Prijs van een op maat gemaakte garagepoort

De gemiddelde prijs van een op maat gemaakte garagepoort is 2.270 euro, met een marge van 1.450 euro tot 4.200 euro, inclusief installatie. De prijs van een op maat gemaakte sectionale garagepoort varieert van € 2.350 tot € 4.200, terwijl de prijs van een op maat gemaakte overheadgaragepoort varieert van € 1.450 tot € 2.450.

Openingstype.
Gemiddelde prijs (met installatie)
garagepoort€2.350 tot €3.900
Overhead garagepoort€1.450 tot €2.450
Zijdelingse sectionale garagepoort€2,650 tot €4,200
Oprolbare garagepoort€2.850 tot €4.700
garagepoort met loopdeur€2.050 tot €4.300
garagepoort met draaipoort€1.650 tot € 2.800

Het materiaal en het type opening zijn de belangrijkste parameters die de kosten van uw aangepaste garagepoort project beïnvloeden. Het is echter noodzakelijk andere elementen te bepalen om uw budget te verfijnen:

 • Productie
 • Afmetingen
 • Motorisering
 • Uiterlijk
 • Configuratie van de installatie
 • Comfort accessoires

Schat de prijs van uw aangepaste garagepoort installatie met onze gedetailleerde gids en krijg een nauwkeurige offerte van een professional.

Een garagepoort op maat maakt het mogelijk om een opening met atypische afmetingen uit te rusten, maar ook om te profiteren van een gepersonaliseerd schrijnwerk dat volledig is aangepast aan de behoeften van de gebruikers. Een op maat gemaakte garagepoort, gemaakt door een groot merk of door een ambachtsman, is een zeer hoogwaardig, comfortabel stuk gereedschap.

Prijs van een op maat gemaakte garagepoort per type

De markt voor garagepoorten doet het goed, met een matige maar gestage groei. Onderzoeksbureau MSI Reports wijst erop dat de markt voor op maat gemaakte garagepoorten de sterkste groei doormaakt, ongeveer +7% in 2017. De reden voor deze stijging kan worden gevonden in de renovatiesector, die rijker is dan de bouwsector. Dus als u een grote renovatie doet, zult u waarschijnlijk de prijs van een garagepoort in uw berekeningen moeten opnemen.

Prijs van een gemotoriseerde sectionale garagepoort

U kunt de prijs van een op maat gemaakte sectionale garagepoort schatten tussen 2.350 en 4.200 euro, inclusief installatie. Exclusief installatiekosten varieert de prijs van een sectionale garagepoort van 2.000 tot 3.600 euro.

Volgens MSI Reports waren de grootste verkopen in 2017 voor sectionale garagepoorten: ongeveer 52% van de markt, met 230.000 verkochte eenheden.

De sectionaaldeuren stellen voor om de garagepoort in delen te knippen die in elkaar scharnieren dankzij soepele en waterdichte materialen.

Dit fabricageproces vermindert de ruimte die nodig is om de deur te verplaatsen wanneer ze wordt gehanteerd. Deze verspilde ruimte, die niet kan worden ingenomen door iets dat het bewegen van de deur zou verhinderen, wordt beperkt in het geval van een sectionale garagepoort. Dit voordeel is ook aanwezig in het geval van een sectionale garagepoort met zijdelingse overstek.

Op maat gemaakte sectionale garagepoorten kunnen op maat worden gemaakt, maar ook met tal van accessoires en specifieke kleuren.

Hoeveel kost een op maat gemaakte garagepoort

Bovendien bieden op maat gemaakte deuren de klassieke voordelen van moderne garagepoorten:

 • Uitstekende isolatie.
 • Motorisering en automatisering.
 • Hoge veiligheid.
 • Lange levensduur.

Tot slot kunt u voor uw op maat gemaakte sectionale garagepoort 4 materialen gebruiken:

 • Staal.
 • Aluminium.
 • PVC.
 • Hout.

Prijs van een handbediende kanteldeur

De prijs van een op maat gemaakte kanteldeur varieert van 1.450 euro tot 2.450 euro, inclusief installatie. Op de offerte voor uw op maat gemaakte garagepoort, zal het deel toegewezen aan leveringen tussen 1 300€ en 2 150€ bedragen.

Op de tweede plaats wat de verkoop betreft, zijn kantel- en sectionaalpoorten nog steeds zeer populair wegens hun mechanische eenvoud en hun zeer betaalbare aankoopprijs. Ze worden vaak gebruikt in parkeergarages, zoals MSI Reports aangeeft, met 80.000 van de 150.000 verkochte garagepoorten per jaar.

Overheaddeuren bestaan uit één stuk dat tegen het plafond wordt gedrukt wanneer het wordt geopend. Door het ontwerp van dit type deur moet een grote vrije ruimte in acht worden genomen:

 • Aan de bovenkant van de binnenzijde voor een opening zonder overstek.
 • Aan de onderkant van het buitenvlak voor een opening met overstek.

Hoewel kantel-garagepoorten minder technisch zijn dan sectionale modellen, kunnen ze ook op maat worden gemaakt.

U kunt kiezen voor een op maat gemaakte kanteldeur om de volgende redenen:

 • Niet-standaard afmetingen.
 • Specifieke kleur of textuur.
 • Verhoogde veiligheid.

Uw kantelpoort op maat kan uiteraard worden uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van thermische isolatie en motorisering, of zelfs automatisering

Prijs van een elektrische roldeur

De prijs van een op maat gemaakte roldeur varieert tussen 2.850 en 4.700 euro, inclusief installatie. Exclusief arbeidskosten varieert de kostprijs van een op maat gemaakte roldeur van 2.500 euro tot 4.100 euro.

Volgens MSI Reports zijn oprolbare garagepoorten goed voor ongeveer 10% van de verkoop, een cijfer dat kan worden verklaard door hun relatief hoge prijs.

Roldeuren nemen de minste ruimte in beslag. Door het ontwerp van de kleine aluminium lamellen kunnen ze rond een centrale as worden opgerold, zoals rolluiken. Dankzij deze technologie kan het volledige mechanisme worden opgerold in een ruimtebesparende en discrete doos.

Het oprolsysteem vereist een goede stijfheid van de lamellen en maakt daarom gebruik van aluminium, een zeer stijf en duurzaam materiaal.

Deze voordelen maken de oprolbare garagepoort tot een topproduct in de timmerindustrie, waarvan de kwaliteit, hoewel zeer hoog, nog kan worden verbeterd door productie op maat.

Een op maat gemaakte roldeur wordt meestal gebruikt voor atypische afmetingen, speciale esthetiek of hoge veiligheidskenmerken. Bovendien kunt u kiezen voor een op maat gemaakt ontwerp, gewoon om te profiteren van de best mogelijke kwaliteit en aandacht voor detail, die niet noodzakelijkerwijs te vinden zijn in standaardelementen.

Prijs van een oprolbare garagedeur

Prijs van een garagepoort met automatische poort

De prijs van een op maat gemaakte garagepoort met loopdeur kan variëren van 2.050 euro tot 4.300 euro. Indien u geen rekening wenst te houden met de tussenkomst van een installateur, dan kan de aankoopprijs van een op maat gemaakte garagepoort met loopdeur variëren van 1.700 euro tot 3.700 euro.

De loopdeur is een essentieel accessoire voor een moderne en comfortabele garagepoort. Alle fabrikanten bieden nu een loopdeuroptie in hun gamma aan, waarbij de deuren compatibel zijn.

De loopdeur biedt een in de garagepoort geïntegreerde voetgangersingang. Bovendien is het niet nodig de volledige garagepoort te bedienen om de loopdeur te gebruiken, wat het gebruiksgemak verhoogt en elektriciteit bespaart.

De volgende garagepoorten zijn compatibel met het systeem:

 • Sectionale garagepoorten met verticale en zijdelingse overstekken.
 • Up-and-over garagepoorten.
 • Scharnierende garagepoorten.

In het geval van op maat gemaakte deuren zijn alle bovengenoemde voordelen beschikbaar, met als bijkomend voordeel dat de deur qua afmetingen en afwerking meer op maat kan worden gemaakt. Het is ook mogelijk om de poort te voorzien van een slot van hoge kwaliteit om te voorkomen dat er een zwak punt in de beveiliging van de garage ontstaat.

Prijs van een manuele draaipoort

De prijs van een op maat gemaakte wegdraaibare garagepoort ligt tussen 1.650 en 2.800 euro. Exclusief montage varieert de kostprijs van een op maat gemaakte kanteldeur van 1.500 euro tot 2.500 euro.

Scharnierende garagepoorten zijn nu het zeldzaamste type deur, maar ze zijn nog steeds te vinden in sommige renovaties, in het geval van specifieke architectuur of voor een garage die wordt gebruikt voor agrarische of industriële doeleinden.

Dit systeem bestaat uit 2 vleugels die openen en sluiten als een gewone deur. Als de opening erg groot is, kunnen meerdere scharnierende vleugels worden geïnstalleerd, de garagepoort is dan zogezegd vouwbaar.

Een draaiende garagepoort kan op maat gemaakt worden. Dit houdt in dat het schrijnwerk wordt aangepast aan niet-standaardafmetingen, maar ook dat een specifiek materiaal of een specifieke houtsoort wordt gebruikt.

Aangezien openslaande garagepoorten meestal van hout zijn gemaakt, kan bij een ontwerp op maat een combinatie worden gemaakt van vele accessoires en een sluiting die volledig is afgestemd op de uitdagingen van de garage en de behoeften van de gebruikers ervan.

Aangepaste garagepoort optie prijzen: Prijs gids

Naast het ontwerp op maat van uw behoeften, kan een aangepaste garagepoort profiteren van accessoires en opties die moeten worden gepland voor bij de voorbereiding van uw werk.

Aangepaste opties.
Gemiddelde prijs (exclusief installatie)Features
Kleur op maat (m²)€45 tot €65RAL-catalogus
Aangepaste kleur
Mechanisch slot30€ tot 200€Extra beveiliging
Aangepast handvat55€ tot 160€Aanpasbare esthetiek
Verbeterde ergonomie
Thermische brugonderbrekers€250 tot €350Optimale thermische isolatie
Hooglichten (tot 3m)€400 tot €600Aesthetiek
Lichte bijdrage
Geïsoleerde palen (tot 3m)€450 tot €900Lichte bijdrage
Optimale warmte-isolatie
Interne knop€100 tot €150Eenvoudige afhandeling
Extra afstandsbediening€40 tot €100Gedeelde garage
Zekerheid in geval van verlies
 • Kleur op maat: Uw garagepoort kan op maat worden geverfd (RAL-kleurenkaart) voor een prijs tussen € 45 en € 65/m².
 • Slot: Om de veiligheid van uw garage te verbeteren, is het belangrijk deze uit te rusten met een slot van hoge kwaliteit. Dit kost tussen 30€ en 200€, wat het beste vanaf het begin in de werkzaamheden kan worden opgenomen, in plaats van later de prijs van een nieuw slot te betalen.
 • Op maat gemaakte handgrepen: Op maat gemaakt voor specifieke fysieke behoeften of volgens een gemeenschappelijke esthetische specificatie voor het hele huis, zijn op maat gemaakte handgrepen een extra kostenpost van tussen de €55 en €160.
 • Thermische brugonderbrekers: Als uw garage bedoeld is om af en toe een extra kamer te zijn, moet de deur thermisch behandeld worden. Koudebrugonderbrekers verbeteren de prestaties, vooral voor aluminium deuren. De prijs van deze elementen varieert van 250€ tot 350€.
 • Ramen (tot 3 m): Ramen hebben een tweeledig doel: de garage verlichten en de garagepoort esthetischer maken. De klassieke patrijspoorten zijn optioneel verkrijgbaar tot een hoogte van 3m en kosten tussen 400€ en 600€.
 • Geïsoleerde ramen (tot 3m): Als uw garagepoort zeer goed geïsoleerd is, moet u kiezen voor speciaal geïsoleerde ramen, die geen warmteverlies zullen veroorzaken. Ze zijn duurder, van €450 tot €900.
 • Binnenknop: Soms moet u de garagepoort van binnenuit openen, maar wilt u niet naar de afstandsbediening zoeken. Om dit probleem te ondervangen, kan een klassieke openingsknop in de garage worden geïnstalleerd. De prijs voor dit gemak varieert van € 100 tot € 150.
 • Extra afstandsbediening: Een optie die door veel mensen wordt gekozen, de extra afstandsbediening maakt het mogelijk meerdere gebruikers tevreden te stellen, of een noodoplossing te bieden in geval van verlies van de hoofdafstandsbediening. De prijs van een extra afstandsbediening varieert van 40€ tot 100€.

Voorbeelden van prijzen voor een garagepoort op maat: Waargenomen prijzen

Om u te helpen de prijs van uw op maat gemaakte garagepoort beter te begrijpen, bieden wij u enkele voorbeelden van prijzen uit de catalogi van de belangrijkste fabrikanten.

 • 2 350€ : De prijs van een sectionale stalen garagepoort op maat.
 • 2 950€ : Dit is de prijs van een dubbele oprolbare garagepoort (250 x 480xm) in aluminium.
 • 2 550€ : Dit is de prijs van een dubbele stalen kanteldeur met mechanisch slot (240 x 200cm).
 • 3 450€: Dit is de prijs van een dubbelwandige stalen sectionale garagepoort met patrijspoorten (235 x 425cm).

De prijzen van deze op maat gemaakte garagepoorten zijn exclusief installatie, installatieaccessoires en verbruiksgoederen.

Montage van een garagepoort op maat: Arbeidskosten

De kosten voor het plaatsen van een op maat gemaakte garagepoort kunnen variëren van 350 tot 600 euro voor een elektrisch bediende deur en van 150 tot 300 euro voor een manuele versie.

In de meeste gevallen omvat een offerte voor een op maat gemaakte garagepoort ook de installatie. Dit komt omdat het een relatief high-end toestel is, dat eigenlijk bedoeld is om een à la carte project aan te bieden aan klanten die op zoek zijn naar kwaliteit. Ambachtslieden en fabrikanten beschouwen de installatie dan ook als een stap die zij hun klanten bij hun eerste prijsopgave moeten aanbieden.

Als uw offerte niet duidelijk genoeg is, kunt u inschatten dat de prijs voor het plaatsen van een garagepoort op maat afhangt van het al dan niet monteren van een motoriseringssysteem.

Montage van een garagepoort op maat

Vraag offertes: Specificeer de kosten van uw werk

Om de exacte kosten van uw aangepaste garagepoort te bepalen, is het noodzakelijk om het te laten citeren door een professional bij u in de buurt. Wij raden u aan meerdere offertes te vragen om de prijzen te vergelijken en de vakman te kiezen die aan uw verwachtingen voldoet.

De tussenkomst van een vakman, een timmerman of een gespecialiseerde onderneming zal u in staat stellen te profiteren van een professionele kwaliteit van de installatie en een garantie, niet alleen op het vakmanschap, maar ook op de leveringen.

Kosten in verband met de installatie van een op maat gemaakte garagepoort

Afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw project, zal de prijs van uw aangepaste garagepoort rekening moeten houden met andere parameters. Deze extra kosten zijn vaak het gevolg van bepaalde configuraties en de morfologie van uw werk.

 • Muur: Het kan gebeuren dat bij bepaalde verbouwingen de opening helemaal niet is aangepast aan de afmetingen van een garagepoort, ook al is die op maat gemaakt. Daarom kan het nodig zijn een muur van windschermen te bouwen om de opening terug te brengen tot realistische afmetingen.
 • Openen van een dragende muur: Dit is het tegenovergestelde geval van het vorige, waarbij een opening wordt gemaakt in een muur die er geen had. Dit is meestal het geval wanneer een grote garage een tweede deur nodig heeft of wanneer een professionele loods moet worden ingericht. De oplossing is het maken van een opening in een dragende muur, na een studie door een BET (Bureau d'Études Techniques).

FAQ

Wat is de prijs van een op maat gemaakte garagepoort?

De prijs van een garagepoort op maat varieert van 1.450 euro tot 4.200 euro alles inclusief.

Wat is het budget voor een sectionale garagepoort op maat?

Het budget voor een sectionale garagepoort varieert van € 2.350 tot € 3.900.

Wat is de prijs voor een op maat gemaakte elektrische garagepoort?

De prijs voor een op maat gemaakte elektrische garagepoort ligt tussen 2 350€ en 4 700€.

Wat is de standaardmaat van een garagepoort?

De standaardmaat van een enkele garagepoort is 2m x 2,4m, maar er zijn andere standaardmaten waarvoor geen maatwerk nodig is.

Onze Diensten