Zijdelingse sectionaalpoort

Is het moment aangebroken om uw garagepoort te vervangen? Het scala aan opties kan overweldigend zijn. Kiest u voor een zijdelingse sectionaalpoort of een gemotoriseerde kantelpoort? Of wellicht overweegt u een zijdelingse sectionaalpoort met motorisering voor extra gebruiksgemak? Bij de keuze spelen factoren zoals veiligheid, duurzaamheid, en betrouwbaarheid een belangrijke rol. Om u te helpen bij deze beslissing, bieden wij deskundig advies aan. Naast de ergonomie en moderniteit, blinkt de zijdelingse garagepoort uit in energie-efficiëntie. Onder de vele beschikbare modellen, is dit type garagepoort een populaire keuze vanwege zijn onderhoudsgemak en de uitgebreide garantie die bij de installatie wordt geleverd.

Gratis offerteaanvraag

Waarom kiezen voor een zijdelingse sectionaalpoort?

De sectionale garagepoort biedt een gebruikscomfort dat het gebruik ervan voor het hele gezin vergemakkelijkt.

De overhead garagepoort biedt een totale vrije doorgang van het laadperron, maakt de binnenruimte aan de zijkant vrij voor het opbergen van spullen en is zeer gemakkelijk te bedienen door alle gebruikers.

U kunt de openingsrichting (naar binnen of naar buiten) kiezen, afhankelijk van de ligging van uw garage ten opzichte van de straat.

Als optie kunt u met de installatie van een motor op uw garagepoort uw garage op afstand openen en sluiten met een afstandsbediening of uw smartphone.

Het slimme extraatje om bij regen achter het stuur van uw voertuig te blijven!

De sectionale garagepoort garandeert ook de veiligheid van uw gezin en uw bezittingen. De toevoeging van een gecertificeerd anti-inbraaksysteem biedt meer weerstand tegen inbraakpogingen.

Heeft u kinderen? Het anti-vinger knijpsysteem voorkomt elk risico op ongelukken.

Gratis offerteaanvraag

Prijs zijdelingse sectionaalpoort

Tableau des prix pour une porte de garage avec ouverture latérale
Materialen Hoogte
(in cm)
Breedte
(in cm)
Prijs incl. BTW
Acier 220 240 192 €
Aluminium 220 240 348 €
PVC 200 240 218 €

Gratis offerteaanvraag

Wat is een zijdelingse sectionaalpoort?

Een zijdelings openslaande garagepoort, ook wel sectionale garagepoort genoemd, bestaat uit ten minste vier verticale scharnierende panelen (meer, afhankelijk van het model en de lengte van het kozijn). Zoals de naam al aangeeft, onderscheidt het zich door zijn laterale opening (opening naar rechts of naar links), met horizontale beweging van de panelen. In geopende stand wordt de zijdelingse garagepoort dus langs de rechter- of de linkermuur geplaatst. Om deze zijdelingse opening te verzekeren, is het systeem uitgerust met 2 horizontale rails, die op de grond en in de hoogte zijn bevestigd, en die van het frame naar de opleveringsmuur lopen, waarbij de rechte hoek zoveel mogelijk wordt gerespecteerd.

Wat de materialen betreft, kunt u kiezen voor een PVC schuifgaragepoort, een stalen, aluminium of houten schuifgaragepoort. De prijs begint bij 200-300 euro, afhankelijk van het model, plus de prijs van installatie door een vakman. De prijzen variëren ook naargelang de afmetingen van uw garage. Ten slotte kunt u kiezen tussen een gemotoriseerd of handmatig systeem, voor uw garagepoort met looppoort of zonder looppoort.

sectionaalpoort zijdelings

Voordelen

Een grote ruimte onder het plafond van de garage

Dankzij de zijdelingse opening blijft het plafond van de garage volledig vrij voor het opbergen van volumineuze voorwerpen zoals surfplanken of kano's. Door haar ontwerp is de zijdelingse sectionaalpoort ideaal voor moeilijke inbouwsituaties, vooral wanneer het dak gekanteld is.

Snelle toegang tot de garage

De nieuwe zijdelingse sectionaalpoort is standaard voorzien van een looppoortfunctie. Of de poort nu manueel bediend wordt of uitgerust is met een aandrijving, u kunt hem half openen om snel toegang te krijgen tot de garage. Een praktische en snelle oplossing wanneer u bijvoorbeeld uw fiets uit de garage wilt halen.

Gratis offerteaanvraag

Hoe werkt een zijdelingse sectionaalpoort ?

Heel eenvoudig! Hij wordt aangedreven door een motor en duwt tegen de linker- of rechtergaragewand. Hij past niet in het plafond, zodat daar ruimte vrijkomt. Een ander voordeel: het maakt een opening voor voetgangers op een zeer eenvoudige manier mogelijk, u hoeft de poort alleen maar half te openen. Deze garagepoort is zeer gemakkelijk te installeren, omdat hij geen geleiderail op de vloer nodig heeft om te rollen. Het werkt inderdaad met een rechte of schuine rail die boven op uw opening wordt bevestigd.

Bovendien komt de garage poort aan de zijkant niet op de rijweg. Als uw huis dus rechtstreeks op de straat uitkijkt, kunt u kiezen voor deze oplossing die de doorgang voor voetgangers vrijwaart.

Extra's voor uw zijdelingse garagepoort

 • Deze garagepoort is perfect aangepast aan de motorisering. In tegenstelling tot de manuele versie, kan de gemotoriseerde schuifgaragepoort automatisch en op afstand worden geopend met een afstandsbediening, waardoor u nog sneller toegang krijgt tot uw garage. Daartoe wordt het automatiseringsapparaat aan de muur of het plafond bevestigd.
 • Bij openslaande garagepoorten kunt u kiezen of u al dan niet een looppoort als voetgangersopening wilt integreren. Deze praktische looppoort geeft u toegang tot uw garage zonder dat u hem helemaal hoeft te openen.
 • Personaliseer tenslotte de stijl van uw zijdelingse garagepoort door te beginnen met de keuze van het type panelen: gladde, geribde of cassettepanelen. Kies de materialen (staal, aluminium, PVC, hout), de afwerkingen, de kleuren, en blijf daarbij in harmonie met de rest van uw woning. U kunt ook patrijspoorten en roestvrijstalen versieringen toevoegen.
 • Er zijn verschillende beveiligingssystemen van toepassing op de schuifgaragepoort. Voor handmatige openingen heeft het slot 5 of 9 vergrendelingspunten, afhankelijk van de hoogte. In geval van stroomuitval zorgt de motor voor een automatische vergrendeling van de garagepoort voor meer veiligheid. De A2P-beveiliging biedt anti-ontgrendeling, anti-inbraak en anti-lifting.
 • Dankzij een schuifmechanisme dat vlak langs de wanden loopt, maakt de zijdelingse garagepoort een optimalisatie van de binnen- en ook buitenruimte mogelijk. Het wordt door zijn kopers ook zeer gewaardeerd om zijn hoge thermische isolatie-eigenschappen, om zijn elegant design en om zijn aanpassingsmogelijkheden.

  Kies zelf het uiterlijk en de functionaliteit

  Kiezen voor online schrijnwerk betekent de garantie hebben dat u de door u gekozen producten zo veel mogelijk kunt personaliseren. Dus, welk ontwerp voor uw nieuwe zijschuif garagedeur? Kleuren, oppervlakken en materialen kunnen variëren! Een beetje grillig, kies voor een cassettedeur geschilderd in blauwe tinten. Klassieker, de witte of houtkleurige deur, met een glad of gegroefd oppervlak, blijft de voorkeur genieten!

  Tot slot, heb je nagedacht over het motoriseren van je zijdeur van de garage? Of het nu is om te vermijden dat uw auto in de regen staat, of omdat u een fervent klusser bent en veel tijd in uw garage doorbrengt, de voordelen zijn talrijk. Kies voor een Somfy RTS of Io motor, geleverd met twee meerkanaals afstandsbedieningen. Een keuze waar u geen spijt van zult krijgen, wanneer u uw garagedeur vanuit uw voertuig opent.

  Elektrische zijdelingse sectionaalpoort

  Stel je voor, je komt thuis en het regent, je moet het koud hebben, je wilt gewoon warm thuis zijn. Wil je uit je auto stappen om de garagedeur te openen? Natuurlijk niet, daarom kiezen onze klanten voor de elektrische zijdelingse sectionale garagedeur, die een comfort brengt waar u niet meer zonder kunt nadat u hem hebt geprobeerd.

  Het is ook een kwestie van veiligheid: hoeveel autodiefstallen worden er niet gepleegd als je uit de auto stapt en de motor laat draaien om de deur te openen? Met de radiogestuurde SOMFY-motorisering bedient u de sectionaaldeur rechtstreeks vanuit uw auto. U kunt kiezen tussen de Somfy RTS of Somfy io motorisatie, die het voordeel heeft dat de openingen via één enkele box worden gecentraliseerd.

  Gratis offerteaanvraag

  Geïsoleerde zijdelingse sectionaalpoort

  De garage is niet alleen een opslagruimte voor uw auto, het is een echt bijgebouw van het huis en in de winter moet het een aangename en vooral vorstvrije plaats blijven. De geïsoleerde zijdelingse sectionale garagedeur, met zijn 40 mm dikke stalen panelen met warm geïnjecteerd polyurethaanschuim en zijn perifere afdichting, vormt een doeltreffende barrière tegen koude en tocht.

  Als uw garage geïsoleerd is, is dat een groot pluspunt voor de energieprestaties van uw huis, vooral als u een deur hebt die rechtstreeks naar binnen opent. Maak gebruik van een nieuwe kamer waar u kunt knutselen of uw gebruikelijke bezigheden kunt doen.

  FAQ

  Hoe verhoudt de levensduur van een zijdelingse sectionaalpoort zich tot andere types garagepoorten, zoals de traditionele kantelpoorten of rolpoorten?

  De levensduur van een zijdelingse sectionaalpoort kan over het algemeen vergelijkbaar zijn met die van andere types garagepoorten, zoals kantelpoorten of rolpoorten. Dit hangt echter sterk af van de kwaliteit van de materialen, de installatie en het onderhoud. Zijdelingse sectionaalpoorten die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en professioneel geïnstalleerd worden, kunnen vele jaren meegaan zonder significante problemen. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier en installateur om de duurzaamheid van de poort te garanderen.

  Zijn er specifieke onderhoudsinstructies of -frequenties aanbevolen voor zijdelingse sectionaalpoorten om hun optimale werking en duurzaamheid te garanderen?

  Wat betreft het onderhoud van zijdelingse sectionaalpoorten, wordt aanbevolen om regelmatig controles uit te voeren om ervoor te zorgen dat alle bewegende delen soepel functioneren en goed gesmeerd zijn. Het is ook belangrijk om de rails schoon te houden en te controleren op eventuele obstructies die de beweging van de poort kunnen belemmeren. Afhankelijk van het gebruik en de omgevingsfactoren kan het nodig zijn om deze onderhoudstaken een paar keer per jaar uit te voeren om de poort in optimale conditie te houden.

  Biedt Arenda aanpassingsmogelijkheden voor de zijdelingse sectionaalpoorten in termen van veiligheidsfeatures, zoals geavanceerde slotmechanismen of verbeterde inbraakbeveiliging, bovenop de standaardopties?

  Arenda biedt mogelijk verschillende aanpassingsmogelijkheden voor zijdelingse sectionaalpoorten, inclusief veiligheidsfeatures. Veel fabrikanten bieden geavanceerde slotmechanismen en verbeterde inbraakbeveiliging als opties voor hun poorten. Dit kan variëren van meerpuntssluitingen tot geïntegreerde alarmsystemen. Klanten die geïnteresseerd zijn in deze extra veiligheidsmaatregelen, doen er goed aan om dit tijdens het offerteproces te bespreken met Arenda om te zien welke opties beschikbaar zijn en hoe deze kunnen worden geïntegreerd in hun specifieke zijdelingse sectionaalpoort.

Onze Diensten