Voordeur op maat prijs 2024 en kosten per soort

De prijs van een voordeur op maat is gemiddeld €3.130, variërend van €1.900 tot €6.000 inclusief montage. Meer specifiek varieert de prijs van een op maat gemaakte PVC voordeur van € 1.900 tot € 3.900, en die van een houten deur van € 3.200 tot € 6.000.

  • Gemiddelde prijs Pvc-deur op maat €1.900 tot €3.900
  • Gemiddelde prijsHouten deuren op maat €3.200 tot €6.000
  • Gemiddelde prijsStalen deuren op maat €2.700 tot €5.900
  • Gemiddelde prijsAluminium deuren op maat €2.200 tot €5.700
voordeur op maat prijs
Type voordeur op maatGemiddelde prijs (met montage)
PVC deur op maat€1.900 tot €3.900
Houten deur op maat€3.200 tot €6.000
Stalen deur op maat€2.700 tot €5.900
Aluminium deur op maat€2.200 tot €5.700

Gebruik onze gedetailleerde gids om de kosten voor het plaatsen van je voordeur te schatten en krijg een precieze prijsopgave van een professional.

Voor wie zijn voordeur echt karakter wil geven, een onconventioneel huis met onconventionele afmetingen heeft of een atypische prijsberekening voor zijn voordeur heeft, is een op maat gemaakte voordeur de juiste oplossing.

Dit type deur biedt een zeer hoog niveau van veiligheid en isolatie in vergelijking met traditionele deurmodellen. Hoeveel kost een voordeur op maat? Welk type entreedeur op maat past het beste bij jouw huis?

Prijs van een voordeur op maat per materiaal

Prijs van een PVC voordeur op maat

De prijs van een PVC voordeur op maat varieert van €1.900 tot €3.900, afhankelijk van de gewenste afmetingen.

Een op maat gemaakte PVC deur voor je entree biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, omdat PVC een slijtvast materiaal is dat gemakkelijk te onderhouden is en gegarandeerd loodvrij is. Dit type toegangsdeur is onverwoestbaar, omdat PVC bestand is tegen schokken en weersinvloeden, waardoor het een eerste keus bondgenoot is voor mensen die in vochtige of aan weersinvloeden blootgestelde gebieden wonen. Deze voordelen maken PVC ook erg populair voor ramen en erkers.

Op het gebied van isolatie is PVC een belangrijke troef, want dit soort op maat gemaakte PVC deuren hebben meestal het HIT-label (Hoge Thermische Isolatie).

pvc voordeur op maat prijs

Prijs van een houten voordeur op maat

De prijs van een houten voordeur op maat varieert gemiddeld tussen € 3.200 en € 6.000 om zeker te zijn dat je een kwaliteitsmodel krijgt, rekening houdend met het feit dat de prijs snel stijgt als je versieringen toevoegt.

Hout is het materiaal bij uitstek voor een voordeur op maat, omdat het veel flexibiliteit biedt als het gaat om het creëren van gepersonaliseerde vormen.

Voor de liefhebbers van traditie en voor de durvers die een houten deur willen integreren in een hedendaags geheel, past de houten voordeur op maat in elke omgeving en is ze een ideale aanvulling op houten binnendeuren.

Natuurlijk kan de prijs van een houten toegangsdeur op maat tot wel het dubbele variëren, afhankelijk van de gebruikte houtsoort.

houten voordeur op maat prijs

Prijs van een stalen voordeur op maat

De prijs van een stalen entreedeur op maat varieert van €2.700 tot €5.900, alles inclusief.

Eigentijds of klassiek, een stalen voordeur op maat is een deur die opvalt op het eerste gezicht. Meestal wordt staal gecombineerd met een ander materiaal om de eigenschappen ervan te benadrukken.

Een stalen deur op maat optimaliseert je behoeften op het vlak van bescherming, maatwerk en garantie.

Meestal wordt een stalen deur op maat geleverd met een antiroestbehandeling om duurzaamheid en veiligheid te garanderen.

stalen voordeur op maat prijs

Prijs van een aluminium voordeur op maat

De prijs van een aluminium voordeur op maat kan variëren van €2.200 tot €5.700.

Door aluminium te kiezen voor je voordeur geef je je entree een eigentijdse, ultra-design uitstraling. Aluminium is het materiaal bij uitstek voor architecten, omdat het geen onderhoud vereist en niet roest. Het is een uitstekende oplossing als je voordeur onderhevig is aan de grillen van het weer.

aluminium voordeur op maat prijs

Voor- en nadelen

Voordelen van op maat gemaakte deuren

Het belangrijkste voordeel van op maat gemaakte deuren is natuurlijk dat je een ingangsopening krijgt die helemaal past bij jouw wensen en jouw huis. Je bent niet beperkt door traditionele modellen en je kunt het materiaal uitproberen dat je wilt, in de maat en vorm die bij je passen.

Deze vrijheid heeft zijn prijs, maar je kunt er zeker van zijn dat niemand anders dezelfde deur als ingang heeft.

Je huis wordt verrijkt met een solide, duurzaam en uniek stuk materiaal.

voordelen voordeur op maat

Nadelen van op maat gemaakte deuren

Het grootste nadeel van op maat gemaakte deuren zijn de kosten. Vergeleken met een standaarddeur voldoet een op maat gemaakte voordeur aan persoonlijke criteria, waardoor dit type deur alleen geschikt is voor mensen met een voldoende groot budget.

Het andere "nadeel" van een inkomdeur op maat is dat ze moeilijker te installeren is. Omdat hij niet past in de conventionele kozijnmaten, moet je wat werk verrichten om hem aan je ingang aan te passen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Een voordeur op maat installeren

Op maat gemaakte deuren worden meestal gekozen voor renovatiewerkzaamheden aan relatief oude gebouwen waar de conventionele afmetingen niet meer geschikt zijn. Op maat gemaakte deuren voldoen aan al je wensen om je ingang te personaliseren.

installatie voordeur op maat

Zodra je het materiaal en de stijl van je deur, een of twee vleugels en eventueel een glaspartij hebt gekozen, moet je alle nodige afmetingen nemen zodat de delen van de vleugel overeenkomen met de delen van het kozijn. Deze metingen zijn essentieel voor de succesvolle installatie van je voordeur op maat.

Bepaal ten slotte het type installatie dat je wenst: opbouw, sponning, tunnel of renovatie-installatie op een bestaand gebouw.

Tarieven voor het plaatsen van een voordeur op maat

De montageprijs van een voordeur op maat hangt af van twee criteria:

  • De aard van het materiaal: isolatie- en weerstandseigenschappen spelen een belangrijke rol.
  • Het vaardigheidsniveau van de vakman: de ervaring van de vakman en de kwaliteit van de service zullen de prijs van de installatie beïnvloeden.

Voor een gegarandeerd resultaat en goed advies ga je naar een installateur die gespecialiseerd is in oplossingen op maat. Reken op een prijs tussen €200 en €400 voor de installatie van een voordeur op maat, of zelfs meer als de oude voordeur moet worden verwijderd.

Een professional vinden

Als je de perfecte voordeur op maat wilt vinden, is het belangrijk om de juiste vakman voor de klus te kiezen.

Dit kan wat tijd in beslag nemen. Aarzel daarom niet om verschillende offertes aan te vragen bij gerenommeerde namen en vakmannen in je buurt.

Vergelijk de offertes en de bedragen voor dezelfde dienst, en laat de concurrentie de rest doen terwijl je profiteert van de expertise van een vakman.

Voorbeeld van een offerte voor een voordeur op maat: een populaire casestudy

Een lezer schreef ons over zijn ervaring met het verkrijgen van een offerte voor de installatie van een houten voordeur op maat voor zijn huis.

Het verzoek was om de oude deur te verwijderen, een houten deur op maat te leveren en te plaatsen (type eiken) van 2,15m x 0,90m hoog, 5-punts slot.

De totale offerte was €3.950 incl. btw.

Bekijk onze anderen voordeur gidsen

Onze Diensten