Kozijnen op maat: een overzicht van materialen en prijzen

Het kiezen van de juiste kozijnen voor uw huis kan een ontmoedigende taak zijn, gezien de brede selectie van materialen en stijlen die er zijn. Wist u dat kozijnen niet alleen het uiterlijk van uw huis kunnen veranderen, maar ook bijdragen aan de energie-efficiëntie? In dit blog overzicht geven we u een uitgebreide gids over op maat gemaakte kozijnen, hun materialen, prijzen en hoe u de ideale keuze kunt maken.

Samenvatting

 • Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor op maat gemaakte kozijnen, zoals hout, aluminium, kunststof, hout-aluminium combinatie en staal.
 • Elk type materiaal heeft zijn eigen voordelen, zoals de warme uitstraling van houten kozijnen, de duurzaamheid van aluminium kozijnen en de sterke isolatie van kunststof kozijnen.
 • Verschillende soorten kozijnen zijn beschikbaar, waaronder draaikiepraam kozijnen, glas kozijnen, deurkozijnen, raamkozijnen, buitendraaiende raam kozijnen, tuindeuren kozijnen, schuifkozijnen en dakraamkozijnen.
 • Bij het kiezen van kozijnen moet rekening worden gehouden met factoren zoals veiligheidsopties, energie-efficiëntie en esthetiek.

Materialen voor op maat gemaakte kozijnen

Houten kozijnen, aluminium kozijnen, kunststof kozijnen, hout-aluminium combinatie kozijnen en stalen kozijnen zijn enkele materialen die gebruikt kunnen worden voor op maat gemaakte kozijnen.

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn een goede keuze. Ze geven een warme en klassieke look aan je huis. Dit soort kozijnen is ook sterk en gaat lang mee. De firma biedt een garantie van zes jaar op houten kozijnen.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn sterk en licht. Ze zijn ook erg mooi. Dit maakt ze populair bij veel huiseigenaren. Ze hebben weinig zorg nodig en gaan heel lang mee. Hierdoor zijn ze hun prijs waard.

Deze kozijnen bieden ook zeer goede isolatie. Ze houden de warmte binnen en de kou buiten. Zo kun je geld besparen op je energierekening. Aluminium kozijnen zijn dus een slimme keuze voor je huis.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn heel sterk. Ze gaan lang mee. Deze kozijnen hebben een garantie van zes jaar. Dit vertelt ons dat ze goed en duurzaam zijn. Het bedrijf heeft al meer dan 30 jaar ervaring met deze kozijnen.

Hout-aluminium combinatie kozijnen

Hout-aluminium combinatie kozijnen zijn uniek. Ze zijn van hout en hebben een dunne laag aluminium aan de buitenkant. Dit maakt ze sterk, duurzaam en makkelijk te onderhouden. Ze gaan lang mee en zien er mooi uit.

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en sterkte. Ze bieden uitstekende bescherming tegen inbraak en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Bij het plaatsen van stalen kozijnen kunt u rekenen op een snelle levering en een garantie van 6 jaar.

Dit maakt ze een betrouwbare keuze voor uw huis of bedrijf. Het bedrijf heeft ook een uitstekende reputatie en heeft meer dan 30 jaar ervaring in de branche.

Soorten op maat gemaakte kozijnen

 • Draaikiepraam kozijnen zijn een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid en functionaliteit.
 • Glas kozijnen zijn perfect voor het creëren van een moderne en lichte uitstraling in uw woning.
 • Deurkozijnen zijn essentieel voor zowel de veiligheid als de esthetiek van uw entree.
 • Raamkozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals vaststaande ramen of draaikiepramen.
 • Buitendraaiend raam kozijnen zijn ideaal voor ruimtes waar u maximale ventilatie en een wijds uitzicht wilt hebben.
 • Tuindeuren kozijnen zijn perfect voor het creëren van een naadloze verbinding tussen binnen en buiten.

Draaikiepraam kozijnen

Een draaikiepraam kozijn is een type raamkozijn dat op twee verschillende manieren geopend kan worden: naar binnen draaien of kantelen. Dit zorgt voor flexibiliteit en gemak bij het ventileren van een ruimte.

Draaikiepraam kozijnen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout, aluminium of kunststof. Een voordeel van draaikiepraam kozijnen is dat ze ook gebruikt kunnen worden als nooduitgang, omdat ze volledig geopend kunnen worden.

Ze zijn ook verkrijgbaar met verschillende soorten glas en isolatiemogelijkheden, zodat u kunt kiezen wat het beste past bij uw behoeften.

Glas kozijnen

Glas kozijnen zijn een populaire keuze voor ramen en deuren vanwege hun moderne uitstraling en duurzaamheid. Ze zorgen voor veel natuurlijk licht in huis en helpen bij het isoleren van geluid en warmte.

Het bedrijf biedt op maat gemaakte glas kozijnen aan, die passen bij de stijl en behoeften van elke klant. Deze glas kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten glas, zoals dubbel glas en HR++ glas, die helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van de woning.

Daarnaast biedt het bedrijf ook verschillende profieltypen en afwerkingsopties aan om aan de individuele voorkeuren te voldoen. Glas kozijnen zijn een duurzame en esthetische keuze voor mensen die een modern tintje aan hun huis willen geven terwijl ze genieten van voordelen zoals natuurlijk licht en energiebesparing.

Deurkozijnen

Deurkozijnen zijn frames die rondom deuren worden geplaatst. Ze bieden ondersteuning en stabiliteit aan de deur, en zorgen ervoor dat deze goed op zijn plaats blijft. Deurkozijnen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout, aluminium en kunststof.

Het bedrijf biedt op maat gemaakte houten deurkozijnen aan, die snel geleverd kunnen worden. Deze deurkozijnen zijn van hoge kwaliteit en duurzaam. Het bedrijf heeft meer dan 30 jaar ervaring in de branche, en werkt samen met installatieprofessionals om ervoor te zorgen dat de deurkozijnen op de juiste manier geplaatst worden.

Raamkozijn

Een raamkozijn is een belangrijk onderdeel van een raam. Het zorgt ervoor dat het raam stevig in de muur of het kozijn wordt geplaatst. Raamkozijnen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, aluminium, kunststof of een combinatie van hout en aluminium.

Het bedrijf biedt op maat gemaakte raamkozijnen van hoge kwaliteit die voldoen aan de eisen van energie-efficiëntie en veiligheid. Ze hebben jarenlange ervaring in de industrie en bieden snelle levering van hun producten.

Je kunt contact met hen opnemen via het verstrekte telefoonnummer voor meer informatie over hun raamkozijnen.

Buitendraaiend raam kozijnen

Buitendraaiende raamkozijnen zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren. Deze kozijnen kunnen naar buiten toe worden geopend, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn en maximale ventilatie mogelijk maken.

Bij Kozijnshop.nl bieden ze op maat gemaaktbuitendraaiende raamkozijnen aan, die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Deze kozijnen worden geleverd met isolatieglas en kunnen worden aangepast aan uw specifieke wensen.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche en een garantie van 6 jaar HOUT100%, kunt u erop vertrouwen dat u kwalitatieve raamkozijnen krijgt die lang meegaan.

Tuindeuren kozijnen

Tuindeuren kozijnen zijn een populaire keuze voor mensen die hun tuin willen verbinden met hun huis. Deze kozijnen hebben grote glazen deuren die naar buiten openen en zorgen voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

Het bedrijf biedt op maat gemaakte houten en hout-aluminium tuindeuren kozijnen aan, die perfect passen bij de stijl van uw huis. Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche, kunt u erop vertrouwen dat het bedrijf kwaliteitsproducten levert.

Schuifkozijn

Een schuifkozijn is een type raamkozijn dat horizontaal opent en sluit door middel van een schuifsysteem. Het biedt gemak en ruimtebesparing, omdat er geen naar binnen of naar buiten draaiende deur of raam nodig is.

Het bedrijf biedt op maat gemaakte houten en hout-aluminium schuiframen en -deuren. Deze schuifkozijnen zijn voorzien van 6 jaar HOUT100% garantie en het bedrijf heeft meer dan 30 jaar ervaring in de branche.

Dakraamkozijn

Een dakraamkozijn is een speciaal kozijn dat wordt gebruikt voor ramen in het dak. Het wordt gebruikt om daglicht binnen te laten en de ruimte goed te ventileren. Dakraamkozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, aluminium en kunststof.

Ze kunnen ook verschillende types hebben, zoals draaikiepraam kozijnen of glas kozijnen. Het plaatsen en onderhouden van een dakraamkozijn is belangrijk om ervoor te zorgen dat het goed functioneert en lang meegaat.

Een goede isolatie en inbraakbeveiliging zijn ook belangrijke aspecten om naar te kijken bij het kiezen van een dakraamkozijn.

Hoe kiest u de juiste kozijnen?

Bij het kiezen van de juiste kozijnen moet u rekening houden met factoren zoals veiligheidsopties, energie-efficiëntie en esthetiek.

Veiligheidsopties

Het bedrijf biedt verschillende veiligheidsopties aan voor houten en hout-aluminium ramen en deuren.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche, hebben ze veel expertise op het gebied van veiligheidsopties. Ze delen ook kennis en tips op hun website, inclusief mogelijk veiligheidsadvies.

Bovendien werken ze samen met professionele installateurs, wat betekent dat ze waarschijnlijk ook veiligheidsmaatregelen nemen tijdens de installatie.

Energie-efficiëntie

Houten kozijnen zijn van nature energie-efficiënt, omdat hout een goede isolerende eigenschap heeft. Dit betekent dat warmte in huis wordt vastgehouden en kou buiten wordt gehouden.

Het gebruik van houten kozijnen kan dus helpen om energie te besparen en de stookkosten te verlagen. Daarnaast kunnen houten kozijnen worden gecombineerd met energiezuinig glas, zoals HR++ glas, voor nog betere isolatie.

Het bedrijf biedt ook kozijnen die voldoen aan de ISDE subsidiecriteria, waardoor u mogelijk in aanmerking komt voor subsidie bij de aanschaf van energiezuinige kozijnen. Het gebruik van houten kozijnen is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Esthetiek en stijl

Bij het kiezen van op maat gemaakte kozijnen is esthetiek en stijl een belangrijke overweging. Het bedrijf biedt verschillende stijlen en ontwerpen aan, waaronder modern, klassiek, landelijk en industrieel.

Deze stijlen kunnen helpen om uw huis een unieke uitstraling te geven die past bij uw persoonlijke smaak en de architectuur van uw woning.

Naast stijlvolle ontwerpen, biedt het bedrijf ook verschillende afwerkingsopties voor de profielen van de kozijnen. Dit omvat verschillende kleuren en texturen die passen bij uw interieur en exterieur.

Met deze opties kunt u de perfecte look creëren die bij uw huis past.

Extra eigenschappen voor uw kozijn

 • Isolerend kozijn: Isolatieglas en isolerende profielen zorgen voor een betere thermische efficiëntie van uw kozijn, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd.
 • Inbraakwerend kozijn: Versterkte profielen, anti-inbraaksloten en veiligheidsglas maken het moeilijker voor inbrekers om uw kozijn te forceeren.
 • Geluidswerend kozijn: Geluidswerende beglazing en akoestische profielen verminderen geluidsoverlast van buitenaf.
 • Brandwerend kozijn: Speciale profielen en brandwerend glas bieden extra bescherming tegen brand en voorkomen de verspreiding van vuur.

Isolerend kozijn

Een isolerend kozijn is een kozijn dat zorgt voor een goede isolatie van je huis. Het houdt de warmte binnen en de kou buiten, waardoor je energie kunt besparen en je huis comfortabeler wordt.

Dit type kozijn wordt aangeboden door een bedrijf dat ook snelle levering van op maat gemaakte houten en hout-aluminium ramen en deuren aanbiedt. Ze bieden ook een garantie van 6 jaar op deze isolerende kozijnen.

Inbraakwerend kozijn

Het bedrijf biedt op maat gemaakte kozijnen aan die inbraakwerend zijn. Dit betekent dat de kozijnen extra veiligheid bieden tegen inbraken. Helaas wordt er geen specifieke informatie gegeven over de kenmerken of certificeringen van het inbraakwerende kozijn.

Het is ook niet duidelijk of het inbraakwerende kozijn een extra optie is of dat het standaard wordt geleverd. We kunnen geen prijzen of materialen vinden die specifiek verband houden met het inbraakwerende kozijn.

Geluidswerend kozijn

Een geluidswerend kozijn is een speciaal soort kozijn dat is ontworpen om geluid van buitenaf te verminderen. Het kozijn is gemaakt van materialen die geluidsgolven kunnen absorberen en tegenhouden, zoals dikker glas en isolerende materialen.

Dit zorgt ervoor dat lawaai van bijvoorbeeld verkeer of buren minder goed hoorbaar is in huis. Het is een ideale oplossing voor mensen die in een drukke omgeving wonen of gevoelig zijn voor geluidsoverlast.

Het bedrijf biedt geluidswerende kozijnen aan die op maat gemaakt worden en meer dan 30 jaar ervaring hebben in het leveren van kwaliteitsproducten. Klanten kunnen contact opnemen met het bedrijf voor meer informatie en garantie op de kwaliteit en duurzaamheid van de geluidswerende kozijnen.

Brandwerend kozijn

Bent u op zoek naar brandwerende kozijnen? Ons bedrijf biedt op maat gemaakte brandwerende kozijnen van hout en hout-aluminium aan. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring en bieden een garantie van 6 jaar op onze brandwerende kozijnen.

Welke stijlen van kozijnen zijn er beschikbaar ?

Er zijn verschillende stijlen van kozijnen beschikbaar, waaronder modern, klassiek, landelijk en industrieel.

Modern kozijn

Een modern kozijn is een populaire keuze voor mensen die een eigentijdse uitstraling willen geven aan hun huis. Het heeft strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp, waardoor het een moderne en stijlvolle uitstraling heeft.

Bovendien zijn moderne kozijnen verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, kunststof en aluminium, zodat u kunt kiezen wat het beste past bij uw persoonlijke smaak en budget.

Of u nu op zoek bent naar grote ramen of schuifdeuren, een modern kozijn kan uw huis een frisse en trendy uitstraling geven.

Klassiek kozijn

Een klassiek kozijn is een stijlvolle en tijdloze optie voor ramen en deuren. Het voegt een vleugje elegantie toe aan elke woning. Klassieke kozijnen hebben vaak verfijnde details en een traditionele uitstraling.

Ze kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout, aluminium of kunststof. Deze kozijnen passen goed bij oudere panden of huizen met een klassieke architectuur. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat je ze kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak.

Een klassiek kozijn kan je huis een charmante uitstraling geven en tegelijkertijd zorgen voor isolatie en veiligheid.

Landelijk kozijn

Bij Landelijk kozijn kunt u terecht voor op maat gemaakte houten en hout-aluminium ramen en deuren. Dit bedrijf heeft meer dan 30 jaar ervaring in de branche en biedt kwaliteitsproducten met een HOUT100% garantie van maar liefst 6 jaar.

Industrieel kozijn

Een industrieel kozijn is een stijlvolle en moderne optie voor ramen en deuren in huis. Het heeft een strak ontwerp met slanke profielen en grote glasoppervlakken. Dit type kozijn wordt vaak gebruikt in loftappartementen of industriële gebouwen, maar kan ook een eigentijdse uitstraling geven aan elk huis.

Industriële kozijnen zijn meestal gemaakt van aluminium of staal, wat zorgt voor stevigheid en duurzaamheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen om aan uw persoonlijke smaak te voldoen.

Met industriële kozijnen kunt u een moderne en minimalistische uitstraling creëren in uw interieur.

Prijsoverzicht van op maat gemaakte kozijnen

Bij het plannen van uw woningverbeteringsproject is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van op maat gemaakte kozijnen. Hieronder vindt u een prijsoverzicht van de verschillende soorten kozijnen die wij aanbieden.

Kozijn Type Gemiddelde Prijs
Houten kozijnen €200 - €700
Aluminium kozijnen €300 - €900
Kunststof kozijnen €150 - €600
Hout-aluminium combinatie kozijnen €250 - €800
Stalen kozijnen €500 - €1200

Deze prijzen zijn afhankelijk van de grootte, het ontwerp en de extra eigenschappen van het kozijn.

Installatie en onderhoud van kozijnen

Het plaatsen van kozijnen kan professioneel worden gedaan door een ervaren installateur.

Kozijn plaatsen

Om een kozijn te plaatsen, zijn er verschillende stappen die je moet volgen. Hier is een overzicht van het proces:

 1. Meet de opening waarin het kozijn geplaatst moet worden nauwkeurig op.
 2. Verwijder eventueel oud kozijn en maak de opening schoon.
 3. Bereid het nieuwe kozijn voor door te controleren of alles goed in elkaar zit.
 4. Plaats het nieuwe kozijn in de opening en zorg ervoor dat het waterpas staat.
 5. Zet het kozijn vast met behulp van schroeven of spijkers.
 6. Controleer nogmaals of het kozijn waterpas staat en goed is bevestigd.
 7. Breng isolatiemateriaal aan rondom het kozijn om warmteverlies te voorkomen.
 8. Werk de binnenkant en buitenkant van het kozijn af met bijpassende materialen.
 9. Controleer of alle ramen en deuren goed openen, sluiten en vergrendelen.
 • Zorg ervoor dat het kozijn goed geïsoleerd is om energieverlies te voorkomen.
 • Gebruik geschikt hang - en sluitwerk voor extra veiligheid.
 • Als je twijfelt over hoe je een kozijn moet plaatsen, laat dit dan over aan een professional om fouten te voorkomen.
 1. Het bedrijf biedt op maat gemaakte houten en hout - aluminium ramen en deuren met snelle levering.
 2. Ze hebben meer dan 30 jaar ervaring in de branche.

Kozijn vervangen

Als uw kozijnen oud of beschadigd zijn, kunt u overwegen om ze te vervangen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het vervangen van uw kozijnen:

 • Kies voor nieuwe kozijnen die passen bij de stijl en het ontwerp van uw huis.
 • Houten kozijnen kunnen worden vervangen door houten of hout - aluminium kozijnen.
 • Kunststof kozijnen kunnen een duurzame en onderhoudsarme optie zijn.
 • Aluminium kozijnen bieden een moderne uitstraling en zijn zeer sterk.
 • Zorg ervoor dat de nieuwe kozijnen goed geïsoleerd zijn om warmteverlies te voorkomen.
 • Overweeg energiezuinig glas, zoals HR++ glas, om uw energieverbruik te verminderen.
 • Laat het vervangen van uw kozijnen over aan professionals om ervoor te zorgen dat het correct en veilig gebeurt.

Kozijn schilderen

Om je kozijnen te schilderen, volg je deze stappen:

 1. Reinig de kozijnen grondig met water en zeep.
 2. Schuur eventuele oude verflagen weg met schuurpapier.
 3. Maak de kozijnen stofvrij met een doek.
 4. Breng een primer aan op de kozijnen om de verf beter te laten hechten.
 5. Kies een geschikte buitenverf en breng deze gelijkmatig aan met een kwast of roller.
 6. Laat de verf goed drogen voordat je een tweede laag aanbrengt.
 7. Vergeet niet om ook de randen en hoeken van het kozijn mee te schilderen.

Kozijn repareren

Kozijn repareren onderneem volgende stappen:

 • Het bedrijf heeft meer dan 30 jaar ervaring in het repareren van kozijnen.
 • Ze bieden snelle en efficiënte reparatiediensten voor alle soorten kozijnen.
 • De experts van het bedrijf kunnen gebroken ramen vervangenscharnieren repareren en beschadigde delen van het kozijn herstellen.
 • Ze gebruiken hoogwaardige materialen en gereedschappen om ervoor te zorgen dat de reparaties duurzaam zijn.
 • Het reparatieteam is getraind en gecertificeerd om kozijnen op een veilige en professionele manier te herstellen.
 • Bij het repareren van kozijnen houden ze rekening met de esthetiek en proberen ze de oorspronkelijke uitstraling te behouden.

Isolatie

Isolatie is erg belangrijk bij het kiezen van kozijnen. Het zorgt ervoor dat warmte binnen blijft en kou buiten. Goed geïsoleerde kozijnen kunnen uw energierekening verlagen. Het bedrijf biedt houten kozijnen aan met hoge isolatiewaarden.

Ze hebben ook isolerend glas en dorpels om te zorgen voor optimale isolatie. Met de houten kozijnen kunt u energie en gas besparen, wat goed is voor het milieu en kan helpen bij het verkrijgen van subsidie.

Conclusie

Maatwerk kozijnen bieden een breed scala aan materialen en ontwerpmogelijkheden om aan uw specifieke behoeften en stijlvoorkeuren te voldoen. Of u nu kiest voor houten, aluminium, kunststof of stalen kozijnen, er zijn verschillende opties beschikbaar om de juiste keuze te maken.

Daarnaast kunt u ook kiezen uit verschillende soorten kozijnen en extra eigenschappen, zoals isolatie, inbraakwerendheid en geluidswering. Houd bij het kiezen van uw kozijnen ook rekening met de prijs en het onderhoud dat bij elke optie komt kijken.

Met op maat gemaakte kozijnen kunt u niet alleen uw huis veiliger en energie-efficiënter maken, maar ook uw eigen unieke stijl toevoegen. Neem contact op met een professional voor meer informatie en om de beste keuze voor uw huis te maken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn op maat gemaakte kozijnen en waarom zou ik ze willen?

Op maat gemaakte kozijnen zijn raam- of deurkozijnen die speciaal voor uw huis zijn gemaakt. Ze verbeteren de isolatiewaarde, veiligheid, en het uiterlijk van uw huis.

2. Hoeveel kosten houten kozijnen?

De prijs van houten kozijnen varieert op basis van factoren zoals grootte, materiaal, en afwerking van de profielen. Het is altijd het beste om gratis advies te vragen bij een expert.

3. Hoe kan ik mijn kozijnen het beste onderhouden?

Het onderhoud van uw kozijnen kan bestaan uit schilderen, reparatie, of vervanging van scharnieren en hang- en sluitwerk. Dubbel glas en HR++ glas kunnen ook helpen bij het onderhoud.

4. Welke typen op maat gemaakte kozijnen kan ik krijgen?

U kunt alle soorten kozijnen krijgen in hout, kunststof, aluminium of staal. Er zijn ook verschillende opties zoals draaikiepramen, schuifpuien, buitendraaiende ramen, tuindeuren, en voordeurkozijnen.

5. Wat is het verschil tussen aluminium en houten kozijnen?

Houten kozijnen geven een warme, klassieke look terwijl aluminium kozijnen strakker en moderner zijn. Beide hebben hun eigen voordelen op het gebied van isolatie, onderhoud en prijs.

6. Kan ik online houten kozijnen bestellen?

Ja, het is mogelijk om online houten kozijnen te bestellen. Zorg er wel voor dat u uw maten goed opneemt en de juiste afwerking kiest.

Onze Diensten