Alles over de prijs van een houten binnendeur

Denkt u erover om het interieur van uw flat of huis te renoveren? Dan rijst de vraag om uw binnendeuren te veranderen. Voor dit soort schrijnwerk wordt over het algemeen de voorkeur gegeven aan hout boven andere materialen, zoals PVC of aluminium, die meer geschikt zijn voor ramen of garagedeuren. Er zijn echter veel producten in de winkel verkrijgbaar. Dus hoe kiest u uw houten binnendeuren? Zoek uit wat de prijs van een houten binnendeur beïnvloedt.

prijs van een houten binnendeur

Kenmerken van een houten binnendeur

De voordelen van een houten binnendeur

Hout wordt binnenshuis vaak gewaardeerd omdat het een materiaal is dat stijl en warmte geeft. Het is een natuurlijk materiaal dat karakter geeft aan interieurs en een eenvoudige, strakke uitstraling heeft.

Houten binnendeurmodellen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten (spar, den, berk, eik en beuk) met verschillende kleurschakeringen. Dit betekent dat houten deuren goed passen in alle soorten binnenhuisarchitectuur. Voor een neutraler design is het ook mogelijk houten deuren in wit of in kleur te schilderen.

Met name massief hout heeft waardevolle eigenschappen in een interieur. Het wordt vooral gewaardeerd om zijn warmte- en geluidsisolatie. Ten slotte is de houten binnendeur slagvast.

voordelen nadelen houten binnendeur

Nadelen van een houten binnendeur

Houten deuren vergen meer onderhoud dan aluminium of PVC deuren. Zij zijn niet erg bestand tegen vocht en hebben de neiging op te zwellen bij blootstelling aan water. Ook het uiterlijk van houten deuren kan na verloop van tijd verbleken. Bovendien kunnen instapmodellen ook vrij kwetsbaar zijn.

Hoe kiest u het materiaal voor uw binnendeuren?

Waardoor varieert de prijs van een houten binnendeur?

Een binnendeur bestaat uit 2 elementen:

  • het kozijn, d.w.z. het frame van de deur dat aan de scheidingswand of muur is bevestigd;
  • het deurblad (of de deurbladen in het geval van een dubbele deur).

De prijs van een blok houten binnendeur varieert naar gelang van de lijst van productkenmerken. Deze omvatten

  • de houtsoort (blad en lijst): beuk, den, spar, eik, enz;
  • de afwerking: ruw, schilderklaar, voorgeschilderd, enz;
  • de structuur van de deurkern (het blad): honingraat, buisvormig, massief hout;
  • de afmetingen: standaard of op maat;
  • de kwaliteit van het materiaal en het niveau van het assortiment;
  • het openingssysteem: draaideur met rechts- of linkshandige duwinrichting, of schuifdeur;
  • het niveau van isolatie: thermisch en/of akoestisch;
  • hang- en sluitwerk en toebehoren: slot, klink, grendel, glazen dakraam, enz.

Prijs van een binnendeur volgens de houtsoort

Er zijn vele modellen van houten binnendeuren. Het belangrijkste verschil is de soort en hoeveelheid hout die wordt gebruikt. De goedkoopste houten binnendeuren zijn deuren met een houten toplaag.

Verzonken/vlakke deuren

Binnen de familie van deuren met een houten afwerking zijn vlakke deuren favoriet voor het kleinere budget. Het deurblad van dit type deur bestaat gewoonlijk uit een honingraatkern. Vervolgens wordt een dunne laag houten bekleding (beuken, eiken of andere) op het oppervlak aangebracht. De geïsoleerde deur heeft een zeer eenvoudige stijl, met een glad, massief oppervlak. Wat het budget betreft, varieert de prijs van een geïsoleerde deur van 20 tot 110 euro (zonder installatie).

Prijs van een vlakke houten binnendeur

Postformed deuren

De postformed deur is een ander type gefineerde binnendeur. Het is een meer uitgewerkt product. Deze keer wordt het deurblad onder druk gevormd om lijstwerk te onthullen. Dit type deur biedt een betere thermische en akoestische isolatie. Reken op een bedrag tussen 30 en 360 euro (exclusief montage) voor een postformed deur.

Voorgelakte postformed houten binnendeur

Deuren van massief hout

Massief houten deuren zijn volledig van massief hout gemaakt. Er kunnen verschillende houtsoorten worden gebruikt, met name eiken- of sparrenhout. Afhankelijk van de gekozen houtsoort, moet u rekenen op een prijs tussen 90 en 500 euro voor een massief houten deur (exclusief plaatsing).

Prijs van een massief houten binnendeur

Overzichtstabel prijzen

Om u te helpen het juiste model te kiezen, vindt u hieronder enkele gemiddelde prijzen (1) voor een houten deur, afhankelijk van de houtsoort.

Soorten houten deuren

Gemiddelde te verwachten prijs (exclusief installatie)

Inwendig deurblok met houten bekleding

 

Binnenkant gefineerde deur

Van 20 tot 110 euro

Geplateerde deur

Van 30 tot 360 euro

Massief houten binnendeurblok

 

Stevige sparren deur

Van 90 tot 200 euro

Vaste beuken deur

Van 180 tot 260 euro

Massief eiken deur

Van 270 tot 500 euro

Prijzen voor de plaatsing van uw binnendeur door een vakman

Plaatsen van een houten binnendeur

De installatie van een binnendeurblok is een betrekkelijk eenvoudige operatie. De kwaliteit van de installatie is echter van essentieel belang om het schrijnwerk correct te kunnen gebruiken. Met name de pasvorm tussen elk stuk moet nauwkeurig zijn. Indien dit niet gebeurt, kan het binnenblad van het houten deurblok tegen de vloer of tegen het kozijn schuren. Dit maakt het moeilijk om de deur te sluiten en kan het deurblok of de vloerbedekking beschadigen.

Daarom is het raadzaam een beroep te doen op een vakman voor de installatie van een houten binnendeurblok en de bijbehorende accessoires. Wanneer u een offerte vraagt aan een vakman, zorg er dan voor dat de prijs van de levering van de deur en de prijs van de installatie in de offerte zijn opgenomen. Overweeg het gebruik van websites en andere platforms die mensen in contact brengen met professionals, zoals Ootravaux.

Alvorens een beroep te doen op een vakman voor het plaatsen van binnenschrijnwerk, moet u ervoor zorgen dat de lokalen toegankelijk en duidelijk zijn. Bovendien zal de installatie alleen mogelijk zijn indien de opening overeenkomt met de te installeren binnendeur. Controleer of de afmetingen van de opening en het te installeren product compatibel zijn.

Tarief voor het plaatsen van een houten binnendeur

De prijs voor het plaatsen van een houten binnendeur kan variëren van 30 tot 250 euro (2), afhankelijk van het deurmodel en de complexiteit van de klus. In de meeste gevallen zult u ongeveer 100 euro per deur moeten uitgeven voor de installatie.

Wat is de prijs van een binnendeur?

Onze Diensten