Ramen met ingebouwde jaloezieën - Waard of niet?

Voor het gemak kunnen jaloezieën voor ramen soms een soort van pijn zijn. Wie heeft er niet te hard aan één kant van het koord getrokken, met als gevolg een scheefgetrokken effect? Of misschien heb je je afgevraagd hoe je stoffige jaloezieën kunt schoonmaken zonder ze lamel voor lamel te nemen? Of erger nog, je bent bang dat een avontuurlijk kind of huisdier verstrikt raakt in het koord?

Gelukkig zijn de raamfabrikanten nu eindelijk verstandig geworden om al deze problemen op te lossen en hebben ze ramen met ingebouwde jaloezieën en rolluiken ontworpen. In deze ramen zitten de jaloezieën tussen twee ruiten, in plaats van als een aparte behandeling over het kozijn. U bedient de jaloezieën met een afstandsbediening, of via een magnetische schuif die langs de zijkant loopt.

Toch verandert het feit dat de jaloezieën in het glas zitten het uiterlijk en het gedrag van uw raambehandelingen en mogelijk ook de energiezuinigheid van uw hele raam. Hoewel sommige mensen ze veel handiger vinden, zijn ze niet voor iedereen geschikt. Hier zijn enkele van de voor-en nadelen, zodat u kunt beslissen voor jezelf als integrale jaloezieën en rolluiken vervanging is geschikt voor uw huis.

jaloezieën gedeeltelijk open

Voordelen van ramen met jaloezieën binnenin

De voordelen van ramen met jaloezieën in het glas zijn meestal schoner, veiliger voor uw huis en minder frustrerend dan gewone jaloezieën. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom mensen een integraal jaloezieën- of rolgordijn in hun huis hebben.

  • Minder onderhoud: Fabrikanten beweren dat het hebben van de jaloezieën in het glas vrijwel de noodzaak om ze te stof of schoon te maken (hoewel in werkelijkheid, sommige huiseigenaren melden dat ze moeten ze schoon te maken om de paar jaar). Goed gesloten ramen verzamelen geen stof en andere allergenen zoals bij traditionele raambehandelingen. Dat maakt hen een reusachtig pluspunt voor vele huiseigenaars, aangezien het schoonmaken van rolgordijnen grondig een vervelende baan kan zijn.
  • Minder risico op breuk: De jaloezieën achter het glas beschermen tegen schade en routine slijtage. Jaloezieën worden vaak broos en breken na verloop van tijd, vooral als u minder dure vinylbehandelingen op uw ramen laat installeren. Maar zelfs producten van hogere kwaliteit zijn niet veilig voor huisdieren of jonge kinderen die de lamellen kunnen buigen of breken. Hierdoor worden de meeste huiseigenaren vaak geconfronteerd met het vervangen van de jaloezieën, waarschijnlijk een keer in de vier jaar of zo. Nee, dat is niet het geval met geïntegreerde jaloezieën en rolluiken. Hoewel interne jaloezieën zeker niet onkwetsbaar zijn voor schade, kunnen ze mogelijk net zo lang meegaan als de ramen zelf. Veel jaloezieën hebben zelfs een garantie van tien of twintig jaar.
  • Veiliger voor gezinnen met jonge kinderen: De voordelen van jaloezieën en rolluiken reiken verder dan alleen het esthetische aspect, vooral als u peuters en kleuters in huis hebt. De koorden van traditionele jaloezieën vormen een risico op wurging voor jonge kinderen - de horlogegroep Ouders voor Raamjaloezieën Veiligheid meldt bijna 600 gevallen van koordgerelateerde incidenten in de afgelopen 30 jaar. Omdat ze absoluut snoerloos zijn, is de rolgordijn van een integraal rolgordijn een groot risico, wat de ouders een enorme gemoedsrust biedt.
  • Gemak: Jaloezieën kunnen moeilijk te bedienen zijn. Maar de gemagnetiseerde schuifregelaar vereenvoudigt het hele proces. Of, als u kiest voor een gemotoriseerde versie, kunt u het gedoe van handmatige bediening helemaal vermijden. En geïntegreerde jaloezieën zijn een goede keuze voor grote glazen deuren, omdat ze niet zwenken en de deur niet in de weg zitten.

Nadelen van ingebouwde jaloezieën voor ramen

De nadelen van het hebben van ingebouwde zonwering zouden zijn dat ze kostbaar zijn om te installeren, niet altijd de meest stijlvolle opties voor vervangende ramen zijn, en de energie-efficiëntie van uw raam kunnen verminderen. Hier zijn nog een paar andere valkuilen van ingebouwde jaloezieën en rolluiken.

  • Verhoogde prijs: De aankoop van een nieuw venster met ingebouwde jaloezieën kost uiteraard meer dan een set jaloezieën. En fabrikanten classificeren ramen met ingebouwde jaloezieën als speciale producten, wat betekent dat u meer moet uitgeven dan de traditionele modellen. Voor de Design Series van Pella, bijvoorbeeld, verwacht u ongeveer €500 tot €600 per raam te besteden. Echter, home improvement stores bieden een selecte verscheidenheid aan minder dure modellen, hoewel zelfs deze zal u meer dan de traditionele producten. Een glazen schuifdeur met geïntegreerde jaloezieën van Home Depot kost bijvoorbeeld bijna 1.000 dollar. Dat is ongeveer de helft van de prijs van een normale terrasdeur. Echter, als je rekening houdt met de kosten van jaloezieën en rolluiken, wordt de prijs veel concurrerender, omdat bepaalde types overal kosten van € 150 tot € 300. Een andere kosten die in aanmerking moeten worden genomen is de prijs om de jaloezieën en rolluiken te vervangen. Het glas beschermt wel de interne jaloezieën, maar dat betekent niet dat ze niet beschadigd kunnen raken. En de installatiekosten beginnen bij €118 minimum-voor die prijs, kunt u praktisch kopen een nieuw venster.
  • Beperkte ontwerpmogelijkheden: Over selectie gesproken, dat is een andere beperking waar u mee te maken kunt krijgen als u kiest voor interne jaloezieën of rolgordijnen. Terwijl de traditionele jaloezieën en rolluiken in bijna elk materiaal komen dat je kunt bedenken, van bamboe tot aluminium tot grenen, kunnen je keuzes veel beperkter worden als je besluit om interne jaloezieën en rolluiken aan te schaffen. Ook zult u ze door de schuifregelaar niet vinden in verschillende stijlen, zoals jaloezieën of rolgordijnen. Hoewel velen een statige, elegante uitstraling hebben (Pella en Andersen, bijvoorbeeld, bieden beiden een mooi assortiment aan kleuren en stijlen), maken ze niet de beste keuze voor een echt unieke of ongewone raambehandeling.
  • Verminderde energie-efficiëntie: Fabrikanten isoleren ramen meestal met argon, dat ze tussen dubbele ruiten afdichten om de tocht te vertragen. Ze kunnen echter afzien van deze isolatie in modellen met integrale zonwering om de integriteit van de raambehandelingen te behouden. En dat kan de U-factor van het raam, de maat van de isolatie, verlagen. Om dit probleem te voorkomen, zoekt u naar drievoudige ruitmodellen, waarbij u ervoor zorgt dat het raam een aparte laag geïsoleerd glas heeft.

Globaal, als u nieuwe vensters hoe dan ook nodig hebt en met traditionele vensterbehandelingen worstelt, zouden de nieuwe venstervervangingen een grote oplossing kunnen zijn. Integrale jaloezieën maken het openen en sluiten van de ramen zeker gemakkelijker. En wie kon niet een beetje minder gedoe in hun leven gebruiken?

Onze Diensten