Aluminium deuren repareren - De complete gids voor het herstellen van aluminium deuren

Als eigenaar van een huis, kantoor of winkel is de kans groot dat u aluminium deuren heeft. Aluminium deuren zijn duurzaam, lichtgewicht en gemakkelijk te onderhouden. Maar net als elk ander onderdeel van een gebouw kunnen ze ook beschadigd raken. In deze gids leert u alles wat u moet weten over het repareren van aluminium deuren, zodat u geld kunt besparen en uw deuren er als nieuw uit kunnen zien.

Een inleiding

Aluminium deuren zijn een populaire keuze vanwege hun vele voordelen, zoals hun duurzaamheid, sterkte, lichtgewicht en gemakkelijk te onderhouden karakter. Helaas kunnen ze net als elk ander onderdeel van een gebouw beschadigd raken door slijtage, weersomstandigheden, onjuist gebruik en andere factoren. In dit artikel bespreken we hoe u de meest voorkomende problemen met aluminium deuren kunt oplossen en hoe u geld kunt besparen door ze zelf te repareren.

De meest voorkomende problemen met aluminium deuren

Voordat we ingaan op hoe u aluminium deuren kunt repareren, is het belangrijk om te weten welke problemen u kunt tegenkomen. De meest voorkomende problemen met aluminium deuren zijn:

 1. Krassen en deuken
 2. Beschadigde verf of afwerking
 3. Gebroken scharnieren of sloten
 4. Slechte isolatie
 5. Kromgetrokken deuren

Krassen en deuken repareren

Krassen en deuken zijn de meest voorkomende problemen met aluminium deuren. Gelukkig zijn ze relatief eenvoudig te repareren. Hier is hoe u het doet:

 1. Maak het oppervlak schoon: Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om het beschadigde oppervlak schoon te maken.
 2. Schuren: Schuur het beschadigde gebied met een fijn schuurpapier om de kras of deuk weg te werken. Zorg ervoor dat u het schuurpapier alleen in één richting beweegt en niet te hard drukt.
 3. Vul de deuk: Als de kras of deuk dieper is, gebruik dan een aluminium vulmiddel om het oppervlak op te vullen. Laat het vulmiddel drogen en schuur het vervolgens glad met fijn schuurpapier.
 4. Verf het oppervlak: Verf het oppervlak met een verf die geschikt is voor aluminium deuren. Zorg ervoor dat u de verf gelijkmatig aanbrengt en dat u voldoende tijd laat om het te drogen.

Beschadigde verf of afwerking repareren

Beschadigde verf of afwerking kan de uitstraling van uw aluminium deuren bederven. Hier is hoe u het kunt repareren:

 1. Maak het oppervlak schoon: Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om het beschadigde oppervak schoon te maken.
 2. Verwijder de beschadigde verf of afwerking: Gebruik een afbijtmiddel om de beschadigde verf of afwerking te verwijderen. Breng het afbijtmiddel aan volgens de instructies op de verpakking en schraap de verf of afwerking voorzichtig af met een plamuurmes.
 3. Schuur het oppervlak: Schuur het oppervlak met fijn schuurpapier om alle resterende verf of afwerking te verwijderen. Maak het oppervlak vervolgens schoon en droog.
 4. Breng nieuwe verf of afwerking aan: Breng een nieuwe laag verf of afwerking aan op het oppervlak van de deur. Zorg ervoor dat u een verf of afwerking gebruikt die geschikt is voor aluminium deuren en dat u het gelijkmatig aanbrengt.

Gebroken scharnieren of sloten repareren

Gebroken scharnieren of sloten zijn problemen die u niet moet negeren. Hier is hoe u deze kunt repareren:

 1. Verwijder de deur: Verwijder de deur van het scharnier en plaats deze op een vlakke ondergrond.
 2. Vervang de scharnieren of sloten: Vervang de gebroken scharnieren of sloten door nieuwe. Zorg ervoor dat u de juiste maat en het juiste type scharnier of slot kiest.
 3. Plaats de nieuwe scharnieren of sloten: Plaats de nieuwe scharnieren of sloten op de deur en bevestig deze met de bijbehorende schroeven.
 4. Plaats de deur terug: Plaats de deur terug op het scharnier en test de nieuwe scharnieren of sloten om te controleren of ze goed werken.

Slechte isolatie repareren

Als uw aluminium deur niet goed is geïsoleerd, kan dit leiden tot tocht en hoge energierekeningen. Hier is hoe u dit probleem kunt oplossen:

 1. Controleer de afdichtingen: Controleer de afdichtingen rondom de deur op scheuren of gaten. Vervang beschadigde afdichtingen.
 2. Breng tochtstrips aan: Breng tochtstrips aan op de onderkant van de deur om tocht te voorkomen.
 3. Plaats een tochtborstel: Plaats een tochtborstel aan de onderkant van de deur om tocht te voorkomen.

Kromgetrokken deuren repareren

Een kromgetrokken deur kan problemen veroorzaken bij het openen en sluiten. Hier is hoe u dit probleem kunt oplossen:

 1. Verwijder de deur: Verwijder de deur van het kozijn en plaats deze op een vlakke ondergrond.
 2. Maak de deur recht: Plaats een stuk hout aan de binnenkant van de deur en gebruik een hamer om voorzichtig de deur recht te slaan. Herhaal dit aan de andere kant van de deur totdat deze recht is.
 3. Plaats de deur terug: Plaats de deur terug in het kozijn en test of de deur goed opent en sluit.

Het belang van het repareren van aluminium deuren

Het is belangrijk om aluminium deuren regelmatig te onderhouden en te repareren om hun levensduur te verlengen. Door problemen met de deur tijdig aan te pakken, voorkomt u verdere schade en bespaart u geld op de lange termijn. Bovendien draagt het repareren van aluminium deuren bij aan de veiligheid van uw huis of bedrijf en verbetert het de uitstraling van het gebouw.

Tips voor het onderhouden van aluminium deuren

Om ervoor te zorgen dat uw aluminium deuren in topconditie blijven, zijn hier enkele tips voor het onderhouden van uw deuren:

 1. Maak de deuren regelmatig schoon: Maak uw aluminium deuren regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of harde borstels.
 2. Smeer de scharnieren en sloten: Smeer de scharnieren en sloten van uw aluminium deuren regelmatig om te voorkomen dat ze vastlopen. Gebruik hiervoor een smeermiddel op siliconenbasis.
 3. Controleer de afdichtingen: Controleer regelmatig de afdichtingen rondom de deuren op scheuren of gaten. Vervang beschadigde afdichtingen.
 4. Houd de deuren vrij van obstakels: Houd de deuren vrij van obstakels om schade aan de deuren te voorkomen.
 5. Repareer problemen onmiddellijk: Repareer eventuele problemen met uw aluminium deuren onmiddellijk om verdere schade te voorkomen.

FAQs

Hoe kan ik krassen op mijn aluminium deuren voorkomen?

U kunt krassen op uw aluminium deuren voorkomen door voorzichtig om te gaan met de deuren en ze te beschermen tegen harde voorwerpen.

Kan ik zelf beschadigde verf of afwerking op mijn aluminium deuren repareren?

Ja, u kunt beschadigde verf of afwerking op uw aluminium deuren zelf repareren. Volg hiervoor de stappen die we eerder in dit artikel hebben beschreven.

Kan ik zelf gebroken scharnieren of sloten op mijn aluminium deuren repareren?

Ja, u kunt gebroken scharnieren of sloten op uw aluminium deuren zelf repareren. Volg hiervoor de stappen die we eerder in dit artikel hebben beschreven.

Hoe vaak moet ik mijn aluminium deuren onderhouden?

U moet uw aluminium deuren regelmatig onderhouden. Maak de deuren minstens eenmaal per jaar schoon en controleer de afdichtingen en scharnieren regelmatig.

Wat moet ik doen als mijn aluminium deur kromtrekt?

U kunt een kromgetrokken aluminium deur repareren door de deur van het kozijn te verwijderen en voorzichtig recht te slaan met een hamer.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken hoe u de meest voorkomende problemen met aluminium deuren kunt oplossen. Van krassen en deuken tot gebroken scharnieren en kromgetrokken deuren, we hebben gedetailleerde stappen gegeven om deze problemen zelf te repareren en geld te besparen. We hebben ook enkele tips gegeven voor het onderhouden van uw aluminium deuren, zodat ze in topconditie blijven en hun levensduur wordt verlengd. Door uw aluminium deuren regelmatig te onderhouden en problemen tijdig aan te pakken, verbetert u niet alleen de veiligheid en uitstraling van uw gebouw, maar bespaart u ook geld op de lange termijn.

Onze Diensten