PVC voordeur prijs 2024 en kosten per soort

De gemiddelde prijs van een PVC voordeur is €1.070, variërend van €500 tot €2.400, inclusief installatiekosten. Over het algemeen varieert de prijs van een PVC voordeur van €500 tot €1.900 voor een massief model en van €850 tot €2.400 voor een model met glas, alles inclusief.

  • Gemiddelde prijs vaste PVC deur €500 tot €1.900
  • Gemiddelde prijs semi-beglaasde PVC deur €550 tot €2.200
  • Gemiddelde prijs PVC deur met beglazing €850 tot €2.400
pvc voordeur prijs
Type PVC voordeurGemiddelde prijs (met montage)
Vaste PVC deur€500 tot €1.900
Semi-beglaasde PVC deur€550 tot €2.200
PVC deur met beglazing€850 tot €2.400

Gebruik onze gedetailleerde gids om de kosten voor het plaatsen van je PVC voordeur te schatten en krijg een precieze prijsopgave van een vakman.

We zijn gewend aan voordeuren van hout, aluminium of zelfs staal, maar PVC verovert een vaste plaats in de harten van consumenten. Als je een goedkope voordeur prijs wilt combineren met een goede kwaliteit die ook nog eens gemakkelijk te onderhouden is, dan is PVC de optie voor jou.

Dit type deur is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, met lijstwerk of imitatiehout. Esthetisch gezien zijn PVC voordeuren ideaal voor nieuwere huizen, maar ook perfect voor de renovatie van stenen huizen. Hoeveel kan een PVC voordeur kosten? Zijn er alternatieven voor de traditionele massieve deur?

PVC voordeur prijzen per type

Prijs van een massieve PVC voordeur

De prijs van een massieve PVC voordeur kan variëren van €500 tot €1.900, inclusief installatie.

Een massieve PVC voordeur biedt onmiskenbaar veiligheid, vooral als deze is voorzien van een slot met een meerpuntsgrendel, als deze ook is voorzien van een kijkgat en als het hang- en sluitwerk voldoet aan de A2P-normen.

Prijs van een PVC voordeur met halve beglazing

Dit type ingangsdeur met massieve panelen is uitsluitend gemaakt van pvc gemonteerd op een metalen frame. Wat isolatie betreft, heeft de deur in massief pvc een perimeterdichting om volledige waterdichtheid te garanderen.

Prijs van een PVC voordeur met halve beglazing

De prijs van een PVC entreedeur met halve beglazing varieert van ongeveer 550 euro tot 2.200 euro.

De PVC halfbeglaasde voordeur is een gemengd type deur. Er zitten stukjes glas in het pvc verwerkt.

Prijs van een PVC voordeur met halve beglazing

Meestal is het glas gewoon een decoratief accessoire. Het wordt vaak gesneden in geometrische patronen van verschillende afmetingen om licht door te laten.

Prijs van een glazen PVC voordeur

Afhankelijk van het type bepantsering en het type glas varieert de prijs van een glazen PVC voordeur van €850 tot €2.400.

Een glazen PVC voordeur is een bewust esthetische keuze. Ze bestaat meestal uit een erker van verschillende grootte omgeven door een PVC kader.

Prijs van een glazen PVC voordeur

Dit type deur kan ook worden voorzien van een pantser voor extra veiligheid en inbraakwerende beglazing.

Voor- en nadelen

Voordelen van PVC

Toegangsdeuren van pvc hebben het duidelijke voordeel dat ze niet dof worden in de zon en niet gevoelig zijn voor weersinvloeden, net zoals ramen van hetzelfde materiaal.

Je vindt ze in een brede waaier aan kleuren, waaronder imitaties van hout of gewaxt beton.

Het onderhoud van een voordeur van dit type is eenvoudig, want je hebt alleen een doek en water nodig om hem goed schoon te maken.

Op het gebied van veiligheid zijn PVC voordeuren meestal versterkt met staal: hoewel ze zwaarder en minder flexibel zijn, voldoen ze aan de Europese normen voor veiligheid en warmte-isolatie.

Voordelen en nadelen

Nadelen van PVC

Hoewel PVC een recyclebaar materiaal is, is het niet 100% milieuvriendelijk, omdat het wordt gemaakt van aardoliederivaten. Bovendien kan een PVC voordeur gevaarlijk zijn voor de persoonlijke veiligheid, vooral in geval van brand.

Pvc is een brandbaar materiaal dat kan verbranden wanneer het wordt blootgesteld aan een hoge concentratie warmte, waarbij giftige gassen vrijkomen.

Een PVC voordeur installeren

Het installeren van een PVC voordeur is eenvoudiger dan je zou denken, omdat PVC een relatief licht en gemakkelijk te hanteren materiaal is, vergeleken met bijvoorbeeld hout of smeedijzer.

Een PVC voordeur installeren

Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je je deur goed wilt installeren.

Als je gaat renoveren, moet je de bestaande veranda verwijderen. Haal vervolgens voorzichtig het kozijn uit elkaar door het los te schroeven of door geschikt gereedschap te gebruiken, zoals een beitel en een hamer. Snijd de stijlen van het kozijn in zodat er een ruimte van 1 cm boven de vloer overblijft. Dit kan een gelegenheid zijn om het bestaande kozijn te renoveren door een isolatievoeg aan te brengen.

Als je een nieuwe PVC voordeur plaatst, let er dan op in welke richting deze opent. Gebruik houten wiggen om het blok op zijn plaats te houden en controleer of het waterpas staat door met de wiggen te spelen.

Vul de kieren tussen het PVC voordeurblok en het kozijn op met mortel en laat het 24 uur drogen voordat je het afwerkt.

PVC voordeur installatiekosten

Volgens de Franse wetgeving is de hulp van een vakman niet nodig om een PVC voordeur te installeren. Als je echter wilt profiteren van een belastingvoordeel of een vergoeding van je verzekering wilt in geval van problemen, moet de deur worden geïnstalleerd door een erkende installateur. Het is ook een uitstekende gelegenheid om te profiteren van een installatie die is uitgevoerd volgens de huidige veiligheidsnormen en om gedegen advies te krijgen over het onderhoud van je deur.

Installatiekosten voor een PVC voordeur

Als je een beroep doet op een gekwalificeerde vakman, vergeet dan niet om de montagekosten van de deur mee te rekenen bij het berekenen van de totale kosten. De montagekosten zijn afhankelijk van het model PVC voordeur dat je kiest en ook van het bedrijf waarmee je contact opneemt.

Over het algemeen kost het plaatsen van een PVC voordeur tussen de €200 en €400 voor nieuwbouw en tussen de €300 en €500 voor renovatie.

Een professional vinden

Gezien de overvloed aan PVC voordeurmodellen, of je nu op zoek bent naar een massieve deur of een model met glas, raden we je aan om een professional in te schakelen.

Door rekening te houden met je budget en je eisen op het gebied van afwerking, stevigheid en veiligheid, kun je een bepaald type deur kiezen. Om je zoektocht te beperken, aarzel dan niet om contact op te nemen met verschillende professionals en vraag hen om gedetailleerde offertes voor dezelfde dienst.

Dit verplicht je tot niets, maar het zal je helpen een duidelijker beeld te krijgen en de prijs van een PVC voordeur af te stemmen op je behoeften.

PVC voordeur offertes: een populair geval

Een lezeres deelde met ons haar ervaring over de installatie van een PVC voordeur in haar huis als onderdeel van een renovatie.

De aanvraag omvatte het verwijderen en plaatsen van een tweekleurige PVC deur en de levering ervan.

De totale kosten van de offerte bedroegen €1.350 inclusief BTW.

Onze Diensten