Balkondeur: Welke kosten moeten worden berekend?

Balkondeur kosten

Als u een balkon of terras heeft, moet u daar natuurlijk toegang toe hebben. Afhankelijk van het type en het ontwerp van de balkondeur kunnen de kosten echter aanzienlijk variëren. In ons interview geeft de kostencheck-expert u een kort overzicht van de kosten die u moet berekenen voor een balkondeur.

Vraag: Welke kosten mag men verwachten voor een balkondeur?

Kostencontrole expert: Dat hangt volledig af van het type balkondeur en het ontwerp dat u wilt. De grootte, het materiaal en het gekozen ontwerp, evenals de technische kenmerken (veiligheid, warmte-isolatie) van de balkondeur spelen een belangrijke rol in de kosten.

 • Lees ook - Een balkondeur laten installeren: wat zijn de kosten?
 • Lees ook - Raaminstallatie door een professional: welke kosten moeten worden berekend?
 • Lees ook - Verwisselen van de rolluikband - deze kosten worden aan u in rekening gebracht

Allereerst moet er een fundamenteel onderscheid worden gemaakt:

 • eenvoudige kantel- en draaideuren
 • hoogwaardige hef- en schuifdeuren
 • Schuifbare draaideuren

Eenvoudige kantel- en draaideuren

Dit type deur is de eenvoudigste en ook verreweg de meest kosteneffectieve. Het kan bestaan uit één of twee blaadjes, waarbij ofwel slechts één blaadje ofwel beide blaadjes kunnen worden gekanteld.

De goedkoopste modellen in kleine breedtes en in een enkelbladige uitvoering zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 120 EUR, maar de deuren met meerdere vleugels zijn dan navenant duurder. Het framemateriaal speelt een zeer belangrijke rol in de prijs: kunststof frames zijn het goedkoopst, voor een houten frame moet je soms tot 50% meer betalen. Balkondeuren met aluminium of hout-aluminium kaders kunnen dan gemakkelijk twee of drie keer zoveel kosten als de betreffende kunststof variant.

draaideur installeren
Een kantel- en draaideur is eenvoudig te installeren en goedkoop

Technische kenmerken zoals een hogere warmte-isolatie of speciale veiligheidsvoorzieningen kunnen de totale prijs van de balkondeur ook snel doen stijgen. Naast de kosten zijn er ook de installatiekosten, die voor kleine deuren en eenvoudige inbouwsituaties meestal tussen de 200 en 400 EUR liggen.

Kantel- en draaideuren zijn niet geschikt voor grotere deurbreedtes; ze worden snel instabiel naarmate hun breedte toeneemt. De enige remedie is een ontwerp met een corresponderend aantal bladeren (er worden maximaal 4 bladeren naast elkaar aangeboden) of het gebruik van een ander deurmodel.

Hef- en schuifdeuren

Hoogwaardige hef- en schuifdeuren zijn aanzienlijk duurder dan conventionele kantel- en draaideuren. De prijzen beginnen bij ongeveer 1.000 EUR voor de gebruikelijke breedtes voor gemiddelde ontwerpen. Afhankelijk van de deurbreedte, het kozijnmateriaal en de deureigenschappen kunnen ze echter ook tot 3.500 euro en meer bedragen.

Ook voor de installatie kunnen hogere kosten worden verwacht. Afhankelijk van de inbouwsituatie moet u rekenen op een bedrag tussen 800 en 1.200 euro voor de installatie alleen.

Schuifdeuren

Bij schuifdeuren kunnen alle afzonderlijke glaselementen in het kozijn worden gedraaid en in elkaar worden geschoven om een onbelemmerde doorgang over de gehele breedte van de deuropening te garanderen.

Dit type balkondeur is echter een model dat zelden wordt aangeboden en veel gevraagd is. Voor deuren van dit type moet u in ieder geval minimaal 2.000 EUR berekenen, en afhankelijk van het model aanzienlijk meer.

Voorbeeld kosten

balkondeur afmetingen
De afmetingen hebben ook invloed op de prijs

We willen onze oude balkondeur vervangen en daarom creëren we een nieuwe dubbele kunststof deur in het wit met een hoogte van 185 cm en een breedte van 82 cm. Wij kiezen voor een speciaal thermisch geïsoleerd kozijn en driedubbele beglazing met een U-waarde van 0,7 W/m²K.

Beide vleugels van de deur kunnen worden geopend en gekanteld. Op het gebied van veiligheid upgraden wij de deur naar inbraakbeveiligingsklasse RC 2 N voor een degelijke inbraakbeveiliging, onze balkondeur krijgt ook afsluitbare handgrepen.

WerkPrijs
Prijs balkondeur, hoogte 185 cm, breedte twee keer 82 cm, beide vleugels kunnen worden geopend en gekanteld.440 EUR
Toeslag voor geïsoleerd frame44 EUR
Toeslag voor hogere inbraakbeveiliging79,65 EUR
Toeslag voor vergrendelbare handgrepen23,94 EUR
Toeslag driedubbele beglazing met U-waarde 0,7128,70
Totale kosten716,29 EUR

De hier getoonde voorbeeldprijs wordt sterk bepaald door de extra's tegen meerprijs en het gekozen deurmodel. De installatiekosten zijn in dit voorbeeld niet in aanmerking genomen, de deur is online op maat besteld.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van balkondeuren in het algemeen?

Kostencontrole expert: Hier hangt het van een paar dingen af:

 • het type deur (kantel- en draaideur, hef- en schuifdeur, draai- en schuifdeur)
 • de deurbreedte en de hoogte van de deur
 • het framemateriaal (kunststof, hout, aluminium, hout-aluminium)
 • de uitrustingskenmerken van de deur
 • de geselecteerde kwaliteit van de beglazing (thermische isolatie, doordringingsweerstand, ESG-glas, enz.)
 • de extra uitrusting (bijv. hogere inbraakbeveiliging, rolluiken, enz.)
 • de individuele installatie-inspanning en de omstandigheden ter plaatse

Vanwege de hoge mogelijke extra kosten moet men vooraf goed nadenken over welke speciale apparatuur en welke uitrustingsvarianten men wenst.

Onze Diensten