PVC ramen isolatie | Richtprijzen & informatie

Isolatie in je huis is bevorderlijk voor je wooncomfort en voor je energieverbruik. Een win-win dus. Op deze pagina leeg je meer over de isolatie van PVC ramen. Laat je overtuigen en geniet van een stabiele temperatuur in huis het hele jaar door.

Besparen op pvc ramen

Goedkoop en zeer isolerend

PVC ramen zijn goedkoop in materiaal en daarom ook een populaire keuze. Daarnaast isoleren ze zeer goed. Die combinatie maakt dat veel mensen voor PVC ramen kiezen. PVC ramen zijn goedkoop in de aanschaf, maar kunnen ook nog jarenlang meegaan. De levensduur van goed onderhouden PVC ramen is zo’n 50 jaar. De tabel hieronder geeft een indicatie van de prijzen voor vaste PVC ramen.

Vast PVC raamPrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
1.000 x 1.000 mm€ 200 - € 400
1.500 x 1.200 mm€ 300 - € 500
2.000 x 1.500 mm€ 600 - € 800

De prijzen zijn natuurlijk enkel een indicatie. Er is ook een kans dat je heel andere formaten ramen nodig hebt voor jou bij in huis. Maar het helpt je in ieder geval iets op weg. Voor preciezere prijsinformatie ben je beter af door offertes op te vragen. Dat kan via onze website. Je vult in het offerteformulier je postcode en je wensen in. Wij sturen je dan maximaal zes offertes. Zo krijg je een beeld van de prijzen waar je op kunt rekenen, maar je kunt ook de prijzen van verschillende aanbieders goed vergelijken. Door aanbieders te vergelijken, kun je tot 40% goedkoper uitkomen voor je nieuwe PVC ramen.

Bespaar tot 20% op uw energierekening

PVC ramen zijn vrij goedkoop in de aanschaf, maar ze leveren je ook op een andere manier nog eens geld op. Als je nieuwe ramen kiest, is dat vaak omdat de oude verouderd zijn. Die hebben bijvoorbeeld nog enkelglas. Als je van enkelglas naar dubbelglas overstapt met PVC glazen, kun je tot 20% op je jaarlijkse energierekening besparen. Dat is omdat dubbelglas beter isoleert. Daardoor hoef je de verwarming niet zo snel aan te zetten als met enkel glas en als de kamer op temperatuur is, kan deze ook weer uit. De temperatuur in je huis wordt namelijk langer vastgehouden. Bovendien verbruik je minder energie. Dat betekent dus minder co² uitstoot en dat is weer goed voor het milieu.

Pvc ramen isolatie

Verbeter uw wooncomfort

Die besparing is goed voor je portemonnee en goed voor het milieu, maar het is ook bevorderlijk voor jouw wooncomfort. Juist omdat de temperatuur in je huis gelijk blijft, is het minder snel onaangenaam in je huis. Of het nu te koud wordt in de winter of te warm in de zomer. Met goede isolatie van je PVC ramen heb je er minder last van. Bovendien isoleert het ook op akoestisch gebied. Je hebt dus minder last van bijvoorbeeld kinderen die buiten schreeuwen of de drukte van een winkelstraat.

PVC ramen isolatie

PVC ramen hebben zo’n hoge isolatiewaarde omdat ze op drie plaatsen worden gedicht. Het gaat om buiten, midden en binnen dichting. Buiten dichting zorgt dat de ramen bestand zijn tegen weersomstandigheden zoals sneeuw, hagel en regel. Midden dichting gaat water tegen maar zorgt ook dat er geen wind kan binnendringen. En tot slot zorgt de binnen dichting voor de geluidsisolatie. In PVC ramen zit ook een thermische buffer. Die werkt aan de hand van verschillende luchtkamers. Daardoor kan koude lucht je huis niet binnendringen. Een hoger aantal luchtkamers bevordert ook de isolatie. Met tochtstrips erbij heb je helemaal geen last meer van enige lucht of tocht die binnen kan dringen.

Dubbele beglazing voor nóg betere isolatie

Het glastype is ook zeer belangrijk voor je isolatiewaarde. Enkelglas is bijvoorbeeld minimaal isolerend. Vaak wordt er gebruik gemaakt van dubbelglas. Maar er is ook nog HR glas, dat nog beter isolerend werkt dan dubbelglas. Daarnaast zijn er HR+, HR++ en HR+++ glas. Meestal wordt HR++ glas gebruikt bij nieuwe ramen. Dit kost zo’n € 50 tot € 80 per vierkante meter en isoleert vijf keer beter dan enkelglas. Je bespaart hiermee tot 20% op je energierekening.

Nieuwe pvc ramen

Alternatief: houten ramen

Misschien vind je PVC of kunststof niet zo’n charmant idee voor je kozijnen. Dan kun je altijd nog gewoon voor houten kozijnen kiezen. Deze isoleren ook meer dan prima en hebben weer andere voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld gemakkelijk in een andere kleur te schilderen. Sterker nog, ze moeten regelmatig gelakt of geverfd worden en dat geeft je de mogelijkheid je ramen een compleet nieuwe look te geven met alleen maar een ander kleurtje. En ze isoleren op een meer natuurlijke manier dan PVC.

Aanbieders vergelijken

Of je nu kiest voor hout of PVC, of misschien zelfs aluminium, je bent goedkoper uit door te vergelijken. Vraag eerst offertes op en vergelijk de mogelijkheden. Zo kun je tot 40% goedkoper uitkomen. Je doet dit simpelweg door ons offerteformulier in te vullen. Geef ons je postcode en je wensen voor je PVC ramen en wij zorgen dat je binnen twee werkdagen een aantal offertes krijgt van specialisten in jouw buurt. De offertes zijn gratis en vrijblijvend op te vragen.

Onze Diensten