Prijs van een garagepoort vervanging

Geschatte prijs voor de vervanging van een garagepoort, waarvan de prijs afhangt van de afmetingen van de poort, het materiaal, de opening en het al dan niet geautomatiseerd zijn van de poort.

MinimumprijsMiddelprijsMaximumprijs
Garagepoort zonder verandering van openingssysteem€150€2325€4500
Sectionale garagepoort€6942990 €5286 €
Glijdende garagepoort1270 €2285 €3300 €
Gescharnierde garagepoort1400 €2200 €3000 €
Rolgaragepoort€2000€3000€4000
Overhead garagepoort630 €2043 €9800 €
Garagepoort vervangen zonder wijziging van het openingssysteem300 €550 €800 €
garagepoort vervangen prijs

De hoofdzaken

  • Voor het vervangen van een garagepoort betaalt u ongeveer € 100 voor het verwijderen en tussen € 150 en € 4.500 voor het installeren (inclusief levering en zonder de opening te veranderen).
  • Als u de poort vervangt, moet u het nieuwe materiaal voor uw nieuwe poort kiezen: staal, aluminium, PVC of hout.
  • Niet alle materialen zijn compatibel met de verschillende openingssystemen: oprollen, zwenken, sectionaal, kantelen of vouwen.

Waarom uw garagepoort vervangen?

Uw garagepoort is een van de meest essentiële elementen voor de veiligheid van uw huis, dus het is noodzakelijk dat deze in goede staat verkeert. Hier zijn enkele redenen waarom u uw poort zou moeten vervangen:

  • Storing. Uw garagepoort sluit niet goed. Als uw poort nog in goede staat is, overweeg dan reparatie, voordat u overgaat tot een totale vervanging van de poort als het defect u niet toestaat het huidige model te behouden.
  • Esthetiek. Het project van het veranderen van een garagepoort kan ook worden gemotiveerd door een esthetische beslissing. Dit element maakt deel uit van je huis. Een verouderde garagepoort staat niet mooi op uw gevel. In dit geval is de verandering noodzakelijk. Het is meer een kwestie van visueel comfort. Er zijn veel mogelijkheden met de verschillende materialen die voor een garagepoort beschikbaar zijn: aluminium, staal, hout en PVC.
  • Meer comfort en ruimte. Een nieuwe garagepoort kan u ook meer comfort bieden door de installatie van een gemotoriseerd openingssysteem of een minder volumineuze poort om ruimte te besparen.
  • Isolatie. Een oude poort kan slecht geïsoleerd zijn. Een nieuwe poort zal je beter beschermen.

Een garagepoort vervangen: welk materiaal kiezen?

De keuze van het materiaal voor de vervanging van uw garagepoort is zeker het belangrijkste element. In de eerste plaats uit esthetisch oogpunt, maar ook voor de kwaliteit en de weerstand van uw toekomstige garagepoort. Hoe kiest u tussen staal, aluminium, hout of PVC?

Het stalen model

De stalen garagepoort is zeer veelzijdig en kan worden aangepast aan alle bestaande openingen. Deze omvatten sectionele, zwaai- en opendraaiende openingen. Robuust, de poort kan worden samengesteld uit een enkele of dubbele wand. Het ontwerp is bijzonder esthetisch, aanpasbaar en sober. Dit neemt niet weg dat de stalen garagepoort zeer veilig is en bestand tegen slecht weer. Wat isolatie betreft, is de stalen poort echter niet de meest efficiënte.

Het aluminium model

Voor een overheadpoort kan alleen aluminium worden gebruikt, en daarom verdient dit materiaal de voorkeur voor een modern huis. In tegenstelling tot stalen poorten is de isolatie van een aluminium poort veel beter. Aluminium poorten zijn licht van gewicht maar bieden sterke panelen. Ook moet worden opgemerkt dat de mogelijkheden voor aanpassing vrij beperkt zijn.

Het houten model

De houten garagepoort is zeer esthetisch en robuust en biedt een zeer goede isolatie, zowel thermisch als akoestisch. Hout vereist echter frequent en zorgvuldig onderhoud. Het gewicht van de poort is ook groter dan bij andere materialen. Door zijn gewicht kan de installatie van een houten garagepoort complex zijn.

Het PVC-model

Het materiaal met de laagste prijzen. Het is geschikt voor sectionale en oprolbare garageopeningen. Lichtgewicht, de PVC garagepoort is ook een van de meest isolerende. Perfect als u in uw garage wilt genieten van een temperatuur die niet te warm is in de zomer en niet te koud in de winter.

De prijs van een garagepoort volgens het soort materiaal

De prijzen in de onderstaande tabel zijn exclusief arbeidsloon en geven alleen de aankoopprijs van een garagepoort aan, ongeacht of deze van staal, PVC, aluminium of hout is gemaakt. Afhankelijk van de grootte van de poort zijn de prijzen niet hetzelfde: hoe groter de poort, hoe hoger de prijs, dus houdt u hier rekening mee in uw budget. Hier zijn de prijzen (1) aangegeven voor een poort met standaardafmetingen (2,5 m x 2,25 m).

Materiaal

Staal

Aluminium

€500 tot €3 500

200 tot 2 300 €

Een garagepoort vervangen: welke opening kiezen?

Wanneer u een garagepoort vervangt, zult u zich de vraag stellen of u het openingssysteem moet veranderen. Uw keuze moet worden ingegeven door de beschikbare ruimte, het comfortniveau dat u wenst, de levensduur van de poort en natuurlijk het budget dat u hebt. Ootravaux stelt u de verschillende openingssystemen voor.

De draaiende garagepoort

De poort, die uit 2 vleugels bestaat, opent van buitenaf, als een poort, wat veel ruimte biedt in de garage. Deze traditionele opening heeft aantrekkelijke prijzen, afhankelijk van het materiaal waarvan de poort is gemaakt. Het kan worden uitgerust met een motor.
Als u in de buurt van een weg bent, pas dan op: de scharnierende opening is niet geschikt. Het isolerend vermogen is beperkt, dus kies het niet als dit een belangrijk criterium voor u is.

Rol garagepoort

Deze poort is gemaakt van aluminium lamellen en heeft het voordeel dat hij zich aan alle ruimten aanpast door op zichzelf op te rollen, in een doos. Ootravaux adviseert u een motor te installeren om u van het gewicht te ontlasten. Een van de grote voordelen van deze poort is dat hij zeer weinig ruimte inneemt. Dit is een uitstekende optie als uw garage uitkijkt op een stoep of weg.
De rolpoort is moeilijk te installeren en vereist vaak een vakman. Vergeet dit niet op te nemen in uw raming en budget.

De sectionale garagepoort

Hij gaat verticaal open en schuift. Wanneer hij opengaat, wordt hij met behulp van rails aan het plafond van de garage bevestigd. Hij neemt de ruimte in uw garage niet in beslag. De sectionale garagepoort kan gemaakt zijn van de volgende materialen: hout, PVC en staal. Al deze modellen bieden een perfecte isolatie. Deze poort kan worden voorzien van een motor.

De kantelpoort

Hij opent naar boven, maar is door zijn vouw niet geschikt voor kleine ruimtes. In feite sluit de kantelpoort als een vouwluik. Hij is praktisch, duurzaam en robuust, maar wordt op lange termijn verzwakt door het herhaaldelijk vouwen. Het is raadzaam niet te kiezen voor het instapmodel, omdat dit kan betekenen dat de poort vrij snel moet worden vervangen.

De opvouwbare garagepoort

Alleen handmatig, het is onmogelijk om een motor te installeren. Het is een poort met een vouwopening, een rail is aan de grond bevestigd, en vereist dus een tamelijk brede instap. Handmatig openen verslechtert de poort vrij snel. Maar of u nu een PVC, houten of aluminium vouwpoort koopt, de prijs zal niet veel goedkoper zijn dan voor andere openingen.

De prijs van een garagepoort volgens het type opening

De prijzen (1) in deze tabel houden geen rekening met de arbeid, maar alleen met de prijs van een garagepoort volgens de openingssystemen.

Openingstype

Gemiddelde prijs van poorten, zonder installatie (in euro's)

470 tot €2 300

Opvouwbaar

200 tot 1 400 €

Hoeveel kost het om een garagepoort te verwijderen en te monteren?

Vergeet niet dat voordat uw nieuwe garagepoort kan worden gemonteerd, moet u eerst de bestaande te verwijderen. Als u in de verleiding komt om het zelf te verwijderen om kosten te besparen, besef dan dat u het risico loopt het openingssysteem te beschadigen, vooral als het oud is of met een motorisatie is uitgerust. Dit kan je meer gaan kosten als je de nieuwe poort installeert...

Als u ervoor kiest een beroep te doen op een vakman om uw poort te verwijderen, houdt u dan rekening met een honorarium van ongeveer 100 tot 150 euro in uw budget (2). Tijdens de verwijdering verwijdert de vakman alle oude onderdelen die niet meer nodig zijn. U kunt verschillende offertes van timmerlieden krijgen om de prijzen te vergelijken. Ootravaux raadt u aan dezelfde vakman te kiezen voor de verwijdering en de installatie.

Voor de installatie van uw nieuwe garagepoort (exclusief benodigdheden), en zonder het type opening te wijzigen, moet u in uw budget rekening houden met een minimum van 150 euro en een maximum van 600 euro (1).

Welke professional moet ik bellen voor het verwijderen en installeren van mijn garagepoort?

Het verwijderen en installeren van een garagepoort kan worden uitgevoerd door de verkoper van uw poort. Neem eerst rechtstreeks contact met hem op. Als hij niet positief kan reageren op uw verzoek, vraag dan een timmerman. Hij moet in staat zijn om het werk uit te voeren.

Een van de beste manieren om de juiste vakman te vinden is door mond-tot-mondreclame. Kijk anders op het internet:

  • op de Gouden Gids;
  • op de websites van professionals;

Onze Diensten