Zijn Vervangingsvensters de kosten waard?

Wanneer u slechts een bepaald deel van uw budget aan reparaties en renovaties wilt besteden, wilt u er zeker van zijn dat u de grootste klap voor uw geld krijgt. Dat betekent dat u moet uitzoeken welke reparaties uw geld waard zijn - wat niet altijd meteen duidelijk is.

Zo kan het zijn dat u denkt dat een grote verbetering zoals een keuken of badkamer renovatie een goede investering zou zijn. En wie wil er nu geen luxe bubbelbad of een ingebouwde glazen kookplaat? Dit soort verbouwingen voegen wel toe aan de waarde van uw huis, maar voor het geld dat u uitgeeft, zijn ze niet zo slim van een investering als een meer praktische update, zoals een raamvervanging.

Natuurlijk is de marktwaarde slechts één manier om naar een investering te kijken. Als u bij de aankoop van nieuwe ramen rekening houdt met de energiezuinigheid van uw huis, bieden ze ook een potentiële besparing op uw maandelijkse energierekening. En naast het geldelijk rendement dragen efficiënte ramen ook bij aan het totale comfort van uw huis - een waarde die onmeetbaar is.

ramen opmeten

Vervangingen van ramen zijn een waardevolle investering

Over het geheel genomen zijn de kosten van vervangende ramen de moeite waard - u verdient ongeveer 70 tot 80 procent van uw kosten terug op de marktwaarde van uw huis. Dus als uw raam vervangende kosten is € 400, kunt u verwachten dat uw huis waarde te verhogen met 280 tot 320 dollar. Om u wat perspectief te geven, keerde de vervanging van de toegangsdeur van een huis rond 97 percent van de aanvankelijke investering terug terwijl het toevoegen van een serrekamer slechts 52 percenten terug. Zeer weinig verbeteringen verdienen 100 procent of meer van hun kosten terug.

De specifieke waarde van uw raamvervanging is afhankelijk van de markt in uw regio, maar ook van het soort raam en het type raamkozijn dat u kiest om te kopen. Vinyl kozijnen zijn goedkoper dan glasvezel en composiet kozijnen-de kosten voor het vervangen en installeren van een standaard dubbelgehangen raam met geïsoleerde vinyl loopt tussen € 550 en € 1.000 per venster. Ze bieden ook een vergelijkbare energie-efficiëntie als glasvezel en composiet alternatieven, en ze zijn veel duurzamer dan hout. Houten raamkozijnen bekleed met aluminium, vinyl of glasvezel worden ook zeer gewaardeerd voor de aantrekkelijkheid, maar deze hebben de neiging om meer te kosten, en dezelfde ramen als hierboven zou kosten tussen de € 750 en € 1150 per stuk.

Hoe Venstertype van invloed is op de kosten van de vervanging ramen-hier is hoe

Het beste voor de waarde

  • Dubbele beglazing: Dubbelbeglazing ramen zijn het meest populaire type raam dat in uw huis is geïnstalleerd. Het is het meest voorkomende raam dat u ziet met twee verticaal opengaande vleugels. Ze zijn ook een van de meest betaalbare opties voor het vervangen van ramen.
  • Enkelvoudig opgehangen ramen: Ze zijn goedkoper, maar ze zijn minder populair dan dubbelgehangen ramen omdat de bovenste vleugel onbruikbaar is, waardoor ze minder functioneel en moeilijker schoon te maken zijn.
  • Raamkozijnen: Hoewel ze iets duurder zijn, houden ze tocht en koude lucht beter buiten dan dubbel- en enkelhangende ramen, dus ze zijn een slimme koop als je in het kille noorden woont.

Esthetiek:

  • Beeldramen: Door de brede, enkele ruit van een fotoraam heeft u vanaf uw ontbijttafel of woonkamer een schoon en ononderbroken uitzicht op het buitenleven. Door hun eenvoudige vormgeving zijn ze ook een mooie aanvulling op de moderne architectuur. De vraagprijs voor ramen is ongeveer gelijk aan die van openslaande ramen, variërend tussen €340 en €800.
  • Zet een raam om in een openslaande deur: Dit is een betaalbare manier om meer licht in uw huis te krijgen, wat goed samengaat met kopers die op zoek zijn naar meer openheid in huisplannen. De kosten zijn afhankelijk van materialen, bedrading en andere factoren, maar u kunt de prijs van het omzetten van een raam in een Franse deur verwachten om te beginnen bij €525.

Als uw kozijnen en dorpels nog in goede staat zijn, is de goedkoopste manier om uw ramen te vervangen echter het maken van een gedeeltelijke reparatie. Een zakvervanging wordt gemaakt om te passen binnen de bestaande kozijnen van uw raam, in plaats van het installeren van een nieuwe buitenste kozijn en dorpel. Houd er echter rekening mee dat een zakvervanging mogelijk niet zo energiezuinig is als een totale vervanging, omdat er tussen het kozijn en de vervangingsstukken gaten kunnen zitten.

standaard ramen afmetingen

Energiezuinige ramen ROI

Zoals we al eerder zeiden, is de marktprijs van uw huis niet de enige waarde die vervangende ramen bieden. Energie-efficiënte ramen kunnen ook geld besparen op uw energierekening. En dat gaat hand in hand met de waardering van uw huis, omdat kopers de neiging hebben om te springen op huizen die lagere elektriciteitsrekeningen hebben, met name in gebieden met hoge energiekosten, zoals die in het noordoosten en Californië.

Enkelvoudige ramen: Deze bieden geen isolatie tussen de glazen ruiten zijn lek en inefficiënt. Als u deze op uw huis laat installeren zonder stormvensters, zou u tot 20 procent van de verwarming van uw huis kunnen verliezen aan de buitenlucht, volgens het Ministerie van Energie.

Dubbelwandige ramen: Ook wel bekend als geïsoleerde of dubbele beglazing, deze hebben twee lagen glas in elk raam, wat helpt om tocht te vertragen en het lekken van energie te verminderen. Veel ramen met dubbele beglazing worden gevuld met een isolerend gas, zoals argon of krypton, dat de wind absorbeert voordat ze het interieur van uw huis kunnen binnendringen.

Deze ramen zijn bijna altijd duurder dan enkelwandige ramen, die soms 30 tot 50 procent meer kosten. Dubbelwandige ramen besparen u inderdaad geld op uw verwarmingskosten, vooral als u oude, lekkende enkelwandige ramen heeft. Toch zijn de meeste deskundigen het erover eens dat deze besparingen niet genoeg zijn om de kosten van nieuwe ramen plus de installatiekosten volledig terug te verdienen, vooral als u meerdere ramen in uw huis gaat vervangen. Wanneer u echter dubbelwandige ramen combineert met geavanceerde weerbestendige technieken, zoals het gebruik van dubbelzijdig plakband in de plaats van siliconen of stopverf, zal de totale besparing beduidend hoger zijn.

ENERGY-STAR-gecertificeerde ramen: Geschat door het ministerie van Energie en de EPA voor hoge energieprestaties, Energy-Star ramen vertegenwoordigen een besparing van tussen de € 27 tot € 465 per jaar op uw energiekosten. Over het algemeen, als u in een gebied met extreem lage of hoge temperaturen woont, ziet u het meeste verschil in uw energiekosten, vooral als u verouderde enkelwandige ramen vervangt.

Die besparingen zijn misschien niet genoeg om de kosten van de installatie volledig terug te verdienen, maar wanneer u rekening houdt met de stimuleringsmaatregelen van de overheid, is de prijs veel concurrerender. Controleer de DSIRE, of de Database of State Incentives for Renewables and Efficiency, waarin alle bestaande stimuleringsmaatregelen en beleidslijnen voor hernieuwbare energie en energie-efficiënte producten zijn opgenomen.

Coatings met een lage emissie: Dit is een goede optie voor woningen in warmere klimaten, aangezien argongevulde dubbele ramen kunnen helpen bij de verwarming, maar minder effectief zijn bij het verlagen van de koelkosten. Low-e coatings reflecteren de airconditioning terug in het interieur van een huis en verminderen de totale winst aan zonnewarmte met wel 70 procent. Low-e glas is duurder, maar de prijs is de laatste jaren gedaald. Zo kost een standaard Low-E raam van het Home Depot nu onder de €400.

Onze Diensten