Ramen en deuren | Soorten en gemiddelde prijzen

Wie nieuwe ramen neemt, kan het beste ook meteen nieuwe deuren nemen. Je verhoogt het wooncomfort in één klap door betere isolatie en daardoor ook een lager energieverbruik. En je kunt nog een lange tijd genieten van je nieuwe ramen en deuren. We vertellen je op deze pagina meer over ramen en deuren.

Nieuwe ramen en deuren

Prijzen ramen en deuren

Als je ramen of deuren of allebei aan vervanging toe zijn, kies je voor nieuwe ramen en deuren. Maar ook als je je huis beter wil isoleren en je verouderde, maar goed onderhouden deuren en ramen hebt, kun je nieuwe ramen en deuren kiezen. Je kunt natuurlijk dezelfde stijl behouden of juist compleet iets anders doen. Voorlopig kun je in ieder geval vooruit met nieuwe ramen en deuren. Misschien wel tot je niet meer in je huis woont. Voor het plaatsen van ramen kun je rekening houden met de minimale kosten zoals weergegeven in de onderstaande tabel.

Vast raamRaamoppervlaktePrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
PVC1.000 x 1.000 mm€ 400 - € 600
Hout1.000 x 1.000 mm€ 500 - € 700
Aluminium1.000 x 1.000 mm€ 600 - € 900

Dit zijn prijzen voor ramen. Het laten plaatsen van een nieuwe deur is vaak wat duurder. Je hebt bij een deur natuurlijk meer te realiseren dan bij een vast raam. Een deur moet goed dicht kunnen en ook nog op slot. Als je het hebt over een voordeur tenminste. Je kunt ook meteen nieuwe binnendeuren nemen. Die zijn nog steeds duurder dan vaste ramen, maar die hoeven vaak niet op slot te kunnen. Ook moeten buitendeuren betere isolatie hebben dan binnendeuren, omdat ze natuurlijk de doorgang naar buiten zijn. Voor het laten plaatsen van binnen- en buitendeuren van verschillende materialen kun je rekenen op de onderstaande kosten. Dit zijn enkel indicatieprijzen.

DeurOppervlaktePrijs incl. btw en plaatsing en excl. glas
PVC binnendeur2.000 x 900 mm€ 500 - € 700
Houten binnendeur2.000 x 900 mm€ 550 - € 750
Aluminium binnendeur2.000 x 900 mm€ 650 - € 850
PVC buitendeur2.000 x 900 mm€ 800 - € 1.000
Houten buitendeur2.000 x 900 mm€ 900 - € 1.100
Aluminium buitendeur2.000 x 900 mm€ 1.100 - € 1.300

Als je bijvoorbeeld een totale raamoppervlakte van 20 m² wil vervangen en ook twee nieuwe deuren wil, ben je dus zo’n € 9.000 tot € 12.000 kwijt.

Ramen en deuren

Bespaar tot wel 40% op uw ramen en deuren

Dat is natuurlijk geen goedkope investering. Daarom kun je gebruik maken van manieren om te besparen. Bijvoorbeeld door simpelweg offertes te vergelijken. Wist je dat het vergelijken van offertes je tot 40% in de prijs kan schelen? Dat is dus absoluut de moeite waard. Je vraagt bij ons eenvoudig meerdere offertes op door het offerteformulier in te vullen. Wij sturen je dan maximaal zes offertes van specialisten in jouw omgeving die je kunt vergelijken. Dat is gratis en vrijblijvend. Je bent dus niets verplicht.

Zorg voor optimale isolatie

Het isoleren van je huis is cruciaal. Voor jou, je portemonnee en het milieu. Allereerst voor jou, omdat het je wooncomfort sterk verhoogt. Met goede isolatie heb je minder last van geluiden van buiten, maar je kunt ook rekenen op een stabielere temperatuur in je woning. En dat is een stuk relaxter dan schommelende temperaturen. Omdat je een stabiele temperatuur in huis hebt, zet je minder vaak de verwarming aan. Ook hoeft de verwarming niet de hele tijd aan te blijven staan. Zo verbruik je ook nog eens minder energie. En dat betekent dat je minder energiekosten kwijt bent aan het einde van het jaar. Dit kan tot wel 20% schelen. Minder energie verbruiken heeft daarnaast een positief effect op het milieu. Je vermindert namelijk je co² uitstoot. Optimale isolatie bereik je met dubbelglas of HR glas.

Verhoog uw veiligheid

Nieuwe ramen en nieuwe deuren zijn een stuk veiliger dan oudere ramen en deuren. Zo zijn er ramen en deuren die het politiekeurmerk Veilig Wonen hebben. Deze zijn lastig te kraken voor inbrekers. Zo blijft je huis dus vrij van ongewenste bezoekers zolang alles dicht zit. Ook zijn de materialen die tegenwoordig gebruikt worden een stuk steviger en veiliger. Het meest stevig is bijvoorbeeld aluminium. Ook dubbelglas is een stuk veiliger dan enkelglas.

Soorten ramen

Voor deuren heb je een binnendeur of een buitendeur. Daarbij zijn er wel opties over de hoeveelheid glas en materiaal, maar veel meer dan dat is er niet aan te kiezen. Ramen daarentegen hebben verschillende soorten. Zo zijn er vaste ramen, maar ook schuiframen, draaikiepramen, valramen en dakramen. Je leest meer over de soorten ramen op de pagina over soorten ramen. Ook de keuze voor het materiaal is voor je nieuwe ramen van belang. Kies je voor PVC, hout of liever aluminium? Ze hebben allemaal voordelen en nadelen en verschillen in prijs.

Soorten deuren

Voor deuren kun je wel kiezen uit verschillende stijlen. Je kunt bijvoorbeeld een massieve houten deur nemen zonder klas. Dit is echt een landelijke stijl deur of een traditionele deur. Liever meer glas? Dan is een modernere deur misschien wat voor jou. Je kunt allerlei keuzes maken wat betreft de glas-materiaal verhoudingen. Een volledig glazen deur is zelfs mogelijk, hoewel weinig mensen deze keuze maken voor hun voordeur. Voor een achterdeur kan het wel. Bijvoorbeeld met een schuifpui. Ook worden voor deuren meerdere materialen gebruikt.

Soorten deuren

Profiteer van premies en subsidies voor ramen en deuren

Wanneer je je ramen en deuren gaat vervangen voor beter isolerende ramen en deuren, kun je wellicht gebruik maken van premies en subsidies. Bijvoorbeeld de Vlaamse renovatiepremie. Je kunt daarmee tot wel 30% besparen op je kosten voor je nieuwe ramen en deuren. Kijk op de pagina premies en subsidies om te kijken of je in aanmerking komt en welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Vergelijk voordat u koopt en bespaar

Je kunt sowieso besparen door offertes te vergelijken. Dit doe je door ze bij ons op te vragen. Je bespaart hiermee al tot 40% op de kosten. Dat is dus al mooi meegenomen. Laat je wensen voor je nieuwe ramen en deuren achter en wij sturen je offertes van specialisten uit jouw omgeving. Dit is gratis en vrijblijvend. Je kunt altijd besluiten het toch niet te doen. Of nog een keer offertes op te vragen met een aangepaste wens. Je zit nergens aan vast.

Ramen en deuren prijzen vergelijken

Onze Diensten