Het kiezen van de juiste inbraakwerende garagepoort

Inbraakwerende garagepoort: een luxe die niet iedereen zich kan veroorloven

De gepantserde deur kan worden aangepast aan de verschillende te beveiligen plaatsen: inbraakwerende garagepoort, gepantserde kelderdeur, gepantserde vlakke deur of gepantserde toegangsdeur.

Als u wilt, kunnen wij u in contact brengen met een of meer deurenspecialisten. Zij zullen in staat zijn uw behoeften te begrijpen en u de beste optie en een gratis offerte aan te bieden.

inbraakwerende sectionale poorten

Hoe kies je een inbraakwerende garagepoort

Hebt u een sectionale garagepoort en wilt u de veiligheid ervan verhogen? Heeft uw kanteldeur een motorisering, maar lijkt het beschermingsniveau onvoldoende?
Het zwakste punt in huisbeveiliging is de garagepoort, en inbrekers weten dat. De inbraakwerende garagepoort is een oplossing, maar hoe maak je de juiste keuze?

  • Met een door de A2P-norm gegarandeerd veiligheidsniveau
  • Met het oog op de toename van het aantal inbraken is het van essentieel belang dat de woning wordt beveiligd. Hiervoor zijn er vele oplossingen en verschillende producten.
  • Aangezien de garagepoort het belangrijkste doelwit is voor inbrekers, is een gepantserd garagepoortproject een doeltreffende oplossing. Wat zijn de criteria voor het kiezen van een inbraakwerende garagepoort?

1 - Het A2P beveiligingswaarborg kwaliteitslabel

Controleer of de inbraakwerende garagepoort voorzien is van het A2P-label (bescherming tegen inbraak). Dit garandeert dat de deur zeer veilig is:

  • A2P R1: weerstand tegen een opportunistische en snelle inbraak van 3 minuten.
  • A2P R2: weerstand tegen een inbraak door vastberaden inbrekers van 5 tot 7 minuten.
  • A2P R3: weerstand tegen een inbraak door professionele inbrekers van 10 minuten.

2 - Sloten op garagepoort: kies voor een veilig slot

Sommige sectionale, kantel- of schuifgaragepoort, die als inbraakbeveiligd bekend staan, zijn voorzien van sloten. Dit vergrendelingssysteem moet voldoen aan de A2P-norm die van toepassing is op sloten.
Sloten die bestand zijn tegen inbraak hebben ten minste twee sterren en worden high security sloten genoemd. Dit slot biedt 10 minuten weerstand tegen inbraak.

3 - garagepoort: Europese norm EN-13241-1 en veiligheid

Een inbraakwerende garagepoort die aan deze norm voldoet, biedt u niet meer veiligheid tegen een geplande inbraak. Verwar dit verkoopargument van distributeurs en fabrikanten niet met het A2P-label. De Europese norm EN-13241-1 garandeert dat de inbraakwerende garagepoort veilig is in het gebruik: geen afknelling, geen beknelling, geen meesleuren van een persoon.

Een inbraakwerende garagepoort kiezen uit deze producten

Gepantserde garagepoortsystemen voor particulieren zijn zeldzaam. Net als bij de gepantserde huisdeur is de installatie van een gepantserde deureenheid de enige doeltreffende oplossing voor een veilige garagepoort.
Momenteel zijn er slechts 3 modellen van A2P gecertificeerde garagepoort op de markt.

De aluminium latten garagepoort model

Deze inbraakwerende garagepoort, die wordt aangeboden door twee bekende fabrikanten (Fichet en Carstyl), heeft het A2P-label gekregen. Het is een volledig aluminium systeem dat verkrijgbaar is in 12 kleuren, met motorisering en UV-bestendige laklaag. Het is een sectionale garagepoort.

Rolluik garagepoort model

Dit inbraakwerende garagepoort model (merk Feldman) heeft het A2P R2 label. De aluminium lamellen zijn smal, de hoek van de garagepoort is klein, waardoor er meer ruimte in de garage overblijft. Deze op maat gemaakte inbraakwerende deur is uitgerust met een motor.

Inbraakwerende garagepoort met loopdeur

De Franse fabrikant Gypass biedt het enige momenteel verkrijgbare model inbraakwerende garagepoort met geïntegreerde loopdeur met A2P R2-certificaat. Deze garagepoort is een sectionale poort vervaardigd uit 42 mm panelen met isolatie en 50/100 stalen wanden. De veiligheidsgaragepoort is gemotoriseerd en heeft profielrails.

Verschil tussen inbraakwerende en zeer veilige deur

De inbraakwerende garagepoort is een kwaliteitsbeveiligingssysteem voor eengezinswoningen. garagepoort met het A2P R2 of A2P R3 label bieden een bevredigend veiligheidsniveau.
Hoog beveiligde garagepoort zijn gepantserde deuren speciaal voor bedrijven of administraties. Hun veiligheidsniveau is zeer hoog (vuurvast, kogelvrij, explosieveilig), evenals hun prijs en gewicht.

Inbraakwerende systemen voor bestaande garagepoort

De prijs van een inbraakwerende garagepoort kan een afschrikmiddel zijn, vooral als uw garagepoort nieuw is. Maar er zijn garagepoortbeveiligingssystemen beschikbaar. Het gaat om het vastzetten van kantel- of sectionaaldeuren met verschillende producten:

  • Kantelpoort slot ;
  • hoog veiligheidsslot voor sectionale garagepoort;
  • anti-hef slot voor oprolbare garagepoort;
  • beveiligingsstang voor openslaande garagepoort...

De inbraakwerende garagepoort heeft een zeer aanvaardbaar veiligheidsniveau. Als de tijd gekomen is om uw garagepoort te vervangen, is dit de meest efficiënte oplossing. Deze gepantserde deuren zijn verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren en bieden goede isolatieprestaties.
Ons artikel heeft u de sleutels gegeven voor het kiezen van uw inbraakwerende garagepoort. Om verder te gaan en een offerte te krijgen, aarzel niet om contact op te nemen met de partner-vaklui van Plus Que Pro.

Onze Diensten