Installatie van een voordeur: welke kosten kunnen we verwachten?

kosten installeren van een voordeur

De kosten voor een nieuwe voordeur zijn meestal niet laag - maar wat vaak wordt vergeten is dat er ook aanzienlijke kosten te verwachten zijn voor de installatie van de voordeur. We vroegen de kostencheck-expert in ons interview hoe hoog deze kosten meestal zijn en waar ze van afhangen.

Vraag: Wat kost het om een voordeur te laten installeren?

Kostencontrole-expert: Bij buitendeuren is de inspanning voor de montage van de deur en het kozijn aanzienlijk - er moet dus rekening worden gehouden met hoge kosten.

prijs voordeuren installeren
De installatie van voordeuren is meestal vrij duur.

In de praktijk kunt u in de meeste gevallen uitgaan van ongeveer 300 tot 500 EUR, die alleen al voor de installatie van de deur in rekening worden gebracht. Als de oude deur moet worden verwijderd en weggegooid voordat de deur wordt vervangen, zijn de kosten vaak 100 tot 200 euro hoger.

Allereerst een kostenvoorbeeld.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben een nieuwe voordeur gekregen en laten deze installeren door een gespecialiseerd bedrijf.

WerkPrijs
Demontage en verwijdering van de oude deur, noodzakelijke aanpassingen125 EUR
Installatie van het frame320 EUR
Hang de deur op, pas aan, installeer de sluiting185 EUR
Totale kosten dus630 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op het werk van een bepaald gespecialiseerd bedrijf en de installatie van een bepaald deurmodel onder individuele lokale omstandigheden. In andere gevallen kunnen de kosten voor de installatie van de voordeur ook variëren, afhankelijk van het deurmodel en de gegeven inbouwsituatie.

Vraag: Wat is de prijsklasse van de installatiekosten voor een toegangsdeur?

Kostencontrole expert: In de meeste gevallen zullen de kosten voor de installatie van het deurkozijn tussen 200 EUR en 350 EUR liggen.

Het monteren van de deur en het afstellen van het deurblad gebeurt meestal snel, maar de kosten bedragen zelden meer dan 50 tot 100 EUR.

vergrendelingsfunctie voordeuren
Er worden ook kosten gemaakt voor de installatie van de vergrendelingsfunctie.

Voor de professionele montage van het sluitsysteem (sluitplaten, slot, slotcilinder) is een iets grotere inspanning nodig. Hier kunnen kosten van ongeveer 100 tot 200 EUR worden verwacht.

Demontage van oude deuren

De inspanning voor het verwijderen van een oude voordeur die moet worden vervangen, kan variëren. Het kan ook nodig zijn om aanpassingen te doen na het verwijderen van de oude deur. De verwijderingskosten voor de oude voordeur moeten hiervoor worden berekend.

Verwijdering, demontage en verwijdering van de oude deur kost in de praktijk meestal tussen de 100 en 200 EUR, maar dit kan hoger zijn als er uitgebreide aanpassingswerkzaamheden nodig zijn.

Zelfmontage

Een zelf-installatie van voordeuren moet indien mogelijk worden vermeden. Hoewel dit kosten zou besparen, kunnen onjuiste installatie of installatiefouten een groot risico vormen voor de inbraakbeveiliging en is de warmte-isolatie vaak onvoldoende. Alleen voordeuren die door een ervaren specialist worden geïnstalleerd, zijn echt veilig en zorgen in ieder geval voor een betrouwbare warmte-isolatie.

Vraag: Waarvan zijn de installatiekosten voor een voordeur afhankelijk?

prijs installatie voordeuren
De kosten voor de installatie van voordeuren zijn afhankelijk van zeer verschillende factoren.

Kostencontrole-expert: De doorslaggevende factoren zijn hier

  • de prijsstelling van de uitvoerende onderneming
  • de individueel geleverde inspanning voor de installatie van de deur
  • of een oude deur eerst moet worden verwijderd en weggegooid
  • of de installatie wordt uitgevoerd volgens speciale installatienormen (RAL-norm)
  • welke individuele lokale omstandigheden er bestaan

De installatie volgens de RAL-norm is een gecertificeerde installatieprocedure die de best mogelijke warmte- en geluidsisolatie garandeert tijdens de installatie van de voordeur en, ondanks de isolatie, een hoge mate van bescherming tegen inbraak. Naast speciale afdichtingen voor buiten- en binnenafdichting worden ook extra afdekkingen voor de afgesloten ruimtes gebruikt. Eventuele vorming van koudebruggen in het deurbereik wordt door een RAL-gecertificeerde installatie optimaal tegengegaan.

De installatie-inspanning is echter iets hoger, zodat bij de installatie van de deur extra kosten te verwachten zijn.

Onze Diensten