PVC ramen prijzen | Richtprijzen & nuttige informatie

Wat je betaalt voor PVC ramen hangt af van het type raam, het type glas en de montagekosten. We vertellen je op deze pagina meer over wat je ongeveer kunt verwachten van de kosten voor PVC ramen.

pvc ramen prijzen

PVC ramen prijzen

In de tabel hieronder staat een indicatie van de prijzen die je kunt verwachten van PVC ramen. Dit gaat om een vast raam, het meest standaard en ook het meest goedkope raam. Bovendien is het slechts een indicatie. Voor een gedetailleerder overzicht van mogelijke prijzen vraag je offertes aan via onze site.

Vast PVC raamPrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
1.000 x 1.000 mm€ 200 - € 400
1.500 x 1.200 mm€ 300 - € 500
2.000 x 1.500 mm€ 600 - € 800

Je kunt bij ons offertes opvragen van specialisten bij jou in de buurt. Deze krijg je dan binnen twee werkdagen van ons toegestuurd. Daarmee kun je prijzen vergelijken van de verschillende specialisten en specifiek voor jouw klus. Je vult je wensen en postcode in en krijgt dan maximaal zes offertes toegestuurd. Zo heb je een beter idee van de kosten voor jouw specifieke klus.

Prijzen per raamtype

Want er zijn veel factoren die meespelen in de totaalprijs. We bespreken hieronder de verschillende raamtypes en prijzen voor deze raamtypes. Deze prijzen zijn exclusief montage, dus houd er rekening mee dat die kosten er nog bij komen als je een specialist je ramen laat plaatsen.

Pvc ramen

Vast raam

Vaste ramen zijn het meest voordelig. Ze kunnen ook niet open. Vaak zitten ze in de woonkamer of aan de voorkant van een woning. Omdat ze niet open hoeven te kunnen, zijn ze het meest voordelig. Een prijsindicatie zie je in onderstaande tabel.

Vast raam PVCPrijs incl. btw en isolatieglas en excl. montage
1.000 x 1.000 mm € 100 - € 200
1.500 x 1.200 mm€ 150 - € 250
2.000 x 1.500 mm€ 300 - € 400

Draaikiepraam

Een klassieker is het draaikiepraam. Je kunt op de kiep ventileren en met het draaien het raam volledig openen. Je kunt ook nog kiezen of dit naar binnen of naar buiten gaat. Het draaikiepraam is dus multifunctioneel. In onderstaande tabel zie je de prijzen voor verschillende formaten draaikiepramen van PVC.

Draai-kiepraam PVCPrijs incl. btw en isolatieglas en excl. montage
1.000 x 1.000 mm€ 150 - € 250
1.500 x 1.200 mm€ 250 - € 350
2.000 x 1.500 mm€ 400 - € 500

Valraam

Een valraam kan niet geheel open. Vaak zitten ze in het toilet of de badkamer. Valramen gaan altijd naar binnen open. Ze gaan maar gedeeltelijk open en zijn daarom ideaal voor het ventileren van ruimtes zoals een badkamer. De onderstaande tabel geeft een indicatie van mogelijke prijzen voor een PVC valraam.

Valraam PVCPrijs incl. btw en isolatieglas en excl. montage
500 x 500 mm€ 50 - € 100
1.000 x 1.000 mm€ 150 - € 250
1.500 x 1.200 mm€ 250 - € 350

Schuifraam

Een schuifraam is ook een gewilde raamvariant. Met een schuifraam hoef je geen rekening te houden met wat er in de vensterbank staat of dichte gordijnen als je het raam wil openen. Onderstaande tabel geeft een prijsindicatie voor schuiframen van PVC.

Schuifraam PVCPrijs incl. btw en isolatieglas en excl. montage
1.500 x 1.000 mm€ 700 - € 800
2.000 x 1.500 mm€ 900 - € 1.100
2.000 x 2.000 mm€ 1.000 - € 1.200

Montagekosten

In de tabellen hierboven zijn de montagekosten niet meegenomen. Wel zul je die moeten betalen wanneer je een specialist inschakelt op je PVC ramen te laten plaatsen. En dat is ook verstandig, want een specialist weet precies hoe hij of zij PVC ramen moet plaatsen. Het laten plaatsen van PVC ramen, ongeacht welk soort raam, betekent vaak dat je het dubbele van de bovenstaande indicatieve prijzen kwijt bent.

Glastype

De prijs voor je PVC ramen zijn daarnaast ook nog afhankelijk van het type glas. Je kunt namelijk kiezen wat voor type glas je in je nieuwe ramen wil. Voor de beste isolatie neem je HR+++ glazen. Dat betekent natuurlijk ook dat je de maximale prijs betaalt. HR glas is een stuk goedkoper en ook beter isolerend dan standaard dubbelglas. Meestal wordt gekozen voor HR++ glas. Ze isoleren zeer goed en kosten per vierkante meter ongeveer € 60 tot € 80. En met dit type glas kun je tot 20% op je energierekening besparen op jaarbasis.

PVC ramen betalen zich op lange termijn terug

Op lange termijn krijg je dus je investering in je nieuwe PVC ramen terug door de besparing op je energierekening. Maar ze verhogen ook je wooncomfort. Want je hoeft minder vaak en minder snel de verwarming aan te zetten. Met goed isolerende ramen blijft de temperatuur in je woning langer hetzelfde. Dus niet alleen je energieverbruik en energiekosten worden minder, maar je wooncomfort wordt ook verbeterd. Dat is goed om je te beseffen als je je afvraagt of het de investering allemaal waard is.

Pvc ramen prijzen vergelijken

Premies

Het is met PVC ramen soms ook mogelijk om in aanmerking te komen voor premies. Er is bijvoorbeeld renovatiepremie of een inkomensafhankelijke premie.

Inkomensafhankelijke premie

Wanneer je inkomen minder dan € 30.000 is op jaarbasis en je nieuwe PVC ramen meer dan € 2.500 hebben gekost, kun je in aanmerking komen voor een premie van € 1.250. Dit is een vast bedrag.

Renovatiepremie

Voor woningen die minimaal 25 jaar oud zijn kun je een renovatiepremie tot 40% krijgen. De investeringskosten voor je nieuwe PVC ramen mag dan maximaal € 15.00 zijn. De renovatiepremie wordt uitgegeven voor woningeigenaren die hun huis energiezuiniger willen maken. Je kunt op de pagina over subsidies en premies meer lezen over de mogelijkheden hiervan.

Extra mogelijkheden

Behalve het raamtype, glastype en materiaal, kun je ook nog extra’s voor je nieuwe ramen overwegen. Je kunt bijvoorbeeld boven een vast raam kiezen voor een ventilatierooster. Zo kun je een ruimte ventileren, zonder dat je een draaikiepraam nodig hebt. En je hoeft er geen raam voor te openen, dus er komen ook geen insecten binnen. Daar kun je ook een vliegenraam tegen gebruiken, een andere extra mogelijkheid bij je ramen. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijzen voor veelgebruikte extra’s.

ProductOppervlaktePrijs incl. btw en excl. montage
Vliegenraam 1 m²€ 40 - € 80
Rolluik handmatig 1 m²€ 50 - € 150
Rolluik elektrisch1 m²€ 250 - € 350
Ventilatierooster in raam1 m²€ 75 - € 125

Aanbieders vergelijken

Door aanbieders te vergelijken, kun je tot wel 40% op de kosten besparen. Zelfs als je niet in aanmerking voor een subsidie of premie komt. Je kunt ze eenvoudig vergelijken door bij ons offertes op te vragen. Dit doe je door het offerteformulier in te vullen. Je laat je wensen voor je nieuwe ramen en je postcode achter en wij komen binnen twee werkdagen bij je terug. Dan hebben we maximaal zes offertes voor je klaar. Deze zijn van specialisten in jouw omgeving. Daarmee kun je het aanbod vergelijken en de beste deal eruit pikken. Of besluiten het alsnog niet te doen. Offertes opvragen is geheel gratis en vrijblijvend.

Onze Diensten