Prijs van een aluminium garagepoort

De aluminium garagepoort wordt beschouwd als de top van het gamma garagepoorten. De prijs is afhankelijk van de gekozen isolatie, het poortmodel, de opties (ramen), de grootte en het type opening.

Samenvatting:
Als topmateriaal bieden aluminium garagepoorten mechanische eigenschappen van uitzonderlijke weerstand tegen slijtage en barre weersomstandigheden. Reken op minstens 3000 € voor een aluminium garagepoort van kwaliteit. De installatie zal u tussen 200 en 600 € inclusief btw kosten.

TYPEMinimumprijsMaximale prijs
Aluminium garagepoort400 €5600 €
sectieopening300 €3000 €
Draaipoort300 €3500 €
Aanpasprijs200 €600 €

Aluminium garagepoort prijzen: voordelen en nadelen

De voordelen van de aluminium garagepoort zijn talrijk:

 • Het is roestvrij, zeer resistent en daarom perfect voor blootstelling aan het weer.
 • De moderne stijl past goed bij nieuwe huizen.
 • Voor aluminium garagepoorten is een breed scala aan kleuren beschikbaar, passend bij de smaak en stijl van elke gevel.
 • Het is een gebruiksklare poort met kwaliteitsafwerking,
 • Het vergt weinig onderhoud. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt met zeepwater is voldoende.
 • Zijn lichtheid maakt hem zeer compatibel met een motorisatiesysteem en zijn materiaal maakt het mogelijk stil te blijven,

Kortom, de aluminium garagepoort is een garagepoort van de bovenste plank, want zijn stevigheid, duurzaamheid en moderniteit geven een echte meerwaarde aan de garage.

Het grootste nadeel van de aluminium garagepoort is echter dat hij minder efficiënt is op het gebied van isolatie. Aluminium geleidt koude en warmte. Zonder isolatie zal de garage koud zijn in de winter en heet in de zomer.

Als de garage alleen een opslagruimte is, is isolatie van weinig belang. Als de garage echter als ruimte wordt gebruikt (voor doe-het-zelf of andere doeleinden), is het comfort ervan van het grootste belang.

Vraag plaatselijke handelaars naar het prijsverschil tussen geïsoleerde en niet-geïsoleerde poorten, want met een iets hoger budget is het mogelijk een aluminium garagepoort met goede thermische isolatie te kopen.

Aluminium garagepoort

Aluminium garagepoort prijs: wat bepaalt de prijs

De prijs van een aluminium garagepoort plaatst hem in de topklasse van garagepoorten in vergelijking met andere modellen die van andere materialen zijn gemaakt.

Een geïsoleerde poort van dubbelwandig aluminium isoleert beter dan een poort van PVC.

De prijs van aluminium garagepoorten varieert naargelang de kwaliteitsverschillen tussen elk materiaal en elk gamma. De prijs zal ook afhangen van het type sluiting van de garagepoort.

De keuzes worden gemaakt op basis van het budget dat voor het project is uitgetrokken, maar vooral op basis van de diensten die door de professional worden aangeboden. Het veranderen van een garagepoort vertegenwoordigt een bepaalde investering en het is door precies na te denken over wat hij zoekt dat de eigenaar in staat zal zijn om de beste keuze van een product te maken. De prijsopgave is het enige document dat u voor u moet hebben om een objectieve beslissing te kunnen nemen.

Gemiddelde prijzen volgens het type van opening

De prijs van aluminium garagepoorten varieert naargelang het ontwerp, maar ook van fabrikant tot fabrikant en de marge die de met de montage belaste vakman rekent.

 • De prijs van een aluminium sectionale garagepoort begint bij 300 euro en loopt op tot 3.000 euro¹ .
 • De prijs van een aluminium kantelpoort wordt geschat van 300 euro tot meer dan 3.500 euro¹ .
 • De gemiddelde prijs voor een niet-geautomatiseerde garagepoort wordt geraamd op 1.979 euro inclusief btw, met een prijsmarge van 630 euro tot 5.600 euro¹.
 • Een ander voorbeeld, bij voletshop.fr, de Somfy A5 gemotoriseerde, radiogestuurde rolpoort (1800 x 1800) is geprijsd op 1.200 euro inclusief BTW.

Aluminium garagepoort prijzen: vervanging en installatie

De prijs van de installatie en vervanging van aluminium garagepoorten is ook een van de elementen die u mogelijk moet offreren als onderdeel van een installatie of renovatie (zie onze voorbeeldofferte hier).

 • De gemiddelde prijs voor het vervangen van een automatische aluminium garagepoort wordt geraamd op iets meer dan 2000 euro, inclusief BTW.
 • De gemiddelde kostprijs voor de installatie van een geautomatiseerde aluminium of metalen poort wordt geraamd op 1.952 euro inclusief btw, met een prijsmarge van 1.768 euro tot 2.341 euro inclusief btw.¹
 • Ter vergelijking: de prijs voor de installatie van een geautomatiseerde pvc-garagepoort wordt geraamd op gemiddeld 2 171 euro inclusief btw¹, met een prijsmarge van 770 euro tot 3 400 euro*.

Indien u een vollediger beeld van de marktprijzen wenst, aarzel dan niet om offertes te vragen om de prijzen met en zonder automatisering te vergelijken.

En voor de relatief krappe budgetten, vergeet niet dat het mogelijk is om aluminium garagepoorten te bestellen die geautomatiseerd kunnen worden, om de mogelijkheid te behouden om deze praktische optie toe te voegen wanneer u het zich kunt veroorloven.

Prijzen van aluminium garagepoorten: de geldende voorschriften

Voordat u een aluminium garagepoort koopt, moet u contact opnemen met uw gemeente om te informeren naar de geldende stedenbouwkundige voorschriften, verordeningen en steunmaatregelen.

Het PLU (Plan Local d'Urbanisme) legt bepaalde principes vast die strikt moeten worden toegepast, met name wanneer de te installeren garagepoort in de buurt van een geklasseerde locatie moet komen of rechtstreeks op de straat uitkomt. Deze principes hebben betrekking op de kleur, de afwerking of zelfs de stijl van het bouwwerk. Ze vereisen waakzaamheid en moeten zeer ernstig worden genomen, anders riskeert u een fikse boete te betalen of gedwongen te worden uw poort te laten vervangen.

*Deze cijfers en gemiddelden werden verkregen uit gegevens die vrijwillig door Travaux.com-gebruikers werden verstrekt. Zij komen overeen met de offertes die zijn aangevraagd via onze offerte-aanvraagformulieren en die zijn opgesteld door de professionals van onze partners.

Onze Diensten