Prijs van een kantelpoort: veiligheid, motorisering...

De kantelpoorten, die lange tijd marktleider waren op de markt van garagepoorten, worden nu uitgedaagd door nieuwe modellen, zoals sectionaal- of rolpoorten. Toch blijft de overheadpoort een veilige keuze voor veel huiseigenaren die een garagepoort tegen een gereduceerde prijs willen installeren. De aanschafkosten van dit type model zijn een echt voordeel. Ootravaux adviseert u bij het bepalen van uw aankoop- en installatiebudget tegen de juiste prijs.

prijs kantelpoort

Overhead garagepoort: voor- en nadelen

In tegenstelling tot een sectionale garagepoort of een oprolsysteem, bestaat een sectionale overheadpoort (met of zonder overstek) uit één enkel paneel. Dit type poort kan worden aangepast aan verschillende installatievoorwaarden en is verkrijgbaar in diverse maten en modellen. U kunt het zelfs in een renovatieproject integreren als poort met geïntegreerde looppoort.

De voordelen van een kantel-garagepoort voor uw huis

Maak ruimte vrij aan de zijkant

Net als een schuif-, sectionaal- of rolpoort biedt een kantel-garagepoort vele voordelen.

Samengesteld uit 2 rails en een enkel paneel, is de installatie ervan zeer eenvoudig. Voor de installatie van dit type poort moeten de rails op parallelle wijze aan het plafond worden bevestigd. Aangezien de sectionaalpoort verticaal opent, blijft de binnenruimte van de garage volledig onbelemmerd. Vooral interessant als u voorwerpen langs de wanden wilt opbergen!

Een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden

Ook de keuze van het materiaal brengt belangrijke voordelen met zich mee:

 • Een houten kantelpoort: een aantrekkelijk, duurzaam en - voor sommige modellen - ecologisch verantwoord gamma in het gebruik van grondstoffen.
 • Een stalen kantelpoort (enkel- of dubbelwandig): net als aluminium biedt deze een uitstekende isolatie voor uw bijgebouw en een stevigheid die een investering op lange termijn garandeert.
 • Een kantelpoort in wit PVC (of een andere kleur): zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en geschikt voor een bescheiden budget.

Net als bij een draaipoort is een van de grote voordelen de mogelijkheid van installatie op maat. Deze kunnen worden uitgevoerd in verschillende omgevingen, rekening houdend met de grootte van de beschikbare ruimte en de afmetingen van het paneel (de panelen). Bovendien kan het met een geschikt systeem worden gemotoriseerd.

De nadelen van een overhead garagepoort voor uw huis

Voordat u begint met de installatie, moet u ook rekening houden met enkele van de nadelen van een overhead garagepoort. Hoewel de installatie eenvoudig is, moet u toch voldoende ruimte laten voor de poort om het plafond van de kamer te bereiken.

Als het een overhead garagepoort is, vereist de opening een manoeuvreerruimte van buitenaf. De gemiddelde prijs is lager voor dit type product, maar deze oplossing voorkomt dat een voertuig voor de geïnstalleerde panelen wordt geparkeerd. Net als bij oprolbare garagepoorten blijft er een zogenaamde niet-overlappende opening in de kamer. Daarom is het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor elke toepassing.

Soorten garagepoorten

Hoeveel kost een kantel-garagepoort, afhankelijk van het materiaal?

Gegalvaniseerd staal, hout, PVC... Om de prijs van een overhead garagepoort te schatten, is het materiaal een van de belangrijkste criteria die aan variatie onderhevig zijn. Merk op dat dit element van prijsschommeling ook geldt voor bijvoorbeeld een sectionale, kantel-, rol-, draai- of schuifgaragepoort. Om beter op uw budget te anticiperen:

 • De prijs van een houten kantelpoortopening: 200 tot 1.300 € (1);
 • De prijs van een stalen overheadpoort (enkel- of dubbelwandig): 150 tot 1.700 € (2);
 • De prijs van een witte PVC (of andere kleur) overheadpoort opening: 150 tot 800 € (1).

Ter verduidelijking van de gemiddelde prijs van garagepoorten: de bovenstaande kosten zijn uitgedrukt exclusief motorisering en installatie. Afhankelijk van het gekozen gamma (elektrisch, gemotoriseerd...) en de materialen (aluminium, PVC, hout, staal), kan het beschikbaar zijn met of zonder poort. Ook de afmetingen van de panelen variëren.

Inzoomen op de prijs van een garagepoort

Kosten voor het motoriseren van uw kantelpoort

U moet ook rekening houden met de motorisering van uw kantel-garagepoort bij de installatie ervan. Deze integratieoplossing verzoent veiligheid en praktisch nut voor dit type poort. Deze installatie is ook mogelijk op een sectionale, schuif- of vouwgaragepoort.

De prijs van een motoriseringskit voor uw kantelpoort (al dan niet overhangend)

Afzonderlijk genomen kost de motorisering van uw garagepoort tussen 140 en 600 € (1), alleen voor het materiaal. Voor de installatie van de uitrusting en de accessoires van uw gemotoriseerde oplossing moet u rekenen op een bedrag tussen 200 en 600 € (1). Deze prijzen omvatten niet het werk dat komt kijken bij het installeren van de garagepoort zelf.

De prijs van een gemotoriseerde kantelpoort afhankelijk van de materialen

In plaats van te kiezen voor de installatie van een motor na de installatie van uw kantelpoort, is het vaak voordeliger om een model te kopen dat reeds gemotoriseerd is. De prijs van een kantelpoort met aandrijving zal grotendeels afhangen van het constructiemateriaal en de afmetingen. Het is raadzaam een beroep te doen op een vakman om uw project in de beste omstandigheden uit te voeren; van de elektrische aansluiting tot de opening van een dragende muur voor de integratie van uw gemotoriseerde garagepoort

Materialen (motorisering inbegrepen)

Prijs (inclusief installatie) (3)

Dubbelwandig staal

Tussen 950 en 2 200 €

Enkelwandig staal

Tussen 800 en 1 900 €

Hout

Tussen 950 en 2 200 €

PVC

Tussen 750 en 1 700 €

Uitrusting en toebehoren voor een gemotoriseerde kantelpoort

De prijs van een gemotoriseerde garagepoort hangt af van de basisuitrusting, alsook van de te leveren accessoires. Onder deze, is het noodzakelijk om de installatie van een verkeerslicht te overwegen als de opening van uw garage is op het niveau van de openbare weg. Een gemotoriseerde of elektrische oplossing vereist ook de integratie van sensoren om bewegingen of zelfs obstakels te detecteren. Bovendien zijn een badgelezer en een afstandsbediening nodig om uw elektrische garagepoort van op afstand te bedienen. Al deze uitrustingen garanderen een optimale veiligheid en voorkomen pogingen tot inbraak in uw woning.

Hoeveel kost het om een kantel-garagepoort professioneel te laten installeren?

Of het nu gaat om een kantelpoort, oprolpoort, schuifpoort of zelfs een sectionale garagepoort, de prijs van een garagepoort hangt ook af van de arbeid die ermee gemoeid is. Hoewel een deel van het werk door ervaren doe-het-zelvers kan worden uitgevoerd, garandeert het inhuren van een vakman een snelle en kwaliteitsvolle installatie; van het aanbrengen van de rails aan het plafond tot de keuze van de paneelmaterialen.

kantelpoort isntalleren

Dingen om te overwegen in de installatie offerte

Bij het aanvragen van een offerte voor uw garagepoort wordt met verschillende criteria rekening gehouden. Zo kunt u zich richten op het aanbod dat aan uw verwachtingen voldoet.

 • De integratie van een looppoort in uw overhead garagepoort.
 • De keuze tussen een overhangend of niet overhangend op-en-over model.
 • De keuze van een elektrische of gemotoriseerde garagepoort, rekening houdend met de respectieve materiaaleigenschappen.
 • Toevoeging van accessoires voor motorisering en opening op afstand: badgelezers, afstandsbediening, bewegingssensoren, enz.
 • De installatievoorwaarden: te creëren opening, toegankelijkheid, hoogte van het plafond, oppervlakte van de betrokken ruimte, integratie van een looppoort, renovatieproject van het huis, enz.
 • Verwijdering van de bestaande garagepoort.
 • Installatie van de garagepoort.

Gemotoriseerd of niet-gemotoriseerd: de prijs van de installatie van een kantelpoort

De gemiddelde prijs voor het installeren van een overhead garagepoort ligt tussen :

 • 150 tot 300 € (3) voor niet-gemotoriseerde kantel- en sectionaalpoorten;
 • 350 en 600 € (3) voor gemotoriseerde kantelpoorten;
 • 100 en 150 € (4) voor de verwijdering van de bestaande garagepoort.

Houdt u er rekening mee dat het uurtarief van de ingehuurde professional per regio kan verschillen voor uw garagepoort. In voorkomend geval kan voor offertes een forfaitair bedrag worden gevraagd of gespecificeerd.

FAQ

Wat is de prijs van een kantelpoort?

De prijs van een kantel-garagepoort varieert van 400 euro tot 2.200 euro alles inclusief.

Hoe gaat een kantelpoort open?

Een kantelpoort zwaait langs geleiderails die hem naar het plafond leiden. Het kan dan overhangend of niet overhangend zijn, afhankelijk van de locatie.

Hoeveel kost een elektrische kantelpoort?

Een elektrische kantelpoort kost tussen €700 en €2.200 all inclusive.

Welke maat kantelpoort is geschikt voor een standaard voertuig?

Voor een standaardvoertuig is de afmeting van een kantelpoort 200 cm hoog en 240 cm breed.

Onze Diensten