Velux ramen plaatsen: verschillende soorten en richtprijzen

Denk je aan dakramen, dan denk je aan Velux. Ze zijn ook al jaren de marktleider op het gebied van dakramen. Dakramen zorgen voor meer natuurlijk licht in ruimtes met schuine daken. We vertellen je op deze pagina meer over Velux dakramen.

Velux raam

Prijs Velux plaatsen

De eerste vraag die je hebt is natuurlijk wat kost het laten plaatsen van een Velux dakraam? Dat hangt af van welk Velux dakraam je precies kiest, want er zijn een hoop varianten op het Velux dakraam te vinden. In principe geldt hoe groter het raam, hoe hoger de prijs. Daarnaast heeft het materiaal van de kozijnen van het Velux dakraam invloed op de prijs. Je kunt bijvoorbeeld een PVC of houten Velux dakraam nemen. Onderstaande tabel geeft indicatieprijzen voor Velux dakramen op basis van afmetingen en materialen.

Dakraam (b x h)Houten ramen
(prijs inclusief btw
en montage)
PVC ramen (prijs inclusief
btw en montage)
55 x 78 cm€ 550 - € 600€ 570 - € 620
66 x 98 cm€ 570 - € 620€ 620 - € 670
78 x 98 cm€ 650 - € 700€ 650 - € 700
78 x 140 cm€ 700 - € 750€ 750 - € 800
94 x 118 cm€ 770 - € 820€ 800 - € 850
94 x 140 cm€ 800 - € 850€ 820 - € 870
114 x 118 cm€ 800 - € 850€ 850 - € 900
114 x 140 cm€ 820 - € 870€ 900 - € 950
134 x 98 cm€ 850 - € 900€ 870 - € 900
134 x 140 cm€ 1.000 - € 1.050€ 1.050 - € 1.100

Deze prijzen zijn natuurlijk maar een indicatie. Het kan zijn dat jouw specifieke klus voor het laten plaatsen van Velux dakramen op een andere prijs uitkomt, zelfs met dezelfde afmetingen. Dat is moeilijk van tevoren te bepalen. Ook verschillen de prijzen per aanbieder. Je kunt daarom bij ons offertes opvragen. Vertel in de offerteaanvraag wat voor Velux dakraam je zoekt en welk formaat. Laat ook je postcode achter, zodat je offertes krijgt van vakmensen uit jouw regio. Je krijgt tot 6 offertes toegestuurd in twee werkdagen. Door deze te vergelijken kun je de beste deal vinden en daarmee tot 40% op de kosten besparen.

Voordelen van Velux ramen plaatsen

Met een Velux dakraam haal je meer natuurlijk licht naar je zolder of kamer met schuin dak. En zo’n Velux dakraam kan vrij snel geplaatst worden. Dezelfde dag nog kun je genieten van je nieuwe Velux dakraam. Ook hebben Velux dakramen een goede ventilatiemogelijkheid. Door de bovenste strip open te draaien kun je al ventileren, zonder dat het raam daarvoor open hoeft. Omdat je met een Velux dakraam meer natuurlijk licht in huis krijgt, is het minder nodig om lampen aan te zetten. Dit is fijner voor het aangezicht maar bespaart ook weer op je energieverbruik en dus op je energierekening.

Verschillende soorten Velux ramen plaatsen

Er zijn meerdere mogelijkheden voor Velux dakramen. Niet alleen in materiaal en formaat. Velux biedt namelijk een aantal varianten van het dakraam. Er zijn bijvoorbeeld tuimelvensters, uitzettuimelvensters en daglichtsystemen.

Velux ramen

Tuimelvensters

Het tuimelvenster is de klassieker van de Velux dakramen. In het midden zit een scharnier waarmee het tuimelvenster 180 graden kan draaien. Je kunt daardoor eenvoudig aan beide kanten het raam schoonmaken. Het tuimelvenster kantelt je huis in als je het raam openzet en kan op verschillende standen opengezet worden. Als hij maximaal opent, staat het raam horizontaal.

Uitzettuimelvensters

Een uitzettuimelvenster lijkt op het tuimelvenster, maar is net iets anders. Je zet deze namelijk naar de buitenkant open in plaats van dat het raam naar binnen draait. Zo heb je in huis geen last van je raam als je deze openzet. Dat is het voordeel van het uitzettuimelvenster onder de Velux dakramen.

Daglichtsystemen

Een Velux daglichtsysteem levert nog meer daglicht, omdat je meerdere ramen installeert. Dit kan boven elkaar of naast elkaar zijn. Er zijn bijvoorbeeld 3-in-1 en 2-in-1 Velux dakramen. Maar je kunt ook vier ramen naast elkaar laten installeren. Hoe meer ramen, hoe meer licht. Maar dat betekent natuurlijk ook een hogere prijs.

Velux dakraam

Voordelig uw Velux ramen plaatsen

Als je voor Velux dakramen wil kiezen, zorg dan dat je de prijzen van verschillende aanbieders eerst hebt vergeleken. Zo weet je dat je niet voor de duurste optie gaat. Het is verstandig de Velux dakramen door een specialist te laten installeren. Vooral dakramen dragen namelijk het risico met zich mee dat als ze niet juist geplaatst worden er lekkage of tocht kan ontstaan. Je vraagt bij ons eenvoudig offertes op. Vul de wensen voor je Velux dakraam en je postcode in en wij geven je binnen twee werkdagen maximaal zes offertes van vakmensen uit jouw omgeving. Zo kun jij zelf bepalen wat de beste deal is en of je inderdaad Velux dakramen wil plaatsen. Door te vergelijken bespaar je tot 40% op je aankoop.

Onze Diensten