Prijs van het installeren van een garagepoort

De prijs van een garagepoort hangt af van de arbeid van de vakman, het materiaal (aluminium, hout, pvc, enz.), de grootte van de deur, het type opening en de opties (motorisering of niet).

Samenvatting: De raming voor de installatie van een garagepoort varieert naargelang het gewicht, de grootte van de garagepoort en het openingssysteem. Het gemiddelde budget ligt tussen 100 en 300 € inclusief btw voor een deur zonder motorisering en 350 tot 800 € inclusief btw met motorisering. Voeg 100 € inclusief btw toe voor de eventuele verwijdering van de oude deur.

MinimumprijsGemiddelde prijsMaximale prijs
garagepoortinstallatie€300€550€800
Vervanging van een garagepoort630 €5215 €9800 €
Plaatsing van een overhead garagepoort (handmatige deur, exclusief benodigdheden)100 €-150 €
Plaatsing van een draaiende garagepoort100 €-150 €
Plaatsing van een sectionale garagepoort200 €-250 €
Plaatsing van een schuifgaragepoort250 €-300 €
Aanbrengen van een garagepoort met motorisering350 €-800 €
Verwijderingskosten100 €-150 €
garagepoortprijs (exclusief installatie)250 €-2500 €
garagepoort installeren

Het plaatsen van een garagepoort: waarom een professional gebruiken

Het laten plaatsen van een garagepoort door een vakman is een garantie voor goed uitgevoerd werk. Inderdaad, de vakman zal in de eerste plaats de afmetingen opnemen. De afmetingen van garagepoorten zijn namelijk variabel, vooral in oudere huizen. Slecht gedimensioneerd schrijnwerk is onbruikbaar of biedt onvoldoende bescherming tegen weersinvloeden en inbraken. Bovendien verliest een slecht geïnstalleerde garagepoort de garantie van de fabrikant. Een slecht uitgevoerde uitlijning zal dus het schrijnwerk verzwakken. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat een deur zwaar en log is. Het moet daarom voorzichtig worden gehanteerd om letsel te voorkomen. Dit geldt met name voor een automatische garagepoort, aangezien de elektrische aansluitingen volgens de regels van het vak moeten worden uitgevoerd, om een elektrificatie-ongeval te voorkomen.

Opgelet: de vakman kan u advies geven over de naleving van de voorschriften, zoals de keuze van de kleuren in overeenstemming met het gemeentelijk stedenbouwkundig plan (P.L.U.). En de beperkingen zijn nog strenger voor een garage in de buurt van een beschermd monument.

Het plaatsen van een garagepoort: wat maakt de schatting verschillend

De schatting van de timmerman zal in de eerste plaats variëren naar gelang van de moeilijkheden bij de plaatsing en in het bijzonder naar gelang van het type opening. Een draaideur is bijvoorbeeld gemakkelijker te installeren dan een sectionale garagepoort. Er wordt ook rekening gehouden met het gewicht van het schrijnwerk. In dit verband moet worden opgemerkt dat PVC-garagepoorten licht zijn, terwijl stalen deuren zwaarder zijn.

En, het installeren van een goedkope garagepoort kan problematischer zijn, omdat hij breekbaar is. Tenslotte zal de standaard garagepoort gemakkelijker te installeren zijn dan de grote op maat gemaakte deur.

Het is ook belangrijk te weten dat bijkomende werkzaamheden extra kosten met zich meebrengen, zoals de motorisering of de installatie van een garagepoort met een bedrijfsdeur om de doorgang voor voetgangers en fietsers te vergemakkelijken. Bovendien zullen de kosten voor het verwijderen van de oude garagepoort en het brengen ervan naar een afvalverwerkingsplaats ongeveer 100 euro bedragen. Let op: het is raadzaam om ten minste 3 offertes te vragen van ambachtslieden in uw buurt, om buitensporige reiskosten te vermijden.

Garagepoort installatie prijzen: arbeidskosten

De goedkoopste garagepoorten om te installeren zijn handmatige deuren. U kunt verwachten te betalen:

  • Vanaf € 100 inclusief BTW voor een kanteldeur, een deur die bestaat uit een paneel uit één stuk dat aan de bovenkant uitzwaait en parallel aan het plafond past. Deze opening is niet altijd geschikt voor een garage die rechtstreeks op de weg uitkomt, tenzij u opteert voor een schuifdeur met contragewicht (in dat geval mag de auto de opening niet versperren).
  • Vanaf 100 € inclusief btw voor een 2 vleugelige draaideur. Deze deur wordt gebruikt in sommige garages, maar ook in sommige poorten.
  • Vanaf 200 euro voor een sectionale garagepoort, een deur die werkt volgens hetzelfde principe als een rolluik.
  • Vanaf 250 € inclusief btw voor een openslaande garagepoort op rails.
  • Voor een gemotoriseerde garagepoort, ook wel automatische garagepoort genoemd, moet u rekenen op een budget van tussen de €350 en €600 inclusief btw.

Alle garagepoorten kunnen worden gemotoriseerd, met uitzondering van accordeon garagepoorten. Motorisering is een garantie voor comfort en veiligheid, want een dergelijke deur is moeilijker te forceren.

Sommige bieden bijvoorbeeld een vaste prijs van € 529 (inclusief 10% BTW) voor de installatie van een gemotoriseerde sectionale garagepoort van 2 x 2,4 meter en de verwijdering en afvoer van de oude deur. En voor de installatie van dezelfde garagepoort met een loopdeur wordt een toeslag van 179 euro inclusief BTW aangerekend.

Let op: de goedkoopste garagepoorten om te plaatsen zijn kanteldeuren en openslaande garagepoorten. Hun opening mag echter geen inbreuk maken op het publieke domein.

garagepoort plaatsen

Prijs van het installeren van een garagepoort: de kosten van benodigdheden

De kosten van arbeid zijn slechts een deel van de "garagepoort" schatting. In feite :

  • Het timmerwerk zelf kost tussen €250 en €2500 inclusief BTW, waarbij de goedkoopste garagepoort de PVC garagepoort is, terwijl de aluminium garagepoort het duurst is (€800 tot €2500 inclusief BTW).
  • Stalen of houten garagepoorten kosten tussen de €300 en €1500 inclusief BTW.

Professionals raden echter af om garagepoorten te goedkoop te maken. Ze zijn niet weerbestendig en gemakkelijk in te breken. Bovendien heeft goedkoop PVC-schrijnwerk een onaantrekkelijk plastic uiterlijk.

Deze prijzen zijn voor standaard garagepoorten. De breedte van een garagepoort is meestal 240 cm of zelfs 250 cm of 300 cm. De hoogte van een garagepoort is 200 of 300 cm.

Op maat gemaakte garagepoorten zijn niet meer dan 5 meter breed en 3 meter hoog, hoewel een garagepoort van 4 meter breed volstaat voor een dubbele garage.

Opmerking: als de vakman de garagepoort levert en het huis meer dan 2 jaar oud is, is 10% btw van toepassing in plaats van de gebruikelijke 20% btw. Deze gunstige BTW wordt ook ingehouden op de arbeidskosten.

Onze Diensten