aspect dat hier invloed op heeft. Voor aluminium ramen betaal je meer dan bijvoorbeeld voor PVC ramen of houten ramen. In onderstaande tabel zie je de kosten voor standaardafmetingen van aluminium ramen.

Vast aluminium raamPrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
1.000 x 1.000 mm€ 500 - € 700
1.500 x 1.200 mm € 700 - € 900
2.000 x 1.500 mm€ 1.300 - € 1.500

Als je bijvoorbeeld in een rijtjeshuis woont met drie slaapkamers, waarbij de totale raamoppervlakte zo'n 20 vierkante meter is, kun je rekenen op een prijs van € 9.000 tot € 12.000 voor aluminium ramen. Dit is inclusief levering, plaatsing en btw.

Je kunt de goedkoopste optie voor het plaatsen van aluminium ramen voor elkaar krijgen door aanbieders te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de meest voordelige prijs hebt voor het plaatsen van aluminium ramen. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen. Je vult je postcode in en ontvangt dan maximaal 6 offertes van vakmannen bij jou in de buurt. Zo kun je tot wel 40% besparen.

Wat zijn aluminium ramen?

Aluminium ramen zijn duurder dan PVC of hout, maar ze hebben wel voordelen ten opzichte van deze materialen. Ze zien er bijvoorbeeld heel modern uit. Het raam kan uit nieuw of gerecycled materiaal bestaan. Je kunt in beide gevallen rekenen op stevige ramen, die bovendien goede isolatie hebben en onderhoudsvriendelijk zijn.

Aluminium ramen

Onderhoudsvriendelijk

Aluminium ramen zijn dus onderhoudsvriendelijk. Aluminium is namelijk roestvrij en verkleurt niet door de zon. Ook is er bij aluminium ramen geen sprake van barsten of kromtrekkingen. Je bent dus na het plaatsen direct klaar en hoeft geen tweede keer na te denken over je aluminium ramen. Bovendien kun je je ramen zelf samenstellen. Je kunt ook de kleur van de aluminium ramen zelf bepalen. Zo maak je je ramen geheel eigen.

Garantie voor stevigheid

Aluminium is daarnaast ook een uitstekende keuze als je op zoek bent naar stevigheid. Aluminium is ten opzichte van PVC of hout namelijk ontzettend sterk. En daardoor ook goed geschikt voor grote ramen. Het stevige materiaal is bovendien inbraakveilig. Het is dus zowel functioneel op praktisch gebied als gevoelsmatig.

Zeer isolerend

Met aluminium ramen kies je voor 100% water- en winddichtheid. Omdat aluminium ramen zo goed isoleren, kun je tot 20% besparen op je energiekosten. Niet alleen thermische isolatie is onderdeel van aluminium ramen. Ook geluidsisolatie van de ramen bevordert je wooncomfort. Je kiest dus ook voor aluminium als je ramen zoekt met een hoge isolatiewaarde. Je kunt de aluminium ramen nog meer isolerend maken door te kiezen voor dubbele beglazing. Exclusief montage kost zo'n dubbelglas raam van 1 m2 zo'n € 350 exclusief montage.

Milieubewust met aluminium ramen

Aluminium ramen zijn ook nog een milieubewuste keuze. Niet alleen omdat je kunt besparen door het hoge isolatiegehalte, maar ook omdat het materiaal te recyclen is. Je kunt zelf bepalen of je nieuw of gerecycled aluminium voor je ramen wil. Voor het produceren van gerecycled aluminium is 95% minder energie nodig dan voor het produceren van nieuw aluminium. Dat is dus heel wat waard op het gebied van milieu.

Soorten aluminium ramen

Er zijn verschillende soorten aluminium ramen die je kunt kiezen. Vaste ramen kunnen bijvoorbeeld niet open. Je ziet ze vaak aan de voorzijde van huizen. Ze zijn ook het goedkoopst. Wat ook vaak in huizen te vinden is, is het draaikiepraam. Deze kun je volledig openzetten of op de kiepstand. Zo bepaal je of je veel of weinig lucht van buiten naar binnen laat. De kiepstand is bijvoorbeeld ideaal voor de ventilatie. Voor een draaikiepraam zonder montage betaal je zo'n € 400 per vierkante meter. Andere opties voor ramen zijn bijvoorbeeld valramen of schuiframen. Je kunt nog meer lezen over de verschillende soorten ramen.

Aluminium ramen

Extra opties

Behalve het raam zelf en alle keuzes en overwegingen die daarbij komen kijken, kun je ook nog aan extra opties denken. Zo kan een vliegenraam handig zijn om erbij te nemen als je een raam hebt dat veel open staat. Daarmee kun je je raam open laten zonder vliegen en andere insecten binnen te krijgen. Of denk aan een ventilatierooster voor bij een vast raam. Daarmee hoef je geen raam te openen om te kunnen ventileren en het is wel heel goed voor de ventilatie van je woning of kamer. Voor extra veiligheid kun je ook rolluiken overwegen. Deze sluiten over je ramen. Daarbij maken ze het lastig tot onmogelijk voor mensen om via het raam je huis binnen te komen. Voor dit soort extra opties is het raadzaam een specialist in te schakelen.

Aluminium ramen huis

Gratis vergelijken

Voordat je de eerste vakman inschakelt, is het handig om meerdere aanbieders te vergelijken bij jou in de buurt. Door je postcode in te vullen in het offerteformulier kun je tot 6 verschillende offertes ontvangen. Deze offertes zijn van vakmannen bij jou in de buurt. Daarmee kun je dan prijzen vergelijken en de beste deal uitzoeken. Je ontvangt de offertes binnen twee werkdagen. En door aanbieders te vergelijken, is het mogelijk om tot 40% te besparen op de kosten.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Vlaams-Brabant

Onze Diensten