Nieuwe Badkamer Ramen

Badkamerramen kunnen een beetje een designdilemma vormen. U wilt ultieme privacy in de badkamer, maar natuurlijk licht is nuttig voor de meeste persoonlijke verzorgingstaken. In kleine badkamers zijn er niet altijd mogelijkheden als het gaat om de locatie of de grootte van het raam en binnenkamers voorkomen de luxe van het hebben van een raam. Maar voordat u zich neerlegt bij onflatteuze bovenlichten, bekijk dan eerst deze raamideeën voor de badkamer ter inspiratie.

Dakraam

Een vast dakraam boven de douche is precies wat je nodig hebt om één te zijn met de natuur. Een bovenraam behoudt de privacy en brengt tegelijkertijd het prachtige daglicht naar binnen. Als je nog niet hebt gekozen voor een tegel, overweeg dan om met iets aards te gaan om je douche te laten voelen als een vredig paradijs. Omdat het project gaat om het snijden in je dak en plafond, is het niet bepaald goedkoop - een dubbele beglazing kost ergens tussen de 60 en 100 dollar per vierkante meter.

dakvenster raam zonnebuis

Voor een budgetversie (die een bijzonder kleine badkamer het beste kan dienen), kies dan voor een buisvormig dakraam of, zoals het ook wel bekend is, een zonne-buis (zie foto hierboven). Een veel kleinere versie van een traditioneel dakraam, een zonne-buis is een 10 of 14-inch diameter plaatwerk buis die het zonlicht reflecteert en verspreidt door een kamer. Omdat ze geen nieuwe gipsplaat nodig hebben en geen aanpassingen aan de framing zoals een traditioneel zonlicht, kunnen ze worden geïnstalleerd voor tussen de €500 en €1.000. Houd in gedachten dat een zonne-buis licht zal bieden, maar niet het uitzicht dat een traditioneel dakraam biedt.

Luiken

rolluiken badkamer

Rolluiken, ook wel plantageluiken genoemd, kunnen eenvoudig worden aangepast aan uw privacybehoeften en voegen een elegant accent toe aan elke ruimte. Open ze in een handomdraai om het licht binnen te laten, of sluit ze af om de kamer te verbergen. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van uw venster, evenals de keuze van het materiaal, maar u kunt verwachten om overal te betalen van 62 dollar per basis faux hout rolluik helemaal tot € 258 aan de high-end.

Getextureerd glas

getextureerd glas in uw badkamer

Uw badkamerraam hoeft niet aan het plafond te zitten om zowel zonlicht als privacy te bieden. Glas met een zware textuur of een hoge opaciteit (zoals hierboven gezien) vertroebelt het zicht en maakt weinig verschil voor wat betreft de verlichting, wat ideaal is voor kleine badkamerramen. Nog, is dit project aan de dure kant, aangezien een 3-by-5-ft. dubbel gehangen venster met doorschijnend glas tussen €400 tot €600 loopt. U kunt ook gebruik maken van privacy raamfolie, een tijdelijk contact papier dat een berijpte look of textuur aan het voor een snelle en goedkope oplossing op slechts € 21 per stuk heeft.

Vensters met glasblokken

Vensters met glasblokken

Net als bij structuurglas laten glasblokramen ruimschoots licht binnen in een ruimte zonder dat dit ten koste gaat van de privacy. U kunt zelfs een hele wand van glasblokken maken als u de ruimte wilt opvrolijken. Individuele glasblokken lopen tussen de €5 en €15 per stuk. Alleen al de installatie loopt tussen de €350 en €600 per raam. Er is ook de mogelijkheid om een voorgevormd glasblokvenster te kopen dat in de meeste standaardvensters past, die gemiddeld tussen €50 en €800 bedragen, afhankelijk van de grootte van uw venster en het type glas dat u kiest.

Transom-vensters

Transom vensters

Transoms zijn typisch accentvensters die boven of onder een deur of een groter raam gaan. Maar in een ruimte waar privacy belangrijk is, werkt een spiegelraam goed als een op zichzelf staand raam. Deze zijn een meer betaalbare keuze op de lijst, aangezien hun gemiddelde kosten tussen €200 en €575 inclusief installatie liggen. Zorg er alleen voor dat het raam hoog genoeg staat, zodat de privacy niet in het gedrang komt voor het uitzicht op het buitenleven.

Klikraam

klikraam

Net als bij een Klikraam staat een trechterraam meestal hoog op de muur, maar het opent naar beneden om te ventileren als dat nodig is. Als uw badkamer doordrenkt raakt met condens als u een warme douche neemt, kunt u overwegen om er een te nemen die u gemakkelijk kunt openen zonder dat u uit de douche hoeft te komen. Gebaseerd op de grootte en de gebruikte materialen, kost een trechterraam tussen de €260 en €720 per stuk.

Als u een open geest over uw opties houdt, is er een oplossing die een krappe ruimte groter doet lijken en zo verfrissend voelt als een spa. Als u weet welke richting u wilt gaan voor uw badkamer of als u meer informatie nodig hebt, bekijk dan onze raamkooigids om te beginnen met het proces van het installeren of vervangen van uw raam. Zoek de beste raam vervangende aannemers om uw nieuwe badkamer venster te installeren.

Onze Diensten