Houten Binnendeuren: Soorten, stijlen en prijzen

Houten binnendeuren zijn al eeuwenlang een populaire keuze voor woningen. Ze stralen warmte, karakter en tijdloze elegantie uit, waardoor ze elke ruimte een unieke sfeer geven. Bovendien zijn houten deuren erg duurzaam en gaan ze met de juiste verzorging jarenlang mee. In dit uitgebreide artikel bespreken we alles wat u moet weten over houten binnendeuren: van de verschillende soorten en stijlen tot de voordelen, nadelen, prijzen en onderhoud.

blank-houten-binnendeur.jpgdubbele-houten-binnendeur.jpgeiken-houten-binnendeur.jpghouten-badkamerdeur.jpghouten-binnendeur-met-glas.jpghouten-binnendeur-met-kassement.jpghouten-binnendeur-met-kozijn.jpghouten-binnendeur-staal-look.jpghouten-binnendeur-voorbeeld-1.jpghouten-binnendeur-voorbeeld-2.jpghouten-binnendeur-voorbeeld-3.jpghouten-binnendeur-voorbeeld-4.jpghouten-binnendeur.jpghouten-blokdeur-binnen.jpghouten-draaideur-binnen.jpghouten-klapdeur-binnen.jpghouten-pendeldeur-binnen.jpghouten-pivotdeur-binnen.jpghouten-schuifdeur-binnen.jpghouten-vouwdeur-binnen.jpglandelijk-houten-binnendeur.jpgmassief-houten-binnendeur.jpgmoderne-houten-binnendeur.jpgoude-houten-binnendeur.jpgwitte-houten-binnendeur.jpgzwarte-houten-binnendeur.jpg

Wat zijn houten binnendeuren?

Houten binnendeuren zijn deuren die gemaakt zijn van massief hout of fineerhout. Massief houten deuren zijn gemaakt van één stuk hout, terwijl fineerhouten deuren een kern van MDF of spaanplaat hebben die is bedekt met een dunne laag houtfineer. Houten deuren zijn verkrijgbaar in diverse soorten, stijlen en kleuren, waardoor er altijd een deur is die perfect past bij uw interieur.

Voordelen van houten binnendeuren:

 • Natuurlijke uitstraling: Houten deuren stralen warmte en karakter uit en geven uw interieur een natuurlijke en klassieke uitstraling.
 • Duurzaam: Houten deuren zijn erg sterk en gaan met de juiste verzorging jarenlang mee.
 • Onderhoudsvriendelijk: Houten deuren zijn relatief eenvoudig te onderhouden.
 • Isolerend: Houten deuren bieden goede isolatie tegen geluid en warmteverlies.
 • Veelzijdig: Houten deuren zijn verkrijgbaar in diverse soorten, stijlen en kleuren, waardoor er altijd een deur is die perfect past bij uw interieur.

Nadelen van houten binnendeuren:

 • Prijs: Houten deuren zijn doorgaans duurder dan deuren van andere materialen, zoals PVC of aluminium.
 • Vochtigheid: Houten deuren zijn gevoelig voor vocht en kunnen kromtrekken of uitzetten bij grote temperatuurschommelingen.
 • Onderhoud: Houten deuren vereisen meer onderhoud dan deuren van andere materialen.
 • Krasgevoelig: Houten deuren zijn krasgevoelig.

Soorten houten binnendeuren:

Er zijn verschillende soorten houten binnendeuren beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. De meest gebruikte types zijn:

 • Draaideur: De klassieke binnendeur die op scharnieren draait. Draaideuren zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals enkelvoudig of dubbele deuren.
 • Pivotdeur: Een deur die op een pen scharniert en 360 graden kan draaien. Pivotdeuren zijn erg ruimtebesparend en geven een moderne uitstraling.
 • Schuifdeur: Een deur die op rails langs de muur schuift. Schuifdeuren zijn ideaal voor kleine ruimtes waar weinig plaats is voor een draaideur.
 • Pendeldeur: Een deur die beide kanten op kan draaien. Pendeldeuren worden vaak gebruikt in ziekenhuizen en andere openbare gebouwen.
 • Vouwdeur: Een deur die uit meerdere panelen bestaat die opgevouwen kunnen worden. Vouwdeuren zijn ideaal voor grote openingen of om twee ruimtes te scheiden.
 • Blokdeur: Een deur die massief is en geen sponning heeft. Blokdeuren worden vaak gebruikt als buitendeuren of in ruimtes waar geluiddemping belangrijk is.
 • Klapdeur: Een kleine deur die naar beneden klapt. Klapdeuren worden vaak gebruikt in zolderkamers of kelders.
 • Badkamerdeur: Een deur die speciaal is ontworpen voor vochtige ruimtes. Badkamerdeuren zijn doorgaans gemaakt van waterbestendig hout of kunststof.
 • Binnendeur met kozijn: Een deur die wordt geleverd met een bijpassend kozijn.
 • Binnendeur met kassement: Een deur die wordt ingebouwd in een bestaand kozijn.
 • Dubbele binnendeuren: Twee deuren die naast elkaar worden geplaatst. Dubbele binnendeuren geven een statige uitstraling en zijn ideaal voor grote openingen.

Massief houten binnendeuren:

Massief houten binnendeuren zijn gemaakt van één stuk hout. Dit maakt ze erg sterk en duurzaam. Massief houten deuren zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, zoals eiken, grenen, vuren en beuken.

 • Eiken houten binnendeuren: Eiken is een harde houtsoort met een prachtige nerf. Eiken deuren zijn erg duurzaam en gaan jarenlang mee.
 • Grenen binnendeuren: Grenen is een zachte houtsoort met een lichte kleur. Grenen deuren zijn goedkoper dan eiken deuren, maar minder duurzaam.

Houten binnendeuren in Stijl:

Houten binnendeuren zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, waardoor er altijd een deur is die perfect past bij uw interieur. De meest populaire stijlen zijn:

 • Houten binnendeuren met glas: Houten deuren met glas laten licht door en geven uw interieur een ruimtelijk gevoel. Glazen panelen kunnen worden ingezet in diverse formaten en patronen.
 • Houten binnendeuren met kozijn: Een deur met kozijn zorgt voor een complete afwerking en een strakke uitstraling. Kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals hout, PVC en aluminium.
 • Houten binnendeuren staal look: Houten deuren met staal look combineren de natuurlijke uitstraling van hout met de moderne uitstraling van staal. Deze deuren zijn perfect voor een industriële of landelijke woonstijl.
 • Oude houten binnendeuren: Oude houten deuren hebben een unieke charme en karakter. Ze zijn perfect voor een klassieke of vintage woonstijl.
 • Blank houten binnendeuren: Blank houten deuren kunnen naar eigen smaak gelakt of geverfd worden. Dit maakt ze erg veelzijdig en geschikt voor diverse interieurstijlen.
 • Landelijke houten binnendeuren: Landelijke houten deuren hebben een warme en uitnodigende uitstraling. Ze zijn perfect voor een landelijke of rustieke woonstijl.
 • Moderne houten binnendeuren: Moderne houten deuren hebben een strakke en minimalistische uitstraling. Ze zijn perfect voor een moderne of design woonstijl.

Houten binnendeuren op maat:

Houten binnendeuren kunnen ook op maat gemaakt worden. Dit is ideaal als u een deur nodig heeft in een afwijkende maat of als u een unieke deur wilt met speciale details.

Prijzen en tabellen:

De prijs van een houten binnendeur hangt af van diverse factoren, zoals het type deur, de houtsoort, de afmetingen, de afwerking en het merk.

Indicatieve prijzen houten binnendeuren:

Type deurPrijsindicatie
DraaideurVanaf €150
PivotdeurVanaf €300
SchuifdeurVanaf €200
PendeldeurVanaf €250
VouwdeurVanaf €400
BlokdeurVanaf €200
KlapdeurVanaf €100
BadkamerdeurVanaf €250

Wat zijn de verschillende merken van houten binnendeuren?

Er zijn diverse merken van houten binnendeuren op de markt. Enkele bekende merken zijn:

Welke kleuren zijn er?

Houten binnendeuren zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. U kunt kiezen voor een gelakte deur in een effen kleur, of voor een gebeitste deur die de natuurlijke houtnerf laat zien. Ook kunt u kiezen voor een deur met een speciale afwerking, zoals een whitewash of een patina.

Het verven van houten binnendeuren:

Houten binnendeuren kunnen geschilderd worden om ze een nieuwe kleur te geven of om de afwerking te beschermen. Het is belangrijk om het juiste type verf te gebruiken voor houten deuren.

Onderhoud en schoonmaak van houten binnendeuren:

Houten binnendeuren hebben regelmatig onderhoud nodig om ze in goede staat te houden. Dit houdt in dat de deuren moeten worden schoongemaakt en gepolijst. Ook is het belangrijk om de deuren te controleren op beschadigingen en om deze indien nodig te repareren.

Conclusie

Houten binnendeuren zijn een prachtige en duurzame keuze voor uw interieur. Ze zijn er in diverse soorten, stijlen en kleuren, waardoor er altijd een deur is die perfect past bij uw smaak en budget. Met de juiste verzorging gaan houten deuren jarenlang mee en geven ze uw woning een unieke en karakteristieke uitstraling.

Onze Diensten