Glazen deuren vervangen: Waarom het de investering waard is

Het vervangen van glazen deuren kan een slimme investering zijn voor elk huis of bedrijf. Niet alleen kunnen nieuwe deuren de waarde van uw eigendom verhogen, maar ze bieden ook vele praktische voordelen, zoals energiebesparing en een betere beveiliging. In dit artikel leggen we uit hoe u uw glazen deuren kunt vervangen, waar u op moet letten bij het kiezen van nieuwe deuren en waarom het de investering waard is.

glazen deuren vervangen

Hoe glazen deuren vervangen?

Het vervangen van glazen deuren is een relatief eenvoudig proces dat de meeste mensen zelf kunnen doen. Hier zijn de basisstappen:

 • Verwijder de oude deuren en scharnieren.
 • Meet de openingen om de grootte van de nieuwe deuren te bepalen.
 • Kies de juiste nieuwe deuren en scharnieren.
 • Plaats de nieuwe deuren in de openingen en bevestig de scharnieren.
 • Test de deuren om te zorgen dat ze goed sluiten en vergrendelen.

Als u niet zeker bent over uw doe-het-zelf-vaardigheden, is het altijd beter om een professionele glazen deureninstallateur in te huren. Zij hebben de nodige ervaring en gereedschap om het werk snel en efficiënt uit te voeren.

Waarom glazen deuren vervangen?

Er zijn veel goede redenen om uw glazen deuren te vervangen. Hier zijn er een paar:

 • Energiebesparing: Oude deuren hebben vaak slechte isolatie, waardoor er tocht ontstaat en warmte ontsnapt. Nieuwe deuren zijn vaak beter geïsoleerd, wat betekent dat u geld kunt besparen op uw energierekening.
 • Betere beveiliging: Oude deuren kunnen zwakke plekken hebben die inbrekers kunnen gebruiken om binnen te komen. Nieuwe deuren zijn vaak sterker en veiliger, waardoor uw huis of bedrijf beter beschermd is tegen inbraak.
 • Verbeterde esthetiek: Nieuwe glazen deuren kunnen een frisse uitstraling geven aan uw huis of bedrijf. Er zijn veel stijlen en ontwerpen om uit te kiezen, dus u kunt gemakkelijk de juiste deuren vinden die bij uw smaak en behoeften passen.
 • Waardevermeerdering: Het vervangen van oude deuren kan de waarde van uw eigendom verhogen, vooral als u kiest voor hoogwaardige deuren die goed passen bij de rest van uw interieur.

Waar op te letten bij het kiezen van nieuwe glazen deuren?

Bij het kiezen van nieuwe glazen deuren zijn er enkele belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Isolatie: Kies deuren die goed geïsoleerd zijn om energie te besparen en de temperatuur binnenshuis te reguleren. Let op de U-waarde, deze waarde geeft aan hoe goed de deur de warmte vasthoudt. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde van de deur.
 • Veiligheid: Overweeg deuren met veiligheidsglas of gelamineerd glas om uw eigendom te beschermen tegen inbraak en ongelukken. Deze deuren zijn gemaakt van gehard glas dat bij breuk in kleine stukjes uiteenvalt, waardoor het risico op letsel wordt verminderd.
 • Onderhoud: Kies deuren die gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken zijn. Overweeg deuren met gladde oppervlakken of met een coating die vuil afstoot.
 • Stijl: Overweeg de stijl van uw huis of bedrijf bij het kiezen van nieuwe deuren. Er zijn veel verschillende stijlen en ontwerpen om uit te kiezen, van moderne tot klassieke stijlen.
 • Functionaliteit: Overweeg de functie van de deur. Moet deze vaak open en dicht gaan? Heeft u huisdieren? Kies deuren die aan uw functionele eisen voldoen.

Hoeveel kost het vervangen van glazen deuren?

De kosten van het vervangen van glazen deuren kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte en stijl van de deuren, het glastype en de installatiekosten. Gemiddeld kunt u verwachten dat u tussen de € 400 en € 1500 per deur betaalt.

Hoewel de initiële kosten van het vervangen van glazen deuren hoog kunnen lijken, zijn er op de lange termijn veel voordelen. Nieuwe deuren kunnen uw energierekening verlagen, uw huis of bedrijf veiliger maken en de waarde van uw eigendom verhogen.

FAQ's

Is het moeilijk om glazen deuren zelf te vervangen?

Het vervangen van glazen deuren is een relatief eenvoudig proces dat de meeste mensen zelf kunnen doen. Als u niet zeker bent van uw doe-het-zelf-vaardigheden, is het echter altijd beter om een professionele installateur in te huren.

Zijn nieuwe glazen deuren veiliger dan oude deuren?

Nieuwe glazen deuren zijn vaak veiliger dan oude deuren omdat ze gemaakt zijn van sterker glas en betere beveiligingsfuncties hebben.

Kunnen nieuwe glazen deuren mij helpen geld te besparen op mijn energierekening?

Ja, nieuwe glazen deuren zijn vaak beter geïsoleerd, wat kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen op de lange termijn.

Hoeveel kost het om glazen deuren te vervangen?

De kosten van het vervangen van glazen deuren kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte en stijl van de deuren, het glastype en de installatiekosten. Gemiddeld kunt u verwachten dat u tussen de € 400 en € 1500 per deur betaalt.

Zijn er speciale deuren nodig voor huisdieren?

Ja, als u huisdieren heeft, zijn er speciale deuren beschikbaar die uw huisdieren in staat stellen om vrij in en uit te lopen.

Conclusie

Het vervangen van uw glazen deuren kan een slimme investering zijn voor elk huis of bedrijf. Nieuwe deuren bieden vele praktische voordelen, waaronder energiebesparing, betere beveiliging en een verbeterde uitstraling. Bij het kiezen van nieuwe deuren is het belangrijk om rekening te houden met de stijl, functionaliteit, isolatie, veiligheid en onderhoud.

Hoewel de initiële kosten van het vervangen van glazen deuren hoog kunnen lijken, zijn er op de lange termijn veel voordelen. Nieuwe deuren kunnen uw energierekening verlagen, uw huis of bedrijf veiliger maken en de waarde van uw eigendom verhogen.

Overweeg om een professionele installateur in te huren om ervoor te zorgen dat uw nieuwe deuren correct worden geïnstalleerd en om de beste deuren te vinden die bij uw behoeften passen. Met nieuwe glazen deuren kunt u genieten van een stijlvol en praktisch interieur, terwijl u geld bespaart en uw eigendom beschermt.

Onze Diensten