Sectionale poorten prijs

Hoeveel kost een sectionale garagepoort?

De prijs van een sectionale poort ligt tussen 900 en 2 000 euro voor staal, exclusief installatie, en tussen 450 en 1 000 euro voor PVC. De prijs van een sectionalepoort varieert van 800€ tot 2.000€ voor aluminium exclusief montage en van 800€ tot 2.000€ voor hout.

MaterialenGemiddelde prijs (exclusief installatie)Gemiddelde prijs (met installatie)
Dubbelwandige stalen garagedeur900€ à 2000€1 250€ à 2600€
PVC garagepoort450€ à 1000€800€ à 1600€
Aluminium garagepoort800€ à 2000€1150€ à 2600€
Houten garagepoort800€ à 2000€1150€ à 2600€

Opmerking: deze indicatieve tarieven, afkomstig uit diverse gespecialiseerde bronnen, houden rekening met de huidige normen (200x240cm, gemotoriseerd systeem).

Gratis offerteaanvraag

Het materiaal en het type opening zijn de belangrijkste parameters die de kosten van uw sectionale garagepoort project beïnvloeden. Het is echter noodzakelijk andere elementen te bepalen om uw budget te verfijnen:

 • Productie
 • Afmetingen
 • Motorisatie
 • Aspect
 • Configuratie leggen
 • Comfort accessoires

Schat de installatieprijs van uw sectionale garagepoort met behulp van onze gedetailleerde gids en laat een professional de kosten van het werk schatten.

De sectionale garagepoort is nu het voorkeursmodel van de Belgen. Zijn veiligheid, esthetiek, brede waaier van kleuren en vele andere voordelen maken het tot een esthetische garagepoort die geschikt is voor moderne eisen. Of u nu bouwt of renoveert, u kunt een sectionale garagepoort gebruiken, gemotoriseerd of manueel.

Gratis offerteaanvraag

Prijs van een sectionale garagepoort volgens materiaal

Volgens onderzoek bestaat ongeveer 52% van de verkochte garagepoorten uit sectionaaldeuren. Bovendien is, zoals een grote naam op dit gebied opmerkt, het aandeel van zijdelings openende deuren de grootste stijger in de sector van de sectionale garagepoorten, hoewel het nog niet in de meerderheid is. Als u een idee wilt hebben van de prijs voor uw garagepoort, moet u zeker de mogelijkheid van een sectionaal systeem overwegen.

Prijs van een dubbelwandige stalen sectionale garagepoort

Staal is nog steeds het meest gebruikte materiaal voor sectionale garagepoorten. Dit materiaal wordt al tientallen jaren gebruikt in garagesloten. Het is sterk, vergt weinig onderhoud en kan de esthetiek van uw keuze weergeven. Bovenal is staal volledig compatibel met sectionale werking, waarbij het schrijnwerk in verschillende secties is verdeeld, zodat de deur gemakkelijk aan het plafond of tegen de muur kan worden gefineerd.

Hoeveel kost een sectionale garagepoort?

Het grootste voordeel van een sectionale garagepoort is dat er minder ruimte nodig is om de deur te hanteren. Aangezien de secties aan elkaar scharnieren, kunnen zij een gebogen openingsweg volgen, waardoor minder verloren volume nodig is.

De Fransen gebruiken de garage steeds meer als een aparte ruimte, waar zelfs vrienden en familie kunnen worden ondergebracht als dat nodig is. In feite wordt thermische isolatie vaak al bij de bouw van moderne garages aangebracht, om een grotere veelzijdigheid in de toekomst te garanderen. De garagepoort moet dus een hoogwaardige thermische isolatie hebben. Aangezien staal geen hoge thermische prestaties heeft, gebruiken de fabrikanten een dubbelwandig systeem. Deze bestaat uit twee stalen platen waartussen een laag isolatieschuim, meestal polyurethaan, is aangebracht.

U kunt kiezen uit verschillende thermische prestaties die in de praktijk een indicatie zijn voor de dikte van de garagepoort.

Stalen sectionale garagepoorten zijn geschilderd met een zeer bestendige verf in een kleur naar keuze. Deze behandeling kan 10 tot 20 jaar duren, afhankelijk van de kwaliteit van het product. Daarna moet de deur worden schoongemaakt en een conventionele metaalverf worden aangebracht.

De prijs van een stalen sectionale garagepoort varieert van 900 euro tot 2.000 euro.

Gratis offerteaanvraag

Prijs van een pvc-sectionale garagepoort

Het grootste nadeel van een sectionale garagepoort blijft de hoge prijs in vergelijking met andere modellen op de markt. Fabrikanten bieden daarom PVC-schrijnwerk aan dat betaalbaarder is. PVC is zeer goedkoop en is een ideaal materiaal voor timmerwerk:

 • Het is makkelijk om mee te werken.
 • Het heeft geen onderhoud nodig.
 • Het heeft uitstekende thermische prestaties.
 • Het is solide.

PVC daarentegen is een materiaal dat is samengesteld uit zeezout en olie, waardoor het een milieuonvriendelijk product is, maar het kan vele malen worden gerecycleerd.

PVC heeft ook te lijden onder een zeker gebrek aan stijfheid, zodat het bij lange garagepoorten na verloop van tijd enige vervorming kan vertonen. Om dit probleem te vermijden, raden wij u aan te kiezen voor een PVC-deur met een metalen kern.

Uw sectionale garagepoort kan worden geschilderd in de kleur van uw keuze en kan zelfs worden beplankt, waardoor andere materialen, zoals hout, worden geïmiteerd.

Zorg er ten slotte voor dat u deuren van goede kwaliteit kiest, want sommige pvc-deuren uit het lagere segment kunnen na een paar jaar geel worden door de inwerking van UV-stralen.

De prijs van een pvc-sectionale garagepoort kan variëren van 450 euro tot 1.000 euro.

Prijs van een aluminium sectionale garagepoort

Aluminium is een hoogwaardig materiaal dat sectionale garagepoorten veel meer voordelen biedt dan andere producten.

Aluminium wordt door fabrikanten en hun klanten gewaardeerd voor :

 • Zijn strakke en veelzijdige esthetiek.
 • Zijn duurzaamheid.
 • Zijn lichtheid.
 • Zijn zeer hoge stijfheid.
 • Het totale gebrek aan onderhoud.
 • Het vermogen om gerecycleerd te worden

Aluminium sectionale garagepoorten werden een paar jaar geleden bekritiseerd om hun slechte thermische isolatie. Moderne modellen hebben tegenwoordig een zeer doeltreffende isolatie van polyurethaanschuim, waardoor ze dezelfde prestaties leveren als andere materialen. Het is zelfs mogelijk te profiteren van systemen die de koudebruggen tussen de deur en de accessoires, zoals de loopdeur, opheffen.

Het aluminium is onderhoudsvrij dankzij de zeer sterke poedercoating. Maak de garagepoort gewoon schoon met water als hij te vuil is.

En last but not least: aluminium oxideert niet gemakkelijk, waardoor het ook zonder coating weerbestendig is.

De prijs van een aluminium sectionale garagepoort varieert van 800 tot 2.000 euro.

Prijs van een houten sectionale garagepoort

Sectionale garagepoorten zijn ook in houtuitvoering verkrijgbaar. Zij zijn echter betrekkelijk zeldzaam en vertegenwoordigen slechts een klein deel van de markt.

Een houten garagepoort wordt aanbevolen voor het uniforme uiterlijk van de garage in het geval van een gevel met houten bekleding.

Hoewel houten sectionale garagepoorten alle voordelen van het sectionale systeem bieden, hebben zij niet dezelfde technische prestaties. Inderdaad, er is geen houten deur met polyurethaanschuim versterkingen. Hout is op zichzelf een goede thermische isolator, maar het kan de prestaties van enkele centimeters polyurethaanschuim niet evenaren.

Anderzijds heeft de esthetiek van deze deuren een aura van adel waar zelfs aluminium nauwelijks aan kan tippen. U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten en zelfs verschillende afwerkingen.

De keuze van de afwerking is belangrijk omdat het gaat om het onderhoud dat u regelmatig zult moeten uitvoeren.

 • De vernis: Houtvernis voor buitengebruik is zeer resistent en zal na verloop van tijd goed standhouden. Bij renovatie moet u de deur echter strippen of schuren.
 • Schilderen: Verf werkt als vernis, het vormt een ondoordringbare oppervlaktelaag die de neiging heeft na verloop van tijd af te bladderen. Ook hier is het nodig te strippen of te schuren alvorens opnieuw te schilderen.
 • Beits: Beits dringt in het hout zonder een oppervlaktelaag te vormen. Het is minder resistent dan verf of vernis, maar hoeft bij renovatie niet te worden geschuurd.

Hout is uiteraard minder waterbestendig dan andere materialen, waardoor het minder geschikt is voor gebruik aan de zeekant. Bovendien, als onderhoud iets is wat u moet vermijden, dan zal hout niet uw materiaal bij uitstek zijn.

De prijs van een houten sectionale garagepoort varieert van 800€ tot 2.000€.

Gratis offerteaanvraag

Prijs van een sectionale garagepoort volgens afmetingen

De kosten van een sectionale garagepoort hangen ook af van de grootte van de opening. Een grotere deur gebruikt meer materiaal en heeft daarom een hogere aankoopprijs.

Type garagedeurAfmetingen HxB in cmGemiddelde prijs (exclusief installatie)Gemiddelde prijs (met installatie)
Enkele garagedeur200x240900€ à 2000€1250€ à 2600€
200x3001050€ à 2300€1400€ à 2900€
212x2501000€ à 2100€1350€ à 2700€
212x3001150€ à 2400€1500€ à 3000€
Dubbele garagedeur200x4001300€ à 2900€1650€ à 3500€
200x5001550€ à 3200€1900€ à 3800€
212x4001400€ à 3000€1750€ à 3600€
212x5001650€ à 3300€2000€ à 3900€
Op maat gemaakt-Vanaf 1400€Vanaf 1750€

Opmerking : deze indicatieve tarieven, afkomstig uit diverse gespecialiseerde bronnen, houden rekening met de huidige normen (staal, gemotoriseerd systeem).

Gratis offerteaanvraag

Enkele sectionale garagepoort

Eenvoudige garagepoorten zijn de meest voorkomende. Ze laten een voertuig van normale grootte door. In het algemeen zijn enkele deuren verkrijgbaar in verschillende standaardafmetingen. De meest populaire hoogtes zijn 200cm en 212cm, terwijl de meest populaire breedtes 240cm, 250cm en 300cm zijn.

Deze deuren, met verticale of laterale uitblaas, zijn gemakkelijk te bedienen en kunnen worden uitgerust met een elektrische aandrijving.

De prijs van een enkele sectionale garagepoort varieert van 900 euro tot 2400 euro.

Dubbele sectionale garagepoort

Als uw garage opening is zeer breed, moet u weten dat het niet verplicht is om 2 enkele deuren te installeren, als fabrikanten bieden dubbele deuren. Hierdoor kunt u 2 voertuigen door de opening manoeuvreren of een enkel breder voertuig, zoals een bestelwagen.

Bovendien moet worden opgemerkt dat de prijs van een dubbele deur vaak lager is dan die van 2 enkele deuren van gelijkwaardige kwaliteit.

De hoogte van deze schrijnwerkerij blijft over het algemeen gelijk, 200cm en 212cm, terwijl de breedte 400cm of 500cm kan zijn. Deze afmetingen zijn het meest gangbaar, maar andere combinaties zijn mogelijk, afhankelijk van de fabrikant van de deur.

Zelfs bij grote breedtes kan men nog profiteren van een operator, zowel bij verticale als bij laterale werking.

De prijs van een sectionale garagepoort varieert van 1.300 euro tot 3.300 euro.

Prijs van een sectionale garagepoort volgens afmetingen

Op maat gemaakte sectionale garagepoort

Indien uw garageopening atypische ribben heeft, is het wellicht niet mogelijk in de catalogi van de fabrikanten een equivalent te vinden.

Met maatwerk kunt u een garagepoort laten maken volgens de afmetingen die u nodig hebt. Het zal ook mogelijk zijn om alle andere elementen aan te passen en te profiteren van een schrijnwerk dat volledig op uw wensen is gebaseerd.

Anderzijds is de aankoopprijs van deze schrijnwerkerijen hoger, omdat de schrijnwerker of de vakman die verantwoordelijk is voor het project alles moet uitvoeren zonder standaardonderdelen te gebruiken.

De prijs van een op maat gemaakte sectionale garagepoort begint bij 1.400€.

Gratis offerteaanvraag

Prijsvoorbeelden van een sectionale garagepoort

Hier zijn een paar voorbeelden van prijzen uit de praktijk, zij zullen u helpen de schattingen voor uw sectionale garagepoort in perspectief te plaatsen.

 • 1000€: Dit is de prijs van een stalen sectionale garagepoort met motorisatie.
 • 2000€: Dit is de prijs van een dubbele sectionale stalen garagepoort met motorisatie.
 • 1800€ : De prijs van een aluminium sectionale garagepoort met motorisatie.
 • 600€: De kosten van een PVC sectionale garagepoort met motorisatie.
 • 2000€ : De prijs van een houten sectionale garagepoort met motorisatie.
Het installeren van een sectionale garagepoort: Arbeidskosten

Het installeren van een sectionale garagepoort: Arbeidskosten

Installatieprocedure

De installatie van een sectionale garagepoort verschilt naargelang het schrijnwerk al dan niet gemotoriseerd is en naargelang de oriëntatie, verticaal of lateraal.

De installatie bestaat uit het installeren van de verticale geleiders (ook wel frame genoemd), de horizontale geleiders (met plafondbeugels), de deursecties en de eventuele motorisering.

De installatie van een handbediende sectionale garagepoort is sneller dan die van een gemotoriseerde versie, en de installatie van een zijaandrijving is eenvoudiger dan die van een verticale aandrijving.

Fabrikanten en houtbewerkers nemen gewoonlijk de installatie op in hun bestekken, aangezien particulieren zelden met deze over het algemeen omslachtige apparatuur willen omgaan.

Tarieven voor het installeren van een sectionale garagepoort

Om uw begroting beter voor te bereiden, kunt u de volgende ramingen gebruiken.

 • Installatie van een gemotoriseerde garagepoort: Gemotoriseerd schrijnwerk vergt meer installatietijd, dit verschil komt tot uiting in het bedrag, aangezien de installatieprijs van een gemotoriseerde sectionale garagepoort varieert van €350 tot €600.
 • Installatie van een handmatige garagepoort: De installatietijd is korter voor handmatige apparatuur. De montageprijs van een handbediende sectionale garagepoort varieert zo van 150€ tot 300€.

Vraag offertes: Specificeer de kosten van uw werk

Om de exacte kosten van uw sectionale garagepoort te bepalen, is het noodzakelijk om de kosten te laten berekenen door een professional bij u in de buurt. Wij raden u aan meerdere offertes te vragen om de prijzen te vergelijken en de vakman te kiezen die aan uw verwachtingen voldoet.

Om te profiteren van een voorbeeldige kwaliteit van installatie en optimaal comfort, vertrouwt u uw project toe aan een vakman van sluitingen of een timmerman, die beschikt over de nodige know-how en gereedschap.

Bijkomende kosten voor een sectionale garagepoort

Om ervoor te zorgen dat uw garage u het best mogelijke comfort biedt, is het mogelijk om extra werkzaamheden uit te voeren om de installatie van uw sectionale garagepoort te voltooien.

 • Blok muur: Als de opening van uw garage erg breed is en uw voertuig niet zo'n doorgang nodig heeft, kunt u een deel ervan laten dichtmetselen. Met een muur van sintelblokken kunt u dit doel bereiken.
 • Elektrische aansluiting: Sommige oudere garages hebben geen elektriciteit. Indien uw deur gemotoriseerd is, zult u de kosten van de elektrische installatie in de kosten van uw werk moeten opnemen om dit gemis te compenseren.
 • Kaal frame: Sommige fabrikanten bieden nu kale sectionale deurkozijnen zonder secties aan. Deze nieuwe voorziening maakt het mogelijk tegemoet te komen aan de wens van velen om hun garagepoort te bekleden met hetzelfde materiaal als dat waarmee de voorgevel is bekleed (houten gevelbekleding bijvoorbeeld). U zult de kosten van dit deel van de bevelsiding in uw berekeningen moeten opnemen.

Voordelen die de prijs van een sectionale garagepoort rechtvaardigen

 1. Ruimtebesparend: Een sectionale garagepoort bespaart een aanzienlijke hoeveelheid ruimte door het besturingssysteem dat slechts een beperkte ruimte in de garage nodig heeft.
 2. Kwaliteit: De prijs van een sectionale garagepoort, die hoog is in vergelijking met andere modellen, garandeert dat u beschikt over hoogwaardig schrijnwerk gemaakt met kwaliteitsmaterialen.
 3. Esthetiek: Dankzij de profielen die zeer gemakkelijk kunnen worden aangepast, biedt deze garagepoort u een sobere esthetiek die in elke bouwstijl kan worden geïntegreerd.
 4. De opties : Het sectionale systeem maakt de toevoeging van vele comfortaccessoires mogelijk, zoals een voetgangershek, glazen patrijspoorten, ventilatieroosters en vele andere.

Onze garagedeur prijs gids :

 • Prijs van een kantelpoortr
 • Prijs van een rolpoort
 • Prijs van een elektrische garagepoort
 • Prijs van een garagedeur met looppoort
 • Prijs van een op maat gemaakte garagepoort

Onze Diensten