Voordelen van een Industriële Sectionaalpoort voor uw Bedrijfshal of Garage

Bent u op zoek naar een nieuwe poort voor uw bedrijfspand of garage? We begrijpen hoe belangrijk een betrouwbaar, duurzaam en esthetisch aangename oplossing voor u is, gezien we door jarenlange ervaring en onderzoek weten wat echt belangrijk is.

In dit blogartikel zullen we de voordelen belichten van het installeren van een industriële sectionaalpoort, van verbeterde veiligheid tot maatwerk mogelijkheden. Ontdek nu hoe deze poorten een echte gamechanger kunnen zijn voor uw bedrijf of garage!

Een foto van een industriële sectionaalpoort in een magazijn met verschillende mensen in verschillende outfits en kapsels.

Samenvatting

 • Industriële sectionaalpoorten bieden een hoge isolatiewaarde, waardoor energiebesparing mogelijk is en bedrijfsprocessen worden ondersteund.
 • Deze poorten zijn duurzaam en hebben een lange levensduur, inclusief bescherming tegen weersomstandigheden en corrosie.
 • Ze kunnen op maat worden gemaakt, zodat ze perfect passen bij de architectuur en stijl van elk gebouw.
 • Industriële sectionaalpoorten bieden verhoogde veiligheid, voldoen aan Europese veiligheidsrichtlijnen en hebben functies zoals vingerklembeveiliging en automatische bediening.

Wat is een Industriële Sectionaalpoort?

Een foto van een industriële sectionaaldeur in een modern magazijn met diverse personen en outfits.

Een Industriële Sectionaalpoort is een soort garagedeur die de veiligheid en functionaliteit van uw bedrijfspand verbetert. Deze poorten zijn gemaakt om te passen in verschillende gebouwgevels, met een keuze uit staal of aluminium materialen.

Ze hebben een karakteristiek design dat bestaat uit meerdere panelen, waardoor ze gemakkelijk omhoog en omlaag kunnen bewegen zonder extra ruimte in beslag te nemen. Industriële Sectionaalpoorten bieden optimale veiligheid en hebben een hoge isolatiewaarde, wat bijdraagt aan de efficiëntie van uw bedrijf.

Het Pro-Line© aandrijfsysteem, een kenmerk van veel industriële sectionaalpoorten, is een voorbeeld van de geavanceerde technologie die in deze poorten wordt gebruikt. Dit systeem zorgt niet alleen voor de beweging van de poort, maar ook voor veiligheidsfuncties zoals Onderloopbeveiliging en Veerbreukbeveiliging.

Daarnaast zijn deze poorten ontworpen volgens Europese richtlijnen en zijn ze voorzien van TUV-gekeurde veiligheidscomponenten. Iedere Industriële Sectionaalpoort kan worden aangepast naar uw specifieke behoeften met vensters of kleuropties, en geeft uw bedrijfspand een professionele uitstraling.

Voordelen van een Industriële Sectionaalpoort

Een goed verlichte en georganiseerde magazijn met een industrieel sectionaaldeur en verschillende mensen en kledingstijlen.

Een industriële sectionaalpoort biedt verschillende voordelen voor uw bedrijfshal of garage.

Hoge isolatiewaarde

Een industrieel sectionaaldeur met hoge isolatiewaarde, duurzaamheid en energie-efficiëntie wordt vastgelegd in een foto.

Industriële sectionaalpoorten met een hoge isolatiewaarde leveren aanzienlijke voordelen op. Dankzij de hoge isolatiewaarde kunnen we het energieverbruik in onze gebouwen verminderen.

Hierdoor kunnen we zowel op de korte als lange termijn besparen op onze energierekeningen. Bovendien helpen deze poorten om een stabiele temperatuur in onze gebouwen te handhaven, wat essentieel is voor veel bedrijfsprocessen.

Bovendien zorgt deze eigenschap voor een verhoogde weerstand tegen verschillende weersomstandigheden. Of het nu gaat om intense hitte, bittere kou of zware regenval, een industriele sectionaalpoort met hoge isolatiewaarde blijft intact en functioneert naar behoren.

Het resultaat is een toegenomen levensduur van de poort, wat betekent dat we minder vaak vervangingen hoeven uit te voeren, wat op zijn beurt leidt tot verdere kostenbesparingen. De hoge isolatiewaarde draagt ook bij aan de naleving van de strengste Europese veiligheids- en duurzaamheidsrichtlijnen.

Duurzaam en lange levensduur

Een fabrieksarbeider in veiligheidsuitrusting inspecteert een stevige industriële sectionele deur.

Een van de belangrijkste voordelen van de industriële sectionaalpoorten is hun duurzaamheid en lange levensduur. Deze poorten zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en hun panelen zijn goed beschermd tegen corrosie.

Gemaakt volgens de strengste Europese veiligheids- en duurzaamheidsrichtlijnen, garanderen ze een uitstekende waarde voor uw investering. Met meer dan 15 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige poorten in Europa, kunt u op ons rekenen voor betrouwbare producten die jarenlang meegaan.

Maatwerk mogelijkheden

Een foto van een industriële sectionaalpoort in een modern magazijn, gefotografeerd vanuit de lucht, met verschillende gezichten, kapsels en outfits.

Industriële sectionaalpoorten bieden uitgebreide mogelijkheden voor maatwerk. Elke poort kan volledig worden aangepast aan de specifieke eisen van uw bedrijfspand, zodat deze perfect past bij de architectuur en stijl van het gebouw.

Hierdoor is er altijd een oplossing die aansluit bij uw zakelijke behoeften. Flexibiliteit in grootte en ontwerp zijn kenmerkend voor deze poorten. Ze kunnen worden aangepast aan elke gewenste maat en kleur, met het S40-model dat zelfs kan worden aangepast tot 12 meter breed.

Dit biedt ongekende vrijheid in ontwerp en toepassing. De mogelijkheid tot maatwerk betekent ook dat de poorten kunnen worden geoptimaliseerd voor specifieke toepassingen, zoals magazijnen, werkplaatsen of garages.

Dit maakt industriële sectionaalpoorten niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk.

Verhoogde veiligheid

Een foto van een industrieel sectionaaldeur met geavanceerde veiligheidskenmerken, gelegen in een beveiligde en goed verlichte omgeving.

Onze industriële sectionaalpoorten bieden verhoogde veiligheid voor uw bedrijfshal of garage. Ze zijn ontworpen en vervaardigd met de nadruk op veiligheid en voldoen aan de strengste Europese veiligheidsrichtlijnen.

De poorten zijn voorzien van TUV-gekeurde veiligheidscomponenten en hebben functies zoals vingerklembeveiliging, onderloopbeveiliging en veerbreukbeveiliging. Daarnaast kunnen ze worden uitgerust met sensoren en een automatische bediening, waardoor de kans op ongelukken wordt geminimaliseerd.

Met onze industriële sectionaalpoorten kunt u met een gerust hart uw bedrijf of garage afsluiten, wetende dat uw eigendommen veilig zijn.

Verbeterde uitstraling met vensters

Een foto van een industriële sectionale poort omringd door een modern commercieel gebouw.

Industriële sectionaalpoorten met vensters bieden een verbeterde uitstraling voor uw bedrijfshal of garage. Deze poorten kunnen op maat worden gemaakt om perfect te passen bij de gevel van elk gebouw.

De toevoeging van vensters draagt bij aan de verbeterde esthetiek. Bovendien zijn deze poorten gemakkelijk te bedienen, waardoor ze niet alleen functioneel zijn, maar ook een visueel aantrekkelijke toevoeging aan uw pand vormen.

Met industriële sectionaalpoorten met vensters kunt u een professionele uitstraling creëren die indruk maakt op bezoekers en klanten.

Soorten Materialen Industriële Sectionaalpoorten

Een foto van een industriële sectionale deur gemaakt van staal, tegen een achtergrond van machines en apparatuur.

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor industriële sectionaalpoorten, zoals staal, aluminium, geïsoleerde panelen en glas.

Staal

Een foto van een industriële stalen sectionaalpoort in een magazijn met een achtergrond van machines.

De industriële sectionaalpoorten zijn verkrijgbaar in staal. Het meest gebruikte model, de Pro-Line S40, is gemaakt van staal. Het staal van de poorten is beschermd tegen corrosie en heeft een lange levensduur, zelfs onder extreme weersomstandigheden.

Bovendien kunnen de poorten worden aangepast aan elke gewenste maat en kleur, en staal is een van de beschikbare materiaalopties. Dus als u op zoek bent naar duurzaamheid en maatwerk voor uw bedrijfshal of garage, dan is een industriële sectionaalpoort van staal een goede keuze.

Aluminium

Een foto van een industrieel magazijn met aluminium sectionale deuren in verschillende kleuren en maten.

Aluminium is een populair materiaal dat wordt gebruikt voor industriële sectionaalpoorten. Het heeft vele voordelen, waaronder duurzaamheid en lichtheid. Aluminium industriële sectionaalpoorten kunnen op maat worden gemaakt en kunnen worden aangepast aan elke gewenste kleur.

Daarnaast kunnen ze ook worden uitgerust met ramen, zodat er natuurlijk licht naar binnen kan komen. Bovendien zijn aluminium industriële sectionaalpoorten bestand tegen corrosie en hebben ze een lange levensduur.

Met deze voordelen is aluminium een uitstekende keuze voor bedrijfshallen, garages en andere industriële toepassingen.

Geïsoleerd paneel

Een foto van een industriële sectionaaldeur met geïsoleerde panelen, die duurzaam en energiezuinig is.

Geïsoleerde panelen worden gebruikt in industriële sectionaalpoorten. Deze panelen bieden isolatie tegen geluid en temperatuur. Ze zorgen ervoor dat er minder warmte verloren gaat in het gebouw, wat resulteert in energiebesparing.

Daarnaast zijn de geïsoleerde panelen bestand tegen corrosie, waardoor de poort een langere levensduur heeft. Je kunt geïsoleerde panelen vinden in verschillende materialen, zoals staal en aluminium.

Deze panelen zorgen voor een betere isolatiewaarde en maken het gebouw comfortabeler en energie-efficiënter.

Glas

Een foto van een sectionaalpoort met glazen panelen, die een esthetische aantrekkingskracht en natuurlijk licht laat zien.

Glas is een veelgebruikt materiaal in industriële sectionaalpoorten vanwege de esthetische uitstraling en het vermogen om natuurlijk licht binnen te laten. Het gebruik van glas in een industriële sectionaalpoort kan de uitstraling van een bedrijfshal of garage verbeteren.

Glas kan worden gecombineerd met andere materialen, zoals staal of aluminium, om een aangepaste en unieke uitstraling te creëren. Het gebruik van glas in een industriële sectionaalpoort kan helpen bij energiebesparing door natuurlijke verlichting toe te laten.

Glas kan in verschillende kleuren en afwerkingen geleverd worden om aan de specifieke behoeften en voorkeuren van een bedrijf te voldoen.

Belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van een Industriële Sectionaalpoort

[Image Description]: een foto van een industriele sectionale deur in een magazijn met machines en werknemers, in een levendige sfeer.

Bij het kiezen van een Industriële Sectionaalpoort zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden.

Paneeldikten en -types

Verschillende soorten industriële sectionaaldeuren met verschillende panelendiktes worden getoond vanwege hun sterkte en duurzaamheid.

Onze industriële sectionaalpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende paneeldikten en -types, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw behoeften past. We bieden een breed scala aan opties, variërend van dunne panelen voor ruimtebesparing tot dikkere panelen voor extra isolatie en veiligheid.

Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende paneeltypes, zoals geïsoleerde panelen voor thermische efficiëntie of enkelwandige panelen voor een meer economische oplossing. Wat uw eisen ook zijn, wij hebben de juiste paneeldikte en -type om aan uw behoeften te voldoen.

Afmetingen

Een diverse groep professionals toont verschillende maten en aanpassingsmogelijkheden van industriële sectionale deuren.

De afmetingen van de industriële sectionaalpoorten kunnen op maat worden gemaakt om perfect bij elke gebouwgevel te passen. Of het nu gaat om een bedrijfshal, magazijn of garage, deze poorten kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw zakelijke ruimte.

Er zijn verschillende groottes beschikbaar, variërend van kleinere poorten voor particuliere garages tot grotere poorten voor industriële gebouwen. Met maatwerk mogelijkheden kunt u er zeker van zijn dat de poort perfect past bij uw bedrijf en bijdraagt aan de uitstraling en functionaliteit van uw ruimte.

Kleuren

Industriële sectionaalpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals antraciet, bruin, wit en zilver. De kleurkeuze kan worden bepaald op basis van de esthetiek en uitstraling van het gebouw.

Daarnaast kan de kleur van de poort ook worden gekozen op basis van de veiligheidsvoorschriften en de normen waaraan de poort moet voldoen. Het kiezen van de juiste kleur kan helpen bij het creëren van een uniforme uitstraling binnen het bedrijfspand.

Toepassingsgebieden

Magazijnen, werkplaatsen, fabriekshallen en opslagfaciliteiten zijn enkele van de belangrijkste toepassingsgebieden waar een industriële sectionaalpoort kan worden gebruikt.

Magazijnen

Magazijnen zijn de perfecte omgeving voor industriële sectionaalpoorten. Hier zijn een paar redenen waarom:

 • Deuren kunnen worden aangepast aan de specifieke specificaties van magazijnen.
 • Ze bieden optimale veiligheid en duurzaamheid, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in magazijnen.
 • Industriële sectionaalpoorten worden al meer dan 10 jaar gebruikt in magazijnen in heel Europa.
 • Ze kunnen verschillende weersomstandigheden in magazijnen doorstaan.
 • Verkrijgbaar in staal en aluminium, geschikt voor verschillende magazijnomgevingen.
 • Eenvoudige bediening maakt ze gemakkelijk te gebruiken in magazijnen.

Werkplaatsen

Werkplaatsen profiteren van industriële sectionaalpoorten vanwege hun veelzijdigheid en functionaliteit.

 • Deze poorten bieden een veilige en gemakkelijke toegang tot de werkplaats, waardoor het laden en lossen van materialen efficiënt verloopt.
 • De hoge isolatiewaarde zorgt voor een aangename werkomgeving, zelfs in extreme weersomstandigheden.
 • Dankzij het maatwerk kunnen de poorten perfect worden aangepast aan de specifieke behoeften van de werkplaats.
 • De duurzame constructie garandeert een lange levensduur, zelfs bij intensief gebruik in een veeleisende omgeving.
 • Het gebruik van vensters verbetert niet alleen de natuurlijke lichtinval, maar geeft ook een moderne uitstraling aan de werkplaats.

Fabriekshallen

Fabriekshallen zijn ideale locaties voor het installeren van een industriële sectionaalpoort. Deze poorten kunnen op maat worden gemaakt om perfect bij de gevel van de hal te passen. Ze bieden niet alleen optimale veiligheid en duurzaamheid, maar ook een verbeterd uiterlijk van de fabriekshal. Dankzij hun hoge isolatiewaarde zijn ze geschikt voor verschillende weersomstandigheden. Daarnaast kunnen ze worden uitgerust met ramen en aangepast worden aan elke gewenste maat en kleur. De bediening van deze poorten is eenvoudig, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in fabriekshallen.

Opslagfaciliteiten

Industriële sectionaalpoorten zijn perfect geschikt voor gebruik in opslagfaciliteiten. Ze bieden vele voordelen en zorgen voor een veilige en efficiënte toegang tot de opslagruimte. Enkele belangrijke feiten over industriële sectionaalpoorten in opslagfaciliteiten zijn:

 • Ze kunnen worden aangepast aan elke gebouwgevel, waardoor ze perfect passen bij de uitstraling van uw opslagfaciliteit.
 • Deze poorten zijn ontworpen met prioriteit voor veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit, waardoor u gemoedsrust heeft bij het beheren van uw opslagruimte.
 • Industriële sectionaalpoorten kunnen verschillende weersomstandigheden weerstaan, waardoor ze ideaal zijn voor opslagfaciliteiten die te maken hebben met extreme temperaturen of andere klimatologische omstandigheden.
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals staal en aluminium, en kunnen worden aangepast aan de gewenste maat en kleur, zodat ze perfect aansluiten bij de behoeften van uw opslagfaciliteit.
 • Deze poorten zijn gemakkelijk te bedienen, wat handig is voor het dagelijks beheer van uw opslagruimte. Het openen en sluiten van de poort kan snel gebeuren, waardoor kostbare tijd wordt bespaard.

Prijs industriële sectionaalpoort

De prijs van een industriële sectionaalpoort kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het materiaal en het type bedieningsmechanisme. Over het algemeen liggen de prijzen van industriële sectionaalpoorten tussen de €1.500 en €3.000 (exclusief BTW en installatie), afhankelijk van de specificaties van de poort.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een indicatie is en dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke behoeften en de leverancier waarmee u samenwerkt.

Om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen, is het aan te raden om offertes aan te vragen bij meerdere professionals. Zo kunt u niet alleen een beter idee krijgen van de prijsrange, maar ook verschillende opties, advies en voltooiingstermijnen verkennen.

Door meerdere offertes te vergelijken, kunt u er zeker van zijn dat u de beste deal krijgt voor uw industriële sectionaalpoort.

Conclusie

Een industriële garagedeur met een bedrijfslogo, verschillende gezichten, haarstijlen en outfits, goed verlicht en duidelijk gefotografeerd.

Industriële sectionaalpoorten bieden tal van voordelen voor uw bedrijfshal of garage. Ze zorgen voor een hoge isolatiewaarde, zijn duurzaam en gaan lang mee. Bovendien kunnen ze op maat worden gemaakt en bieden ze verhoogde veiligheid.

Met vensters kunnen ze ook de uitstraling van uw gebouw verbeteren. Kortom, met een industriële sectionaalpoort haalt u een betrouwbare en functionele oplossing in huis die aan al uw behoeften voldoet.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een industriële sectionaalpoort?

Een industriële sectionaalpoort is een type overheaddeur die veel wordt gebruikt in magazijnen en bedrijfshallen door hun veiligheidssystemen, thermische isolatie en heavy-duty poortsystemen.

2. Welke bedieningsopties heeft een industriële sectionaalpoort?

Industriële sectionaalpoorten kunnen handmatig bediend worden, maar hebben vaak ook een automatische poortbediening met afstandsbediening, smartphone app, klavier met cijfercode of zelfs een deurbel.

3. Hoe veilig is het gebruik van een industriële sectionaalpoort?

De veiligheid van industriële sectionaalpoorten is gewaarborgd door EN13241-1 norm en andere richtlijnen zoals de Bouwproducten (CPD) en Machinerichtlijn (MD). Ze hebben ook veiligheidskenmerken als kabelbreukbeveiliging, slappekabelbeveiliging en optilbeveiliging.

4. Kan ik mijn industriële sectionaalpoort personaliseren?

Ja, u kunt uw industriële sectionaalpoort op maat laten maken met opties zoals RAL-kleur, structuurlak, kleurfolie, raamelementen of zelfs een XXL uitvoering voor grotere toegangspoorten zoals in een vliegtuighangar of appartementencomplex.

5. Wie kan mijn industriële sectionaalpoort installeren?

Het is aan te raden om uw industriële sectionaalpoort te laten installeren door een erkend installateur of vakmannen, zoals de experts van Kips.be, die ook een 10-jarige Royal Guarantee bieden.

6. Heeft een industriële sectionaalpoort andere functionaliteiten?

Ja, naast de standaardfuncties kunnen industriële sectionaalpoorten ook zijn uitgerust met loopdeuren voor gemakkelijkere toegang tijdens het uitladen van goederen bijvoorbeeld in een vrachtwagen of kadepoort.

Onze Diensten