Geluidsdichte raamopties voor uw huis

Wat zijn de beste Geluidsdichte ramen?

Is je buurman aan het leren om elektrische gitaar te spelen? Misschien is er een druk kruispunt net buiten je slaapkamerraam? Naarmate meer van ons naar stedelijke gebieden trekken, zullen ook de geluidsklachten toenemen. In feite classificeert de EPA lawaai officieel als een vorm van vervuiling, omdat problemen met overmatig lawaai stress en slaapverlies kunnen veroorzaken. En in ernstiger gevallen kan het zelfs bijdragen aan hypertensie, gehoorverlies en andere kwalen.

Maar het goede nieuws is dat je geen last hebt van lawaai van buitenaf. Raamfabrikanten hebben de geluidsproblemen van hun klanten onder de aandacht gebracht en bieden nu veel producten met akoestische eigenschappen aan. In feite bieden veel ramen met geluiddempende eigenschappen, maar ze zijn niet allemaal de extra kosten waard. Laten we eens kijken naar enkele van de beste geluidsisolerende ramen en uitzoeken welke ramen en functies het moeilijkst werken om die lawaaierige buurman van u tegen te houden.

Hoe kan ik een geluidswerend raam maken?

Hoe succesvol een object ruis blokkeert kan eigenlijk worden gemeten met behulp van de zogenaamde geluidstransmissieklasse (STC) schaal. Veel raamfabrikanten hebben de STC-schaal gebruikt om de geluiddempende eigenschappen van hun producten aan te geven.

Ramen die als geluiddempend worden geclassificeerd, hebben echter meestal een passende prijs. Vaak kun je echter een kwaliteitsgeluidsreductie krijgen door verschillende raamfuncties te begrijpen en wat het ene raam beter maakt in het blokkeren van geluid dan het andere.

Een paar factoren kunnen de geluidsoverdracht van een raam beïnvloeden, namelijk de dikte van het glas en de hoeveelheid ruimte tussen de ruiten (bij dubbel- en driedubbel glas). Gelaagde ramen hebben ook extra geluiddempende eigenschappen die het overtollige geluid verder kunnen verminderen.

Gelamineerde ramen - Hoe blokkeren ze het geluid?

De meeste experts zijn het erover eens dat als u een superieure geluidsisolatie in uw ramen wilt, u moet kiezen voor gelaagd glas. Gelamineerde ramen hebben een transparante laag plastic tussen twee buitenste lagen glas. Deze plastic inlage werkt om lawaai en trillingen te dempen die gemakkelijker door het glas worden overgebracht.

Nochtans, wordt het gelamineerde glas typisch beschouwd als een high-end venstereigenschap, zodat kan het toevoegen van het de kosten van een venstervervangingsproject omhoog stoten. Voor een gelamineerd tussenvoegsel op een standaard dubbel ruitvenster, kunt u verwachten om rond €950 te besteden. Voor die prijs, naast het geluidwerend maken van uitstekende kwaliteit, zult u ook veiligheidseigenschappen krijgen, aangezien het gelamineerde glas typisch veel moeilijker is te verbrijzelen dan de standaardbeglazing.

Vermindert Driedubbel glas het geluid?

Zoals eerder vermeld, werkt de hoeveelheid ruimte tussen de ruiten van glas om overtollig geluid tegen te houden. Het zou gemakkelijk zijn om te concluderen dat driedubbele ruiten een betere geluidsbescherming bieden dan hun tegenhangers met dubbele ruiten en dat ze veel minder kosten dan gelaagde ramen. Maar niet alle deskundigen zien het zo. In feite hebben studies aangetoond dat driedubbele ruiten niet veel meer geluidsreductie bieden dan standaard dubbele ruiten.

driedubbel glas energiebesparend

Driedubbele ruiten bieden de meeste geluidsisolerende voordelen van gelaagd glas voor een veel lagere prijs, maar tenzij je in een uitzonderlijk lawaaierig gebied woont (denk aan de treinsporen of aan de overkant van een luchthaven), zouden dubbele ruiten het werk prima moeten doen.

Andere opties: Verminder het buitengeluid

Geluidsdicht glas doet u niet veel goeds als uw ramen kieren of scheuren tussen de afdichtingen hebben. Een luchtdichte installatie, compleet met voldoende weersinvloeden, creëert een barrière om ongewenst geluid buiten te houden. Bovendien blokkeren geïsoleerde vinyl kozijnen, die met schuim zijn gevuld, ook het geluid van buitenaf en helpen ze uw kozijnen geluiddempend te maken.

Zoek naar ramen die een niet-metalen raamafstandsysteem hebben. Wat betekent dat? De raamruimte is het stuk dat de twee ruiten van elkaar gescheiden houdt. In een niet-metalen afstandsysteem is dit deel samengesteld uit siliconenrubber dat bedekt is met een afdichtingsmiddel. Dat betekent dat het betere isolerende eigenschappen heeft dan zijn metalen tegenhangers.

Alles wat u kunt doen om uw huis beter af te dichten en te isoleren, verbetert ook de geluidsprestaties. Dus als bonus, wanneer u uw huis geluiddicht maakt, krijgt u ook een betere algemene energie-efficiëntie voor ramen en lagere energierekeningen. Nu is dat zeker een reden om wat lawaai te maken en een betrouwbare raamvervanger te vinden om uw nieuwe ramen te installeren.

Onze Diensten