Hoeveel kosten slimme ramen?

Ramen kunnen een grote rol spelen in het energieverbruik van uw huis. Ramen staan als laatste verdediging tegen wind en warmte- en koudeverlies, maar het glas kan ook ongewenste zonnewarmte buiten houden. Als huiseigenaar zult u aandacht willen besteden aan de energiemetingen die op de specificaties van uw raam staan vermeld.

Kijk eens naar de zonnewarmtewincoefficient, die u vertelt hoeveel zonnestraling het raam door het glas laat gaan. Het enige probleem? Dat getal is een statische meting, dus uw ramen laten het hele jaar door dezelfde hoeveelheid zonnewarmte binnen of voorkomen deze. Maar er zijn sommige delen van het jaar waarin die zon nuttig kan zijn als passieve verwarming, zodat u ook in de winter minder energie zou kunnen gebruiken. Dat idee is precies de reden waarom bouwkundigen dynamisch slim glas voor ramen hebben ontwikkeld.

Deze op WiFi aangesloten slimme glasoppervlakken zijn uitgerust met omgevingssensoren die de bezetting van de ruimte, het weer en het zonlicht kunnen aflezen. De louvres passen de tinten aan om meer zonnewarmte binnen te laten wanneer u die nodig heeft - en om uw huis in de schaduw te stellen wanneer het warmer is. Dat betekent dat u nooit meer bij de hand hoeft te zijn om de tinten aan te passen.

Het nadeel is dat deze high-end technologie niet erg goedkoop is. De meeste slimme raamproducten kosten minstens 50 procent meer dan hun niet-geautomatiseerde tegenhangers - dus als u meerdere ramen installeert, is dat een behoorlijke investering. Aan de andere kant zeggen fabrikanten dat ze tot 20 procent van uw energiekosten kunnen afschaven van uw maandelijkse rekeningen, dus het rendement op de investering zou de moeite waard kunnen zijn na verloop van tijd voor slimme glazen ramen.

Hier is een uitsplitsing van de soorten slimme ramen producten op de markt op dit moment, en wat je zult betalen voor elk.

dynamische slimme vensters

Bekijk de kosten van dynamische slimme glasvensters

Als een van de meest bekende fabrikanten in de markt voor slim glas maakt View luxe glasproducten met een op Wi-Fi aangesloten tintregelaar. De instellingen kunnen worden beheerd via een app op een Android- of iOS-apparaat.

View is een luxe slimme glasfabrikant, dus reken er niet op dat ze hun producten voor de prijs krijgen. Ze zijn meestal op maat ontworpen slim glas voor een heel interieur, dat tienduizenden euro's kan kosten, afhankelijk van de hoeveelheid slimme glazen ramen die u nodig hebt. Verwacht om overal van €50 tot €100 per vierkante voet voor slimme glasvensters te betalen, in vergelijking met €10 tot €15 per vierkante voet voor regelmatig glas.

Sonte Film Slimme Glasraam Kosten

Niet iedereen heeft de portemonnee om elk raam in huis te voorzien van een gloednieuwe technologie zoals slim glas. Een meer rendabele oplossing is de slimme raamfolie van Sonte Film. Dit product, dat bekend staat als een digitale kap, past over bestaande muuroppervlakken om uw ramen achteraf uit te rusten met WiFi-geschikte tinttechnologie.

U kunt het slimme glas van transparant naar ondoorzichtig brengen met behulp van een bediening op uw telefoon of apparaat. Sonte vereist dat u contact met hen opneemt voor de prijsstelling op basis van uw huis, maar de prijzen zijn vermeld als €199 en omhoog voor een full-size vel van 3,28 bij 3,28 voet.

Slimme Tint Glass-foliekosten

Een andere zelfklevende smart film, Smart Tint's product is goedgekeurd door Tiny House Nation's "Smart House". Ze bieden twee soorten slimme folie, Smart Cling® Self Adhesive, die direct op bestaande ramen hecht, en Smart Tint Non Adhesive, die met dubbelzijdige tape kan worden aangebracht.

Smart Tint is AC aangesloten en kan tussen transparant en ondoorzichtig tintelen, en kan zelfs als projectievlak worden gebruikt. De installatie wordt voltooid door een Smart Tint professional, en de prijzen variëren afhankelijk van de grootte van de ruimte. Echter, een 31,75 bij 49,75 inch raam bestelling kost ongeveer €649, volgens hun bestelling calculator.

InvisiShade zelfklevende folie en Smart Glass kosten

Het slimme glas van InvisiShade kan worden bediend met een schakelaar op het raam of via een afstandsbediening. Ze bieden een grotere keuze aan kleuren en stijlen, maar als u geen nieuwe ramen voelt, kunt u een van hun plug-and-play lijmfoliesets bestellen en uw ramen in een digitaal oppervlak veranderen. Elke kit wordt geleverd met een afstandsbediening en een bedradingsset.

Een voorbeeld kit voor de zelfklevende folie zal u rond de €99- of €249 voor een drie-pack als je wilt proberen verschillende kleuren. De uiteindelijke prijzen van InvisiShade zijn variabel, afhankelijk van de grootte en omvang van uw project, maar ze zeggen wel dat ze kortingen bieden voor bulkaankopen - als u bijvoorbeeld uw hele huis opnieuw doet.

Zoals bij de meeste huisreparaties zijn de uiteindelijke kosten voor slimme ramen sterk afhankelijk van de kwaliteit van het product dat u kiest (slim glas of slimme folie) en de hoeveelheid materialen die u nodig heeft om het project te laten uitvoeren. U krijgt een betere korting als u ervoor kiest om meer oppervlakte in uw huis te bedekken, maar net als elk raam is slim glas een investering. Als u kunt wachten met het installeren van deze technologie in uw huis als het net iets geavanceerder is, bespaart u waarschijnlijk ook geld.

Voordelen van slimmen ramen

Hoewel er nog veel meer tests moeten worden gedaan om de specifieke voordelen te begrijpen, zijn de meeste deskundigen het erover eens dat slimme glazen ramen het potentieel hebben om u veel overtollige energie te besparen - wat ook betekent dat u geld bespaart op uw energierekeningen. Zonwering en jaloezieën zijn gewoon geen praktische (of bijzonder geavanceerde) technologie om zonnewarmte te voorkomen, dus het hebben van een nauwkeuriger systeem zou hier veel goed kunnen doen. En als u een van die mensen bent die niet tegen het uiterlijk van conventionele jaloezieën en rolluiken kan, dan kunt u genieten van het jaloezievrije uitzicht dat met de installatie van slimme ramen door een betrouwbare raamvervanger wordt geboden.

Aan de andere kant is deze technologie nog steeds in ontwikkeling, dus er zijn nog steeds knikken te maken. De meeste slimme producten voor thuisgebruik hebben te lijden onder compatibiliteits- en gebruikersinterfaceproblemen die de installatie en werking ervan moeilijk maken, althans voorlopig. En zoals eerder opgemerkt, is er een probleem met de kosten. Technologie prijzen hebben de neiging om te dalen als de vraag en de beschikbaarheid te verhogen, dus als je geïnteresseerd bent in deze technologie, kunt u wilt wachten het uit en zien waar de industrie gaat. U wilt immers niet vastzitten aan het vensterequivalent van de LaserDisc als de DVD uitkomt.

Het maakt niet uit wat voor soort ramen u kiest voor uw volgende vervangingsproject, rekening houdend met hoe uw beglazing de energieprestaties van uw huis beïnvloedt is een goede plek om te beginnen. Energiebesparende ramen zijn altijd een "slimme" gok.

Onze Diensten