Prijs van een PVC garagepoort

Geschatte prijs van een PVC garagepoort die de beste kwaliteit/prijs verhouding biedt. De prijs zal afhangen van het type opening, de grootte van de poort en de reikwijdte ervan. Details in dit artikel.

Samenvatting: Gemakkelijk om mee te leven en te installeren, PVC garagepoorten zijn een van de meest betaalbare oplossingen op de markt. Reken vanaf 250 € TTC voor het instapniveau. Bij PVC kunt u het beste kiezen voor het midden- tot topsegment van € 1.500 tot € 3.000 inclusief belasting. Draai- en overheadpoorten zijn het goedkoopst. Rolpoorten en sectionaalpoorten zijn over het algemeen iets duurder.

PVC is een aantrekkelijk materiaal door zijn prijs/kwaliteitsverhouding en wordt voor vele garagepoortmodellen gebruikt. Wat zijn de kenmerken van PVC garagepoorten, hun voordelen, nadelen en prijzen naargelang de modellen, gamma's en opties?

TYPEMinimumprijsMaximumprijs
PVC Garagepoort200 €meer dan 3500 €
Vouwpoort250 €300 €
Kantelopening250 €2500 €
Schuifopening250 €3500 €
Sectionele opening350 €3000 €
Prijs van een pvc automatische garagepoort (gemiddeld)3000€-
PVC garagepoort montage kosten€250€400

Als opslagruimte moet uw garage zo veilig mogelijk zijn en een praktische oplossing bieden voor het gebruik. De PVC garagepoort is een van de opties die u ter beschikking staan (zie hier onze prijsgids). Maar welk model te kiezen? PVC garagepoort in imitatie hout of witte kleur? Zij- of oprolbare PVC garagepoort? Hier zijn wat antwoorden.

PVC garagepoort: prijzen volgens de opening

U wilt een PVC garagepoort plaatsen, maar tegen welke prijs?

 • De prijs van een PVC garagepoort begint bij ongeveer 250 euro en kan oplopen tot 2.000 euro inclusief BTW.
 • Voor een topmodel moet u € 2.500 of zelfs € 3.000 inclusief belastingen uitgeven.

De prijs varieert naar gelang van een aantal factoren, waaronder het type opening van uw garagepoort

prijs pvc garagepoort

Prijs van een pvc draaipoort

 • De klassieke draaipoort, bestaande uit twee panelen of vleugels, blijft de voordeligste op de markt. Op de meeste garagepoorten kunt u een looppoort integreren voor een doorgang voor voetgangers. Dit maakt het gemakkelijk om binnen te komen zonder de garagepoort te moeten optillen. Deze garagepoort kan worden gemaakt van PVC imitatiehout om uw huis een traditionele uitstraling te geven.
 • Prijzen beginnen bij €200 inclusief BTW.

Prijs van een PVC vouwpoort

 • **De vouwpoort, ook wel "Franse poort" genoemd, vouwt zich op als een accordeon dankzij de scharnieren. Deze garagepoort kan bestaan uit 3 of 4 vleugels of panelen.
 • Prijzen beginnen bij 300 € inclusief BTW.
 • Een bezoek aan de website van een gespecialiseerde doe-het-zelfzaak zal u de grote verscheidenheid aan prijzen, gamma's en modellen die worden aangeboden, laten zien. De PVC PRIMO vouwgaragepoort (200 x 240 cm), die manueel opent, kost 234,60 €.

Prijs van een kantelpoort

 • De kantelpoort, gemaakt uit één stuk, opent verticaal en is gelijk met het plafond. Het is solide en betaalbaar
 • Het is te vinden van 210 € tot 2 500 € TTC, afhankelijk van het niveau van het gamma.

Prijs van een rolpoort

 • Kleine garages worden vaak afgesloten met schuif- of rolpoorten, die zowel binnen als buiten ruimte besparen.
 • De prijzen variëren van 250 euro tot meer dan 3.500 euro inclusief btw voor de topmodellen.

Prijs van een PVC sectionale poort

 • Tenslotte zijn er sectionale PVC garagepoorten die uit kleine panelen of vleugels bestaan en gemakkelijk gemotoriseerd kunnen worden. Ze passen natuurlijk in de binnenmuren van de garage zonder enige uitwendige verspringing en zijn dus geschikt voor kleine garages.
 • Hun prijzen variëren van 300 € tot 3.000 € inclusief belasting, afhankelijk van hun grootte.
 • Nog steeds zien we in bouwmarkten dat instapmodellen van sectionale garagepoorten zelfs onder de €300 kunnen worden geprijsd. Dit is het geval voor het gemotoriseerde model PRIMO (200 x 240 cm), dat voor € 289,00 door de winkel wordt aangeboden.

Verschillende opties kunnen de prijs van een PVC garagepoort opdrijven. Zo kan een alarm noodzakelijk zijn om inbraken te voorkomen. Een video-intercom kan worden gebruikt om uw ingang te bewaken en bezoekers te identificeren. En als uw garage als opslagruimte wordt gebruikt, kan het een goed idee zijn om een bijpassende looppoort in uw poort te integreren. Ramen brengen licht en een modern tintje aan uw garage. Uiteraard vergen al deze opties een aanzienlijk budget bovenop de initiële kostprijs van uw poort.

PVC garagepoort: voordelen van het materiaal

De betaalbare prijs van een PVC garagepoort is het eerste argument dat mensen over de streep trekt. Maar er zijn andere sterke punten:

 • De esthetiek, die sterk verbeterd is, vooral bij de imitatiemodellen. De PVC imitatie houten garagepoorten zien eruit als houten garagepoorten.
 • Het onderhoud, zeer gemakkelijk. Het is echter raadzaam om huizen aan zee of huizen die blootgesteld zijn aan slecht weer te behandelen tegen UV-stralen om de levensduur van de PVC garagepoort te verlengen.
 • Zijn thermische isolatie kwaliteiten. In dit opzicht is PVC een waardevol materiaal.

Prijs van een PVC garagepoortaandrijving

In de prijs van een PVC garagepoort is de motorisering inbegrepen. De meeste moderne PVC garagepoorten zijn uitgerust met een motor waarvan het vermogen afhankelijk is van het gewicht van de poort. Ergonomie en tijdsbesparing zijn belangrijke voordelen. Er zijn verschillende modellen motoren, afhankelijk van het type poortopening, die de vakman kan installeren met inachtneming van de geldende elektrische normen. De prijs van de motorisering is vaak inbegrepen in de prijs van de poort.

De gemiddelde prijs voor de installatie van een automatische PVC garagepoort is € 2.977 inclusief BTW, maar afhankelijk van de opties varieert deze tussen € 694 en € 9.800 inclusief BTW (zie hier onze gids met de prijzen van automatische garagepoorten, in PVC of andere materialen).

PVC garagepoort: prijs van installatie

In de prijs van een PVC garagepoort: wat is de arbeidskost, wat is de BTW?

De prijs van de arbeid voor de installatie van uw PVC-poort varieert vaak naargelang van waar u woont, en welke vakman u inhuurt.

 • De gemiddelde arbeidskosten voor de installatie van PVC-poorten worden geraamd op 250 à 400 inclusief BTW.
 • Sommige grote doe-het-zelfzaken bieden bijvoorbeeld pakketten aan tussen 300 en 350 TTC voor PVC-poorten in standaardafmetingen.

Als uw opening niet overeenkomt met de standaardafmetingen, moet u misschien kiezen voor een op maat gemaakte PVC garagepoort. Een vakman komt de maten opnemen om een garagepoort in de werkplaats te maken voor een meerprijs van 40% tot 60% ten opzichte van de standaardprijs. Een van de meest populaire opties is de op maat gemaakte PVC vouwgaragepoort.

Er zij op gewezen dat de installatie van een motor en de elektrische aansluiting ervan door een vakman moeten worden uitgevoerd.

BTW

Fabrikanten verkopen en installeren hun garagepoorten vaak terwijl ze u garanties geven op het materiaal en de installatie. Door een beroep te doen op een specialist profiteert u van een verlaagd BTW-tarief van 10% op de aankoopprijs van de poort en de arbeidskosten. Tenslotte is een vakman verantwoordelijk voor het plaatsen van uw garagepoort, dus aarzel niet om meerdere offertes aan te vragen om de prijzen te vergelijken.

¹ *Deze cijfers en gemiddelden maken deel uit van de gegevens die door Travaux.com-gebruikers zijn verstrekt. Zij komen overeen met de via onze formulieren aangevraagde offertes en zijn opgesteld door professionele partners.

Onze Diensten