Wat is de prijs van een PVC binnendeur?

De gemiddelde prijs van een PVC-binnendeur bedraagt 280 euro, met een marge van 100 tot 700 euro, inclusief plaatsing. Klassieke PVC-binnendeuren kosten tussen 120 en 600 euro, terwijl schuifmodellen tussen 200 en 700 euro kosten.

Type PVC-binnendeurGemiddelde prijs (inclusief montage)
PVC binnendeurblok€120 tot €600
PVC-zakdeur€200 tot €700
PVC-accordeondeur€100 tot €400

Maak een schatting van de prijs van uw PVC binnendeur met behulp van onze gedetailleerde gids en ontvang een nauwkeurige offerte voor het werk van een professional.

prijs van een PVC binnendeur

In tegenstelling tot wat u misschien zou denken, wordt de keuze voor PVC voor een binnendeur steeds gebruikelijker. Het is een uitstekend alternatief voor andere materialen wanneer men waar voor zijn geld zoekt.

Gewoonlijk hangt de kostprijs van een binnendeur af van het materiaal waarvan hij is gemaakt, maar met PVC kunt u er zeker van zijn dat u een heel betaalbaar product krijgt. De prijs van een PVC binnendeur zal dus meer afhangen van de grootte van de deurbladen en het type opening. Merk op dat er zeer weinig PVC-modellen zijn in vergelijking met bijvoorbeeld hout of aluminium.

Prijs van een PVC binnendeur

Prijs van een PVC binnendeurblok

De prijs van een binnendeurblok varieert tussen 120€ en 600€, afhankelijk van de grootte.

Het blokdeurmodel is ongetwijfeld het meest voorkomende PVC-binnendeurmodel. Het mechanisme ervan blijft zeer eenvoudig, aangezien het gaat om een deur met een scharnierende opening - in de meeste gevallen - en soms met een schuifsysteem.

Prijs van een PVC binnendeur blok

Dit type binnendeur is relatief eenvoudig te monteren, maar u moet wel over enige doe-het-zelf vaardigheden en het juiste gereedschap beschikken.

Prijs van een PVC binnenschuifdeur

De prijs van een PVC binnenschuifdeur ligt gemiddeld tussen 200 en 700 euro wanneer u voor een eenvoudig model kiest.

Om uw binnenhuisinrichting tot een succes te maken, is het kiezen van een schuifdeurmodel nu een echte referentie, want u wint een aanzienlijke hoeveelheid ruimte. Vanuit esthetisch oogpunt valt er niets te klagen, want de deur verdwijnt in een paar seconden in een van uw muren.

Prijs van een PVC schuifdeur

De installatie van dit type binnendeur, vooral in PVC, vereist echter een zekere mate van know-how en werk vooraf. De muren moeten klaar zijn om de binnendeur in kwestie te ontvangen.

Prijs van een PVC vouwdeur binnen

De prijs van een PVC vouwdeur binnen varieert meestal tussen 100 en 400 euro.

Terwijl andere binnendeurmodellen een schuifsysteem hebben, biedt het PVC-model een iets andere versie, aangezien de deur blijft schuiven, maar zich als een accordeon opvouwt en ontvouwt.

Dit is een praktische en esthetische oplossing waardoor de PVC binnendeur snel kan verdwijnen om een leefruimte te vergroten.

Prijs van een PVC vouwdeur binnen

Net als de schuifdeur wordt de PVC-binnendeur in accordeonstijl meestal op rails geïnstalleerd, maar veel modellen zijn ook verkrijgbaar met wielen.

Voor- en nadelen

Voordelen van PVC

Kiezen voor PVC is een heel goed idee, want u bent verzekerd van een materiaal met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. In vergelijking met andere materialen, zoals aluminium, glas en zelfs hout, is PVC goedkoper.

Een binnendeur van PVC betekent ook dat u ze heel gemakkelijk kunt onderhouden met een eenvoudige spons en af en toe een sopje.

Voor- en nadelen PVC binnendeur

Vandaag de dag bieden PVC-binnendeuren, net als PVC-ramen, een goede thermische isolatie en een verfijnd en gevarieerd design dat bij alle stijlen past.

Nadelen van PVC

Het grootste nadeel van PVC binnendeuren is dat dit goedkope materiaal niet overal verkrijgbaar is, er zijn maar weinig deurontwerpen in deze stijl voor uw interieurs.

Esthetisch gezien lijkt PVC in niets op hout of aluminium, die een uniek karakter geven aan de binnendeur.

Wij raden PVC niet aan voor grote deuren, vooral als de deur niet verstevigd is, omdat het een materiaal is dat meer geschikt is voor kleinere oppervlakken.

Tot slot moet u voor degenen met een zeer klein budget weten dat de kwaliteit van PVC-binnendeuren slecht is en niet zo lang meegaat als die van modellen uit het midden- en topsegment.

PVC binnendeur installatie

De installatie van een PVC binnendeur is relatief eenvoudig, tenzij u besluit een schuifdeur te plaatsen. In dit geval moet u van tevoren wat metselwerk verrichten, zodat uw muur de deur kan bevatten en verbergen. De deur moet altijd waterpas staan en goed op de scharnieren zijn bevestigd.

Controleer de mogelijke verandering van het frame, de positie van de scharnieren en de sloten.

Plaatsen van een PVC binnendeur

In ieder geval blijft het belangrijk alle maten op te nemen, na te denken over het type deur dat u wilt installeren, rekening houdend met het type opening en het opmeten van de beschikbare ruimte. Vergeet ten slotte niet de plaats van de PVC-binnendeur te bepalen.

Afhankelijk van uw project kan de tussenkomst van een vakman onontbeerlijk zijn om ervoor te zorgen dat de installatie tot op de millimeter nauwkeurig wordt uitgevoerd en dat zij correct opent en sluit.

PVC binnendeur installatiekosten

In vergelijking met een stalen, aluminium of zelfs houten deur, die relatief zwaar is, is de binnendeur van PVC niet erg ingewikkeld te installeren.

Maar tenzij u uitstekend kunt doe-het-zelven, raden wij u aan een vakman in te schakelen. U kunt zeker zijn van een snelle en efficiënte installatie, en niet te vergeten van professioneel advies over onderhoud en eventuele problemen die zich kunnen voordoen.

Installatieprijs van een PVC binnendeur

De kosten voor het plaatsen van een PVC-binnendeur variëren van €60 tot €200.

Een professional vinden

Om er zeker van te zijn dat uw deur veilig en efficiënt wordt geïnstalleerd, raden wij u aan een beroep te doen op een vakman die gespecialiseerd is in dit soort binnendeurinstallatie.

Om de beste vakman te vinden, degene die voldoet aan uw eisen wat betreft prijzen en diensten, aarzelt u niet om contact op te nemen met een paar mensen in uw omgeving en hen te vragen een gedetailleerde prijsopgave te maken.

Zodra u dat hebt gedaan, kunt u de elementen en de bedragen van de offertes vergelijken om de vakman te vinden die het best bij u past.

Voorbeeld van PVC binnendeur schatting

Een jong koppel dat net in een gerenoveerd appartement was getrokken, wilde twee PVC-binnendeuren vervangen die de slaapkamers met een gedeelde badkamer verbonden.

Door standaardafmetingen te kiezen en voor een klassiek deurblokmodel te opteren, hoefde er geen groot werk te worden verricht. De kosten van de raming bedroegen 450 euro inclusief BTW.

Onze Diensten