Wat is de prijs van een glazen binnendeur?

De gemiddelde prijs van een glazen binnendeur is €680, variërend van €120 tot €2.000, inclusief plaatsing. De prijs van een glazen binnendeur kan variëren van €120 tot €800 voor inbraakwerende beglazing of van €160 tot €500 voor matglas.

Type glazen binnendeurGemiddelde prijs (met installatie)
Inbraakwerende glazen deur€120 tot €800
Thermisch geïsoleerde glazen deur€300 tot €2000
Glazen deur€160 tot €500

Maak een schatting van de prijs van uw glazen binnendeur met behulp van onze gedetailleerde gids en ontvang een nauwkeurige offerte voor het werk van een vakman.

prijs glazen binnendeur

De glazen binnendeur, een essentiële troef om zoveel mogelijk licht binnen te laten met behoud van een uitstekende thermische en akoestische isolatie, is nu zowel design als praktisch. De prijs van een binnendeur van deze kwaliteit hangt voornamelijk af van de kwaliteit van de beglazing en het soort beglazing. In die zin moet u dus op de prijs van een glazen binnendeur letten, dus aarzel niet om de afwerkingen qua glas en de combinaties met dit materiaal te controleren.

Prijs van een glazen binnendeur volgens het type beglazing

Prijs van een inbraakwerende glazen binnendeur

Afhankelijk van de kwaliteit van de beglazing, de grootte van het glasdeel van uw glazen binnendeur en de dikte en weerstand van de beschermende folie, varieert de prijs van een inbraakwerende folie van € 120 tot € 800 all inclusive.

Wanneer het gaat om een glazen binnendeur met inbraakwerend glas, valt dit type beglazing onder de Europese norm EN 356. Maar in de regel verdient het de voorkeur om voor een glazen binnendeur een inbraakwerende folie op het glazen gedeelte van de deur aan te brengen.

prijs inbraakwerende glazen binnendeur

Sommige modellen zijn verkrijgbaar zonder tint, andere zijn kleurloos, maar er zijn ook bedrukte modellen, maar die moet u rechtstreeks bij bepaalde leveranciers bestellen.

Prijs van een glazen binnendeur met thermische isolatie

De prijs van een glazen binnendeur met thermische isolatie varieert van 300 tot 2.000 euro, afhankelijk van het gebruikte materiaal, de afmetingen en de gekozen stijl.

prijs glazen binnendeur met thermische isolatie

Als u weet dat een deur verantwoordelijk is voor 15-20% van het warmteverlies in een huis, is het belangrijk om te kiezen voor een thermisch geïsoleerde glazen binnendeur. Om doeltreffend te zijn, moet de deur een kozijn hebben van massief hout of edele houtsoorten, of van versterkt PVC of gemengd met een ander materiaal zoals aluminium.

Prijs van een matglazen binnendeur

De prijs van een matglazen binnendeur varieert van € 160 tot € 500, afhankelijk van het type kozijn en de afmetingen van het matglas.

Matglas is glas dat een specifieke behandeling met zuur of zand heeft ondergaan om het doorschijnend te maken. Het behoudt zijn satijnen uiterlijk om het zicht te ontnemen en toch licht binnen te laten in een interieur.

prijs matglazen binnendeur

Dit type deur wordt vaak aangetroffen in particuliere woningen tussen een slaapkamer en een badkamer.

Voor- en nadelen

Voordelen van glas

Een glazen binnendeur heeft verschillende voordelen: hij is de laatste jaren erg in de mode en past in alle hedendaagse interieurs.

Dankzij het glazen oppervlak kan het licht door uw hele huis circuleren, wat de reden is waarom het meestal wordt gekozen voor een kamer met weinig licht.

De glazen binnendeur kan perfect worden gecombineerd met andere materialen zoals staal, hout, aluminium of PVC.

voordelen nadelen glazen binnendeur

Nadelen van glas

Over het algemeen is dit type deur zwaar, vooral als u besluit dubbele beglazing te gebruiken. Daarom is het belangrijk te overwegen een kwaliteitsframe te installeren om het gewicht te dragen.

Het laatste nadeel is de reiniging, die regelmatig moet gebeuren, omdat een glazen binnendeur altijd vingerafdrukken achterlaat.

Het installeren van een glazen binnendeur

De installatie van een glazen binnendeur is niet zo eenvoudig als die van een houten of PVC deur.

Een glazen binnendeur is moeilijker in het kozijn te plaatsen dan een eenvoudige houten deur, dus wij raden aan dat er ten minste twee personen bij betrokken zijn of dat u een beroep doet op gespecialiseerde installateurs.

installeren van een glazen binnendeur

Vergeet ten slotte niet de structuur van de bestaande deur te versterken als u de oude deur behoudt, met een sterker bodempaneel, nieuwe dichtingen en polyurethaanschuim.

Het plaatsen van een glazen binnendeur vereist dat u van tevoren alle maten opneemt, de openingsrichting kiest en de deurkozijnen in de gaten houdt, zodat ze de scharnieren van uw deur ondersteunen.

Tarieven voor het plaatsen van een glazen binnendeur

Gezien de moeilijkheid om zelf een glazen binnendeur te plaatsen, raden wij u aan een beroep te doen op vaklui die u met hun ervaring en know-how zullen helpen bij uw project. Deze vakmensen beschikken immers over de apparatuur en de technieken om uw glazen binnendeur zo te installeren dat hij lange tijd blijft werken, zonder krom te trekken of vast te lopen door slijtage.

prijs installeren van een glazen binnendeur

Tot slot profiteert u van een verlaagd BTW-tarief van 6% en een garantie van tien jaar op het uitgevoerde werk als u een beroep doet op een vakman voor de plaatsing van uw binnendeur.

Afhankelijk van het type glazen binnendeur, inclusief benodigdheden, kost het plaatsen van een glazen binnendeur tussen de €60 en €250.

Een professional vinden

Er zijn veel professionals in uw buurt die een glazen binnendeur kunnen plaatsen, maar hun prijzen zijn niet allemaal gelijk.

Om de meest concurrerende vakman te vinden voor het plaatsen van uw binnendeur, of het nu voor een renovatie of een nieuwbouw is, raden wij u aan hen te vragen u een gedetailleerde offerte te geven voor hun diensten.

Op deze manier kunt u een budget voor uw glazen binnendeur installatieproject opstellen en de deur kiezen die het beste bij uw behoeften en budget past.

Voorbeeld van een glazen deur schatting

In het kader van de renovatie van een flat in Haussmann-stijl in Parijs, wilde een lezer zijn binnendeur tussen zijn slaapkamer en zijn badkamer vervangen door een model met matglas.

De afmetingen van de deur blijven standaard, daarom kwam de schatting op €750 inclusief belasting.

Onze Diensten