Aluminium voordeur prijs 2024 en kosten per soort

De gemiddelde prijs van een aluminium voordeur is €2.160, met een bereik van €1.200 tot €4.400 inclusief montage. Meer specifiek varieert de prijs van een massieve aluminium voordeur van € 1.200 tot € 4.200, terwijl die van een aluminium deur met halfglas varieert van € 1.400 tot € 4.400.

Aluminium voordeur prijzen in 2024

De gemiddelde prijs van een aluminium deur is €2000. Deze prijs hangt grotendeels af van de kwaliteit van het gekozen gamma en de uit te voeren installatie.

.
Aluminium voordeur prijs Binnenkomstprijs Middenklasse prijs Premium prijs
Enkele aluminium voordeur prijs exclusief montage650 € 1500 € 5000 €
Op maat gemaakte aluminium voordeur prijs 3000 € 4000 € 5000 €
Prijs voor het plaatsen van een voordeur 100 € 250 € 450 €
Prijs voor vervanging voordeur 250 € 325 € 400 €

De verschillende soorten aluminium voordeuren

Er zijn verschillende soorten aluminium toegangsdeuren. Elk type deur heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Wij stellen u de 3 belangrijkste types aluminium deuren voor.

De massieve aluminium toegangsdeur

massieve aluminium voordeur

De massieve aluminium toegangsdeur is het meest voorkomende type aluminium voordeur. Het is een veilige optie: robuust en solide qua uiterlijk, de toegangsdeur van massief aluminium kan worden voorzien van een pantser en een versterkt slot.

Het is ook perfect lucht-, water- en geluidsdicht. Het heeft een uitstekende thermische isolatie en kan nog efficiënter worden gemaakt door het uit te rusten met isolerende panelen en een dubbele huid.

De semi-vlakke aluminium toegangsdeur

De semi-vlakke aluminium toegangsdeur is een half beglaasde deur. Twijfelt u tussen een beglaasde voordeur, die licht in uw huis binnenlaat, en een meer resistente aluminium deur? Dit is een goed compromis.

Dit model aluminium toegangsdeur biedt u een goede isolatie, privacy en veiligheid.

De beglaasde aluminium toegangsdeur

Licht, design en esthetiek, de aluminium beglaasde voordeur wordt vaak gekozen om zijn esthetiek. Hoewel het er fragiel uitziet, garandeert het veiligheid en privacy.

Het kan op maat worden gemaakt, het kan worden gepantserd en u kunt kiezen tussen verschillende graden van glasondoorzichtigheid. Consumenten kiezen meestal voor dubbele beglazing met isolatie.

Hoeveel kost het om te installeren met een gekwalificeerde timmerman?

De aluminium voordeur is een essentieel onderdeel van het huis. Esthetisch gezien verfraait het de buitenkant van het gebouw, maar het moet ook zeer goede eigenschappen hebben om uw veiligheid te waarborgen en u te beschermen tegen thermische schommelingen en lawaai.

Van alle voordeurmodellen is de aluminium voordeur een van de modellen die het best presteert op het gebied van veiligheid, esthetiek en isolatie (afhankelijk van het gekozen model).

Waarom kiezen voor een aluminium voordeur?

Aluminium is een goede materiaalkeuze voor een toegangsdeur. De aluminium toegangsdeur is gemakkelijker te onderhouden dan een houten toegangsdeur, moderner dan een glazen toegangsdeur en resistenter dan een PVC toegangsdeur.

De prijs van een aluminium voordeur is vrij hoog: tussen 650 en 5000 € exclusief plaatsing. De installatie van de deur, uitgevoerd door een vakman, blijft vrij betaalbaar. U moet rekenen op een arbeidsloon tussen 100 en 450 euro, afhankelijk van het type installatie dat u kiest: installatie of vervanging van een aluminium deur.

De prijs van een aluminium voordeurinstallatie kan echter variëren, afhankelijk van vele factoren, zoals

 • De geografische ligging van het onroerend goed (grote steden zijn vaak duurder)
 • De moeilijkheid om toegang te krijgen tot de site
 • De aard van de dienst: installatie van de toegangsdeur of vervanging van de oude deur, waarbij de volledige opening wordt verwijderd en onderhouden
 • De aard van de gekozen materialen (indien u de aankoop van het materiaal aan uw vakman delegeert)

Welke vakman moet ik kiezen voor de installatie?

Het kan verleidelijk zijn om uw aluminium voordeur zelf te installeren. Dit is echter niet zonder risico's: de aluminium voordeur is in de eerste plaats uw enige verdediging tegen de buitenwereld. Een slecht geïnstalleerde aluminium voordeur zal uw veiligheid bij inbraak niet garanderen.

De aluminium toegangsdeur beschermt u ook tegen weersinvloeden, lawaai van buitenaf en tocht. Slecht geïnstalleerd of slecht geïsoleerd, zal het de koude in de winter binnenlaten, de hitte in de zomer en zelfs de regen in geval van slecht weer. Een slecht geïnstalleerde voordeur kan dus uw energiefactuur doen stijgen en u blootstellen aan geluidsoverlast.

prijslijst voor aluminium voordeuren

Een aluminium toegangsdeur, zelfs een van goede kwaliteit, moet perfect geïsoleerd zijn en geïsoleerd zijn van het kozijn om de werking ervan te garanderen. Wij raden u dan ook ten sterkste aan een beroep te doen op een vakman voor de plaatsing van uw aluminium voordeur: hij kan de juiste afmetingen nemen en heeft ervaring, hij zal de plaatsing perfect uitvoeren en u een performant en duurzaam resultaat bieden.

De aluminium toegangsdeur kan worden gecombineerd met glas om een beglaasde toegangsdeur te creëren. Glas is natuurlijk een bijzonder kwetsbaar materiaal; het vervoer van de aluminium glazen deur en de behandeling ervan kunnen tot breuk leiden. Het is beter deze taak over te laten aan een vakman die precies weet welke voorzorgsmaatregelen hij moet nemen.

Weet u niet zeker tot welke professional u zich moet wenden? Een timmerman of slotenmaker, en vaklui met het certificaat "Deuren en ramen plaatsen" zijn de vaklui die u moet inhuren. Zij kunnen de maten opnemen, de oude deur verwijderen, het kozijn van uw deur repareren en tenslotte uw aluminium toegangsdeur plaatsen.

Het inhuren van een vakman heeft een groot voordeel als u geen doorgewinterde klusser bent: de gekozen vakman zal u met raad en daad kunnen bijstaan tijdens uw projecten.

In de eerste plaats zal hij u de weg kunnen wijzen naar de materialen, modellen en afmetingen die het best aan uw behoeften en wensen beantwoorden. Hij kan u dan adviseren over het uit te voeren onderhoud, de te vermijden valkuilen en u vele andere tips geven om uw aluminium toegangsdeur optimaal te benutten.

Voor- en nadelen van aluminium

De aluminium voordeur heeft veel voordelen en weinig nadelen. Het is licht, sterk en solide, en heeft vele andere voordelen.

De voordelen van een aluminium voordeur

prijs voor aluminium voordeur

 • Stabiliteit: Aluminium toegangsdeuren zijn gewoonlijk voorzien van dikke profielen. Grote deuren worden versterkt met passende profielen, zodat de deur zelfs bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Stabiel, hij kan zonder zorgen worden geopend en gesloten, ongeacht het weer
 • Duurzaamheid: De aluminium toegangsdeur is zeer duurzaam. Aluminium oxideert niet, is zeer goed bestand tegen corrosie en behoudt gedurende vele jaren zijn oorspronkelijke uiterlijk en eigenschappen
 • Onderhoud: Aluminium is een gemakkelijk materiaal om te onderhouden. Veeg het oppervlak van de deur af en toe af met een vochtige spons om vuil te verwijderen
 • Het is een milieuvriendelijk product: aluminium is een recycleerbaar materiaal
 • Weerstand: de aluminium toegangsdeur is sterk en zeer robuust: u kunt er zeker van zijn dat hij weerstand zal bieden in geval van inbraak. Het is ook brandbestendig, dus er komen geen giftige stoffen of gassen vrij
 • Ontwerp: Het is modern en trendy. De aluminium deur is zeer geschikt voor een huis in hedendaagse stijl, maar kan ook een moderne toets geven aan een traditionele huisgevel. Bovendien is de aluminium deur volledig aanpasbaar en biedt ze u bijna oneindig veel decoratieve mogelijkheden

Aluminium toegangsdeur, de nadelen

 • Veiligheid: ondanks haar robuustheid is de aluminium deur minder bestendig dan een stalen toegangsdeur
 • Gemiddelde warmte-isolatie: de aluminium voordeur is van nature niet erg isolerend, tenzij u kiest voor een aluminium deur met thermische onderbreking. Alle modellen kunnen echter worden geïsoleerd. Weeg dus de voor- en nadelen af: is het beter om een geïsoleerd model te kopen, of om uw aluminium deur te laten isoleren (wat voor alle deurtypes noodzakelijk is)?

Offerte aanvragen: aluminium toegangsdeur plaatsen

Het is van essentieel belang dat u een of meer offertes aanvraagt van ambachtslieden in uw regio. Laten we eerst eens kijken naar de voordelen van een offerte. Het stelt u in staat een bepaalde hoeveelheid informatie van tevoren te weten:

 • Kosten van het materiaal
 • Vakmanstarief
 • Geschatte tijd voor de werkzaamheden
 • Totale kosten voor het plaatsen van een aluminium voordeur
 • Verzekeringen en waarborgen

Verzekeringen en garanties zijn essentieel voor elk werkproject. Zij stellen u in feite in staat uzelf te beschermen in geval van een geschil met de vakman of van slecht vakmanschap.

groene aluminiume voordeur

Wij raden u aan ten minste 3 prijsopgaven te vragen alvorens u zich tot een vakman verbindt. Zo kunt u in de eerste plaats vergelijken en vervolgens de concurrentie bespelen om de beste prijs voor het werk te krijgen.

Voorbeelden van offertes voor aluminium deuren

Wij geven u enkele voorbeelden van praktische offertes: deze zullen u in staat stellen de kosten van uw werkzaamheden te ramen en u een concreter beeld te vormen van uw project.

Aluminium voordeur prijs

U wilt een aluminium voordeur kopen. Uw verwachtingen zijn eenvoudig: een esthetisch mooie deur die sterk genoeg is om rustig te kunnen slapen. Je was tenslotte het slachtoffer van een inbraak een paar jaar geleden. Dus kiest u deze keer voor een top-of-the-range versterkt model, zonder al uw spaargeld te verliezen, indien mogelijk.

U vraagt advies aan een deur- en raamspecialist. Na analyse van uw huidige deur, beveelt hij een gepantserde aluminium deur aan voor een prijs van €3900. Hij biedt aan uw werkzaamheden uit te voeren tegen een lage prijs: € 250 voor het verwijderen van de oude deur en het plaatsen van de nieuwe. In totaal zal je werk je €4150 kosten.

Prijs van een aluminium voordeur met glas

U wilt uw oude voordeur vervangen: uw PVC voordeur is slecht geïsoleerd en laat regenwater door. Bij zware regenval wordt uw inkomhal een echt pierenbadje. Deze keer wil je een hoogperformant design model kiezen. Op advies van uw slotenmaker kiest u voor een beglaasde aluminium toegangsdeur: stevig, bestand tegen een eventuele inbraak, en het beglaasde gedeelte laat het zachte zonlicht door in uw iets te donkere entree.

aluminium voordeur met glas

Uw slotenmaker zal een isolerend en trendy model vinden. Hij biedt u een glazen toegangsdeur aan voor €3700. Hij rekent je dan €350 om je voordeur te vervangen. De uiteindelijke kosten van uw nieuwe voordeur zijn €4050.

Voordeur van gemengd hout en aluminium

U wilt de authenticiteit en de warmte van een houten voordeur combineren met de moderniteit en de stijl van aluminium. Dus u kiest voor een entreedeur van gemengd hout en aluminium voor een prijs van €5000. Dankzij deze sterk isolerende deur kunt u in aanmerking komen voor een bepaald bedrag aan financiële steun.

U delegeert het werk aan een deur en raam vakman die u kent. Hij stemt ermee in het werk uit te voeren voor €250: uw huis is in aanbouw, dus er zal geen oude deur te verwijderen zijn. In totaal zal het werk u 5.250 euro kosten.

Op maat gemaakte aluminium deur

Uw voordeuropening heeft speciale afmetingen. U zult een op maat gemaakte aluminium toegangsdeur met dubbele vleugels moeten kopen. U vraagt een slotenmaker in uw buurt om advies. Hij beveelt een topmodel gepantserde deur aan.

Na het bekijken van verschillende winkels, realiseert u zich dat alleen een vakman uw deur kan maken. U huurt dus een vakman in om uw deur te maken. Hij rekent u in totaal € 5.400: € 4.950 voor het maken van de deur en € 450 voor het plaatsen ervan.

Installatie-advies van de redactie

Om volledig tevreden te zijn, is het belangrijk om uw voordeur zorgvuldig te kiezen. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij de keuze van uw aluminium voordeur.

Denk aan de isolatie van uw aluminium deur

Een goed geïsoleerde deur beschermt u tegen de kou, maar ook tegen de warmte en het weer. Om de juiste deur te kiezen, moet u de warmteverliescoëfficiënt bestuderen.

Hoe lager de warmteverliescoëfficiënt, hoe lager het warmteverlies. In ieder geval moet u een model kiezen met een ud groter dan of gelijk aan 1,7 W/m².K om te profiteren van het verlaagde BTW-tarief van 5,5%.

Houd rekening met waterdichting

Wij adviseren u altijd te kiezen voor een waterdicht model met robuuste afdichtingen. Deze afdichtingen dragen bij tot de thermische en akoestische isolatie, maar ook tot de waterdichtheid van uw deur.

aluminium voordeur

Om te weten hoe luchtdicht uw deur is, moet u de AEV-prestaties (Air, Water, Wind) van het gekozen model raadplegen. Hoe hoger deze waarden zijn, hoe luchtdichter uw deur is. Dit criterium is echter niet het enige dat van invloed is op de luchtdichtheid van de deur. De kwaliteit van de deurinstallatie is ook een bepalende factor.

Denk vooraf na over uw project

Het kost veel tijd om handelsbeurzen, doe-het-zelfzaken, meubelzaken en showrooms te bezoeken. U moet uw project ruim van tevoren definiëren om tijd en energie te besparen.

Als u uw wensen heeft bepaald, kunt u op zoek gaan naar een voordeur zonder zelfs maar naar de showroom te hoeven gaan. Er zijn veel online voordeurconfigurators. U kunt een 3D-weergave van uw deur maken: kleuren, bekleding, texturen, materialen, afmetingen, accessoires zijn allemaal met een paar muisklikken beschikbaar.

Daarna kunt u zich verplaatsen met een nauwkeurig model van de voordeur van uw dromen. U krijgt vergelijkbare en aanpasbare modellen aangeboden, of een op maat gemaakte aluminium voordeur.

Het kiezen van een beveiligde toegangsdeur

In de overgrote meerderheid van de gevallen zal een inbreker proberen binnen te komen via de voordeur. Voor uw veiligheid raden wij u aan een model te kiezen met ten minste 2 bovengrondse haken en 5 vergrendelingspunten.

Als u kiest voor een beglaasde aluminium deur, zorg er dan voor dat u een model kiest met gelaagd glas.

Onze Diensten