Prijs installatie van een op maat gemaakte deur

Afhankelijk van de architectuur van uw huis of appartement zal de prijs voor het plaatsen van een op maat gemaakte deur verschillen naargelang het om een ingangsdeur of een binnendeur gaat.

Prijs installatie van een op maat gemaakte deur

Toegangsdeuren op maat

Een op maat gemaakte deur kan gerechtvaardigd zijn door speciale, niet-standaardafmetingen, maar ook door een geheel eigen uitstraling.

Een op maat gemaakte voordeur biedt veiligheid, maar ook isolatiemogelijkheden die veel hoger zijn dan bij traditionele deuren. Dit betekent echter ook een hogere aankoopprijs. Een vakman kan u helpen een deur op maat te ontwerpen die niet alleen aan uw behoeften, maar ook aan de architectuur en het uitzicht van uw woning beantwoordt.

Voor een op maat gemaakte toegangsdeur moet u rekenen op een bedrag tussen 3.000 en 6.000 euro (exclusief installatie).

Andere deuren op maat

Afhankelijk van de architectuur van een huis of appartement, kan een op maat gemaakte toegangsdeur in de woning noodzakelijk zijn. Dit is met name het geval bij renovatieprojecten waar een dergelijke opening ten tijde van de bouw niet was gepland.

Dit kan innovatief maatwerk mogelijk maken. De prijs zal rekening houden met :

 • de materialen ;
 • de afmetingen ;
 • maar ook het werk dat nodig kan zijn om het in het gebouw te integreren.

Reken op een bedrag tussen 1.000 en 4.000 euro (exclusief montage) voor een op maat gemaakte binnendeur.

De verschillende materialen

Afhankelijk van de positie van uw deur (binnen of aan de ingang van uw huis), kunnen verschillende materialen worden gebruikt, waaronder

 • PVC,
 • aluminium
 • glas ;
 • staal.

Afhankelijk van hun prestaties zullen zij niet noodzakelijk geschikt zijn voor hetzelfde gebruik. Hier zijn de verschillende materialen in meer detail.

Op maat gemaakte deur in PVC

PVC is een duurzaam materiaal dat alleen geschikt is voor toegangsdeuren. Het is relatief gemakkelijk te onderhouden. PVC is zeer geschikt voor natte ruimten. Het heeft een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Het is een zeer weerbestendig en slagvast materiaal. Bovendien zijn de isolerende eigenschappen aantrekkelijk als de op maat gemaakte deur het HIT-label (High Thermal Insulation) heeft.

Voor een op maat gemaakte PVC voordeur betaalt u gemiddeld €4.000 inclusief belastingen.

Houten deur op maat

Prijs van een op maat gemaakte houten binnendeur

Hout is het meest praktische materiaal als het gaat om design op maat. Het is geschikt voor zowel toegangsdeuren als binnendeuren. De reden waarom hout zo wordt verkozen voor de bouw van een deur op maat is dat het een soepel materiaal is dat perfect beantwoordt aan maatwerk en de creatie van originele en bijzondere vormen.

Hout staat bekend om zijn warme en traditionele aspect. Het is geschikt voor eigentijdse gevelbekleding, zowel voor de gevel van het huis als voor het interieur van uw woning. Inderdaad, hout is een materiaal dat kan worden gebruikt voor op maat gemaakte toegangsdeuren en binnendeuren. De prijs van hout varieert naar gelang van de gekozen houtsoort.

Hout laat zich gemakkelijk mengen met staal, waardoor een uiterst sterke deur ontstaat. Het duo biedt zeer hoge thermische en geluidsisolerende capaciteiten. Bovendien maakt de combinatie van hout en staal zeer speciale en trendy ontwerpen mogelijk. Het ontwerp van een deur kan bijvoorbeeld worden gedaan met de hulp van een meubelmaker.

De gemiddelde kostprijs van een op maat gemaakte houten voordeur ligt tussen 3.000 en 5.000 euro, inclusief btw. Als u ornamenten wilt toevoegen, zult u een hogere prijs moeten betalen.

Voor een op maat gemaakte houten binnendeur ligt de gemiddelde prijs tussen 1.000 en 3.500 euro, inclusief belastingen.

Op maat gemaakte stalen deur

Als u op zoek bent naar veiligheid, zal een op maat gemaakte stalen deur voor de ingang van uw huis de veiligheid en bescherming bieden die u wenst. Dit materiaal is ideaal in termen van maatwerk. Bovendien kan dankzij de gebruikelijke anticorrosiebehandeling het gebruik van staal worden geoptimaliseerd, waarbij veiligheid en duurzaamheid worden gecombineerd.

Door staal als materiaal te gebruiken, is het mogelijk om zowel een klassieke als een ultra-moderne look te bereiken. Het is niet ongewoon dat professionals voorstellen dit materiaal te combineren met een ander. Door het mengsel kunnen de kenmerken van het staal namelijk beter tot hun recht komen.

Voor een stalen toegangsdeur op maat betaalt u gemiddeld tussen 4.000 en 5.500 euro, inclusief belastingen.

Op maat gemaakte glazen deur

Prijs van een op maat gemaakte glazen binnendeur

Afhankelijk van het type op maat gemaakte binnendeur, kan glas een interessante keuze zijn. Dit materiaal is vooral geschikt voor een schuifdeur. Het is een esthetische oplossing die het mogelijk maakt een ruimte af te sluiten zonder de doorgang van het licht te belemmeren. Het is een goed idee om kamers te compartimenteren om op verwarmingskosten te besparen. Op maat gemaakte binnendeuren van glas bieden uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, met name dankzij het systeem van dubbele beglazing.

Dit materiaal is niet geschikt voor een op maat gemaakte toegangsdeur.

De gemiddelde kostprijs van een glazen binnendeur op maat ligt tussen 1.500 en 3.000 euro, inclusief btw. De prijsklasse varieert voornamelijk naar gelang van het soort beglazing.

Op maat gemaakte aluminium deur

Prijs van een op maat gemaakte aluminium binnendeur

De keuze van aluminium komt overeen met personen die een eigentijdse stijl wensen te tonen. Inderdaad, aluminium geeft een ultra-design toets aan een huis. Het is een materiaal dat wordt aanbevolen in gebieden waar het weer zeer slecht is. Aluminium is onderhoudsvrij en roest niet.

Aluminium wordt ook gebruikt voor interieurtoepassingen. Het maakt een elegante op maat gemaakte deur mogelijk. Het is een licht materiaal dat veilig is. Bovendien kunnen veel verschillende ontwerpen worden gemaakt.

Voor een op maat gemaakte aluminium voordeur moet u rekenen op een bedrag tussen € 5.000 en € 6.000 inclusief belastingen. De prijs komt overeen met een kwaliteitsmodel, waarvan de weerstand ideaal is voor de behoeften van een toegangsdeur. Bovendien kunt u voor deze prijs profiteren van een meer esthetisch model.

Voor een op maat gemaakte aluminium binnendeur betaalt u gemiddeld tussen 1.000 en 4.000 euro inclusief btw.

De vervaardiging van een deur op maat

Alvorens te spreken over de installatie van een op maat gemaakte deur, is het noodzakelijk te praten over de constructie ervan. Hiervoor zal de vakman bij u thuis moeten komen om de nodige metingen te verrichten. Of u nu renoveert of bouwt, de vakman die uw aangepaste deur ontwerpt, zal eerst uw wensen in kaart brengen. Eenmaal ter plaatse zal hij de vereiste metselwerkzaamheden beter kunnen begrijpen.

Hij zal rekening kunnen houden met de architectuur van de rest van het huis, maar ook met uw stijl, om een passend ontwerp voor te stellen. De vakman zal zijn dienst afronden met essentiële adviezen om de warmte- en geluidsisolatie van uw deur te verbeteren.

Voor- en nadelen van een op maat gemaakte binnendeur

De voordelen van een deur op maat

Een op maat gemaakte deur wordt gewaardeerd om zijn mogelijkheden op het gebied van maatwerk. Het is niet nodig te kiezen uit de standaardmodellen. Dit geldt voor materialen, vormen en maten.

Een op maat gemaakte voordeur voegt echt waarde toe aan uw huis. Het is uniek.

Hoewel het meer kost, is een op maat gemaakte deur van hoge kwaliteit. Duurzaam en resistent, zijn uniciteit spreekt zowel binnen als buiten aan. Het biedt een breed scala aan configuratiemogelijkheden.

De nadelen van een op maat gemaakte deur

Het grootste nadeel van een op maat gemaakte deur is de hoge prijs. Het is meestal ingewikkelder te installeren, vooral bij renovatieprojecten. Dit betekent dat niet alleen de prijs van de apparatuur, maar ook de prijs van de installatie hoger is.

U moet er ook rekening mee houden dat het gewicht van de deur over het algemeen groter is.

De fabricagetijd moet in het bouwschema worden verdisconteerd.

Prijs van een op maat gemaakte deur

De volgende tabel geeft een overzicht van de prijzen van een op maat gemaakte deur en omvat niet de installatie van de deur bij u thuis of de verwijdering van de bestaande deur.

Aangepaste toegangsdeur

Materialen

Prijs inclusief BTW

PVC

€4,000

hout

3.000 tot 5.000 euro

staal

€4,000 tot €5,500

aluminium

5.000 en 6.000 euro

binnendeur op maat

PVC

1.000 tot 3.000 euro

aluminium

€1,000 tot €4,000

glas

€1.500 tot €3.000

De installatie van een op maat gemaakte deur

Het is vooral bij renovatiewerk dat voor op maat gemaakte deuren wordt gekozen. De belangrijkste reden voor deze keuze is dan de ouderdom van het gebouw. Aangezien de klassieke afmetingen zijn veranderd, is het niet altijd gemakkelijk een nieuw model te vinden dat het oude vervangt.

De keuze voor een deur op maat komt echter ook aan de orde in het kader van hedendaagse bouw of renovatie, wanneer een particulier een gepersonaliseerde en vernieuwende oplossing wenst.

Plaatsing van een op maat gemaakte binnendeur

Er zijn verschillende installatiemogelijkheden, waaronder :

 • opbouwinstallatie ;
 • installatie met korting
 • tunnelinstallatie
 • renovatie installatie, enz.

Het kiezen van een professional

De installatie van een op maat gemaakte deur vereist extra vaardigheden naast die welke nodig zijn voor de installatie van een conventionele deur. Om een onberispelijk resultaat te verkrijgen, is het sterk aan te raden dat u meerdere offertes aanvraagt bij verschillende professionals.

Prijs van de installatie van een op maat gemaakte toegangsdeur

Voor de plaatsing van een toegangsdeur op maat moet u rekenen op een bedrag tussen 150 en 250 euro (inclusief btw). Voor de installatie van een op maat gemaakte deur moet u een installateur kiezen die gespecialiseerd is in dit soort werk. Deze prijs is exclusief het verwijderen van de oude toegangsdeur.

De prijs van het plaatsen van een toegangsdeur varieert naar gelang van de materialen die voor de deur worden gebruikt. De isolatie en de weerstand van de deur zijn relatief belangrijk. De voordeur is een element dat rechtstreeks aan het weer buiten wordt blootgesteld. Bovendien moet de deur perfect beveiligd zijn in geval van een inbraakpoging.

De installatieprijs varieert ook naar gelang van de ervaring van de installateur, zijn specialisatieniveau en de ligging van uw huis.

Installatieprijs van een op maat gemaakte binnendeur

De prijs voor het plaatsen van een standaard binnendeur ligt tussen €65 en €140 inclusief BTW. De prijs voor het plaatsen van een op maat gemaakte binnendeur is over het algemeen echter hoger. Voor de plaatsing van een op maat gemaakte binnendeur moet u rekenen op een bedrag tussen 100 en 250 euro, inclusief btw.

Voor 250 €, verwijdert de vakman gewoonlijk de oude deur.

Installatieprijs van een op maat gemaakte binnendeur

Voorbeelden van citaten

Om een nauwkeuriger voorbeeld te nemen, moet u weten dat de prijs voor vervaardiging en plaatsing van een toegangsdeur waarvan het belangrijkste materiaal hout is, overeenkomt met een prijs van 4.000 € inclusief belasting. Let wel, dit omvat het verwijderen van de oude deur en het plaatsen van de nieuwe. In de prijs is ook de levering van de deur door een vakman inbegrepen. Voor deze prijs, is het gebruikte hout eiken.

Merk ook op dat dit geldt voor een deur van 2,15 m hoog en 90 cm breed. Voor deze prijs, is de deur uitgerust met een 5-punts slot. Deze toegangsdeur is voor een huis.

De prijs voor het plaatsen van een op maat gemaakte binnendeur in een renovatieproject kan al gauw rond de 3.500 euro inclusief btw liggen. Deze prijs komt overeen met de installatie van een deur die groter is dan een conventionele deur.

In de montageprijs is de levering van een op maat gemaakte aluminium binnendeur inbegrepen. Bovendien was voor deze prijs een opening in een muur nodig. Let wel, dit was geen dragende muur.

Onze Diensten